ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Καταιγιστικές εξελίξεις στο ΔΟΛ

-Oι διευθυντές των διοικητικών τμημάτων πήραν εντολή να ετοιμάσουν λίστες ανθρώπων προς απόλυση, σε ύψος 50% του προσωπικού

-Επισπεύδεται η νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΟΛ καθώς όπως ενημερώνει ο εργασιακός εκπρόσωπος των εργαζομένων του Βήματος αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον Ψυχάρη που διέψευσε τις ανακοινώσεις της ΕΠΗΕΑ, περί σχεδίων ή προτάσεων για περικοπή μισθών, και μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτή ήταν «πρόταση από κάποιον της ΕΠΗΕΑ», ενώ η διοίκηση δεν έχει τέτοια σχέδια.
Ο Ψυχάρης είπε ότι δεν έχει σκοπό να προβεί σε γενικευμένες απολύσεις δημοσιογράφων, έστω και αν εξετάζει το ενδεχόμενο να προταθούν εξατομικευμένες προτάσεις απομάκρυνσης σε όσους πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση ή σε εκείνους που εόναι «πολυθεσίτες» -αν και δεν διευκρινίστηκε τι είδους «πολυθεσία» εννοεί. Για τους διοικητικούς διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχει πρόθεση να προβεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά θα εξεταστεί μια ορισμένη συρρίκνωση ενώ ειπώθηκε οτι μακροχρόνια, όλοι οι συντάκτες θα πρέπει να ασχοληθούν και με το ιντερνέτ, καθώς σε μερικά χρόνια μπορεί να μην υπάρχει καν εφημερίδα σε χαρτί.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Τάσος Αναστασιάδης , αντίθετα απ όσα ανακοινώθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, μαθεύτηκε επισήμως σε ορισμένα τμήματα (και ανεπισήμως σε άλλα) ότι όλοι οι διευθυντές διοικητικών τμημάτων έλαβαν την εντολή να ετοιμάσουν «ως το Σάββατο» λίστες ανθρώπων προς απόλυση, σε ύψος 50% του προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος επισημαίνει οτι όλα τα στοιχεία αυτά που συνεκτιμούνται από την...

Παραγωγική η Μάγια...

Η ONOS production είναι η εταιρεία παραγωγής που έχουν η Μάγια Τσόκλη και ο τέως σύζυγός της Χρόνης Πεχλιβανίδης. Πέραν της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» και της σειράς «Η μουσική του κόσμου», στον ίδιο παραγωγό δόθηκε πρόσφατα και τρίτη σειρά, από την ψηφιακή τηλεόραση «το πρίσμα», κανάλι της ΕΡΤ. Η σειρά έχει τίτλο «Πρόβα γάμου» και περνά μια βδομάδα στο στρατόπεδο του γαμπρού και μια στης νύφης. Γιατί δεν το επεκτείνετε και μια βδομάδα στο σπίτι ενός συνταξιούχου?
Τρεις παραγωγές η ΕΡΤ στην εταιρεία της βουλευτίνας Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μη σας κάνει λοιπόν εντύπωση «ποθεν έσχες» τα δηλωμένα 1.800.000 καταθέσεις στην τράπεζα...

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΗΕΑ: Nα ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις στο «Κανάλι 1»

Τις απολύσεις τριών τεχνικών, μελών της Ενώσεως Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Πειραιά, «Κανάλι 1» καταγγέλλει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Η Ενωση Συντακτών υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις πρωτοφανείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του σεβασμού προς το δικαίωμα του συνδικαλισμού, όπως είναι η απόλυση εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση ή η απόλυση εργαζόμενου που είναι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ στο συγκεκριμένο Ραδιοσταθμό. Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται ακόμη πιο προκλητικές όταν...

Οι εξωθεσμικοί της εξωτερικής πολιτικής

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ / Ελευθεροτυπία

Χρειάστηκε μια ελεγχόμενη «έκρηξη» του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στη Νέα Υόρκη για να πιστοποιηθεί αυτό που ο μέσος ενδιαφερόμενος πολίτης έχει διαπιστώσει από καιρό.
ΤΟ ΥΠΟ μετακόμιση Μέγαρο Μαξίμου, σε πολλούς τομείς -όλοι σημαντικοί και κρίσιμοι για τα συμφέροντα της χώρας- έχει δείξει μέχρι τώρα ότι προτιμά να χρησιμοποιεί πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όταν πρόκειται για δύσκολες «ανιχνευτικές» αποστολές στο εξωτερικό, είτε για θέματα οικονομίας και επενδύσεων είτε για εκκρεμή εθνικά θέματα.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ είναι ευρέως διαδεδομένη από την αρχαιότητα και σε πολλές περιπτώσεις αποδίδει καρπούς, όταν τα «λεπτά» αυτά θέματα χρήζουν ιδιαίτερων διαπραγματεύσεων κ.λπ., που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ελληνική ιδιαιτερότητα (;) συνίσταται στο ότι αυτά τα έμπιστα πρόσωπα για τις «ειδικές αποστολές», κατά κανόνα, δεν έχουν θεσμική ιδιότητα (σ.σ. ορισμένοι την αποκτούν όταν ολοκληρώσουν την «ειδική θητεία» τους). Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν, ούτε ζητούν, την παραμικρή βοήθεια ή υποστήριξη από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, που έχουν, ή οφείλουν να έχουν, τους σχετικούς φακέλους, τα αρχεία, αλλά και μια συσσωρευμένη εμπειρία για τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όλων αυτών των παρασκηνιακών...

