ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τράπεζες προς Ψυχάρη - Μπόμπολα: Βρείτε τα γρήγορα!..

Η αποστασιοποίηση του πατριάρχη και τα σχέδια του υιού Φώτη για αυτόνομη είσοδο στην τηλεόραση με τη συνδρομή του Δ. Μάρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση της συγχώνευσης του εκδοτικού συγκροτήματος της οικογένειας Μπόμπολα με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Οι πιστώτριες τράπεζες όχι μόνο διάκεινται θετικά στην απορρόφηση του Πήγασου με τον ΔΟΛ είτε μέσω συγχώνευσης είτε μέσω εξαγοράς, αλλά πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση παροτρύνοντας Ψυχάρη και Μπόμπολα να τα βρουν γρήγορα!..
Ωστόσο μπορεί στον ΔΟΛ να βλέπουν το ζήτημα θετικά, στον Πήγασο όμως,  όπως γράφει η Αξία, επικρατεί παγωμάρα και σκεπτικισμός σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αν και ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας αντιδρά και εμφανίζεται διστακτικός για τους όρους της συγχώνευσης, γνωρίζει  πολύ καλά ότι ο πατέρας Γιώργος Μπόμπολας θέλει να αποκόψει  την οικογένεια από το χώρο των ΜΜΕ ξεκινώντας με την συγχώνευση του Πήγασου με τον ΔΟΛ.
Αφορμή για την αλλαγή στάσης του πατριάρχη της οικογενειας Μπόμπολα στάθηκε, λέει, η..

EΣHEA: τα αποτελέσματα για Πειθαρχικά και Μεικτό

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣ.Η.Ε.Α.) ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015 για τα Πειθαρχικά Συμβούλια και το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Επειδή κατά το άρθρο 30 παρ. 9 του Καταστατικού κανείς υποψήφιος για το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία του 50% +1 εκείνων που ψήφισαν, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 11 και 12 Ιουνίου 2015. Ακολουθούν οι σταυροί που πήραν οι υποψήφιοι για τα Πειθαρχικά Συμβούλια και το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

Α. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ψήφισαν: 3.216          Έγκυρα: 2.739           Άκυρα: 145                 Λευκά: 332
Έλαβαν:
1. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
1 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ (ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ) 827
2 ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 493..

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΣΗΕΑ: ποιοι εκλέγονται - πόσους σταυρούς πήραν

Πρώτη σε σταυρούς η Μαρία Αντωνιάδου

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα των σταυρών των υποψηφίων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ κατά τις αρχαιρεσίες της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015.

 Ψήφισαν: 3.216   Έγκυρα: 3.093                       Άκυρα: 46          Λευκά: 77


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 715 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 342 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΔΙΟΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) 273 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ..

ΕΣΗΕΑ: οι έδρες των παρατάξεων για το ΔΣ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Ψήφισαν: 3.216  
Έγκυρα: 3.093             Άκυρα: 46          Λευκά: 77  
Εκλογικό μέτρο: 281
Έλαβαν:
Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφοι: 1.202      Έδρες: 4
ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφοι: 529         Έδρες: 2
ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»..

Χοντρό παιχνίδι στο υπό εκκαθάριση τηλεοπτικό τοπίο

Οι πολιτικές, τα πρόσωπα, τα συμφέροντα

Πολιτικοί, ισχυρά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, εκπρόσωποι μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, παραδοσιακά τζάκια. Όπως σε όλες τις μεγάλες μπίζνες, έτσι και στο υπό εκκαθάριση και ανασύσταση ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο, το παιχνίδι είναι χοντρό και άκρως ενδιαφέρον. Ήδη καταγράφονται νέες δυναμικές και νέες ισορροπίες από τους σημερινούς παίκτες, που οδεύουν ολοταχώς στη σφαγή. Το παιχνίδι του τεντωμένου σκοινιού έχει ως φόντο το… δημιουργικά ασαφές τοπίο που στήνει η κυβέρνηση και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ν. Ιωνία: «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» με Λουκανίδη

Συνεχίζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων παρουσίασης του βιβλίου του Νάσου Μπράτσου

Σημαντικές παρεμβάσεις ακολούθησαν τις εισηγήσεις του πάνελ, κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»,, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 3 Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε ότι τις αρχικές εισηγήσεις έκαναν οι:
- Μιχάλης Λυμπεράτος: καθηγητής Ιστορίας, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Νίκος Μάλλιαρης: παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, συνδικαλιστής ΠΣΑΠ
- Νίκος Αδαμόπουλος: πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
- Σωτήρης Πολίτης: διευθυντής Ικαριακής Ραδιοφωνία
- Νάσος Μπράτσος: ο συγγραφέας του βιβλίου
Προεδρείο βιβλιοπαρουσίασης ήταν η Άννα Κωσταντακάκη δημοσιογράφος ΕΡΤopen.
Απουσίαζε λόγω έκτακτου κωλύματος, ο Γιώργος Μπέρδος, πρόεδρος σωματείου..

Ο Μπακατσέλος μήνυσε τους απλήρωτους εργαζόμενους!

Προσπάθεια τρομοκράτησής τους: εργαζόμενοι τους οποίους κρατάει απλήρωτους βρίσκονται διωκόμενοι με στόχο να πάψουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους


Μηνύσεις εναντίον των εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους κατέθεσε η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ, που εκδίδει μεταξύ άλλων και τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»! Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας μένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες.
Μάλιστα, πριν από ένα μήνα περίπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Βασίλειος Μπακατσέλος, συνελήφθη για δεύτερη φορά μετά από μήνυση τεσσάρων εργαζομένων στην εφημερίδα, για μη καταβολή δεδουλευμένων.
Κάποιοι από τους εργαζόμενους μετά από τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τόσων μηνών είχαν προχωρήσει στη διεκδίκησή τους με ένδικα μέσα και σε αυτούς απεστάλη η μήνυση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ: «Η τακτική που υιοθέτησε ο Β. Μπακατσέλος αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης» και καλύτερο θα ήταν «να αναλωθεί στην προσπάθεια..

