ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κωστόπουλος σεφ στο Kitchen Bar του Κακέτση;..

...ή άλλο ένα τούβλο στην περί Κωστόπουλου παπαρολογία;

Τελικά σε τι αφορά η πολυθρύλητη συνεργασία του γνωστού και μη εξαιρετέου επιχειρηματία Στηβ Κακέτση με τον πρώην εκδότη lifestyle περιοδικών, Πέτρο Κωστόπουλο;
Ο γνωστός gossipάς Νάσος Γουμενίδης έγραψε ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον πρώην της Αντζελας και τον πρώην της Τζένης, για συνεργασία σε κάτι πολύ δυνατό που αφορά τα media. O Πέτρος Κωστόπουλος και οι «κύκλοι» του όμως το διεψευσαν με  ένα ακρως ειρωνικό κείμενο -υπό τον τίτλο «Αλλο ένα τούβλο στην περί Κωστόπουλου παπαρολογία»- που απαντούσε στις «αποκαλύψεις» Γουμενίδη.
Τελικά Κωστόπουλος και Κακέτσης («τα 2 Κ» είπε κάποιος) θα συνεργαστούν όχι στο χώρο των media αλλά σε αυτόν της εστίασης. Συγκεκριμένα ανάμεσα στους δύο έγινε, λέει, κουβέντα που..

To gazzetta αντεπιτίθεται!

Πώς αντιδρά απέναντι στο σάιτ του Β. Παπαθεοδώρου - Εν αναμονή κινήσεων

Το sdna.gr, το σάιτ που έστησε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου με ένα μεγάλο και δυνατό δημοσιογραφικό επιτελείο, είναι από την Τετάρτη στον διαδικτυακό «αέρα» και αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις. Όχι μόνο των ισχυρών αντιπάλων, αλλά και της ίδιας της νέας ιστοσελίδας που στο πρώτο της 24ωρο δείχνει να κάνει αναγνωριστικά βήματα. Όσοι ξέρουν τον σχεδιασμό και τις φιλοδοξίας της καινούργιας διαδικτυακής προσπάθειας, περιμένουν τα βήματα να εξελιχθούν σε άλματα, με δυναμική και γρήγορη κάλυψη της ειδησεογραφικής ροής και με θέματα που θα τροφοδοτήσουν την αθλητική επικαιρότητα και θα αναπαραχθούν στο διαδίκτυο, αλλά και στις εφημερίδες. Εκεί, άλλωστε, κρίθηκε η απογείωση (με τον Παπαθεοδώρου στο πιλοτήριο) του gazzetta.gr, το οποίο ετοιμάζεται για την αντεπίθεσή του, που θα κορυφωθεί τις επόμενες..

Βουδούρης και Παραστατίδης...

του Γιάννη Παντελάκη

Yπάρχει περίπτωση να καταψηφίζεις τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά παράλληλα να θεωρείς πως πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή; Η λογική, λέει πως ναι. Και όχι μια, αλλά πολλές περισσότερες από μια περιπτώσεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι η εκλογή Προέδρου δεν πρέπει να είναι λόγος προκήρυξης εκλογών και ν’ αποσυνδέεται το ένα από το άλλο. Μπορεί να θεωρείς, πως η οικονομία της χώρας είναι σε οριακό σημείο και η κατάσταση δεν επιτρέπει τώρα εκλογές γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη. Ενδέχεται να έχεις την άποψη, ότι δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές γιατί παρότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει, δεν βλέπεις πειστική εναλλακτική λύση. Αν το σκεφτεί κάποιος περισσότερο, νομίζω πως μπορεί να παραθέσει αρκετές ακόμα εκδοχές τις οποίες..

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε απολύσεις, παρά τις μειώσεις μισθών, στο σάιτ της Στάη

Ηρθε η Huffington Post Greece και αντί να φουντώνει ο ανταγωνισμός και να πέφτει και κάνα φράγκο στην ιντερνετική πιάτσα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μαθαίνουμε ότι στο σάιτ της Ελλης Στάη προχωρούν σε μειώσεις μισθών (και βαρδιών). Αυτό γράφαμε στις 14 Νοεμβρίου (ΕΔΩ) και επιβεβαιωθήκαμε καθώς και μειώσεις μισθών έγιναν στους εργαζόμενους στο TheToc της Στάη, αλλά το χειρότερο άρχισαν και οι απολύσεις.
Τώρα, σύμφωνα με το μπλογκ katalipsiesiea, από τους εργαζόμενους ζητήθηκε να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης, η οποία στην ουσία εξαιρούσε την αμοιβή τα σαββατοκύριακα, με αντάλλαγμα μείωση ωραρίου και ρεπό. Αυτοί που πίστεψαν ότι με την υπογραφή τους θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον μια χρονική παράταση στην.. 

Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις υποψηφίων μελών για την ΕΣΗΕΑ

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Στις 2 Ιανουαρίου 2015 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων νέων μελών για την ΕΣΗΕΑ και λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2015. Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να εγγραφούν ως δόκιμα, τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Γραμματεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος), προσκομίζοντας απαραιτήτως όλες τις απαιτούμενες από το Καταστατικό της Ε.Σ.Η.Ε.Α. βεβαιώσεις και πιστοποιητικά.
Οι φάκελοι θα  γίνονται δεκτοί από τη Γραμματεία μόνον εφόσον περιέχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να διευκολύνεται η διαδικασία εγγραφής των νέων μελών.
Ακολουθεί κατάλογος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να υποβάλλουν στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. μαζί με την αίτηση τα υποψήφια προς εγγραφή μέλη:..

Στο Βυζάντιο του Φαλήρου

Υπόγεια αντιπαράθεση Μαλέλη - Κοσιώνη
 
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το κλίμα παραμένει βαρύ, ειδικά στην ομάδα των ειδήσεων, παρά τις λυκοφιλίες και τις όποιες αναδιατάξεις συμμαχιών.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή επιτελικού στελέχους για το πώς διαμορφώνεται συχνά-πυκνά η σειρά στο δελτίο ειδήσεων, όπου πολλές φορές κυριαρχεί η υπόγεια αντιπαράθεση του διευθυντή ειδήσεων Σταμάτη Μαλέλη και της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου Σίας Κοσιώνη.
Οταν τα επιχειρήματα δεν επαρκούν, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο η παρουσιάστρια να βγάζει εκτός σειράς το θέμα και λίγο αργότερα να έρχεται αντίστοιχη παραίνεση-παρέμβαση από το..

