ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

«Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας στο χώρο των ΜΜΕ» Πέτρος Κυριακίδης...

Αντιδράσεις προκάλεσε η προκλητική ενέργεια του εργοδότη του ραδιοσταθμού FLASH, Πέτρου Κυριακίδη, να καταθέσει μηνύσεις κατά του προέδρου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας ποινικοποιώντας έτσι τη συνδικαλιστική δράση. Οπως καταγγέλουν οι financialcrimes ο εργοδότης Π. Κυριακίδης αυτοαποκαλείται στη μηνυτήρια αναφορά ως "διακεκριμένος επιχειρηματίας στο χώρο των ΜΜΕ" και αναφέρουν ότι εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί:
- Το πρόσφατο πρόστιμο των 20.000 ευρώ από το ΣΕΠΕ για παρεμπόδιση ελέγχου με τη συνδρομή φουσκωτών, περιλαμβάνεται στις "διακρίσεις" του Κυριακίδη;
- Ο μπράβος που χτυπούσε το κινητό του, με ήχο πολυβόλου και τον αγκυλωτό σταυρό να αναβοσβήνει στην οθόνη του, την ώρα που ήταν δίπλα του οι επιθεωρητές εργασίας, είναι μέρος..

Με λένε Νίκο και τα πήρα από τον Ακη για να του καθαρίσω τ΄ όνομα

Στη μεγάλη αίθουσα του 4ου ορόφου επικρατούσε νευρικότητα, ασυνήθιστη για τα δεδομένα του «μαγαζιού».
«Ρε μπας και το έχει στήσει ο ίδιος ο Ακης κι έγραψε ο ίδιος τις επιστολές;» αναρωτήθηκε κάποιος φωναχτά.
«Και που ξέρετε ότι ο Νίκος είναι δημοσιογράφος κι όχι κάποιος άλλος επιτήδειος;» πετάχτηκε ο συνάδελφος του διπλανού γραφείου.
Ο πιο παλιός ήταν περισσότερο αποφασιστικός: είχε ήδη συμπληρώσει ένα κατάλογο με όλους -ή τουλάχιστον όσους θυμόταν- τους Νίκους, διαγράφοντας ταυτόχρονα τους «υπεράνω υποψίας». Τελειώνοντας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους «ερευνητές», να σταυρώσουν στη λίστα αυτόν που θεωρούν ως τον πλέον ύποπτο για το «επικοινωνιακό πλυντήριο». Περιέργως πως, όλοι κατέληξαν σε...

Το ΧΩΝΙ κατέθεσε μήνυση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

H εβδομαδιαία αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και κατά παντός υπευθύνου στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Τη μήνυση κατέθεσε ο δικηγόρος της εφημερίδας Χρήστος Κλειώσης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατόπιν εντολής των τριών εκδοτών (Καζάκης, Κακλαμάνος, Χριστοφορίδης)  της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, που αποφάσισαν μ’ αυτό τον τρόπο να σταματήσουν την «υπεξαίρεση διαρκείας» η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Στη μήνυση ζητείται:..

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Β. Μουλόπουλος: Θα σπάσουμε το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ

Παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, κατήγγειλε ο Βασίλης Μουλόπουλος.
O επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του γάλλου προέδρου Ολάντ από την δήλωση Τσίπρα, όταν τον αποκάλεσε «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχληση εμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, για να προσθέσει ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία»
Υπογράμμισε δε το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ.Τσίπρα και ανέφερε ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300. Με την ευκαιρία αυτή, ο Β. Μουλόπουλος ανέπτυξε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής δίνοντας μάλιστα και τον ορισμό της.
«Πιστεύουμε», είπε ο Μουλόπουλος, «ότι το κύκλωμα..