EΡΤ: προσωρινών συντονιστών συνέχεια

Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ανέθεσε προσωρινώς καθήκοντα Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στον Μιχαήλ Δημητρακάκο και της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης στον Κωνσταντίνο Γόντικα.
Επίσης, τοποθετήθηκαν προσωρινώς ως συντονιστές οι:
- Μάριος Ξυράφας, ως συντονιστής Προμήθειας Προγράμματος και Διαχείρισης Παγίων και Αποθεμάτων.
- Γεώργιος Βαλκανάς, ως συντονιστής Προμήθειας Αγαθών & Υπηρεσιών.
- Σταύρος Παύλου, ως συντονιστής Ασφαλείας και Μέριμνας.
- Πολυξένη Τζόβενου, ως συντονίστρια Διαδικασιών Υποδοχής, Ένταξης και Προσωρινής Τοποθέτησης του Προσωπικού της Γ.Δ. Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών.
Οι ανωτέρω αναφερόμενοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους έως τις οριστικές τοποθετήσεις..

Πτωχευμένοι μιντιάρχες και χαριτωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι

Ποιοι και πόσα λεφτά έβγαλαν σε ξένες τράπεζες; 

Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 βρίσκεται στα χέρια της οικονομικής Εισαγγελίας ένα cd της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει τα τραπεζικά εμβάσματα, άνω των 100.000 ευρώ, προς το εξωτερικό 54.246 φυσικών προσώπων για το χρονικό διάστημα από το 2009 ώς τον Ιούνιο του 2012. Ο συνολικός πλούτος που... απέδρασε έως εκείνη τη στιγμή από τις ελληνικές τράπεζες ήταν 22.200.295.375 ευρώ. Από τότε έχουν φύγει κι άλλα («μαύρα» ή έστω μερικώς φορολογημένα) καμιά 35αριά δισεκατομμύρια των ίδιων ή και άλλων Ελλήνων προς ξένες τράπεζες, offshore και λοιπές... επενδύσεις ανά τον κόσμο.
Τα πλήρη στοιχεία αυτών των Ελλήνων... πατριωτών υπάρχουν διασταυρωμένα στα χέρια πολλών τραπεζικών, κρατικών και πολιτικών παραγόντων. Ούτε ένας δεν έχει ρίξει έστω μια ματιά να δει τι γίνεται; Δηλαδή πόσα λεφτά έβγαλαν και ποιοι ακριβώς: μνημονιακοί γίγαντες της πρώην συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ποιοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, ποιοι πτωχευμένοι..

Βαρουφάκης σε Ράπτη: Είσαι το όνειδος της δημοσιογραφίας!..

...Μιλάς εσύ που θα πας στου Γουδή ρε;
- Καταστροφικές συστάσεις με θέα την Ακρόπολη

Eνα άγνωστο επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη (του iefimerida) αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του Στίγμα στην εφημερίδα τα Νέα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο εστιατόριο της Μίνας - με μία από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας καθώς έχει θέα την Ακρόπολη.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα:
"Λόγια Αγάπης
Θα δημοσιοποιήσω σήμερα περιστατικό το οποίο συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ στο εστιατόριο της φίλης μου Μίνας - με ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Αθήνας (την Ακρόπολη «πιάτο» συγκεκριμένα).
Ο «ουάου» υπουργός Οικονομικών ευρισκόμενος προφανώς σε μια εμφανώς ρομαντική διάθεση, βοηθούσης λίγο και της πανεσλήνου που μόλις είχε ανέβει στον ουρανό της Αθήνας, απολάμβανε το δίεπνο του παρέα με δύο κυρίες: τη Δανάη Στράτου και την Έλενα Παναρίτη. Το ζεύγος είχε..

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΕΡΤ: o Γ. Γιουκάκης θα προΐσταται (προσωρινά) του ραδιοφώνου

Στον δημοσιογράφο Γιώργο Γιουκάκη ανέθεσε (προσωρινά) η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. καθήκοντα Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.
Επίσης, τοποθετήθηκαν προσωρινώς ως συντονιστές οι:
- Ιωάννης Καρκαλέτσης, ως συντονιστής Τεχνικής Λειτουργίας Ραδιοφωνίας και Μουσικών Συνόλων.
- Χρήστος Σαλάπας, ως συντονιστής Διαδικασιών Υποδοχής, Ένταξης και Προσωρινής Τοποθέτησης του Προσωπικού της Γ.Δ. Ανάπτυξης & Τεχνολογίας.
- Αθανάσιος Μάνδραλης, ως συντονιστής Τεχνικής Λειτουργίας Περιφερειακών Σταθμών.
- Χαράλαμπος Παπαγεωργόπουλος, ως συντονιστής Τεχνικής Λειτουργίας Τηλεόρασης.
- Ιωάννης Βουγιουκλάκης, ως συντονιστής Τεχνικής Λειτουργίας Πολυμέσων.
- Δημήτρης Γαζιδέλλης, ως συντονιστής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Δικτύου Εκπομπής.
- Ασημίνα Τέγα, ως συντονίστρια Διαδικασιών Υποδοχής, Ένταξης και Προσωρινής..

