ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οι χρυσές δουλειές της Λίνας Στουρνάρα...

H Λίνα Νικολοπούλου δεν είναι μόνο η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Είναι παράλληλα μια δυναμική γυναίκα και επιχειρηματίας, γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions, με αντικείμενο τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων - συζητήσεων και την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων. Μεταξύ των άλλων, πελάτης της είναι και το ελληνικό Δημόσιο, ενώ διατηρεί στενή συνεργασία με την επικοινωνιακή εταιρεία V+O των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γ. Ολυμπίου. Εντυπωσιάζει η μακρά λίστα με τους πολυεθνικούς κολοσσούς στον χώρο του φαρμάκου που είναι χορηγοί της.
Οι χρυσές δουλειές της κυρίας Στουρνάρα με τα μεγάλα συμβόλαια της επιτυχημένης «Τσαρίνας», με τα ιατρικά συνέδρια και τις φαρμακευτικές εταιρείες μπαίνουν στο μικροσκόπιο..

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ψυχάρης πήρε πίσω τις απολύσεις - Απάντηση στις καταγγελίες Κανέλλη περί προπηλακισμού του

Μετά την άμεση αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΔΟΛ αποφασίστηκε η ανάκληση της απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων μελών της ΕΠΗΕΑ καθώς και η ανάκληση της απόλυσης του Παναγιώτη Βενέτα οδηγού στον Όμιλο. Ολα αυτά βέβαια πέτυχαν χάρις στην στήριξη της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ και την άμεση μαζική αντίδραση του σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων οδηγών δικύκλου).
Μετά την τριήμερη κινητοποίηση της ΣΒΕΟΔ, με τη συμπαράσταση της Εργασιακής Επιτροπής, μετά από συνάντηση του σωματείου η εταιρεία του ΔΟΛ πρότεινε, με προσωπική δέσμευση του Σταύρου Ψυχάρη, να μετακινηθεί ο Π. Βενέτας από την 1η Ιανουαρίου του 2013, σε αντίστοιχη θέση στη θυγατρική εταιρεία Άργος με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Στη συνάντηση της ΣΒΕΟΔ με τη διοίκηση του ΔΟΛ (Σταύρος Ψυχάρης, Αντώνης Καρακούσης) παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, αποτελούμενη από τους..

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στον «πάγο» τα νέα διαδικτυακά σχέδια του ΔΟΛ - Με ποιους συζητά ο Γ. Παπαχρήστος** «Παγώνει» – προς το παρόν τουλάχιστον, το project του ΔΟΛ για τη δημιουργία νέου μεγάλου ενημερωτικού portal. Οι εξελίξεις στη Μιχαλακοπούλου και συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου στα «ΝΕΑ», καθώς επίσης και οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την παράλληλη εξεύρεση συνολικής λύσης συμμαζέματος στον οργανισμό, αναστέλλουν το σχέδιο που ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες.

** Σε συζητήσεις με το «Πρώτο Θέμα» λέγεται ότι βρίσκεται ο πολιτικός συντάκτης των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα της κυριακάτικης εφημερίδας. Ο δημοσιογράφος αναμένεται να αποχωρήσει από..

Η Μαριάνθη, ο Χαρίλαος και τα Marshalls Islands


Στo 55,35% της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος έπεσε το ποσοστό (από το77,35%) που ελέγχουν πλέον η Μαριάνθη Τεγοπούλου και η αδερφή της Ελένη μετά την πώληση του 27% στον δικηγόρο Χαρίλαο Οικονομόπουλο. Η πώληση έγινε «στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης και της άμεσης επανακυκλοφορίας της εφημερίδας Ελευθεροτυπία».
Οι δύο κόρες του Κίτσου Τεγόπουλου μπορεί να έχουν την πλειοψηφία στην εταιρεία έστω και οριακά, ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το κουΐζ του μπλογκ της Ανασυγκρότησης που αναφέρει:
Τί κοινό μπορεί να έχει η υπό έκδοση "Ελευθεροτυπία" με τα Marshalls Islands και τα υποβρύχια;
α) θα κάνει εντυπωσιακή αποκάλυψη;
β) θα πληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις σε δολάρια ΗΠΑ;
γ) θα κάνει κλήρωση για δωρεάν μετάβαση και επιστροφή με υποβρύχιο και δεκαήμερη διαμονή σε πεντάστερο στα Marshalls;
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της Χ.Κ Τεγόπουλος προς το Χρηματιστήριο Αθηνών που αναφέρεται στα δικαιώματα..