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Αγαπητέ Ακη», για να σε βγάλω λάδι θέλω 270.000 ευρώ καθαρά

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ «ΝΙΚΟΥ» ΣΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ


Μια επιστολή που βρέθηκε  στο προσωπικό αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνει τον τρόπο που δρούσαν και εξακολουθούν να δρουν πολλοί «δημοσιογράφοι». Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο… δημοσιογράφος «Νίκος» ζητούσε μόνο για την δική του αμοιβή του 15.000 ευρώ το μήνα για «18μηνη συνεργασία», σύνολο δηλαδή 270.000 ευρώ! Για την υπόλοιπη «ομάδα εργασίας» είχε προβλεφθεί άλλο κονδύλι και είχε υπάρξει συνολική πρόταση για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου και τον εξωραϊσμό του προφίλ του στην κοινή γνώμη με τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων και κατευθυνόμενο θέμα τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». Επίσης είχε προβλεφθεί και ποσό που θα έπρεπε να διατεθεί για «τη διαχείριση κρίσεων»!

Διαβάστε τι αναφέρει η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
«Αγαπητέ Άκη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται..

Ποιοι δημοσιογράφοι (και Μέσα) στηρίζουν το μνημόνιο και ποιοι όχι

Tην περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Παρασκευή + 13» παρουσίασε μεγάλη έρευνα – δημοσκόπηση  για τα media. H «Π+13» σε συνεργασία με την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία προχώρησε σε έρευνα της κοινής γνώμης σχετικά με τη στάση απέναντι στο μνημόνιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - ραδιοφώνων, καναλιών, εφημερίδων και φυσικά δημοσιογράφων (κάντε κλικ στον πίνακα αριστερά). Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά πανελλαδικά στο χρονικό διάστημα από 14 έως και 16 Μαΐου ρωτήθηκαν χίλια άτομα.

Μνημονιακά κανάλια Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ
Το Mega, ο ANT1 και ο ΣΚΑΪ είναι μπροστά σε εκείνα τα κανάλια που οι πολίτες θεωρούν ότι στηρίζουν περισσότερο τη μνημονιακή πολιτική. Οι ερωτηθέντες απάντησαν χωρίς να τους αναγνωστούν τα ονόματα των καναλιών, άρα υπήρχε και η δυνατότητα της πολλαπλής απάντησης. Ακολουθούν το..

Γιατί παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Έθνος;

Τα ντεσού της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο συγκρότημα Μπόμπολα τη Δευτέρα 14 του μήνα, φαντάζομαι τα γνωρίζετε. Μιλάω για τια αμπαρωμένες πόρτες, τα αυτοσχέδια οδοφράγματα και τις δεκάδες πυροσβεστήρες που επιστρατεύτηκαν, λες και το Μπομπολέικο είναι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ. Εκείνο που δεν γνωρίζετε, είναι ότι μεταξύ των φέιγ βολάν που μοιράστηκαν ήταν και ένα που αποκαλούσε τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Έθνος «εργοδοτικό».
Αποτέλεσμα ήταν, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος να δηλώσει θιγμένος και να παραιτηθεί (!) αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς εκπρόσωπο αυτή τη- γενικώς- δύσκολη στιγμή.
Αν δεν πρόκειται για περίπτωση που μοιάζει με τον σύζυγο που κόβει τα..

Τι ψήφισαν οι πλατείες;

«Ο σπόρος για τα αποτελέσματα των εκλογών σπάρθηκε στο Σύνταγμα και τις λαϊκές συνελεύσεις, στην Κερατέα και στα διόδια των εθνικών δρόμων. Xωρίς τις πλατείες, το σύστημα εξουσίας πιθανότατα θα είχε πετύχει τη μεταθανάτια επιβίωσή του. Ο ρόλος της πλατείας  και των άλλων κινημάτων αντίστασης ήταν καθοριστικός. Γενιές ανέργων και μη απασχολήσιμων, γυναίκες και άνδρες, πολίτες και ξένοι, νέοι και γέροι, από διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες και ιστορικές καταβολές, ξεσηκώθηκαν και έμαθαν τη σημασία της ανυπακοής ως υπέρτατης πολιτικής πράξης». - Ο Κώστας Δουζίνας στο 6ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW ρωτάει: Τι ψήφισαν οι πλατείες;
Επίσης στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί:
- Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, ο Αυγουστίνος Ζενάκος & ο SPY-Jungle Report συζητούν με τον αναρχικό χώρο και καταγράφουν: Βία και αντι-βία: Από τη Marfin στο Αττικόν
 - Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (Αδέσποτη) καταγράφει: Ψήφος, ντροπή, Χρυσή Αυγή: οι νέοι μελανοχίτωνες
 - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει στον Πιτσιρίκο και στον Αυγουστίνο Ζενάκο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα»
- Ο Δημήτρης Κουσουρής περιγράφει: Η ακυβέρνητη πολιτεία και η συμμορία στη Βουλή
- Ο Λεωνίδας Ζενάκος εγκαινιάζει τη νέα στήλη «Κέντρο Υποδοχής» και..