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο δρόμος προς την καταστροφή

Mε τίτλο «Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή – Η «διάσωση» της Ελλάδας μέσα από έγγραφα του ΔΝΤ, των Αμερικανών και της Κομισιόν, και οι τραγικές ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών» κυκλοφορεί το άκρως κατατοπιστικό και ενδιαφέρον βιβλίο του δημοσιογράφου - ερευνητή Μιχάλη Ιγνατίου. Ο δημοσιογράφος συνομίλησε με 139 αξιωματούχους, πολιτικούς και διπλωμάτες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν αναμειχθεί στο λεγόμενο «Ελληνικό Πρόγραμμα».
Ο Μ. Ιγνατίου γράφει χαρακτηριστικά:
«Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον..

Πες και καμιά αλήθεια κύριε Μάρη

Κακοί ντυθήκανε καλοί…

Έκπληκτος, αν όχι εμβρόντητος όσον αφορά τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές εκατοντάδων συναδέλφων στο Διαδύκτιο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), Δημήτρης Μάρης.
Σε πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις που παραχωρεί ως ο ανερχόμενος ισχυρός παράγων στα μίντια δηλώνει επίσης «παγωμένος» που η κυβέρνηση της Αριστεράς αγνοεί τους περίπου κατατρεγμένους ιδιοκτήτες και μάλιστα «τους απειλεί» με «κεφαλικό φόρο» 20% επί των διαφημίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες …(διάβαζε απολύσεις).
Ιδού τι δήλωσε πρόσφατα:
«Έχω μείνει λίγο παγωμένος, από την αδυναμία διαλόγου από την κυβέρνηση. Βιώνουμε μια περίοδο,..

Πότε θα τελειώσει το πανηγύρι με τους «αεριτζήδες» των ΜΜΕ;

Στο Mega ψάχνουν να βρουν χρήματα για να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο «θαλασσοπνιγμένος» ΔΟΛ μάχεται να παραμείνει στο εκδοτικό στερέωμα με ζημιές 20 εκατ. ευρώ μόνο για το 2014 και δάνεια που ξεπερνούν τα 178 εκατομμύρια ευρώ.
Άραγε σε ποιο μέρος του κόσμου εταιρεία με υποχρεώσεις 229 εκατομμυρίων ευρώ και με κύκλο εργασιών 40 εκατομμύρια θα τολμούσε να διεκδικήσει κάποια δημόσια συχνότητα, ή έστω κάποιο διαγωνισμό σε δημόσιο έργο;
Από πού άραγε θα εμφανίσουν αυτοί οι «τύποι» τα λεφτά για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων..

Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν τον ΔΟΛ!

Πριν από αρκετά χρόνια είχε ακουστεί στη Χρήστου Λαδά ότι θα επενδύονταν γερμανικά κεφάλαια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μάλιστα τότε τα μεγαλοστελέχη το διατυμπάνιζαν στο προσωπικό κάνοντας λόγο για άνοιγμα του ΔΟΛ και στην Ευρώπη. (Δεν ήταν τυχαίο ότι οι στενοί - και αποτυχημένοι όπως αποδείχτηκε- σύμβουλοι του Λαμπράκη, Μπιλίρης και Χατζής, ονειρεύονταν την εισαγωγή του ψηφιακού κλάδου του ΔΟΛ στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης...).
Πράγματι υπήρξε μια συνεργασία του ΔΟΛ με έναν γερμανικό όμιλο, η οποία έληξε μάλλον άδοξα καθώς τότε ο Χρήστος Λαμπράκης δεν ήθελε να παραχωρήσει κάποιο μεγάλο ποσοστό του Οργανισμού σε ξένους.
Τωρα επανέρχονται τα σενάρια (αυτή τη φορά στη Μιχαλακοπούλου) ότι γερμανοί επενδυτές..

Και κλάμα ο Δήμος Βερύκιος (για τον Κοντομηνά)

Bούρκωσε κι η Τσιμτσιλή... (BINTEO)

Αυτό σημαίνει να είσαι συναισθηματικός δημοσιογράφος όπως ο Δήμος Βερύκιος, δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου στον αέρα.
Ειδικά όταν διαβάζεις το SMS που μόλις σου έστειλε το αφεντικό σου, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Alpha. Αγνή και άδολη συγκίνηση.
«Εγώ να δεις πόσο συγκινήθηκα. Να 'στε πάντα καλά...», ήταν οι λιγοστές λέξεις που κατάφερε να αρθρώσει ο δημοσιογράφος πριν... μπήξει τα κλάματα. Βούρκωσε και η Σταματίνα Τσιμτσιλή από το στούντιο... Μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές..

Η ΕΣΗΕΑ γερνάει επικίνδυνα

Οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ψηφίζουν σήμερα, Τετάρτη 3/6 και αύριο Πέμπτη 4/6/2015 για τα νέα όργανα διοίκησης του σωματείου τους Στις εκλογές μετέχουν επτά συνδυασμοί οι οποίοι διεκδικούν τις 11 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.
Στις προηγούμενες εκλογές (Ιούνιος 2013) επί 5.701 εγγεγραμμένων είχαν ψηφίσει 3.322 (τα έγκυρα ήταν 3.185). Οι εγγεγραμμένοι σήμερα είναι 5.798, εκ των οποίων οι 1.275 είναι συνταξιούχοι. Από τους 4.523 «εν ενεργεία» (όσοι δηλαδή δεν είναι συνταξιούχοι), οι καταγεγραμμένοι στο σωματείο άνεργοι φτάνουν τους 909 παρά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ωστόσο, μια άλλη μεγάλη κατηγορία εν ενεργεία μελών της ΕΣΗΕΑ, που φτάνει τους 1.100 δημοσιογράφους, δεν είναι «ταμειακώς εντάξει» και συνεπώς έτσι αποκαλύπτεται πάνω κάτω ο αριθμός των δημοσιογράφων μελών της Ενωσης οι οποίοι:
Πρώτον, είτε δουλεύουν με ευθύνη των εργοδοτών τους υποχρεωτικά ως δήθεν ελεύθεροι..

