ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν τον ΔΟΛ!

Πριν από αρκετά χρόνια είχε ακουστεί στη Χρήστου Λαδά ότι θα επενδύονταν γερμανικά κεφάλαια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μάλιστα τότε τα μεγαλοστελέχη το διατυμπάνιζαν στο προσωπικό κάνοντας λόγο για άνοιγμα του ΔΟΛ και στην Ευρώπη. (Δεν ήταν τυχαίο ότι οι στενοί - και αποτυχημένοι όπως αποδείχτηκε- σύμβουλοι του Λαμπράκη, Μπιλίρης και Χατζής, ονειρεύονταν την εισαγωγή του ψηφιακού κλάδου του ΔΟΛ στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης...).
Πράγματι υπήρξε μια συνεργασία του ΔΟΛ με έναν γερμανικό όμιλο, η οποία έληξε μάλλον άδοξα καθώς τότε ο Χρήστος Λαμπράκης δεν ήθελε να παραχωρήσει κάποιο μεγάλο ποσοστό του Οργανισμού σε ξένους.
Τωρα επανέρχονται τα σενάρια (αυτή τη φορά στη Μιχαλακοπούλου) ότι γερμανοί επενδυτές.. θέλουν να μπουν στον ΔΟΛ και λέγεται ότι οι συγκεκριμένοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού.
Οπως συγκεκριμένα γράφει το "Secret" της εφημερίδας Παραπολιτικά, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γερμανικό fund, που δραστηριοποιείται στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, είτε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου είτε για την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, αν και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δείχνει να προτιμά τη λύση της παραχώρησης μέρους των μετοχών (ο ίδιος κατέχει το 100%), προκειμένου να μπει ρευστό στον ΔΟΛ διατηρώντας ο ίδιος τον έλεγχο του Οργανισμού. Και κάπου εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς αυτά μπορεί να γίνονταν παλιά αλλά τώρα οι Γερμανοί -και ο οποιοσδήποτε επενδυτής- δεν θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους σε ένα Μέσο εάν δεν έχουν τον έλεγχο οι ίδιοι, τουλάχιστον σε βασικά πράγματα...
Ιδωμεν...