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Και τώρα, ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ;

Θύελλα αντιδράσεων στην Ηλεία για τις φήμες περί υποψηφιότητας Κοντογιάννη

Ξεσηκώθηκαν στην Ηλεία οι νεοδημοκράτες ενώ υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από τη Ν.Ε. και τις τοπικές της ΝΔ από τη φημολογία ότι η δεύτερη εκλόγιμη θέση στο νομό θα δοθεί στον εκλεκτό της Ντόρας, Γιώργο Κοντογιάννη. Με τη ΝΔ στο νομό Ηλείας εξελέγησαν δύο βουλευτές, ο Κ. Τζαβάρας και η Διονυσία Αυγερινοπούλου. Τώρα με την απαίτηση της Μπακογιάννη να τοποθετηθεί ο Κοντογιάννης στη θέση της Αυγερινοπούλου, όλοι θεωρούν ότι η ΝΔ θα χάσει και τον δεύτερο βουλευτή της στην Ηλεία. Κι αυτό διότι, όπως λέγεται, οι περισσότεροι νεοδημοκράτες «προδότη» τον ανεβάζουν, «ντοράκια» τον κατεβάζουν.
«Αν βάλουν τον Κοντογιάννη, τότε θα πρέπει να μας πει ο Σαμαράς ποιος κάνει κουμάντο στο κόμμα, αυτός ή η Ντόρα; Δεν φτάνει που η θυγατέρα του Μητσοτάκη μας έβριζε τόσο καιρό, τώρα θέλει να μας επιβάλει και τους ανθρώπους της» λένε χαρακτηριστικά οι "γαλάζιοι" της Ηλείας.
Ο πρώην δημοσιογράφος μπορεί να κατάγεται από την Ηλεία, αλλά..

Καταδικάζουν την επίθεση κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα

Αντιδράσεις στην Πάτρα για την επίθεση που δέχτηκε από περίπου 30 άτομα το βράδυ της Τρίτης ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής που τυγχάνει και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων. Το περιστατικό συνέβη έξω απ’ τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Super B», στο κέντρο της Πάτρας, όταν ο Βουλδής παρενέβη με σκοπό ν’ αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη. O βουλευτής νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού όπου συμμετείχε κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ (είναι συνεργάτης του καναλιού).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Απ. Βουλδή που θεωρεί ότι συνιστά ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων. Η βία, επισημαίνει η ΕΣΗΕΠΗΝ απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα και αλίμονο αν επικρατήσει ως συστατικό μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.
Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα ξέσπασαν επεισόδια έξω από το..

Φώτη, ξέρεις από μπουλντόζα;..


Εργασία στον Πήγασο σε όποια θέση τους υποδειχθεί! Αυτό γράφουν οι typologies σχετικά με το τι περιμένει τους εργαζόμενους στο συγκρότημα του Μπόμπολα καθώς μόλις πήραν στα χέρια τους το κείμενο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει έμαθαν τι ακριβώς προβλέπει. Πέρα από τις μειώσεις αποδοχών, οι δημοσιογράφοι έχουν υπογράψει ότι συναινούν να παρέχουν εργασία σε οποιαδήποτε θέση τους υποδειχθεί. Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη εκδοτική εταιρεία. Πρακτικά δηλαδή ένας δημοσιογράφος θα μπορεί να..