Ούτε ευρώ τσακιστό για sms...

«Το ότι δεν μου περισσεύει ούτε ευρώ τσακιστό να τρελάνω στα sms τους συναδέλφους μου με τις επαγγελματικές μου περγαμηνές μπας και τσιμπήσω κανένα σταυρουδάκι στις σημερινές και αυριανές εκλογές της ΕΣΗΕΑ,  λέτε να μου ψαλιδίσει και την τελευταία ελπίδα για να με τιμήσει κάποιος;»
Πέτρος Κατσάκος - δημοσιογράφος (fb)

 Δείτε όλους τους υποψηφίους για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος»:
α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1     ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2     ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3     ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
4     ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ..

Προεκλογικά παιχνίδια στην ΕΣΗΕΑ...

 ...με τα λεφτά του προγράμματος παγκοσμιοποίησης;

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Τζήμτσου :
"Μιλώντας στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσα την απερχόμενη πρόεδρο να πει δημόσια τι αφορά το πρόγραμμα παγκοσμιοποίησης ως προς 1.633 άνεργους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.
Απάντηση δεν πήρα, καθώς η ίδια είπε πως θα το χειριστεί η επόμενη διοίκηση...
Επιμένω και ζητώ από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να πει σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους τι αφορά και ποιους αφορά...
Δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε την είδηση μόνο από το ΑΠΕ ( όπου συμπτωματικά κατεβαίνουν..

Τον προσέλαβαν για... ιατρικές συμβουλές στο «Ε»

Να γλιτώσουν από την ανεργία και να εξασφαλίσουν τον άρτο τον επιούσιο προσπαθούν όσοι έμειναν εκτός Βουλής μετά τις τελευταίες εκλογές.
Πρώτα ο πρώην δημοσιογράφος, πρώην δημαρχος και πρών υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος βρήκε δουλειά στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου (RealFm) κάνοντας δίδυμο με τον Στάθη Σταυρόπουλο. Μετά ήταν η σειρά της πρωην δημοσιογραφου Φωτεινής Πιπιλή που βρήκε καταφύγιο μαζί με Πάγκαλο, Αδωνι, Τατσόπουλο και λοιπούς στο ραδιόφωνο του Ψυχάρη (Βήμα Fm). Και τώρα, ο Κώστας Μαρκόπουλος πρωην της ΝΔ προσλαμβάνεται στο κανάλι Έψιλον. Ο Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι χειρουργός θώρακος και αγγείων, θα ξεκινήσει εκπομπή με

- Αργύρη, κάνω τεράστια υπομονή μαζί σου - "Eγώ να δεις"

 Χτυπήματα στον «αέρα» τού Real FM μεταξύ Στάθη και Ντινόπουλου

 «Θερμό επεισόδιο» (φυσικά μόνο φραστικό και χωρίς ακρότητες, αλλά με δυνατά λεκτικά χτυπήματα) εκτυλίχθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Real.
Τρίτη μεσημέρι, λίγο πριν από τις 4 και το ετερόκλιτο ραδιοφωνικό δίδυμο των Στάθη Σταυρόπουλου και Αργύρη Ντινόπουλου (που έχουν από κοινού εκπομπή εδώ και λίγες ημέρες) βγάζει στον αέρα την ανταποκρίτρια του σταθμού στο Βερολίνο Φαίη Καραβίτη. Η δημοσιογράφος συνοψίζει στο ρεπορτάζ της τα όσα έγιναν την προηγούμενη ημέρα και κάπου αναφέρει (έτσι ή κάπως έτσι) ότι ένας από τους λόγους που συγκλήθηκε η πενταμερής σύσκεψη ήταν το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη «Μοντ» που θορύβησε τους δανειστές. Εκεί, πετάγεται ο..

Oι δημοσιογράφοι ψηφίζουν

Διαδικασία για τις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015 στην ΕΣΗΕΑ
 
1. Θα υπάρχουν πέντε (5) εκλογικά τμήματα με 4 κάλπες το κάθε ένα. Μία για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, μία για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, μία για το Μεικτό και μία για την έγκριση προϋπολογισμού, απολογισμού κλπ.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφόρων χρωμάτων, με τα ονόματα των υποψηφίων και τον τίτλο του συνδυασμού (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ). Οι φάκελοι θα είναι επίσης χρωματιστοί και ξεχωριστοί για κάθε όργανο. Θα αναγράφεται δε ένδειξη ανάλογα με το όργανο, για το οποίο προορίζονται, δηλαδή «Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή», «Για τα Πειθαρχικά Συμβούλια» κλπ.
2. Ψηφίζουν όλα τα τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ταμειακώς εντάξει μέλη). Όσον αφορά τη συμμετοχή των μη ταμειακώς εντάξει μελών στη ψηφοφορία, παραθέτουμε στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. (*)
3. Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, οι δε εκλογές για τα Πειθαρχικά..

Δόλιες μεθοδεύσεις

γράφει ο Τάσος Παππάς

Στην αρχή αιφνιδιάστηκαν -θεσμοί, καγκελαρίες και συστημικά ΜΜΕ- με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να στείλει πρώτη αυτή το σχέδιό της για τη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.
Αλλιώς είχαν συνηθίσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τον παλιό καλό καιρό οι δανειστές συνέτασσαν τα προγράμματα και οι δικοί μας απλώς τα υπέγραφαν, υποβάλλοντας βεβαίως και κάποιες επουσιώδεις παρατηρήσεις, έτσι για να λένε ότι διαπραγματεύθηκαν.
Τώρα, αυτή η κυβέρνηση που είναι από άλλο σκαρί, όπως λέει ο σύμβουλος της Μέρκελ και μέλος της επιτροπής σοφών χριστιανοδημοκράτης κ. Ζιν, θέλει ν' αλλάξει τους κανόνες. Συνήλθαν όμως γρήγορα -παλιές καραβάνες άλλωστε είναι στους πολιτικούς εκβιασμούς και πρυτάνεις στη..