Μύλος από τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Tην πολιτική επικαιρότητα.μονοπωλούν από το πρωί οι καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. Η ιστορία ξεκίνησε με την αποκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι κάποιος προσπάθησε να εξαγοράσει τον Χαϊκάλη, προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την καταγγελία Λαζόπουλου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής με παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο Χαϊκάλης  είπε συγκεκριμένα: «Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». Επίσης αποκάλυψε πως υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου άτομο του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.
«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε  υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε» είπε ο Χαϊκάλης.Ερωτηθείς για τον άνθρωπο που..

Με τι είχαν «ψεκάσει» το παλτό της Ραχήλ;

«Όταν μπήκα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κάτι μύριζε. Δεν γνώριζα ακριβώς τι και άρχισα να μυρίζω και εγώ διάφορα πράγματα για να δω τι μύριζε. Είδα το γαλάζιο παλτό της Ραχήλ. Ήθελα να δω τι το έχουν... ψεκάσει, τι είδος ψεκασμού τού έχουν κάνει, και το μύρισα. Επειδή σπούδασα χημεία ,διαπίστωσα ότι το ψέκασαν με... Κ24». Αυτή τη δικαιολογία έδωσε με αρκετή δόση χιούμορ ο Γρ. Ψαριανός που ο φωτογράφος στη Βουλή τον εντόπισε να μυρίζει την ώρα της ψηφοφορίας μαζί με τον Π. Τατσόπουλο το παλτό της Ραχήλ Μακρή. Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Τι ακριβώς συνέβη για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Πήγε να καθίσει στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών ο Π. Τατσόπουλος και βρήκε το παλτό: ‘Ποιανού είναι αυτό το παλτό;’ ρώτησε και πήγε να το παραμερίσει. Το παίρνει ο κ. Ψαριανός το μυρίζει και ρωτάει τη Ραχήλ: ‘Τι.. 

Υπό προσωρινή διοίκηση η εταιρία του «Αγγελιοφόρου»

Ένα βήμα πριν από το διορισμό προσωρινής διοίκησης βρίσκεται η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας, η οποία εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.   
Μία εβδομάδα μετά την αιφνίδια και εν πολλοίς προσχηματική παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο ίδιος αποφάσισε να ζητήσει από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της παραπαίουσας  εκδοτικής εταιρίας.
Η σχετική αίτηση κατατέθηκε με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας και συνοδεύεται από αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 11 π.μ.
Στην αυριανή συζήτηση έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι και των άλλων δύο εταίρων, δηλαδή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΑΕ, συμφερόντων Στ. Ψυχάρη, που.. 

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

O Ψυχάρης έκλεισε και το γραφείο της Θεσσαλονίκης

Θλιβερό τέλος στη διαδρομή του ανταποκριτικού γραφείου του ΔΟΛ με ιστορία 37 ετών βάζει ο Σταύρος Ψυχάρης, απομακρύνοντας τους δύο τελευταίους δημοσιογράφους που είχαν απομείνει να εργάζονται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το ΒΗΜΑ».
. To αφεντικό του ΔΟΛ που αποφάσισε το κλείσιμο του γραφείου έκανε λόγο για... «πολυτέλειες» και προχώρησε στο λουκέτο της Θεσσαλονίκης...
Η ενέργεια αυτή είναι χαρακτηριστική της αντίληψης που κυριαρχεί πλέον στα εκδοτικά συγκροτήματα, με την ανοχή της πολιτείας: η ενημέρωση περιορίζεται ασφυκτικά στην περιοχή όπου συγκεντρώνονται τα κέντρα αποφάσεων, και η περιφέρεια, παρά την ανθηρή ρητορική για την ιδιαίτερη –υποτίθεται– σημασία της,  απαξιώνεται απολύτως.
Η διακοπή λειτουργίας του ανταποκριτικού γραφείου των εφημερίδων του ΔΟΛ προστίθεται στην..

Απρέπειες του κ. Μπάμπη στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

BINTEO

Τη γνωστή χειρονομία που συμβολίζει τον ανδρικό αυνανισμό έκανε ζωντανά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ως υποτιμητικό σχόλιο στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ Χρήστου Μαχαίρα που ήταν εκείνη την ώρα σε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση.
Η ατάκα του κ. Μαχαίρα που έκρινε ως “μ@λ@κί@” ο δημοσιογράφος ήταν η εξής: “Αυτό που μας αφορά σε αυτή τη φάση είναι η Δημοκρατική Αριστερά με τις όποιες δυνάμεις της να συμβάλει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, στην παρούσα φάση το μεγάλο επίδικο είναι η πολιτική αλλαγή”.
Δείτε το περιστατικό στο 2:32 του βίντεο:

Μη με πλησιάζεις...

...Αυτό είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίζης, όταν συνάντησε χθες στους διαδρόμους της Βουλής, τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο διάλογος που ακολούθησε, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", ηταν απολαυστικός:
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: "Μην με πλησιάζεις, είμαι άρρωστος, θα κολλήσεις!".
ΝΤΟΡΑ: "Δεν σε πλησιάζω όταν είσαι καλά, θα σε πλησιάσω τώρα ενώ είσαι άρρωστος;"...

Δεν δίνει Δώρο, συνεχίζει τις απολύσεις!

Τα νέα κόλπα του Χάρη Οικονομόπουλου

Τζίφος η τριμερής για Ελευθεροτυπία – enet. Ο Χάρης Οικονομόπουλος προσήλθε στο υπουργείο Εργασίας δηλώνοντας ότι πήγε με την ιδιότητα του δικηγόρου της εταιρίας και πως αφού οι δικηγόροι έχουν αποχή…φεύγει.
Πρόλαβε να πει στους εργαζόμενους, ότι δεν θα δώσει το Δώρο Χριστουγέννων και ότι θα συνεχίσει τις απολύσεις και τις μηνύσεις.
Χτες απέλυσε δύο εργαζόμενους που δεν είχαν κλείσει χρόνο, άρα δεν είχαν να πάρουν αποζημίωση, ενώ οι μηνύσεις αποσκοπούν στο να αποφύγει να καταβάλλει αποζημιώσεις (λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας) σε όσους λόγω πολυετούς παρουσίας, έχουν ποσά που θέλει να αποφύγει να πληρώσει η εργοδοσία. Ωραίο κόλπο!
Επανέλαβε ότι έχει πρόταση και πλάνο 10ετίας, 15ετίας, για την εφημερίδα, που ξεκινάει από την..

