ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Για να υπάρχουν συντάξεις, πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι

της Τζώρτζιας Κοντράρου*

Για να υπάρχουν συντάξεις πρέπει, πρωτίστως και κυρίως, να υπάρχουν εργαζόμενοι.
Ιδιαίτερα στα ταμεία των δημοσιογράφων τα οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό κορβανά. Αντιθέτως υπέστησαν τη ληστρική επιδρομή των μνημονιακών νόμων, ενώ είχε προηγηθεί η κακοδιαχείριση (χρηματιστήρια, δομημένα ομόλογα, PSI  και αδικαιολόγητες σπατάλες).
Οι πόροι μας προέρχονται από  εισφορές  και αγγελιόσημο, το οποίο σε πείσμα όσων το πολεμούν, αποτελεί εργοδοτική εισφορά, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 20% επί των εισπράξεων των Μέσων από τις διαφημίσεις. Και στηρίζεται  στο πραγματικό γεγονός της συμμετοχής των εργαζομένων στο παραγόμενο έργο  Κυρίως όμως στην αξιοποίηση του ενημερωτικού προϊόντος (σε έντυπα, ηλεκτρονικά ΜΜΕ) από διαφημιζόμενους, και διαφημιστές.
Και μην ξεχνάμε ότι..
1) Το Δημόσιο δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία μας , παρόλο που η κοινωνική ασφάλιση οφείλει να στηρίζεται σε τριμερή χρηματοδότηση (εργαζόμενος, εργοδότης Δημόσιο)
2) Ο ΕΔΟΕΑΠ  είναι αυτόνομος , αυτοδιοίκητος και στηρίζεται στις εισφορές των μισθωτών εργαζομένων και στο αγγελιόσημο.    
Συνταξιούχος δημοσιογράφος δεν σημαίνει απόμαχος δημοσιογράφος. Και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει αποκομμένος από το τον κορμό του κλάδου και αδιάφορος για την κρίση που μαστίζει το επάγγελμα μας.
Είμαστε ενεργοί και έτοιμοι να εναποθέσουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τη δύναμη μας στην υπηρεσία της διεκδίκησης και των δικαιωμάτων μας και  των κεκτημένων μας, που ανήκουν σε ολόκληρο τον κλάδο της δημοσιογραφικής οικογένειας. Δεν περισσεύει κανείς.
Η αγωνία και η υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε όλα όσα μας αναλογούν και μας ανήκουν δεν έχει ηλικία.
Και αυτό το μήνυμα οφείλουμε να το στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ,εντός και εκτός των τειχών.

*Η δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου είναι υποψήφια εκπρόσωπος των συνταξιούχων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