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ας μιλήσουμε λοιπόν για συνδικαλισμό στην ΕΣΗΕΑ

της Ματίνας Παπαχριστούδη

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη εμείς οι δημοσιογράφοι ψηφίζουμε για να εκλέξουμε νέα μέλη στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών,
 νέα μέλη στα πειθαρχικά, νέους εκπροσώπους στα ΜΜΕ. Μόλις πέντε χρόνια έχουν περάσει από τον Οκτώβρη του 2010 όταν οι εκδότες, οι κ.κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας παρέδωσαν στην τότε ΕΣΗΕΑ το περίφημο non paper με τις απαιτήσεις τους. Δεν έγινε αποδεκτό. Και ακολούθησε το πογκρόμ στα ΜΜΕ, με χιλιάδες απολύσεις, περισσότερες από 3.000 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο. Με περικοπές που έδειχναν το δρόμο και στην τρόϊκα στο πόσα ακριβώς πρέπει να διαμορφωθεί ο βασικός μισθός για όλο τον ιδιωτικό τομέα.
Με λουκέτα σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά, ραδιόφωνα.
Ω, ναι η ΕΣΗΕΑ έδωσε τη μάχη. Την έδωσε από θέση άμυνας, υπηρετώντας ολοένα και πιο πιστά το θεώρημα πως οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εκδοτών, με τα συμφέροντα των
ιδιοκτητών. Αυτό είναι και το βασικό ζήτημα του κλάδου. Όσο απολύονταν συνδικαλιστές..

Για να υπάρχουν συντάξεις, πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι

της Τζώρτζιας Κοντράρου*

Για να υπάρχουν συντάξεις πρέπει, πρωτίστως και κυρίως, να υπάρχουν εργαζόμενοι.
Ιδιαίτερα στα ταμεία των δημοσιογράφων τα οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό κορβανά. Αντιθέτως υπέστησαν τη ληστρική επιδρομή των μνημονιακών νόμων, ενώ είχε προηγηθεί η κακοδιαχείριση (χρηματιστήρια, δομημένα ομόλογα, PSI  και αδικαιολόγητες σπατάλες).
Οι πόροι μας προέρχονται από  εισφορές  και αγγελιόσημο, το οποίο σε πείσμα όσων το πολεμούν, αποτελεί εργοδοτική εισφορά, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 20% επί των εισπράξεων των Μέσων από τις διαφημίσεις. Και στηρίζεται  στο πραγματικό γεγονός της συμμετοχής των εργαζομένων στο παραγόμενο έργο  Κυρίως όμως στην αξιοποίηση του ενημερωτικού προϊόντος (σε έντυπα, ηλεκτρονικά ΜΜΕ) από διαφημιζόμενους, και διαφημιστές.
Και μην ξεχνάμε ότι..

Οι μνημονιακές “πλειοψηφίες” και η επερχόμενη λαίλαπα στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση των Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

"Οι σοβαρές ανατροπές που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΕΔΟΕΑΠ και στο καθεστώς παροχών υγείας και επικούρησης των δημοσιογράφων, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα τους υποψήφιους στις αυριανές εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
Οι αναφορές από τις περισσότερες παρατάξεις είναι γενικές, ίσως γιατί κάποιους δεν τους συμφέρει να μιλάνε για τα Ταμεία.
Στην πραγματικότητα όμως αυτό, που ακολούθησε τις εκλογές της νέας διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή, το πραξικόπημα για να περάσει η διοίκηση του Οργανισμού στην συμμαχία μεταξύ της παράταξης της ΕΠΗΕΑ, που συγκεντρώνει στο δυναμικό της την πλειοψηφία των διευθυντικών οικονομικών στελεχών των εκδοτικών Ομίλων, με την συνεργασία των εκπροσώπων της παράταξης της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, προχωρά σε νέα “βήματα” ανατροπών στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ηδη με διαδικασίες “σιωπηρές” έχει αρχίσει το πάγωμα των πληρωμών προς τα μέλη-μετόχους παροχών υπηρεσιών υγείας – όπως καταγγέλθηκε στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ – με..

Εκλογές ΕΣΗΕΑ; Πρωτοβουλία για την Ανατροπή!

του Γιώργου Παυλόπουλου

Στις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στις 3 και 4 Ιουνίου, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καθίσεις σπίτι σου. Γιατί το σωματείο αυτό έχει καταντήσει μια σφραγίδα, που κάνει εκδηλώσεις αλλά δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά σου. Γιατί αφήνει έξω από τις γραμμές του χιλιάδες συναδέλφους μας, σκληρά εργαζόμενους και άθλια αμειβόμενους, ειδικά στο Διαδίκτυο. Γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ χαριεντίζεται με κυβερνήσεις και εργοδότες, χωρίς να δίνει σημασία στις δικές μας ανάγκες. Γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει την επιβολή του εργασιακού Μεσαίωνα στα ΜΜΕ. Γιατί έχει συμβάλει ώστε η ενημέρωση να γίνει εμπόρευμα προς πώληση, αλλά και μια απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων, του ευρώ «μας», των εκδοτών-καναλαρχών.
Αν επιλέξεις να μην ψηφίσεις, λοιπόν, κανείς δεν θα σου πει πως είχες άδικο. Να ξέρεις, όμως, κάτι: Ενώ θα νομίζεις πως έχεις γυρίσει την πλάτη σου στο ακόμη χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν, θα το βρεις πολύ σύντομα μπροστά σου. Θα σου πάρουν κι αυτά που έχουν απομείνει, όπως..