Ψυχάρης: Μη με ανακατεύεται, εγώ είμαι ιδιοκτήτης, δεν ξέρω τίποτε για απολύσεις!


** Κάποιοι την ημέρα των απολύσεων στον ΔΟΛ, προσπαθούσαν να βρούν τον Σταύρο Ψυχάρη. Και τι είπε; «Μη με ανακατεύεται. Εγώ είμαι ιδιοκτήτης, δεν ξέρω τίποτε»!

** Το κλίμα στο συγκρότημα είναι άθλιο. Η αναφορά δε στο twitter του επι χρόνια συνεργάτη των ΝΕΩΝ Χρ. Κάτσικα, (τους σιχάθηκα κλπ) έκανε το γύρο του διαδικτύου αποκαλύπτοντας, πέραν των άλλων, πώς εννοείται στον ΔΟΛ η εθελουσία υποταγή όσων παραμείνουν στο συγκρότημα.

** Στην ΕΣΗΕΑ έχει κατατεθεί πρόταση της Real News για υπογραφή σύμβασης και συμφώνου μη απολύσεων – μη μειώσεων μισθών. Ορος: να εξαιρεθεί η..

Το νέο μακελειό στα ΜΜΕ άρχισε


Επικύρωση της αναξιοπιστίας των εργοδοτών του Τύπου συνιστά ο νέος γύρος επιθέσεων στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι δεσμεύσεις που έδωσαν για αναστολή μαζικών απολύσεων και νέων μειώσεων στους μισθούς, όταν με το πιστόλι στον κρόταφο εκβίασαν τις υπογραφές των εργαζομένων σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, παρακάμπτοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και λοιδορώντας τα συνδικαλιστικά όργανα, είχαν αντίστοιχη φερεγγυότητα με τις ειδήσεις που καθημερινά μεταδίδουν από τα Μέσα τους. Κατέρρευσαν σε λίγους μήνες και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το Τρίτο Μνημόνιο ξεκίνησαν την πιο επιθετική υλοποίηση του στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Ενώ η ανεργία στον κλάδο πλησιάζει το 40% και οι εν ενεργεία εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται σε ποσοστά 30 – 35% σε πραγματικούς όρους – συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών επιβαρύνσεων και της αύξησης του κόστους ζωής – οι εργοδότες την..

Χαρίζουν 840 εκατ. ευρώ στους μνηστήρες της ΕΥΔΑΠ! Με τίτλο «Χαρίζουν 840 εκατ. ευρώ στους μνηστήρες της ΕΥΔΑΠ» κυκλοφόρησε σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «6 μέρες». Τα 840 εκατ. είναι το ποσό που μπορούν να απαιτήσουν οι επίδοξοι αγοραστές από χρέη των δήμων προς την εταιρία.
Διαβάστε ακόμα:
- Φορολογικό: Ποιοι θα πληρώσουν τον...Σαμαρά και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές.
- Στον αέρα 10.000 επενδυτές φωτοβολταϊκών μετά τη φορολόγηση έως και 70%.
- Κινδυνεύουν 21.000 θέσεις εργασίας.
- Το Υπουργείο πολιτισμού μοίρασε 220 εκατ. ευρώ στην..

Ο Μπόμπολας απολύει και τους υποτακτικούς του, που φεύγουν κλαίγοντας από το ΕΘΝΟΣ…


** Στο συγκρότημα του ΕΘΝΟΥΣ, άρχισαν οι απολύσεις στελεχών. Και ποιών στελεχών; Αυτών που στήριξαν τον εκδότη στην επιχείρηση εκφοβισμού όλου του προσωπικού και ανακοίνωναν τις απολύσεις με στόμφο. Μου λένε πως ήδη αποχώρησε – με κλάματα μάλιστα- στέλεχος του διοικητικού προσωπικού που δήλωνε «εγώ θα φύγω τελευταία από την εφημερίδα, θα σας απολύσω όλους»

** Στο ΕΘΝΟΣ επίσης διαφημίζουν την προσφορά που θα αλλάξει τα δεδομένα. Καλά, αυτοί δεν ήταν που συζητούσαν για κατάργηση των προσφορών; Τώρα, όπως φαίνεται, θα καταργήσουν τη..