Aποσύρουν τον Πρετεντέρη από το Mega

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις… και θα τα ξαναπούμε πάλι με την πρώτη ευκαιρία» με αυτή τη φράση καληνύχτισε η Μαρία Σαράφογλου τους δυο καλεσμένους της, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Σταθάκη που συμμετείχαν στο δεύτερο ντιμπέιτ που οργάνωσε το MEGA χωρίς τη συμμετοχή του Γιάννη Πρετεντέρη. Με άλλα λόγια, για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες το μεγάλο κανάλι απέσυρε το δημοσιογράφο του, αποδεχόμενο τη λογική τού εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του.
Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης «τελείωσε» δημοσιογραφικά για την προεκλογική περίοδο, αφού πια η ιδιοκτησία του μεγάλου καναλιού αποφάσισε να τον αποσύρει από την… κυκλοφορία, προκειμένου να εμφανίζονται τα στελέχη..

«Τι γύρευε ο Βερύκιος στο σπίτι του Ακη;»

- Aγριος καβγάς με την Ελενα Ακρίτα στο fb
- Oι «30 συναντήσεις με τον Τσοχατζόπουλο» και «ο παλιός έρωτας του Αντρέα» 

Aμα ανακατεύεσαι με τα πίτουρα....
Τις τελευταίες ώρες όλο το διαδίκτυο και τα social media ασχολούνται με τον καβγά ανάμεσα στην Ελενα Ακρίτα και στον Δήμο Βερύκιο. Οι δύο δημοσιογράφοι ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες μέσω facebook και εκτοξεύουν ο ένας εναντίον του άλλου σοβαρές κατηγορίες. Η μεν Ακρίτα εκτός των άλλων απευθύνει ερωτήματα στον «ομοφοβικό ΠΛΗΝάδελφο» της, Δήμο Βερύκιο για τη σχεση του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και  το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«1.) Γιατί σας αναφέρει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο ημερολόγιο του;
2.) Γιατί εσάς ΕΙΔΙΚΑ κι όχι τους δεκάδες άλλους δημοσιογράφους που κάλυπταν τότε το ρεπορτάζ του υπουργείου Αμυνας;
3.) Γιατί συναντηθήκατε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΦΟΡΕΣ μαζί του μόνο την περίοδο 2010-2011;
4.) Γιατί κάποιες συναντήσεις των δυο σας δεν έγιναν στο υπουργείο, αλλά στο..

Στην κόρη του Δασκαλόπουλου και ο Red 96.3 του Αλαφούζου

Στη Frontstage SA της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, μεταβιβάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Red 96.3, μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στον Όμιλο ΣΚΑΪ. Ετσι από τις 5 Ιανουαρίου 2015 ο σταθμός θα εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις της Frontstage στο Μαρούσι, μαζί με τα άλλα δύο ραδιόφωνα της εταιρείας, En Lefko 87.7 (τον πήρε από τον Α. Λυμπέρη) και Hit 88.9 (τον πήρε από τον Αλαφούζο).
Η Frontstage είναι μια εταιρεία ψυχαγωγίας και μουσικών εκδηλώσεων στην οποία ανήκουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί En Lefko 87.7, ΗIT 88.9, Freedom Web Radio καθώς και το ελληνικό franchise του Pay TV καναλιού iConcerts.
Η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου,..

Οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για τα ΜΜΕ

Η εργασία των απασχολούμενων στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στους ιδιωτικούς, δημόσιους και δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τις ημέρες των αργιών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ρυθμίζεται, σύμφωνα και με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε., ως εξής:
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συντάκτες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του διαδικτύου κατά τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα εργαστούν με καταστάσεις, όπως εργάζονται τις Κυριακές και τις αργίες.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Το Savoir vivre του καπνιστή...

...και άλλες ιστορίες ενήλικου πάθους

Σε μια χώρα όπου ο μισός πληθυσμός μαλώνει με τον άλλο μισό για το πού και το εάν θα καπνίζει. Σε μια χώρα –ίσως τη μόνη παγκοσμίως– όπου ουδείς αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ. Σε μια χώρα, τέλος, όπου η έννοια της ελευθερίας συχνά συγχέεται με την ασυδοσία, υπάρχει μια αδήριτη ανάγκη να ισχύσουν ορισμένοι κανόνες καλής συμπεριφοράς, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, αλλά και να μη θίγονται ουσιαστικά ατομικά δικαιώματα.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και παρακολουθώντας την εξέλιξη των ηθών σε σχέση με το κάπνισμα, ο Χρήστος Ζαμπούνης στο νέο του βιβλίο «Το Savoir Vivre του καπνιστή ... και άλλες ιστορίες ενήλικου πάθους», επιχειρεί μια..

Δεσμεύτηκαν στην Τεχνοεκδοτική για δώρο και δεδουλευμένα

Στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης (ΣΕΠΕ) Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε χθες συζήτηση της διαφοράς εργασίας δημοσιογράφων κατά της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ T. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», μετά από σχετική καταγγελία τους.
Παραβρέθηκαν εκτός από τους καταγγέλλοντες εργαζόμενους, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη.
Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, μετά την παρέμβαση των Ενώσεων, συνομολόγησε την οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών τριών μηνών και υπόλοιπο καταβολής ενός μηνός και δεσμεύθηκε ότι,..

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Oι μαϊντανοί της πολιτικής...

Μετά το πρώτο μούδιασμα και το «χλωμό» αποτέλεσμα των 160 ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία, οι γνωστοί πολιτικοί μαϊντανοί εμφανίστηκαν κι άρχισαν να ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες...
Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και ζητούν από Σαμαρά και  Βενιζέλο πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της  Μπακογιάννη που είπε: «Ο αριθμός των συναδέλφων που υπερψήφισαν είναι κατά τι λιγότερο από αυτό που περίμενα. Είναι η ώρα για πολιτικές αποφάσεις. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα..

Συγχαρητήρια Σαμαρά στους Ψαριανούς...

Kάποιοι εξεπλάγησαν από το «παρών» του Παναγιώτη Μελά αλλά ήρθε η δήλωση του ιδίου, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ενισχύσει την κοινή πεποίθηση για την ποιότητα και τον χαρακτήρα κάποιων από αυτούς που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο. Τελικά ο Μελάς είπε στους δημοσιογράφους ότι στη δεύτερη ψηφορία θα πει ναι στον Δήμα χωρίς όμως να μπορεί να αιτιολογήσει την αλλαγή της στάσης του στη δεύτερη ψηφορία!
Τουλάχιστον οι «ανεξάρτητοι» Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου, Νταβρής και Αηδόνης που ψήφισαν Δήμα με την πρώτη, εισέπραξαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Σαμαρά. Δεν είναι και λίγο πράγμα.... Αντίθετα «παρών» ακούστηκε από τους Πολύδωρα, Πανούση και Τατσόπουλο...
Σχετικά με την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ο προτεινόμενος υποψήφιος από τα..