Οι κυράδες του Μοριά

Το βιβλίο της αιγιώτισσας δικηγόρου Μαρίας Αλεξανδροπούλου (φωτό) με τίτλο «Οι κυράδες του Μοριά» (Εκδόσεις Φερενίκη) παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα J Hall του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη.
Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του «Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.» και τέως υπουργός Πέτρος Δούκας, η δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Νατάσα Ράγιου, η δρ. αρχαιολογίας Ντόρα Κατσωνοπούλου και ο υποψήφιος δρ. Πολιτισμικής Διπλωματίας Πέτρος Καψάσκης.
Λίγα λόγια για το βιβλίο και τη συγγραφέα:
Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο (και στον έρωτα) με επίκεντρο το Αίγιο, την Αχαϊκή πόλη που γνώρισε Ρωμαίους, Γότθους, Φράγκους, Ενετούς και Ιταλούς. Με αγάπη και με πολύ ρομαντική διάθεση, η συγγραφέας συνδέει το Αίγιο του σήμερα με το Αίγιο των Φράγκων και της Φλάνδρας.
Η Μαρία Αλεξανδροπούλου σπούδασε Νομική στη Γαλλία και άσκησε το επάγγελμα της..

Στην ΕΡΤ ο Λυριτζής, στο MEGA ο Οικονόμου...

...με Κατσίμη και Χασαπόπουλο αντίστοιχα
  - Tι (συ)ζητάνε οι δύο τηλεπαρουσιαστές

Έντονο ειναι το παρασκήνιο για το μέλλον του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Οικονόμου στο Φάληρο από την επόμενη σεζόν. Όπως ήδη έχει δημοσιοποιηθεί, οι δυο δημοσιογράφοι ακούγεται ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να «χωρίσουν» και να μετακινηθούν… Ο πρώτος με κατεύθυνση την ΕΡΤ και ο δεύτερος με κατεύθυνση το MEGA.
Συγκεκριμένα, λέγεται ότι ο Βασίλης Λυριτζής βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει από τη νέα σεζόν  – ενδεχομένως μαζί με τη Μαριλένα Κατσίμη- την πρωινή καθημερινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ ο Δημήτρης Οικονόμου φέρεται να συζητά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο δυναμικό του μεγάλου καναλιού, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση την παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σαββατοκύριακου, μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο των δημοσιογράφων με τον ΣΚΑΙ, για την παρουσίαση..

Το ελληνικό παράδοξο των χρεοκοπημένων ΜΜΕ

Τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των εργολάβων συνεχίζουν να φυτοζωούν και να λαμβάνουν δάνεια, παρά τις ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζουν

Είναι ίσως παγκοσμίως πρωτοφανές φαινόμενο, επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν συνεχώς ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει σε προηγούμενα έτη, να εξακολουθούν να λαμβάνουν νέα δάνεια, δήθεν για να αποπληρώνουν τα προηγούμενα. Όπως φαίνεται από τον συγκριτικό πίνακα των ισολογισμών του 2014 σε σχέση με το 2013 οι «μεγάλες» εκδοτικές εταιρείες εμφανίζουν στο σύνολό τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τεράστιες ζημιές, με «πρωταθλητές» τον Πήγασο και το Mega.
Είναι απορίας άξιον πώς το Mega με ζημιές 16,4 εκατομμύρια ευρώ έχει συνολικές υποχρεώσεις..

«Μάθημα στρατηγικής» για τους Ευρωπαίους η στάση Τσίπρα

Tην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει σταθερός στις «κόκκινες γραμμές» αντιστεκόμενος στην «παράλογη στρατηγική της θηλιάς» των πιστωτών,εκθειάζει ο αρχισυντάκτης της γαλλικής εφημερίδας «La Tribune».
Ο Ρομαρίκ Γκοντέν αναλύοντας τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως αυτές διατυπώνονται με το άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde», ο αρχισυντάκτης της La Tribune» συμπεραίνει: «Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι δηλαδή είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άνγκελα Μέρκελ. Για ορισμένους, όπως για τον Φρανσουά Ολάντ, το μάθημα είναι σίγουρα σκληρό...».
Το δημοσίευμα της «La Tribune» έχει τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει την αποτυχία της θηλιάς», με αναφορά στη «στρατηγική της θηλιάς», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον.. 

H 18χρονη Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου...

...απαντάει στην ερώτηση «πώς θέλεις τον πολιτικό που θα κυβερνήσει αύριο;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει την 18χρονη τότε (αρχές 1995) Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, να σχολιάζει την τότε πολιτική κατάσταση.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς θέλεις τον πολιτικό που θα κυβερνήσει αύριο», η 18χρονη Ζωή  δεν δίστασε να απαντήσει με αυτοπεποίθηση και τον τρόπο που θυμίζει τη σημερινή ώριμη πολιτικό:..