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια...


Θα μπορούσε να ήταν ο γιός σου, το ανήψι σου, το εγγόνι σου...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξήγητη πτώση της Real News - Εχασε ξαφνικά 18.000 φύλλα


Είκοσι χιλιάδες λιγότερα φύλλα πούλησαν πανελλαδικά οι  εφημερίδες την Κυριακή 02/12 που πάνω κάτω κυμάνθηκαν στα ίδια κυκλοφοριακά επίπεδα. Εξαίρεση η Real News του Νίκου Χατζηνικολάου που έχασε ξαφνικά και ανεξήγητα18.000 φύλλα -αν και έδινε τα cd του Μητροπάνου και του Βασ. Παπακωνσταντίνου.
Πτώση και για το ΕΘΝΟΣ που πούλησε 8.000 λιγότερα από την περασμένη εβδομάδα -αν και προσέφερε εκπτωτικά κουπόνια για αγορές σε σούπερ μάρκετ.
Στην πρώτη θέση των κυριακάτικων σταθερά εδώ και πολλούς μήνες το Πρωτο Θέμα που πούλησε 160.540 φύλλα.
Στις κυκλοφορίες των ημερήσιων φύλλων πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, πανελλαδικά, είναι ΤΑ ΝΕΑ που το Σάββατο ειδικά πουλάνε γύρω στις 55.000 φύλλα. Η Εφημερίδα των Συντακτών σταθεροποιείται τελικά κοντά..

Η αγαπημένη του προέδρου


Ξανθιά, μεγάλα εκφραστικά μάτια και σαρκώδη χείλη. Κορμί λαμπάδα. Το όνομά της είναι Κωνσταντίνα και πολλοί τη θεωρούν ως το νέο ανερχόμενο τηλεοπτικό αστέρι (όπως τα γνωρίσαμε τα τελεταία χρόνια) που θα μετατραπεί σε νέο είδωλο της Tι-βι.
Ο πρόεδρος πάντως την πιστεύει πολύ. Την είχε ξεχωρίσει από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της στην εκπομπή της Ελένης ως μοντέλο. «Αυτή η κοπέλα θα πάει μπροστά μια μέρα» είχε εκμυστηρευτεί σε στενούς συνεργάτες του. Ε, να λοιπόν που έφτασε αυτή η μέρα, αν και εδώ που τα λέμε έβαλε και ο ίδιος το χεράκι του για να πάει μπροστά η κοπέλα. H «εθελουσία» έξοδος μιας άλλης ξανθιάς από γνωστή κουτσομπολίστικη εκπομπή, άνοιξε το δρόμο και η αντικαταστάτρια δεν άργησε να βρεθεί. «Βάλτε την Κωνσταντίνα στη θέση της» ήταν η..

Τατσόπουλος: Είσαι σκατοσακούλα – Χίος: Όπου σε πετύχω θα σε λιανίσω στο ξύλο


Mε... μακελειό απειλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσοπουλο, ο παρουσιαστής του Extra 3 Στέφανος Χίος μετά το σχόλιο που έγραψε ο συγγραφέας στο facebook.
Ο Τατσόπουλος συγκεκριμένα έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook: «Ένα από τα πιο σπαρταριστά θεάματα των τελευταίων ημερών ήταν να παρακολουθείς αυτή τη σκατοσακούλα, τον Στέφανο Χίο, να σκίζει τα ιμάτιά του και να ωρύεται για τη... χυδαιότητα με την οποία εκφραζόμαστε εγώ και ο... Κασιδιάρης. Να 'σαι καλά, βρε Στέφανε. Δεν μου έμεινε άντερο».
Φυσικά μόλις το έμαθε ο Χίος έγινε έξω φρενών και απάντησε αμέσως στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας τον ακόμα και με χειροδικία. «Όπου τον πετύχω, θα τον λιανίσω στο ξύλο. Θα φάει πολύ ξύλο...Εγώ δεν έχω μάθει να λύνω τους λογαριασμούς μου με μηνύσεις και να τρέχω στα..