Η ΠΟΕΣΥ αμετακίνητη υπέρ των Συλλογικών Συμβάσεων

Tην ανυποχώρητη θέση του υπέρ της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναλαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) . Επανειλημμένως έχει διακηρύξει τη θέση του εναντίον των ατομικών συμβάσεων εργασίας και καλούσε τους δημοσιογράφους να μην τις υπογράφουν σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Mέσα Eνημέρωσης.
Η απόφαση αυτή προβλήθηκε και επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνεδρίαση του 7ου πανελλαδικού Συνεδρίου και αποτελεί θέση..

Ακυβέρνητος και χρεωμένος ο ΣΚΑΪ

Η διαρκής ενασχόληση του αφεντικού του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, με την πορεία της «πράσινης» ΠΑΕ, συμμαχώντας με Μελισσανίδη και Σαββίδη, έχει αποδυναμώσει και τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος έχει αφεθεί εκ νέου στην εντεταλμένη σύμβουλο Ευαγγελία Κουτσαυτάκη, δεξί χέρι επί σειράν ετών του Αλαφούζου.
Η οδηγία που υπάρχει για νέες περικοπές, από όπου μπορούν να γίνουν, χωρίς να καλύπτονται όλα τα κενά, προκαλεί νέα προβλήματα στη λειτουργία του καναλιού. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα υψηλά κλιμάκια της επιχείρησης, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της παραμονής ή μη του Σταμάτη Μαλέλη. Ο δημοσιογράφος έχει πάρει αποστάσεις από τις επιλογές του προγράμματος, εκτιμώντας πως δεν θα έχει απήχηση, και προς το παρόν δικαιώνεται. Ο ίδιος φαίνεται να μην προλαβαίνει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις του σταθμού έως το βράδυ, αλλά δεν θέλει να χάσει και την πρόσβαση..

Αδέσποτοι και αλαζόνες

«Εν μέσω γιουχαϊσμάτων από τους συγκεντρωμένους, κατά τη αποχώρησή του από την ΕΣΗΕΑ ο Χρήστος Πρωτόπαπας ακούστηκε να λέει κατά των διαδηλωτών: “Ποιοι είναι αυτοί οι γελοίοι;”».
Με την ίδια άνεση που ο κύριος Πρωτόπαπας αποκαλεί έτσι τους δημοσιογράφους που διαδηλώνουν -γιατί αυτός και η κυβερνητική παρέα του τούς απέλυσαν επειδή έτσι γουστάρισαν- με την ίδια λοιπόν άνεση τού επιστρέφεται η ύβρις(;). Ποιος είναι αυτός ο... Πρωτόπαπας; Τι έκανε για την ενίσχυση των θεσμών και της κοινωνίας; Πούθε κρατάει η σκούφια του; Αυτός δεν ήταν συνδικαλιστής στους τραπεζικούς υπαλλήλους πριν από είκοσι τόσα χρόνια; Δεν διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του; Με την πρώτη ευκαιρία δεν τους παράτησε σύξυλους για να ενθρονιστεί σε κάτι παλιοκαρέκλες της εξουσίας που περίσσευαν και προορίζονταν μόνο για τους οχληρούς, γι’ αυτούς που είχαν δώσει γην και ύδωρ προκειμένου να γευθούν τη μικρή τους εξουσία;
Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τέτοιους τζιτζιφιόγκους, αλλά ενίοτε ξεπερνάνε το μέτρον..

Διπλό ημίχρονο, άσο τελικό

Bγαίνει Πρόεδρος;
«Ποιος πρόεδρος; Πας καλά; Πάμε για εκλογές. Και κρατιέμαι μην ανοίξω το στόμα μου και πω για τις μαλακίες που έχουμε κάνει». Προβεβλημένος κυβερνητικός βουλευτής.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος. Να δούμε να μαζέψουμε εμείς κανένα σταυρουδάκι». Υφυπουργός με συχνή τηλεοπτική παρουσία.

«Άνετα εκλέγεται πρόεδρος, μην ακούς αηδίες. Φοβάται ο κόσμος». Κυβερνητικός βουλευτής.

«Με 200 ψήφους, που λέει ο λόγος, θα βγει πρόεδρος. Μπορεί να γίνει ντρίπλα και να κατεβάσουν..

Γιατί δεν μας λέτε το... πρόγραμμά σας;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς σ' αυτή τη χώρα που να μην έχει αντιληφθεί τη σκοπιμότητα του «μικρού διαλείμματος» που συμφωνήθηκε μεταξύ τρόικας και συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ώστε:
πρώτον, η μεν κυβέρνηση να γλιτώσει την κοινωνική κατακραυγή από τα ακόμα πιο επώδυνα μνημονιακά μέτρα που δεν έχει ακόμα εφαρμόσει (αν και τα έχει υπογράψει) και να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα για να κανονίσει τις τελευταίες της.. δουλειές, και
δεύτερον, η τρόικα κουτοπόνηρα με αυτόν τρόπο να φορτώσει το φονικό -κι απ' όλες τις απόψεις αδιέξοδο για τη χώρα-, «ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», στην εγχώρια πολιτική ανικανότητα και τη σοβούσα σύγκρουση (την οποία και προκάλεσε).
«Ας τα ξαναπούμε το Γενάρη, όταν τελειώσετε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπαν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» και δανειστές στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι οι άμεσες δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας (λήξη ομολόγων κλ.π) για πέντε χρόνια έχουν κουτσά στραβά.. 

Ο Μπούκουρας χωρίς χειροπέδες στη Βουλή για τον Δήμα

Βγαίνει από τη φυλακή ο χρυσαυγίτης  -ανεξάρτητος πλέον-  βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και έτσι δεν θα χρειαστεί η μεταγωγή του με χειροπέδες στη Βουλή για να παραστεί στην πρώτη ψηφοφορία  και να πει «ναι» στον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι σε βάρος του «μεταμεληθέντος» και ευσυγκίνητου Μπούκουρα, οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς.. 