Πρόταση για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις

Πρόταση για κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στο χώρο των ΜΜΕ κατατέθηκε από 12 μέλη του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑκαι υιοθετήθηκε κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση στο Κάραβελ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο greektv). Η πρόταση-απόφαση αναφέρει:

«Η τακτική ΓΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά την προκλητική και ανένδοτη στάση της εργοδοσίας και τη σαρωτική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων εξαιτίας των μνημονίων, αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα ο κλάδος σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Η 24ωρη απεργία της 28ης Μαΐου είναι η αρχή αυτού του αγώνα, ο οποίος πρέπει να διεξαχθεί σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και με..

Μετά τον Πρετεντέρη, καταφύγιο στου Μπόμπολα αναζητά κι ο Καψής

«Έφαγε πόρτα από τον Ψυχάρη και τώρα προσπαθεί να δεθεί στο άρμα του Μπόμπολα» λένε οι κακές γλώσσες στην «πιάτσα» για τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή. Και δεν σταματούν εδώ, συνεχίζουν «καρφώνοντας» και τον «έτερο καππαδόκη», λέγοντας ότι «τον δρόμο άνοιξε ο Πρετεντέρης όταν έφαγε τα μούτρα του διεκδικώντας διευθυντικό ρόλο από τον Ψυχάρη και αναγκάστηκε στα σκούρα να στραφεί στο Μπομπολέικο… Και να μείνει εκεί, παρά την υπαλληλική του σχέση με τον ΔΟΛ»!
Αφορμή όμως για την επίθεση στον πρώην υπουργό και διευθυντή των εφημερίδων του συγκροτήματος, ήταν το ολοσέλιδο άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» για τον Τσίπρα με τίτλο, «Γιατί ο Αλέξης δεν είναι Ανδρέας»! Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι ο Παντελής Καψής έπεσε «θύμα» των πολιτικών εξελίξεων και παρά το γεγονός ότι «ευνοήθηκε» από το σύστημα Παπαδήμου, δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει ρόλο για την «επόμενη ημέρα». Μοιραία λοιπόν..

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ηλίας Κανέλλης: Αν μπορείτε κάντε ντου και πάρτε τα λεφτά του Ψυχάρη!..

Για άλλη μια φορά αποδοκιμάστηκε ο Ηλίας Κανέλλης (του ΔΟΛ) κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ.
Οι αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους άρχισαν όταν ο Κανέλλης (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ) άρχισε να προκαλεί κινδυνολογώντας ότι «λεφτά στο χώρο των ΜΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και ότι «όλοι πρέπει να το πάρουν απόφαση», πως «ο συνδικαλισμός κατέστρεψε τα media» και άλλα τέτοια ωραία. Όταν κάποιος του είπε ότι «λεφτά υπάρχουν αλλά τα έχουν μαζέψει για πάρτη τους ο Ψυχάρης, ο αγαπημένος του εργοδότης και οι άλλοι μεγαλοεκδότες», ο Κανέλλης απάντησε: «Ε, τότε να πάτε να τα πάρετε από τον Ψυχάρη». Και όταν του είπαν «μα πώς να τα πάρουμε» τους επέπληξε με θράσος: «Τι με νοιάζει εμένα πώς… Να κάνετε ντου και να τους τα πάρετε, αν μπορείτε!»…
Στη συνέλευση η Νανά Νταουντάκη αποκάλυψε πως ο Κανέλλης θέλει να στείλει στο Πειθαρχικό τον..

Στο ΒΗΜΑ καταγγέλλουν τους επιστάτες-δικτατορίσκους της εργοδοσίας

***
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διεύθυνση της εφημερίδας Το Βήμα με κοινοποίηση σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, απέστειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση πρόσβασης σε δημοσιογραφικές πηγές σε συγκεκριμένους εργαζόμενους.
Ο Τάσος Αναστασιάδης κάνει λόγο για «λογοκρισία που επέβαλαν κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας της εφημερίδας» και ότι το καθεστώς λογοκρισίας δεν είναι απλά μια άθλια επιλογή των επιστατικών βαθμίδων, αλλά έκφραση μιας συνολικής επιλογής της διεύθυνσης.
Ο εκπρόσωπος καταγγέλλει αλαζονικές αποφάσεις τoυ big brother επιστάτη -σημειωτέον ότι ο επιστάτης απαντάει και εκτίθεται περισσότερο έναντι των συναδέλφων του. Η επιστασία λοιπόν... διαπίστωσε πως «κατά την ώρα της εργασίας εργαζόμενοι κοιτούσαν πηγές κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) που έκρινε (!!!) ότι ήταν για προσωπικούς και όχι για δημοσιογραφικούς λόγους». Ο Αναστασιάδης..