Οι κολοσσοί της πράσινης δημοσιογραφίας αντιμέτωποι με το φάσμα της τιμητικής αποστρατείας!..

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚικού ρεπορτάζ πατσαβουριάζανε βουλευτές, τρίζανε τα δόντια σε υπουργούς, ανταλάσσανε φιλοφρονήσεις με αντιπροέδρους κυβερνήσεων...

 του Χρήστου Ξανθάκη

Aπ’ τα’ αλώνια στα σαλόνια, το καταλαβαίνω. Ευγενής φιλοδοξία είναι, κάθε ανθρωπίνου όντος. Απ’ τα σαλόνια στ’ αλώνια όμως, πώς αντέχεται; Από εκεί που είσαι βασιλιάς, δικτάτορας, πασάς και κοσμοκράτορας να βρεθείς ξαφνικά με την ποδίτσα του υπηρετικού προσωπικού. Και ούτε καν αυτή, μερικές φορές. Μερικές φορές το μόνο που σου μένει είναι να ανοίξεις την πόρτα του χρονοντούλαπου και να χωθείς όσο πιο βαθιά μπορείς στις σκιές.
Βλέπε τη μοίρα των συντακτών ΠΑΣΟΚ. Των πολιτικών συντακτών εννοώ, που μια φορά κι έναν καιρό, όχι και τόσο πίσω στο χρόνο για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν βασιλιάδες, δικτάτορες κλπ.-κλπ. Καβάλα στο freedom, που θα έλεγε κι ο Ζωρζ Πιλαλί. Ο κόσμος όλος των media, στα πόδια τους υποκλινόταν και οι διευθυντές τους υποδέχονταν στα γραφεία τους με πλατύ χαμόγελο. Ο λόγος τους συμβόλαιο, οι πληροφορίες τους πληρώνονταν το βάρος τους σε χρυσό. Άξιζε τον κόπο να είσαι..

Κι άλλες εφημερίδες υπό έκδοσιν - Ποιός, πότε και με τίνος χρήματα


Τελικά λεφτά υπάρχουν για εφημερίδες, όχι όμως αρκετά και όχι για όλους. Νέες εκδόσεις αναγγέλονται, δουλειές ανοίγουν με αδιευκρίνιστες όμως εργασιακές συνθήκες. Πώς, πόσο και κάθε πότε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι;
Μέσα στο φθινόπωρο είχαμε την κυκλοφορία τριών νέων εφημερίδων και έπεται συνέχεια. Ετσι μετά τα «Παραπολιτικά» (που «έπιασε»), την «Εφημερίδα των Συντακτών» (που πάει σχετικά καλά) και τις «6μέρες» (που η κυκλοφορία της αγνοείται),  κι άλλες εκδόσεις βρίσκονται στα σκαριά.
Πάμε λοιπόν ξανά με τις υπό έκδοσιν εφημερίδες (παλαιές και νέες):

** «Κόκκινη Γραμμή» θα ονομάζεται η ημερήσια εφημερίδα που θέλει να βγάλει στα περίπτερα ο πρώην διευθυντής του Alter, Κοσμάς Σφαέλος. Οι ετοιμασίες της εφημερίδας βρίσκονται στο τελικό στάδιο αν και υπάρχουν προβλήματα σε επίπεδο..

Οκτώ απολύσεις στην τηλεόραση του ΑΝΤ1


Αναστάτωση στον όμιλο Κυριακού και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μετά τις πρόσφατες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις τις οποίες υποχρέωσε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση του ομίλου προχώρησε σε 8 απολύσεις τεχνικών.
Μέσα σε μια μέρα, λίγο πριν τις γιορτές και σε μια εποχή που όλοι πολύ καλά γνωρίζουν πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι, να βρει κανείς δουλειά ο Κυριακού πέταξε στο δρόμο ανθρώπους που ανήκαν πολλά χρόνια στην..