Νέος ιός μεταδίδεται αστραπιαία στο Facebook

Ενας νέος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, προσβάλλοντας τους υπολογιστές των χρηστών.
Ο ιός είναι κρυμμένος σε ένα αρχείο το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει ένα βίντεο. Οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση ότι κάποιος φίλος τους τούς έχει προσθέσει σε μια δημοσίευση στην οποία περιέχεται το επίμαχο βίντεο. Αν κάνουν κλικ στο αρχείο, το μηχάνημά τους «κολλά» τον ιό.
Εναλλακτικά, το ίδιο αρχείο διαδίδεται μέσω προσωπικών μηνυμάτων, στο inbox των χρηστών.
Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ στο λινκ που περιέχεται σε αυτό. Θα πρέπει να το σβήσετε αμέσως.
Οσοι έχουν μολυνθεί από ιό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, να.. 

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σπυροπούλου: Αυτά να τα κάνετε αλλού, όχι στο μαγαζί μου!

Σπίτι της σπιτάκι της η τηλεπαρουσιάστρια - Πως ο Κοντομηνάς πήρε απόφαση να την «κόψει»

«Είστε ένα τίποτα όλοι! Είστε εδώ γιατί εγώ γουστάρω!», «Όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε εμένα. Στο μ.... μου, όποιος δεν γουστάρει. Να πάτε να γ... Είστε όλοι αναλώσιμοι»,  «Αν θέλετε αυτά που λέτε να τα κάνετε αλλού, όχι στο μαγαζί μου». Αυτές τις «ομορφιές» ξεστόμισε μεταξύ άλλων «γαλλικών», την προηγούμενη εβδομάδα, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, στο meeting με την... ομάδα της . Στη συγκεκριμένη συνάντηση η νεαρή τηλεπαρουσιάστρια του Alpha, έχασε (για άλλη μια φορά) τον έλεγχο, επειδή δεν ικανοποιήθηκαν τα βίτσια και οι παράλογες απαιτήσεις της κι επιτέθηκε στους συνεργάτες της φέρνοντας έτσι πιο κοντά την οριστική ρήξη με το κανάλι της Κάντζας.
Η απομάκρυνσή της, φέρεται ως ειλημμένη απόφαση του Προέδρου του Alpha καθώς όπως φαίνεται μετά από όλα αυτά, ο Δημήτρης Κοντομηνάς πείστηκε τελικά από εκείνους που τον συμβουλεύουν εδώ και αρκετό καιρό να διώξει την Σπυροπούλου γιατί «εκτός των άλλων δημιουργεί μια κάκιστη..

Στην Καθημερινή πάει(;) ο γενικός διευθυντής του Ψυχάρη

- Τελικά κονόμησε ο Μεμής;
- Ε, φυσικό με τόσα χρόνια που ήταν στον ΔΟΛ.
- Πήρε λένε εφάπαξ περίπου όσα κι ο Καψής.
- Τουλάχιστον αυτός τα άξιζε. Τα είχε δουλέψει και με το παραπάνω.
- Εσύ που πέρασες από τον ΔΟΛ, ισχύει αυτό που λένε ότι ήταν σκληρός και απρόσιτος;
- Οχι, μόνο που κάποιες φορές ήταν απότομος κι αυτό μόνο όταν προηγουμένως είχε κοντραριστεί με τον Ψυχάρη...
Ο παραπάνω διάλογος έγινε ανάμεσα σε δύο πολιτικούς συντάκτες σε ένα από τα δημοσιογραφικά στέκια -πηγαδάκια στο Κολωνάκι όπου συζητιόταν η αποχώρηση του γενικού διευθυντή Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, Χρήστου Μεμή.
Παρεμπιπτόντως ο Μεμής -σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε σε στενό κύκλο συνεργατών του- δεν σκοπεύει να ιδιωτεύσει και είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσει την δημοσιογραφική του καριέρα σε μια άλλη εφημερίδα (μόνο από εφημερίδες γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά).
«Εχω κι άλλα να δώσω, μην ακούτε αυτά που λένε και μη δίνετε σημασία σε όσα γράφουν τα blogs (που σημειωτέον τα λατρεύει). Το ότι αφήνω τον Ψυχάρη δεν σημαίνει ότι αποσύρομαι και τα παρατάω...» έλεγε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μεμής.
Μάλιστα ακούστηκε ότι ο αποχωρήσας γενικός διευθυντής του ΔΟΛ κοιτάζει προς Φάληρο μεριά..

Mόνο χρήμα, μπράβοι, κυριλομαγκιά και εκδοτιλίκια...

Τα λαμπάκια του κυρ-Αλέκου (Μπακατσέλου) και η βάρκα

Πήδηξες, κυρ-Αλέκο, από το μισοβυθισμένο σκαρί στο κότερο!  Εξαργύρωσες τόσα χρόνια, κυρ-Αλέκο, σε χρήμα, δόξα, κυριλομαγκιά. Συνοδούς να σε φυλάνε, εκδοτιλίκια, επισημότητες, αναγνώριση. Φιλανθρωπίες, που σ΄ ανεβάζουν κατηγορία (αλλιώς, ούτε ευρώ για πέταμα!). 
Και τώρα; Τώρα εγκατέλειψες το μισοβυθισμένο σκαρί, που λέγεται Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, την εταιρία με τους 125 εργαζόμενους, που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τα άλλα έντυπα, αυτά που σ΄ έκαναν γνωστό. Αυτούς που σ΄ έκαναν γνωστό με τη δουλειά τους, τούς άφησες όλους απλήρωτους.
Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο: το κότερο των εκατομμυρίων, που φέρει όνομα μοιραίο «Τίμη».. 

Στο «σφυρί» η βίλα του Κωστόπουλου

Σε πλειστηριασμό βγαίνει η βίλα που έζησαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού στην Φιλοθέη, η οποία κατασχέθηκε από τράπεζα μετά την πτώχευση που κήρυξε ο γνωστός εκδότης.
Η αρχική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 8,05 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η βίλα βρίσκεται σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων και έχει συνολική επιφάνεια 1.242,23 τμ.
Τα τέσσερα επίπεδα στα οποία χωρίζεται το σπίτι έχουν ως εξής:
- Υπόγειο (γυμναστήριο, play room, ξενώνες - δωμάτια προσωπικού) 528 τ.μ.
- Ισόγειο (κουζίνα και καθιστικό) 280 τ.μ.
- Πρώτος όροφος (κρεβατοκάμαρες) 252,63 τ.μ
- Δεύτερος όροφος (γραφείο) 182 τ.μ.
Στην αυλή του σπιτιού υπάρχει επίσης και μια πισίνα 69 τ.μ ενώ η διακόσμησή του είναι βασισμένη..