Γιατί μπήκε λουκέτο στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»

Την αναστολή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» αποφάσισε η διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας  (Γιάννης Ρήγας, Σουλοπούλου και σία) καθώς οι επι πολλούς μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι (14 δημοσιογράφοι και 4 τεχνικοί) ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα να μην πάνε για δουλειά επειδή υπάρχει, λέει, οικονομική εκκρεμότητα με το πιεστήριο...
Η είδηση για το λουκέτο στα «Σπορ του Βορρά» έγινε ευρύτερα γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από ενημέρωση που είχε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ, Βασίλης Κοντογουλίδης, από τους ίδιους τους εργαζομένους.
Θυμίζουμε ότι ο όμιλος του Γιάννη Ρήγα που εκδίδει τις εφημερίδες «Σπορ του Βορρά», «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» χρηματοδοτήθηκε από την..

Στη Βουλή οι οφειλές του Ανδρέα Κουρή...

...και η απευθείας ανάθεση του διαγωνισμού της Eurovision στο MAD

Με ερώτηση του προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ζητά ενημέρωση για την απευθείας ανάθεση του διαγωνισμού του ελληνικού τελικού της Eurovision στο MAD TV, συμφερόντων Ανδρέα Κουρή, να γνωστοποιηθεί η σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και του Α. Κουρή και να γνωστοποιηθεί σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το υπουργείο ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις απόλυσης στους εργαζομένους των καταστημάτων Metropolis.
Πρόκειται για τη δεύτερη ερώτηση που κατατίθεται στη Βουλή και προς τον αρμόδιο υπουργό που στηρίζεται στις καταγγελίες για το σκάνδαλο της ανάθεσης της Eurovision στον Ανδρέα Κουρή. Η πρώτη είχε κατατεθεί δυο χρόνια νωρίτερα από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε..

Εφημερίδα «Μακεδονία»: από την ταπείνωση των δημοσιογράφων στην πλαστογραφία και την οργή

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία», Μιχ. Αλεξανδρίδης
Μια οφειλόμενη απάντηση
σε συκοφαντικό δημοσίευμα της «Μακεδονίας»*


Στο φύλλο της «Μακεδονίας» της περασμένης Κυριακής 24-5-2015 δημοσιεύθηκε μια «ανοιχτή επιστολή» με την υπογραφή «Εργαζόμενοι στην εφημερίδα Μακεδονία». Σ’ αυτό το ολοσέλιδο κείμενο οι υποτιθέμενοι συνάδελφοί μας καταφέρονται εναντίον μας, επειδή δεν υπογράψαμε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών, αμφισβητούν τους συνδικαλιστικούς λόγους για τους οποίους τηρήσαμε αυτή τη στάση, προσάπτοντάς μας ιδιοτέλεια, μας κατηγορούν ούτε λίγο ούτε πολύ πως ευθυνόμαστε για το γεγονός ότι σήμερα βρισκόμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι και μας εγκαλούν ότι υπονομεύουμε την επιχείρηση.
Καταρχήν αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι «εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Μακεδονία»». Διότι στη συνέλευση των δημοσιογράφων που συνεκλήθη τη Δευτέρα 25-5-2015, κανένας δεν εμφανίστηκε.. 

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Οι ολιγάρχες έχουν πολλούς λόγους να χάνουν τον ύπνο τους

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι

Γράφει ο Αλέξης Τσίπρας*

Στις 25 του περασμένου Γενάρη ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία απόφαση. Τόλμησε να αμφισβητήσει το μονόδρομο της σκληρής λιτότητας του μνημονίου και να επιδιώξει μια νέα συμφωνία. Μια νέα συμφωνία που επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ με ένα οικονομικό πρόγραμμα βιώσιμο, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.
Αυτά τα λάθη, άλλωστε, τα πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός, αφού μέσα σε πέντε χρόνια η ανεργία σκαρφάλωσε στο 28% (60% για τους νέους), το μέσο εισόδημα μειώθηκε κατά 40%, ενώ η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, έγινε η χώρα της Ε.Ε. με τον υψηλότερο δείκτη κοινωνικής ανισότητας.
Και το χειρότερο: Το πρόγραμμα αυτό, παρά τα βαρύτατα πλήγματα στον κοινωνικό ιστό, δεν κατάφερε την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από το 124% στο 180% του ΑΕΠ, η ελληνική οικονομία -παρά τις βαριές θυσίες του λαού της- παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα κλίμα διαρκούς αβεβαιότητας, που γεννούν οι ανέφικτοι ..

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ολόκληρο το κείμενο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Παναρίτη

Ποιοι το υπογράφουν

Περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο που εστάλη προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του γραμματεία, με το οποίο ζητούν την ανάκληση του διορισμού της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, μιλώντας για πολιτικό ζήτημα.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών ανήκει σε στελέχη της τάσης «53+», εντούτοις συνυπέγραψαν βουλευτές από πολλές τάσεις ενώ συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που υπογράφουν το κείμενο.
Το θέμα της Παναρίτη αναμένεται να τεθεί και κατά την διάρκεια της συνομιλίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Κυριακής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και οι υπογραφές:..

EΛΠΕ: τραγωδία χωρίς τέλος...

Και τέταρτος νεκρός από την έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα ΕΛΠΕ από την έκρηξη της 8ης Μαΐου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου καθώς εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Πρόκειται για τον Κώστα Μαγγούρα, που ήρθε να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογο με τους άλλους τρεις νεκρούς των ΕΛΠΕ: τον Αντώνη Αβράμπο, τον Μπάμπη Δευτεραίο και τον Ντελιλάι Ραμαντάν. 
Οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, δηλώνουν συντετριμμένοι από την αναγγελία του θανάτου του Κ. Μαγγούρα και γνωστοποιώντας ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της.. 