Στο 1,3 δισ. τα χρέη εφημερίδων – περιοδικών


Του Σωτήρη Μανιάτη

Μέσα σε μια τριετία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα έπαθαν καθίζηση αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. Με τα διαφημιστικά έσοδα να βρίσκονται σε διαρκή πτώση, την κρατική διαφήμιση σχεδόν ανύπαρκτη και τις ζημιές να συσσωρεύονται εδώ και χρόνια άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
Κι αν χθες, χαρτογραφώντας τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) καταγράψαμε χρέη που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, σήμερα, επιχειρώντας το ίδιο για τις εφημερίδες και τα περιοδικά που εκδίδονται στη χώρα, φαίνεται οι συνολικές τους υποχρεώσεις να αγγίζουν το 1,3 δισ. ευρώ. Κι από αυτές, τα βραχυπρόθεσμα χρέη, αυτά δηλαδή που πρέπει σύντομα να αναχρηματοδοτηθούν, φτάνουν το ένα δισ. ευρώ!
Ηδη κάποιες εφημερίδες δεν άντεξαν και έχουν κατεβάσει «ρολά» όπως..

«Τι μου δίνει ζωή τελικά;»

-από το μπλογκ agitatoras

Επιστολή απολυμένου στα Metropolis του Α. Κουρή
Ξυπνάω το πρωί γεμάτος ενέργεια, διάθεση, ελπίδα, θάρρος.
Κάθε μέρα γνωστοί και συγγενείς μου τηλεφωνούν. Ανησυχούν για το πώς τα πάω. 6 μήνες άνεργος, ένα χρόνο απλήρωτος. Ρωτούν πως την βγάζω, αν βρήκα δουλειά, αν είχα κάτι νεότερο από την παλιά μου δουλειά στο Metropolis. Λένε ότι κινδυνεύω και από κατάθλιψη.
Μα εγώ ξυπνάω νωρίς κάθε πρωί, με πάθος να ζήσω την μέρα, με πράγματα να κάνω, με στόχο. Έχω γεμίσει συναισθήματα. Χαρά, ενθουσιασμός, πάθος, οργή, μίσος, αγάπη. Και αργά το βράδυ κοιμάμαι κατάκοπος, μα περήφανος και αξιοπρεπής. Έχω πάθει κάτι; Άλλα έπρεπε να μου συμβαίνουν.
Τι είναι αυτό που μου δίνει ζωή;
Είναι η ελπίδα ότι θα πάει καλύτερα το κράτος; Oτι θα τελειώσει η κρίση; Oτι θα ανοίξουν οι δουλειές των αφεντικών και θα βρω και εγώ μία; Oτι το παλιό μου αφεντικό, o Ανδρέας Κουρής, θα με..

Νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ: Αναζητώντας την αξιοπιστία

της Δήμητρας Κουντή

Διαπιστώνουν στην καλύτερη περίπτωση “μαζική παραγωγή και εμπορευματοποίηση της είδησης”, “πρόθεση εντυπωσιασμού και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης”, “ελλείψεις στη διασταύρωση των ειδήσεων” αλλά και φαινόμενα εκτεταμένης λογοκλοπής, λογοκρισίας, ανελευθερίας, έως και δημοσιογραφικής αλητείας. Στην πλειοψηφία τους συμφωνούν πως ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας θα μπορούσε να είναι ένα όπλο στα χέρια των δημοσιογράφων, αλλά “έχει, ή τείνει να μετατραπεί σε διακοσμητικό κείμενο”. “Δημοσιογράφος που τον εφαρμόζει χαρακτηρίζεται γραφικός, αφελής ή μη συνεργάσιμος” παρατηρεί ένας εξ αυτών.
Αναφερόμαστε στα γραπτά κείμενα που παρέδωσαν τα 108 νέα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α τα οποία κλήθηκαν να σκιαγραφήσουν σε περίπου 200 λέξεις τις ευθύνες που έχουν οι δημοσιογράφοι στην εικόνα της αναξιοπιστίας των Μ.Μ.Ε, όπως αυτή..

Tι συμβαίνει με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων «6μέρες» και «Καθημερινή»;

Εξαφανίστηκε η εφημερίδα «6μέρες» του Δελλατόλα από τα δελτία κυκλοφορίας των εφημερίδων. Η τελευταία κυκλοφορία της εφημερίδας που εμφανίστηκε στα δελτια των πρακτορέιων ήταν την περασμένη Τρίτη 27 Νοεμβρίου με 2.350 φύλλα.
Την ίδια ώρα η διοίκηση της «Καθημερινής» επιμένει στην απαγόρευσή της προς τα πρακτορεία σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση των κυκλοφοριών της εφημερίδας (και του ημερήσιου και του κυριακάτικου φύλλου). Το μόνο που ανακοινώνουν τα αφεντικά του Φαλήρου  -στο σάιτ της Καθημερινής- είναι οι κυκλοφορίες του κυριακάτικου μαζί  όμως με τις συνδρομές...
Ειρήσθω εν παρόδω ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο..

