ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καταδικάζουν την επίθεση κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα

Αντιδράσεις στην Πάτρα για την επίθεση που δέχτηκε από περίπου 30 άτομα το βράδυ της Τρίτης ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής που τυγχάνει και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων. Το περιστατικό συνέβη έξω απ’ τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Super B», στο κέντρο της Πάτρας, όταν ο Βουλδής παρενέβη με σκοπό ν’ αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη. O βουλευτής νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού όπου συμμετείχε κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ (είναι συνεργάτης του καναλιού).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Απ. Βουλδή που θεωρεί ότι συνιστά ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων. Η βία, επισημαίνει η ΕΣΗΕΠΗΝ απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα και αλίμονο αν επικρατήσει ως συστατικό μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.
Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα ξέσπασαν επεισόδια έξω από το..παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αστυνομικών όταν οι ακροδεξιοί επιχείρησαν να μπουν στο χώρο όπου διαμένουν μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της δολοφονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά.
Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία» έστειλε συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους φίλους του 30χρονου σημειώνοντας πως «οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν χυδαία να καπηλευτούν τον πόνο των συγγενών και φίλων για να προχωρήσουν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών».