ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πες και καμιά αλήθεια κύριε Μάρη

Κακοί ντυθήκανε καλοί…

Έκπληκτος, αν όχι εμβρόντητος όσον αφορά τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές εκατοντάδων συναδέλφων στο Διαδύκτιο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), Δημήτρης Μάρης.
Σε πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις που παραχωρεί ως ο ανερχόμενος ισχυρός παράγων στα μίντια δηλώνει επίσης «παγωμένος» που η κυβέρνηση της Αριστεράς αγνοεί τους περίπου κατατρεγμένους ιδιοκτήτες και μάλιστα «τους απειλεί» με «κεφαλικό φόρο» 20% επί των διαφημίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες …(διάβαζε απολύσεις).
Ιδού τι δήλωσε πρόσφατα:
«Έχω μείνει λίγο παγωμένος, από την αδυναμία διαλόγου από την κυβέρνηση. Βιώνουμε μια περίοδο,..
λίγο περίεργη, όπου δεν συζητείται τίποτα. Η αριστερά είχε πάντα ενδιαφέρον, γιατί γινόταν διάλογος», τόνισε ο κ. Μάρης, σημειώνοντας ότι «θα ήταν τραγική επιλογή, να νομοθετήσουν πρώτα και μετά να υπάρξει διάλογος».
Αναφερόμενος επίσης στις συνθήκες εργασίας στο διαδίκτυο αφού έδωσε μια απάντηση του τύπου «κάπου κάτι άκουσα»…μας είπε: «Στόχος είναι να γίνει μια συζήτηση, ώστε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για το διαδίκτυο και να ρυθμιστεί η απορυθμισμένη αγορά προς όφελος όλων»!!!
Τι λέτε κύριε Μάρη, σοβαρά; Σας έχει πλήξει και εσάς η απορρύθμιση και ποια είναι αυτή; Οι μισθοί πείνας και τα εξοντωτικά ωράρια μήπως; Γιατί κάπως έτσι βγαίνουν τα περισσότερα χρεοκοπημένα εδώ και καιρό μαγαζιά. Τα κέρδη τους τα πληρώνουν οι (αόρατοι σε πολλές περιπτώσεις) εργαζόμενοι από τη τσέπη τους… Εσείς και οι άλλοι εργοδότες του διαδικτύου δεν έχετε δείξει την παραμικρή ευαισθησία για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο που η συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύει σε καθεστώς γαλέρας με «μπλοκάκι» και απολαβές 200 – 500 ευρώ για 10 και πλέον ώρες εργασίας. Αυτή είναι η απορρύθμιση κ. Μάρη…που κάνετε ότι δεν γνωρίζετε…
Και όσον για τον «διάλογο». Το διαπιστώσαμε στην πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων στις 21 Μαη που φωνάξατε την αστυνομία και να ενισχύσει τους σεκιουριτάδες. Ετσι προφανώς εννοείται το διάλογο…

Και κατι τελευταίο. Ο κ.Μάρης όπως και οι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν θέμα με την ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (διαλύθηκε κυριολεκτικά επί συγκυβέρνησης ΝΔ.- ΠΑΣΟΚ) που έχει αρχίσει να γίνεται φανερή με επισκέψεις και ελέγχους σε διάφορα «μαγαζιά».
Το έργο της αποκάλυψης της «μαύρης εργασίας» ενώ είναι οφθαλμοφανές, δεν είναι εύκολο, ούτε να αποκαλυφθεί, ούτε να στοιχειοθετηθεί σε χώρους εργασίας «φρούρια» των ιδιοκτητών. Να θυμηθούμε πρόσφατα σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό που συστεγάζεται με εφημερίδα του ίδιου Ομίλου πως τα «μπλοκάκια» φυγαδεύονταν από το παράθυρο μέχρι να επιτραπεί η είσοδος στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ.
Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή…

Aνδρέας Πετρόπουλος - Σταμάτης Νικολόπουλος

- το είδαμε στο Active media (Συσπείρωση)