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τι απαντάει ο Θέμος Αναστασιάδης σχετικά με τη δίωξή του

«Αν ήταν όλοι οι φοροφυγάδες σαν εμένα η Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα». Eτσι απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης σχετικά με τη δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα αδικήματα αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.
Ο Αναστασιάδης σε σημείωμά του στο prothema.gr αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Επειδή πρωτίστως με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και του κάθε πολίτη, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν..

Ο (πικρός) ρεβιθοκαφές του Χρ. Κάτσικα και η (γλυκιά) μπομπότα του Δ. Δανίκα

Διίστανται οι απόψεις των εργαζόμενων στην εφημερίδα Τα Νέα και στο συγκρότημα Λαμπράκη γενικότερα, για τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές κλπ...
Ετσι εκτός από την άποψη του εκπαιδευτικού αναλυτή Χρήστου Κάτσικα για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ («δεν τους αντέχω πλέον, σιχαίνομαι αυτά που γράφουν. Γυρίζω την πλάτη μου, κανένας συμβιβασμός») υπάρχει και αυτή του Δημήτρη Δανίκα.
«Εργάζομαι σε μια εφημερίδα που ακόμα και τώρα, σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, εξακολουθεί να πληρώνει τους εργαζομένους και να τηρεί ευλαβικά τις καθορισμένες ημερομηνίες μισθοδοσίας. Με περικοπές; Με περικοπές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανατρεπτικός Δανίκας κάνοντας κάποιους να ξυνίσουν τα μούτρα τους και να αναρωτηθούν δικαίως(;) αν τον έβαλε το αφεντικό να το γράψει...
Ας δούμε όμως πως το εξηγεί ο ίδιος ο δημοσιογράφος σε σχόλιο του υπό τον τίτλο «Μπομπότα»:..

Κλείνει η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad λόγω έλλειψης συνδρομητών...


Σοκ στους μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς από την αποτυχία της The Daily - Η ενημέρωση στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες δεν έχει (τελικά) λεφτά 

Πριν από 21 μήνες είχε παρουσιαστεί ως το μέλλον της ενημέρωσης. Το όλο εγχείρημα όμως απέτυχε και η εφημερίδα The Daily, («η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad») κλείνει λόγω έλλειψης συνδρομητών...
Το πείραμα του Μέρντοκ το παρακολουθούσαν αγωνιωδώς οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στον κόσμο στην προσπάθειά τους να βρουν πηγές εσόδων στο Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες.
«Μήπως ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούμε και να επενδύσουμε ξανά στις παραδοσιακές μεθόδους ενημέρωσης;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού της Ευρώπης όταν πληροφορήθηκε το οριστικό λουκέτο στην εφημερίδα The Daily. Ο ίδιος προχώρησε και σε διαπιστώσεις: «Ο πολίτης επιζητά την ενημέρωση στο διαδίκτυο όταν του την προσφέρεις δωρεάν. Οταν του ζητήσεις να..

Ο επίδοξος νέος εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» κ. Οικονομόπουλος


Τι συμβαίνει με τον ακριβοθώρητο εκπρόσωπο της Χ.Κ.Τεγόπουλος - Νέα αναβολή της Τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας

Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος που είχε κληθεί επίσημα σε Τριμερή Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας είπε στον υφυπουργό Παναγιωτόπουλο ότι έχει δίκη και δεν μπορεί. Και την Παρασκευή δεν μπορούσε. Για χθες Δευτέρα, 3/12, είχε πει, ότι ίσως να τα κατάφερνε. Αλλά τελικά πάλι δεν μπορεί και συνεπώς η Τριμερής συνάντηση (Ενώσεις εργαζομένων, επιχείρηση και υπουργείο Εργασίας) αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά.
Ως γνωστόν ο κ. Οικονομόπουλος εκπροσωπεί - μόνος του; - την εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και παραδόξως δημιουργεί μια δική του νέα εταιρεία, η οποία - με κάποιο μαγικό τρόπο - θα κληρονομήσει τον τίτλο της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ” και θα προσλάβει για ορισμένο χρόνο,..