Αρνήθηκε τη συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ ένας από τους αθλητικούς συντάκτες

Ένας από τους αθλητικούς συντάκτες που περιλαμβανόταν στη 16άδα των επιτυχόντων στη διαδικασία πρόσληψης από τη ΝΕΡΙΤ, δεν υπέγραψε τη σύμβαση αορίστου χρόνου, αφήνοντας να περάσει την προθεσμία που όριζε ο οργανισμός, δηλαδή τη 10η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον Αντώνη Τζαβάρα που είχε καταταγεί στη 14η θέση των επιτυχόντων με 3770 μόρια. Τη θέση του θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών Βασίλης Παπανικολάου, αν φυσικά δεχτεί και εκείνος τους όρους της σύμβασης, ένας από τους οποίους είναι η πρόσληψη με μηδενική προϋπηρεσία, άρα και ανάλογα χαμηλό μισθό.
Ο Β. Παπανικολάου ήταν ένα από τα βασικότερα στελέχη της (αλήστου μνήμης) ΕΡΑ, με πείρα,..

To κορίτσι από τη Ρόδο που ήθελε να γίνει καναλάρχισα

Τέλος εποχής, όπως όλα δείχνουν, για να ξανθιά ενζενί στον Alpha

Το πρόσωπό της σκοτείνιασε, το βλέμμα χάθηκε στο άπειρο και η λέξη τέλος «καρφώθηκε» πιθανότατα για τα καλά στο μυαλό της ξανθιάς ενζενί Κωνσταντίνας Σπυροπούλου το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ένα μεσημέρι που έμελλε να είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην σύντομη αλλά ταραχώδη τηλεοπτική πορεία του κοριτσιού από τη Ρόδο, που ενέσκηψε στην μικρή οθόνη σαν τυφώνας, κυριολεκτικά από το πουθενά.
Την ανακοίνωση φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Κώστας Σούσουλας, νέος γενικός διευθυντής του σταθμού, στη φέρελπι τηλεπαρουσιάστρια, αφήνοντας την άφωνη αφού δεν το περίμενε και ήταν εντελώς ανυποψίαστη για την άνωθεν εντολή της τηλεοπτικής της αποκαθήλωσης.
Παρόλο που πηγές του σταθμού διέψευδαν off the record τα δημοσιεύματα, επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι δεν βγήκε και αυτό, αν μη τι άλλο, δημιουργεί ερωτηματικά. Πόσο μάλλον, όταν δεν..

Τρομο-Στουρνάρας...

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης

Είσαι ένας μικροκαταθέτης λίγων χιλιάδων ευρώ και ακούς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει διατελέσει μάλιστα και υπουργός Οικονομικών στα πιο κρίσιμα χρόνια, να δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό»! Και αυτό συμβαίνει, ενώ έχεις βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες τρομολάγνες ή, εστω και με πραγματική βάση, ανάλογες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη, διεθνή μέσα ενημέρωσης, διεθνείς οικονομικούς οίκους.
Τι κάνεις; Φαντάζομαι τρέχεις το επόμενο πρωί σ' ένα γκισέ, αποσύρεις ό,τι έχεις και δεν έχεις και προτιμάς την πιο ασφαλή -όπως νομίζεις- λύση του... μαξιλαριού. Σκέφτομαι, τι θα κάνει κάποιος αν έχει πολλές περισσότερες χιλιάδες ευρώ! Προφανώς τα στέλνει στο εξωτερικό, όπως συνέβη λίγα..

Κυκλοφοριακή βουτιά για Εθνος και Βήμα

Μεγάλη η πτώση των κυριακάτικων φύλλων τις τελευταίες εβδομάδες. Μοναδική εξαίρεση το «Πρώτο Θέμα» που κρατάει σταθερά την κυκλοφορία του περί τις 120 με 125.000 φύλλα. Ολες οι υπόλοιπες εφημερίδες έκαναν μεγάλη βουτιά στις κυκλοφορίες τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το «Εθνος της Κυριακής» πούλησε αυτή την Κυριακή -σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων-  68.000 φύλλα! Το ίδιο και το «Βήμα» του Ψυχάρη που η κυκλοφορία του κυμάνθηκε περί τις 72.000 φύλλα. Χαμηλές ήταν και οι κυκλοφοριακές επιδόσεις της Real News που πούλησε 71.000 φύλλα.
 Δείτε τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων:.

Γιατί έφυγε από τον ΔΟΛ ο γενικός διευθυντής του Ψυχάρη

 Οι περισσότεροι που είχαν συνεργαστεί με τον Χρήστο Μεμή στα περίπου 25 χρόνια που ήταν στον ΔΟΛ, δεν στενοχωρήθηκαν ούτε ξαφνιάστηκαν με την αποχώρησή του από το «συγκρότημα». Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη καθώς ο «γίγαντας» -έτσι συνήθιζε να αποκαλεί τους υφισταμένους του- διευθυντής του Ψυχάρη είχε πάρει κι αυτός τη σειρά του μετά από εκείνους τους παλιούς, καταξιωμένους συντάκτες που πριν από δύο χρόνια είχε αναλάβει, για λογαριασμό του Ψυχάρη, να απολύσει από τον ΔΟΛ. Μάλιστα τότε κάποιος από αυτούς του είχε πει: «Χρήστο μην στενοχωριέσαι για εμάς, γρήγορα θα έρθει και η σειρά σου να σε παροπλίσει και να σε διώξει ο Ψυχάρης...».
Ο Χρήστος Μεμής δεν ήταν και από τους πιο προσιτούς προϊσταμένους και οι αντιπάθειες που είχε δημιουργήσει δεν ήταν και λίγες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής και έκανε κουμάντο σε δύο απαιτητικά φύλλα όπως το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ. Ειδικά στον 4ο όροφο, όταν.. 

