ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κι άλλες εφημερίδες υπό έκδοσιν - Ποιός, πότε και με τίνος χρήματα


Τελικά λεφτά υπάρχουν για εφημερίδες, όχι όμως αρκετά και όχι για όλους. Νέες εκδόσεις αναγγέλονται, δουλειές ανοίγουν με αδιευκρίνιστες όμως εργασιακές συνθήκες. Πώς, πόσο και κάθε πότε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι;
Μέσα στο φθινόπωρο είχαμε την κυκλοφορία τριών νέων εφημερίδων και έπεται συνέχεια. Ετσι μετά τα «Παραπολιτικά» (που «έπιασε»), την «Εφημερίδα των Συντακτών» (που πάει σχετικά καλά) και τις «6μέρες» (που η κυκλοφορία της αγνοείται),  κι άλλες εκδόσεις βρίσκονται στα σκαριά.
Πάμε λοιπόν ξανά με τις υπό έκδοσιν εφημερίδες (παλαιές και νέες):

** «Κόκκινη Γραμμή» θα ονομάζεται η ημερήσια εφημερίδα που θέλει να βγάλει στα περίπτερα ο πρώην διευθυντής του Alter, Κοσμάς Σφαέλος. Οι ετοιμασίες της εφημερίδας βρίσκονται στο τελικό στάδιο αν και υπάρχουν προβλήματα σε επίπεδο..
στελέχωσης του φύλλου που θα απασχολεί κοντά στους 45 δημοσιογράφους - οι περισσότεροι προέρχονται από το Alter. Ο Σφαέλος θέλει η «Κόκκινη Γραμμή» να βρίσκεται στα περίπτερα προτού αλλάξει ο χρόνος.

** Μέσα στον Δεκέμβριο(!) ευελπιστούν οι ιθύνοντες ότι θα βγεί ξανά η «Ελευθεροτυπία» στα περίπτερα. Η έκδοση θυμίζουμε ότι έχει ανατεθεί από τη Μάνια Τεγοπούλου  σε εταιρεία, με επικεφαλής τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο, με σύμβαση τεσσάρων μηνών με option για άλλους τρεις. Το φύλλο λέει, θα στελεχώσουν και δημοσιογράφοι εκτός Ελευθεροτυπίας ενώ φημολογείται ότι υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις από τις «6 μέρες» του Δελλατόλα με προορισμό τη Μίνωος.

** Εισηγήσεις δέχεται ο Γιάννης Αλαφούζος για έκδοση «πράσινης» -οπαδικής- εφημερίδας. Την ίδια ώρα διαψεύδεται από τις αδερφές Αθανασιάδη ότι ο όμιλος του Φαλήρου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά της Ναυτεμπορικής. Βέβαια καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και όπως ακούγεται στο «πωλητήριο» περιλαμβάνεται η Ναυτεμπορική, το πετυχημένο σάιτ και η εκτυπωτική μονάδα στο Κορωπί.

** Παρά τις διαψεύσεις από τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ, Πάνο Καμμένο σχετικά με την αγορά και επανέκδοση της ιστορικής «Απογευματινής», οι φήμες επιμένουν: το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, οι επαφές έχουν γίνει αλλά προς το παρόν κρατούνται χαμηλοί τόνοι...
 
** Φημολογείται ότι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης στο πλαίσιο της αλλαγής στρατηγικής και διαχείρισης των media που ελέγχει, σκέφτεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να εκδώσει ένα - καθαρά δικό του- εβδομαδιαίο φύλλο.

** Την έκδοση εβδομαδιαίας πολιτικοοικονομικής εφημερίδας συζητούν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο... Αντώνης Λυμπέρης μετά την εκδοτική «κολεγιά» που τους προέκυψε έπειτα απο την κατάρρευση των Limperis Publications!

** Σε επαφές και προχωρημένες συζητήσεις ακούγεται ότι βρίσκεται ο εκδότης της κυριακάτικης εφημεριδας «Το Παρόν», Μάκης Κουρής για να βγάλει στα περίπτερα ημερήσιο πολιτικό φύλλο.

** Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το συζητάει (ξανά) για έκδοση  εφημερίδας (με αρωγό τον Κ. Χαρδαβέλλα) ενώ ο Γιώργος Τράγκας (εκτός από το Crash) σκέφτεται να κρεμάσει πάλι στα περίπτερα τη Χώρα ή ό,τι άλλο.