Ο άρχοντας του Μεταξουργείου

Αν και δεν έχει ξημερώσει ακόμα το στρες παραχωρεί τη θέση του στα χαμόγελα...
Ο άρχοντας Γιαννακίδης καθισμένος σταυροπόδι στον καναπέ διαλογίζεται ενώ ο σκηνοθέτης Αρβανιτάκης το «ψάχνει» κι αυτός από την πλευρά του. Οι παραστάσεις πήγαν καλά αλλά οι zoornalistas προς το παρόν δεν έχουν δει το έργο και επιφυλάσσονται...
Η παράσταση «Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα», η μαύρη κωμωδία του Κώστα Γιαννακίδη σε σκηνοθεσία Κων/νου Αρβανιτάκη, ανεβαίνει σε έναν νέο χώρο τέχνης, την Ενδορφίνη στο Μεταξουργείο (πρώην El Bandoneon). Παίζουν: Μαρία Μπαγανά, Δημήτρης Πετρόπουλος
Παραστάσεις: 30 Νοεμβρίου - 30 Μαΐου
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη 20.30 & Κυριακή 19.00..

Μεγάλη συναυλία στο Fuzz για τα δύο χρόνια του Musicpaper.gr

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την «έκδοσή» του, το μουσικό...φύλλο Musicpaper.gr διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία με 14 καλλιτέχνες που καλύπτουν τρεις μουσικές γενιές, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Fuzz, με εισιτήριο μόνο 12 ευρώ. Επί σκηνής θα συμπράττουν ανά δύο (συνθέτης - ερμηνευτής), σε μια συναυλία όπου τα τραγούδια θα ακουστούν με ένα πιάνο ή μια κιθάρα, και μια φωνή. Δηλαδή, έτσι όπως γράφονται. Άλλωστε, η σχέση συνθέτη - ερμηνευτή είναι μια από τις πιο δύσκολες, πολύπλευρες, ουσιαστικές και καθοριστικές σχέσεις για την τελική «τύχη» ενός τραγουδιού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θάνος Μικρούτσικος – Ρίτα Αντωνοπούλου
Γιώργος Ανδρέου – Χρήστος Θηβαίος
Θέμης Καραμουρατίδης – Νατάσσα Μποφίλιου
Κώστας Λειβαδάς – Ελένη Τσαλιγοπούλου
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος – Γιώτα Νέγκα
Χρίστος Θεοδώρου – Βικτωρία Ταγκούλη
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης – Μαρία Παπαγεωργίου
ΠΟΥ: FUZZ Club
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 20.12.2012 | 20:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12 ευρώ γενική είσοδος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: PUBLIC: Σύνταγμα  |  Πειραιάς  | Mall
από Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Musicpaper.gr:
To Musicpaper.gr «κυκλοφόρησε» πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις 13 Δεκεμβρίου του 2010. Μέχρι σήμερα έχει αναρτήσει περισσότερα από 5.500 άρθρα, το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από..

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τους σιχάθηκε και φεύγει από Τα ΝΕΑ ο Χρ. Κάτσικας - Αρχισε ο τρίτος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ


Tην αποχώρησή του από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ προανήγγειλε μέσω twitter ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. «Δεν τους αντέχω πλέον στα ΝΕΑ. Σιχαίνονται αυτά που γράφω, σιχαίνομαι αυτά που γράφουν. Γυρίζω την πλάτη μου. Κανένας συμβιβασμός. ΤΕΛΟΣ" , έγραψε αρχικά στο twitter, συνεχίζοντας με δεύτερο μήνυμα με ευθείες βολές και κατά του Mega: «Στα πρωτοσέλιδα και στις ειδήσεις των 8 μιλάνε οι αοιδοί της υποταγής. Πασχίζουν να κλείσουν το μέλλον στα υπόγεια. Φτου ξελευτερίαααα»...
Την ίδια ώρα ο αναβρασμός στη Μιχαλακοπούλου συνεχίζεται, με τον πέλεκυ των απολύσεων και των υποτιθέμενων «εθελούσιων» να επικρέμεται. Την Παρασκευή το μεσημέρι, μόλις εκδηλώθηκαν οι μαζικές απολύσεις, κυρίως από τα ένθετα του Βήματος και σε όλους τους κλάδους (συντάκτες, διοικητικούς, τεχνικούς, ακόμα και οδηγούς), αλλά και από το γραφείο Θεσσαλονίκης και από τις «Διακοπές», η ατμόσφαιρα δεν ήταν η «συνηθισμένη» σε αυτές τις περιπτώσεις! Δεν υπήρχε, για παράδειγμα, το..