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Tι βασανίζει τον Γιώργο Λιάγκα;

Τα νεύρα, το ταξίδι, ο Αχιλλέας Μπέος και στο βάθος το... Μέγαρο

Γράφει ο provocateur Χρήστος Ξανθάκης 

Είναι λίγο σαν να βλέπεις ταινία. Σαν να βλέπεις δυο ταινίες μαζί, για την ακρίβεια. Στη μία ανήκει ο τίτλος και στην άλλη το περιεχόμενο. Σαν να λέμε βάζεις όνομα «Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ» και σενάριο από το «Δίκτυο». Σχετικώς παλιά φιλμ και τα δύο (από τα nineties και τα seventies αντιστοίχως), αλλά λες και τα φτιάξανε ταμάμ για το σήμερα. Για την περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα που ανάβει και φουντώνει και κορώνει καθημερινά στα πλατώ του AΝΤ1. Ή έστω, σχεδόν καθημερινά.
Όλη την περασμένη εβδομάδα πάντως, μπουρλοτιασμένος ήταν. Μία τον έτρωγε ένας τύπος που του μάσησε λεφτά, μία τον ενοχλούσαν οι αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, μία του την έσπαγε το ένα, μία τον χάλαγε το άλλο. Ακόμη και την παντοτινά γλυκύτατη σύζυγό του, τη Φαίη, κόντεψε να την..

Μεγάλη ζωή για Mενδώνη, Παναγιωταρέα και σία στο Ritz Carlton του Μόντρεαλ

Δεν τους έφτασε που έμειναν στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Μόντρεαλ, την ώρα που η Ελλάδα υποτίθεται πως κάνει δημοσιονομικές περικοπές... Δεν αρκούσε που απόλαυσαν τριήμερες εκδηλώσεις εγκαινίων στη χειμωνιάτικη μεγαλούπολη του Καναδά, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και τις περικοπές των συντάξεων...
Μετέφεραν το μεταξύ τους ξεκατίνιασμα και εκτός Ελλάδας!..
Ο λόγος τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη, την Αννα Παναγιωταρέα και την υπόλοιπη παρέα από το υπουργείο Πολιτισμού. Για το θέμα έχει ρεπορτάζ το σάιτ του Μιχάλη Ιγνατίου όπου, υπό τον τίτλο «Μια και δύο και τρείς… και έξι απο το ΥΠΠΟ!», περιγράφει τα ακόλουθα:

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν να παρευρεθεί στα εγκαίνια της αρχαιολογικής έκθεσης «Οι Ελληνες: απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», που άνοιξε την Παρασκευή  στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μόντρεαλ, αλλά ακύρωσε την παρουσία της τελευταία στιγμή λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ετσι τα εγκαίνια μιας σημαντικότατης έκθεσης έγιναν απο τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ  κα Λίνα Μενδώνη.
Ωστόσο, η Λίνα Μενδώνη δεν ήρθε μόνη ή με μια απο τις διευθύντριες του ΥΠΠΟ αλλά πέντε..

Οι «γελοίοι» του Ρουσόπουλου

Στο πλαίσιο των εκατό ετών από την ίδρυσή της, η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό  όργανο των δημοσιογράφων, κάλεσε σε σχετική έκθεση που εγκαινίασε, τον πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς. Ανάμεσά τους, και ο πρώην υπουργός τύπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Τελευταία, ο κύριος Ρουσόπουλος έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον αρχηγό της Ν.Δ. και ετοιμάζεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, για μια δεύτερη παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν «αντεγκλήσεις» ανάμεσα σε Σαμαρά και Ρουσόπουλο, λίγους μήνες αφότου ο πρώτος ανέλαβε την προεδρία του κόμματος. Τότε, ο κύριος Σαμαράς έλεγε, «δεν θα απολογηθώ για συμπεριφορές τύπου Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Παυλίδη» και ο κύριος Ρουσόπουλος, μεταξύ άλλων του απαντούσε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά, και αυτό εσείς το γνωρίζετε…». Υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις τους.
Οι σχέσεις τους αφορούν τους ίδιους, ωστόσο. Η δημόσια συμπεριφορά, όμως, του κυρίου Ρουσόπουλου, αφορά περισσότερους. Την ώρα, λοιπόν, που συνάδελφοι δημοσιογράφοι (κάποτε, και του κ. Ρουσόπουλου), άνεργοι και απολυμένοι από την ΕΡΤ -που η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε να.. 

Απόντος του Κοντομηνά, διώχνουν την Σπυροπούλου

Ποιος πήρε την απόφαση απομάκρυνσής της από το κανάλι

Σοκ και δέος! Αναστάτωση, λέει, επικρατεί στα δημοσιογραφικά γραφεία γιατί διέρρευσε είδηση που θέλει το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά να διακόπτει την συνεργασία του με την τηλεπαρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου!
Κι όλα αυτά την ώρα που το αφεντικό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha βρίσκεται στο εξωτερικό.
Η νεαρή τηλεπαρουσιαστρια που παρουσιάζει -άνευ αξιώσεων είναι η αλήθεια- την εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» κάθε Σαββατοκύριακο, εδώ και πολύ καιρό αναζητά ευκαιρία να αποσυρθεί καθώς όλη η μιντιακή πιάτσα και το σινάφι των τηλεκριτικών την «θάβει» καθημερινά. Αφορμή είναι τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, τα πραγματικά αίτια όμως αναζητούνται στον φθόνο των περισσοτέρων απέναντι στη Σπυροπούλου,..

Το σύστημα παίζει τα ρέστα του - στο τραπέζι των ΜΜΕ, αποκλειστικά

σκίτσο: Βαγγέλης Παπαβασιλείου
Το "σύστημα" έχει τα ΜΜΕ δικά του. Σε καθεστώς ομηρείας τα ιδιωτικά με προσωρινές άδειες, θαλασσοδάνεια, κομματικούς δημοσιογράφους... Σε καθεστώς υποτέλειας στον κυβερνητικό εκπροσωπο την κρατική ΝΕΡΙΤ...
Τα ΜΜΕ έχουν την δύναμη με τον καθημερινό βομβαρδισμό ανησυχίας, φόβου και προπαγάνδας να μεταφέρουν μια τελείως διαφορετική εικόνα: να παρουσιάσουν όλον τον κόσμο εναντίον μας, όλη την Ευρώπη υπέρ του Σαμαρά, όλους τους επενδυτές αρνητικούς και πανικόβλητους. Μπορούν έναν κουρασμένο λαό να τον απελπίσουν ή τουλάχιστον να πείσουν τους νέους να απέχουν από τις εκλογές αφού "όλοι είναι ίδιοι" και να κάνουν την ήττα διαχειρίσιμη.
Η κατασκευή "συναίνεσης" ήταν και είναι ακόμη το ατού του "συστήματος" - και τα ΜΜΕ ο κατασκευαστής: με το καλό παλιότερα (καταναλωτισμός) 'η με το κακό τώρα (φόβος). Εδώ θα..