Σε ποιόν υποκλίνεται ο αρχηγός Μιχαλολιάκος;
Ο αρχηγός των χρυσαυγιτών Νίκος Μιχαλολιάκος ως γνωστόν - και σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν φοβάται τίποτα και δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν. Υπάρχει όμως κάποιος, ή μάλλον κάποια μπροστά στην οποία ο Μιχαλολιάκος υποκλίνεται και υποβάλει τα σέβη του... Ποιά είναι; Μα φυσικά..

Πως ο Τατσόπουλος «τρέλανε» τον Σταυρίδη

Ο επιχειρηματίας εγκατέλειψε τον Μάνο, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με κανένα κόμμα αλλά θα στηρίξει τον Σαμαρά

Σοκ φαίνεται πως υπέστη ο επίδοξος πολιτευτής Στέλιος Σταυρίδης μετά τον τηλεοπτικό καβγά του με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Όταν ο συγγραφέας όρμησε να τον… δαγκώσει, παρά το γεγονός ότι ο Σταυρίδης κράτησε την ψυχραιμία του, είναι φανερό πως κάτι έσπασε μέσα του.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΡΑΣΗΣ του Μάνου προφανώς απογοητεύτηκε από το επίπεδο της πολιτικής (και πολιτιστικής) ζωής του τόπου και των εκφραστών της. Μάλιστα αποπροσανατολίστηκε τόσο πολύ που οδηγήθηκε στην απόφαση όχι μόνο να εγκαταλείψει την πολιτική και τον καινοτόμο και δυναμικό Στέφανο Μανο αλλά να ταχθεί στο πλευρό της ΝΔ και του συντηρητικού Σαμαρά. Ούτε καν η συμμαχία του Μάνου με τον επικοινωνιολόγο Τζήμερο δεν μπόρεσε να τον..

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δυό χρόνια φυλακή (με αναστολή) σε Κουρή - Τσιρογιάννη μετά τη μήνυση Αλαφούζου


Μετά τη μήνυση Αλαφούζου ο εκδότης της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργος Κουρής και ο διευθυντής της Γιώργος Τσιρογιάννης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τριετή αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Η καταδίκη αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, που τους απαγγέλθηκαν μετά απο μήνυση του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.
Τα δημοσιεύματα της Αυριανής ενέπλεκαν πλοίο (Ασπρονήσι) της οικογενείας Αλαφούζου  σε υπόθεση λαθρεμπορίας και..

«Κύριε Μήτση σταματήστε τoυς εκβιασμούς και τις προκλήσεις απέναντι στους εργαζόμενους της Βραδυνής»

Τους εξαναγκάζει  να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με την απειλή ότι αν δεν το πράξουν δεν θα τους πληρώσει - Το ΣΕΠΕ του τραβάει το αυτί και η ΕΣΗΕΑ τον προειδοποιεί...

Nα εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να διευθετήσει τις «παραλείψεις» της (μείωση κατά 20% των μισθών) ζήτησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) από την εργοδοσία της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ. Σε διαφορετική περίπτωση το ΣΕΠΕ προειδοποίησε με επιβολή προστίμου. Βέβαια παρά τις παραινέσεις του αρμοδίου κρατικού οργάνου για την επαναφορά της στη νομιμότητα, η εργοδοσία κωφεύει, συνεχίζοντας τις καταχρηστικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειωτικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταπατώντας κάθε έννοια του εργατικού δικαίου και παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Είναι, αν μη τι άλλο, λυπηρό μια εφημερίδα σαν τη «ΒΡΑΔΥΝΗ», με ιστορία στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης, να προβαίνει σε ταπεινά «εκβιαστικά» διλήμματα, όπως η..