Νέα απόπειρα (για έκδοση εφημερίδας) από τον Μάκη


** Παρά το γεγονός ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει «ατυχήσει» στον τομέα της έκδοσης εφημερίδων (VETO κλπ) δεν το βάζει κάτω. Αυτό βέβαια υπό την αίρεση ότι αληθεύουν οι πληροφορίες που τον θέλουν να συζητάει το ενδεχόμενο έκδοσης εβδομαδιαίας -αποκαλυπτικής λέει- εφημερίδας. Ο Δημοσιογράφος θα έχει αρωγό και συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια τον Κώστα Χαρδαβέλλα ενώ την επιθυμία του να συμμετάσχει στην απόπειρα (όχι αυτοκτονίας) έχει εκφράσει και ο Γιώργος Τράγκας.

** Παρεμπιπτόντως ο Τριανταφυλλόπουλος μετά τη μετονομασία του καναλιού Body in Balance σε ZOOM θα έχει το δικό του πρόγραμμα ονόματι GR που θα μεταδίδεται από τη συγκεκριμένη συχνότητα και απο..

Απεργία και στο ιστορικό περιοδικό «4τροχοί»...


48ωρη προειδοποιητική απεργία από το μεσημέρι της Δευτέρας, κήρυξαν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί τύπου, οι διοικητικοί και οι φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο ιστορικό περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr».
Το περιοδικό εκδίδει η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, της οποίας το 33% ανήκει στον χρεωκοπημένο Όμιλο Λυμπέρη. Οι Ενώσεις των εργαζομένων διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών τεσσάρων μηνών.
Το περιοδικό «4 τροχοί»εκδίδεται περισσότερα από 42 χρόνια και το πρώτο τεύχος (φωτογραφία) κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970. Σε αυτό έγραφαν μεταξύ άλλων και οι Κώστας Καβαθάς ( ιδρυτής και εκδότης -διευθυντής), Αντώνης Κόλλιας, Αρης Σταθάκης, Δημήτρης Κληρονόμος, Τάκης Πιρπιρής, Ρούντυ Μορώνης ενώ συνεργάζονταν..

Για «ξαφνικό πλουτισμό» ελέγχονται πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εργολάβοιΑποκάλυψη βόμβα από την ημερήσια εφημερίδα Αντώνη Δελλατόλα. Οι «6μέρες» δημοσιεύουν λίστα με 1747 «βαριά ονόματα» τα οποία σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ελέγχονται για «ξαφνικό πλουτισμό».
Ανάμεσα τους, πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, δικηγοροι, γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες.
Οι περισσότεροι από αυτούς,..

Ο «τζάμπας», τα γιαούρτια του Σκαρμούτσου και το τουρλού στην κουζίνα της Ανθής


 Γράφει ο zooρλός


** Τόπιασε τελικά το νόημα η Ανθη Σαλαγκούδη που αφήνει την δημοσιογραφία στην άκρη και πιάνει την μαγειρική (σίγουρα πιο δημοφιλής και περισσότερο επικερδής στις μέρες μας). Ετσι όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την Κουζίνα της Ανθής απ΄ όπου θα παρελαύνουν πολιτικοί, μάγειροι, μαγείρισες και μαγειρίτσες. Από τη ΝΕΤ για την εκπομπή της Σαλαγκούδη επιστρατεύονται ο συμπαθέστατος Ηλίας Μαμαλάκης και η ασυναγώνιστη(;) ρεπόρτερ- ερευνήτρια Μάγδα Παπαγιάννη. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνταγή που θα παρουσιαστεί στην εκπομπή της Ανθής είναι αυτή για τουρλού στην κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο.

** Και μια απορία εφόσον μιλάμε για μαγειρική. Με ποια κριτήρια η ΦΑΓΕ επέλεξε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για τη διαφήμιση του γιαουρτιού της; Πιστεύει οτι τα..