Διευθύντρια ειδήσεων η Τρέμη στο Μega!..

Λύσεις αναζητεί η διοίκηση του MEGA, μετά την αδυναμία της να «σώσει» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την προσθήκη του lead in «Κλεμμένα Όνειρα».
Παράλληλα, ηεπίσπευση των πολιτικών εξελίξεων οδηγεί σε πιο δραστικές κινήσεις και επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το σενάριο επανόδου και αξιοποίησης της Όλγας Τρέμη.
Η πρόταση που φέρονται να εξετάζουν οι μέτοχοι είναι να προτείνουν στην πρώην παρουσιάστρια του δελτίου να αναλάβει θέση συμβούλου στην ενημέρωση, που θα επιφορτιστεί αμιγώς με το πολιτικό σκέλος της επικαιρότητας, χωρίς δηλαδή να μετακινείται ο Νίκος Στραβελάκης από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων.
Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα επαναφοράς της Όλγας Τρέμη μπροστά από τις κάμερες..

Εκβιαστικές πρακτικές εργοδοσίας και διεύθυνσης

Με το πιστόλι στον κρόταφο οι εργαζόμενοι στο εκδοτικό συγκρότημα της «Μακεδονίας», εκ των οποίων όσοι δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν!

Νέοι εκβιασμοί της εργοδοσίας και της διεύθυνσης του συγκροτήματος της Μακεδονίας προς τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητάνε τη (νέα) υπογραφή ατομικών συμβάσεων με -30%. Κι αν κάποιοι δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τότε το κόστος θα  επιμεριστεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κι αν αυτοί δεν δεχθούν, τότε οι διαφωνούντες θα απολυθούν! Μιά πρακτική που φέρνει τις ναζιστικές μεθόδους περί συλλογικής ευθύνης και αντιποίνων!
Καλά κρατεί εδώ και χρόνια η γνωστή τακτική της ιδιοκτησίας-διοίκησης του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας, με τα συνεχή σχέδια σφαγής των εργαζομένων, των απολύσεων, των περικοπών, των ατομικών συμβάσεων. Αυτές τις μέρες ξεδιπλώνεται ένα νέο σχέδιο, μετά την δικαστική απόρριψη μεσοβδόμαδα της αίτησης ένταξης της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε αυτήν την διαδικασία ήθελε να εντάξει μόνο τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, επιδιώκοντας να μεταθέσει την..

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή την... εφημερίδα;

Η Sportday πάει ΕΣΗΕΑ για να λύσει το χρονίζον πρόβλημά της. Ο λόγος για τους εργαζόμενους, φυσικά, τους οποίους κάλεσε το Δ.Σ. της Ένωσης για συνέλευση το μεσημέρι της Δευτέρας στον 5ο
του κτηρίου της Ακαδημίας. Θέμα, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για τα οποία έγινε προσπάθεια περιορισμού τους μετά την αλλαγή (άγνωστο σε ποιο βαθμό) του ιδιοκτησιακού της εφημερίδας.
Όμως, τελευταία η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει και με τα επικείμενα δώρα εορτών ενδέχεται να πλησιάσει πάλι τα πλέον υψηλά επίπεδα που κάποια στιγμή είχαν φτάσει και στους έξι μήνες.
Το περίεργο με την Sportday είναι ότι η (φημολογούμενη) αλλαγή στο ιδιοκτησιακό δεν έφερε κάποια βελτίωση ως προς τη λειτουργία της.
Ούτε σταθερή μείωση των οφειλομένων ούτε ενίσχυση του ελλιπούς προσωπικού ούτε καλύτερη εικόνα της εφημερίδας με την διαφημισμένη τελευταία αλλαγή της, αλλά ούτε ορθολογικότερη..

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Εργασιακά εγκλήματα στη Μίνωος 10

Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων της ΕΡΤ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε Ελευθεροτυπία - enet

«Πιλότο» των επιλογών της τρόικας, αποτελεί το άτυπο λοκ άουτ που εφαρμόζει αυτή την περίοδο ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος.
Αφήνοντας απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, απλήρωτους του λογαριασμούς ΔΕΚΟ στο κτήριο της Μίνωος, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και κάθε δυνατότητα παραμονής και εργασίας, ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, οδηγεί στη διάλυση ένα συγκρότημα με ιδιαίτερη ιστορία και παρουσία στον Τύπο. Έφτασε στο σημείο να αλλάξει και τις κλειδαριές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα, με το πρόσχημα ότι "φοβάται δολιοφθορές και απαλλοτριώσεις".
Προηγήθηκαν βέβαια άλλα εργασιακά εγκλήματα στη μητρική εταιρεία ΧΚ Τεγόπουλος, πριν η εταιρεία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» του κ. Οικονομόπουλου, αναλάβει από αυτήν, με σύμβαση που λήγει το Μάρτη του 2015, την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του enet.gr
Με ενεργές συμβάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παράγουν έργο, στο μέτρο των..

Η μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΕΣΗΕΑ, που έγραψε η πρόεδρος, θα την ακολουθεί πάντα...

H Eνωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γιόρτασε τα 100 της χρόνια εν μέσω ανεργίας, αναξιοπιστίας, αστυνομικής βίας και... ατυχίας να έχει ως πρόεδρο την Μαρία Αντωνιάδου... Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου γράφει για τις αθλιότητες που έλαβαν χώρα μέσα και έξω από το νούμερο 20 της οδού Ακαδημίας:

Η ιστορία της ΕΣΗΕΑ γράφεται 100 χρόνια από μεγάλους δημοσιογράφους, μεγάλους αγωνιστές αντιστασιακούς δημοσιογράφους, κομμουνιστές, δημοκράτες και πατριώτες, που έδωσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα και την λευτεριά και από γενναίους μαχόμενους δημοσιογράφους, αρκετοί από τους οποίους, ειδικά μέσα σε σκληρές μνημονιακές εποχές, με τον λαό να υποφέρει και τα τσιράκια της τρόικας να ψηφίζουν εναντίον του μνημόνια-θηλειές, δεν φοβούνται την χούντα τους. Δεν τρομάζουν από τα ΜΑΤ και την ωμή αστυνομική βία. Δεν παραδίδουν τα μολύβια τους, υπηρετώντας τρόικα και ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες και τραπεζίτες. Δεν γίνονται ούτε παπαγαλάκια, ούτε "πρόθυμοι"...
Αντίθετοι πολιτικά , αλλά και ουσιαστικά με αυτούς, που διοργάνωσαν φιέστες, με σπόνσορες..