24ωρη απεργία όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ τη Δευτέρα 28 Μαίου

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ύστερα από σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ., καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 για την υπογραφή ΣΣΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιχειρούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποδόμηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης την κλιμάκωση της απεργίας σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία. Δηλώνουμε στους εργοδότες ότι θα μας βρουν απέναντί τους δυναμικά, αν επιλέξουν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ ή καταγγείλουν τις ισχύουσες και επιχειρήσουν να τορπιλίσουν την ισχύ, υπόσταση και την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με..

«Οχι» στην απέλαση του Νίκου Άγκο

Την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ύστερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει εντός μηνός τη χώρα, διότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 - 2008 δεν είχε συγκεντρώσει, λόγω ασθενείας, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.
Ο Νίκος Άγκο σε όλα τα χρόνια αυτά έχει προσφέρει πολλά στη δημοσιογραφία και στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η απέλασή του και, μάλιστα, για έναν τυπικό λόγο, τη στιγμή που έχει συγκεντρώσει για την αρθρογραφία του υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου την μήνι και τις απειλές κατά της ζωής του από τη «Χρυσή Αυγή», αποτελεί πράξη..

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συντρίψατε τον δικομματισμό, συντρίψτε και τις «χρυσές πένες του», που προσπαθούν και τώρα να τον ανατάξουν

Εκτός από τον δικομματισμό ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών της 6ης Μαίου είναι επίσης και η μιντιακή τυραννίδα που τόσο πιστά τον υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια...
Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδέονται με εταιρείες, τράπεζες και αστικά κόμματα, όλα αυτά τα Μέσα που συνελόντι ειπείν αποκαλούμε Μέσα της Διαπλοκής βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε θέση άμυνας.
Με το κύρος τους καταρρακωμένο, την απήχησή τους στους αναγνώστες, στους ακροατές και στους θεατές μειωμένη, και τη δυσπιστία των πολιτών εις ό,τι αφορά τις προθέσεις τους να έχει ανέβει όπως ο υδράργυρος στα θερμόμετρα. Από καιρό η αξιοπιστία των ΜΜΕ της Διαπλοκής είχε τρωθεί, τώρα όμως, σε συνθήκες εξελισσόμενης λαϊκής χειραφέτησης, όλο και λιγότεροι πολίτες τα παρακολουθούν με όλο και περισσότερους εξ αυτών να τα σιχτιρίζουν.
Η αμηχανία, ενίοτε ο τρόμος και διαρκώς ο εκνευρισμός χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει επ’ εσχάτοις τις ομιλούσες γραβάτες της τηλοψίας και τις..

Γιατί τελικά πληρώθηκαν οι «γύπες» του Dart Management Fund;

Οι περιπέτειες του ομολόγου των 435 εκατομμυρίων ευρώ

του Σωτήρη Nίκα
Αρπακτικό. Πτωματοφάγο πτηνό. Με γαμψά νύχια. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά βρίσκει κανείς εάν ανατρέξει σε λεξικά αναζητώντας τον ορισμό του «γύπα». Στην αγγλική γλώσσα ο γύπας αναφέρεται ως vulture. Και στην ορολογία των αγορών υπάρχει ο όρος vulture funds. Πρόκειται για επενδυτικά κεφάλαια ανά τον κόσμο που αγοράζουν ομόλογα κρατών σε πολύ χαμηλές τιμές (συνήθως στο 10 - 30% της ονομαστικής τους αξίας), αναμένοντας είτε να αποπληρωθούν στο 100% είτε να μην αποπληρωθούν και να κυνηγήσουν δικαστικώς από τις χώρες την αποζημίωσή τους.
Ενα τέτοιο στοίχημα κέρδισε την Τρίτη το vulture fund ονόματι Dart Management με έδρα τα νησιά Καϊμάν, καθώς η Ελλάδα τελικά πλήρωσε το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που έληγε στις 15 Μαΐου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος «γύπας» είχε αγοράσει περίπου το 90% των ομολόγων αυτών επενδύοντας λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές ότι τα κέρδη του ήταν πολλά...