Σκληρή κριτική κατά του «συγγραφέα» Κανάκη

«Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας!»... 
Δηκτικά σχόλια από την γνωστή(;) συγγραφέα Δάφνη Χρονοπούλου και κατά των Κορτώ - Χωμενίδη

Πόλεμος συγγραφέων για τον «συγγραφέα» Aντώνη Κανάκη ξέσπασε μετά την ανάρτηση της γνωστής(;) συγγραφέως (πολλοί συγγραφείς πλακώσανε) Δάφνης Χρονοπούλου στο προσωπικό της μπλογκ, υπό τον τίτλο «Περί κανιβάλων: Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας!».
Ο τηλεδιασκεδαστής Αντώνης Κανάκης που εξέδωσε ένα βιβλιαράκι σχετικά με το θάνατο του πατέρα του, δεν φανταζόταν τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Πολλές από αυτές ήταν θετικές -κυρίως μεταξύ των ανθρώπων της σόουμπιζ- δεν έλειψε όμως και η σκληρή κριτική.
Η συγγραφέας Δάφνη Χρονοπούλου άνοιξε τον ασκό του Αιολου αφενός με τα δηκτικά σχόλια της για το βιβλιαράκι του Κανάκη και αφετέρου με την κριτική της στην οποία συμπεριλαμβάνει άλλους δύο γνωστούς συγγραφείς (δεν κατονομάζει αλλά φωτογραφίζει τους Κορτώ και Χωμενίδη).
Η Δάφνη Χρονοπούλου γράφει χαρακτηριστικά:..
«Γνωστός τηλετέτοιος βλέπω βγάζει τσάκα -τσάκα βιβλίο για τον πατέρα του που μόλις έθαψε. Πότε το 'γραψε, πότε βρήκε εκδότη, πότε το διόρθωσαν κι επιμελήθηκαν δεν ξέρω. Παρατηρώ με φρίκη πως όσο βουλιάζουμε στις συνέπειες της Κρίσης τόσο ο κανιβαλισμός γίνεται καθημερινότητα με όλο και πιο πολλούς διάσημους να πουλάνε τα πτώματα της μάνας και του πατέρα τους.
Δύο τα πολύ γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας που θησαύρισαν πέρσι με μυθιστορίες με θέμα τις μάνες τους. Σειρά τώρα πήρε κι ο πατέρας. Βλέπετε είναι οι πωλήσεις σίγουρες».
Αμεση ήταν η αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ που απαντησε μέσω facebook:
«Δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη. Αυτό που ξέρω, ωστόσο, είναι ότι η μνήμη των γονιών του καθενός είναι ιερή, και του ανήκει απόλυτα, και ότι όποιος τρίτος την προσβάλλει είναι το ομηρικό 'άχθος αρούρης'.
(Και όχι, δεν με πείραξε η μπηχτή της κυρίας Χρονοπούλου, όπως βεβαίως και δεν 'θησαύρισα' από τη νεκρή μου μάνα. Το Κατερινάκι ήταν μια διαδικασία ιδιωτική, μύχια, επώδυνη και ακριβή, και ουδείς μπορεί να αγγίξει τη μάνα μου όπως την περιέχω - πολλών δε μάλλον μια τόσο επιδερμική κακοήθεια)».
ΥΓ: Εδώ έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή βιβλίο (μυθιστόρημα για μια μικροσκοπική σατέν ρόμπα) κι ο Σταμάτης Μαλέλης (με τη μούφα κατάθλιψη), δεν θα γράψει ο Κανάκης ρε παιδιά που στο κατω κάτω γράφει και μια βιωματική ιστορία, σχετικα με τον θανατο του πατέρα του.  Βέβαια με τούτα και με κείνα, όπως σχολιάζει κάποιος, πηδάνε από τα παράθυρα στη Σουηδική Ακαδημία, αφού δεν ξέρουν που να πρωτοδώσουν το Νόμπελ...

Οι κρατικοδίαιτοι μιντιάρχες και τα μαύρα χρήματα της δημοσιογραφίας

Eρχονται εντάλματα σύλληψης για έξι ολιγάρχες

Ένα παλιό ρητό της Wall Street έλεγε σε περιόδους ύφεσης ότι «τώρα που τραβήχτηκαν τα νερά, θα δούμε τι μαγιό φοράμε». Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το μιντιακό τοπίο στη χώρα όταν ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων. Η διαφημιστική πίτα της ελεύθερης αγοράς εξαφανίστηκε, η κρατική διαφήμιση συρρικνώθηκε και δεν έφτανε για όλους, οι δανειοδοτήσεις έγιναν δύσκολες.
Τα μαγιό βγήκαν σε δημόσια θέα, όπως βγήκαν σε δημόσια θέα και οι κρατικοδίαιτοι μιντιάρχες, οι κατά παραγγελία αρθρογράφοι, τα μαύρα χρήματα της δημοσιογραφίας και οι «προσκείμενοι κάπου» δημοσιογράφοι. Στη μνημονιακή Ελλάδα τα πράγματα έγιναν πιο ωμά απ” ό,τι ήταν. Στηρίζεις Μνημόνιο, παίρνεις διαφήμιση, δάνεια, εξυπηρετήσεις και αποκλειστικότητες. Λες έχουν δίκιο οι διεθνείς αγορές, τα ξένα «κοράκια», το Βερολίνο και το ΔΝΤ, απολαμβάνεις προνόμια. Το ομολογιακό δάνειο των 37 εκατ. ευρώ, φέρ” ειπείν, εγκρίνεται κι ας.. 

Μέχρι την 11η Ιουνίου θα έχει επαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ

«Η νέα ΕΡΤ θα έχει επαναλειτουργήσει έως τις 11 Ιουνίου» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής που συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Δημήτρη Κουμπιά και το γενικό της γραμματέα Γιώργο Σαββίδη.Ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ επαναβεβαίωσε τους επικεφαλής της ΠΟΕΣΥ για τη βούληση που..