Στο νοσοκομείο η Κατερίνα Πελέκη
από real.gr

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες η Κατερίνα Πελέκη.
Όπως αποκαλύπτει η Real.gr η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη μετά την ένταση της προανακριτικής επιτροπής και όσων ακολούθησαν αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Μετά από λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο εφημέρευε.
Οι γιατροί την υποβάλλουν καθημερινά σε εξετάσεις καθώς η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη υποφέρει από ιλίγγους. Κανείς από τους θεράποντες ιατρούς της μέχρι στιγμής δεν...

Χατζηδάκις, Jazz, Πεφωτισμένοι και Ζεϊμπέκικα...


Ακόμη μια κακή Κυριακή για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων ήταν αυτή που μας πέρασε αφού σχεδόν όλες είχαν πτώση . Η Καθημερινή αν και έχασε 13.230 φύλλα παρέμεινε στην πρώτη θέση(159.000) ελέω Χατζηδάκι. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βήμα με 128.570 φύλλα (-22.670) ενώ ακολουθούν το Πρώτο Θέμα που πούλησε 123.470 φύλλα (-11660) και η Ελευθεροτυπία με 109.230. Η μόνη εφημερίδα που «τσίμπησε» φύλλα (παρουσιάζει άνοδο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες) είναι η Real News με 102.260 φύλλα (+12.250) που με τα Ζεϊμπέκικα και τη Ντόρα την Εξερευνήτρια έχει λύσει προς το παρόν το πρόβλημα των προσφορών.

Η ερχόμενη Κυριακή θα έχει ενδιαφέρον από πλευράς ανταγωνισμού προσφορών καθώς το Πρώτο Θέμα αντιπαραβάλει το εμπορικό Illuminati με το Χατζηδάκι της Καθημερινής και το All That Jazz του Βήματος. Ο Χατζηνικολάου συνεχίζει με Ζεϊμπέκικα και Ντόρα ενώ προσθέτει και την χιλιοπαιγμένη Πολίτικη Κουζίνα. Η Ελευθεροτυπία συνεχίζει με...

«Ο Στάθης δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ τη Μάνια…»Δηλητηριώδη βέλη σε κάθε ευκαιρία από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο κατά της Μάνιας Τεγοπούλου.
Πρώτα μας πληροφορεί ότι η LiFO κόβει τις «ξεφτιλισμένες ροζ αγγελίες της Mediatel», επισημαίνοντας ότι είναι συμφερόντων Τεγόπουλου, γιατί λέει προσβάλουν την αισθητική του (σε αυτό δεν έχει καθόλου άδικο).
Κατόπιν και με κάθε ευκαιρία οικτίρει την Ελευθεροτυπία που «χάνει φύλλα και αδυνατεί να ανακάμψει μετά το καλοκαίρι», ενώ κατηγορεί τη Μάνια και την διεύθυνση της Μίνωος ότι «είναι εξπερ στο γκρέμισμα αλλά όχι και στο χτίσιμο». Κι αυτό επειδή «στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας αντικαταστάθηκε ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τρεις αδιάφορες φωτογραφίες» κλπ κλπ κλπ.
Όλα τα παραπάνω βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν με το αυγουστιάτικο χουνέρι που έκανε η Μάνια στον Τσαγκαρουσιάνο «κλέβοντάς» του τα καλύτερα στελέχη για να τα αξιοποιήσει στο δικό της free press.
Φαίνεται πως επιβεβαιώνεται αυτό που...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κι οΤσίμας γκεστ σταρ στη «Ζωή της άλλης»;

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΥΡ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΧΡΑΖΑΤ
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
MEXMET ΑΛΙ ΜΠΙΡΑΝΤ
Γκεστ σταρ στο τουρκικό σαπούνι «Χίλιες και μία νύχτες» ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, αναλυτής-αρθρογράφος της «Τζουμχουριέτ» και διευθυντής του CNN Turk. Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.
Στο προχθεσινό επεισόδιο γίνεται ο γάμος Ονούρ - Σεχραζάτ. Το τουρκικό Star έχει κυκλώσει τον χώρο που γίνεται ο γάμος, αλλά δεν του επιτρέπεται η είσοδος (γνωστό το σκηνικό). Οπότε τα Τουρκο-Μαλελόπαιδα αρκούνται στην καταγραφή των καλεσμένων (πολύ γνωστό το σκηνικό).
Βλέπουμε λοιπόν ένα τζιπ να σταματά και να βγαίνει μία γνώριμη φυσιογνωμία, την οποία κυκλώνουν τα Τούρκο-Μαλελόπαιδα ζητώντας μια δήλωση.
Ποιος ήταν; Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ!
Ελπίζω να μην είδε το συγκεκριμένο επεισόδιο ο...

Ντέπυ προς Ελλη: «Την άλλη φορά τηλεφώνησε σε μένα. Οχι στον διευθυντή μου…»
«Αν υπήρχε point system είναι βέβαιο ότι θα έχανες κάποιους πόντους Έλλη. Η εξήγηση ότι δεν δημοσιεύεις την επιστολή μου, γιατί δεν θέλεις να εκθέσεις τις πηγές μου, δεν εκθέτει ούτε τις πηγές μου, ούτε εμένα. Μυστικά και ψέματα δεν υπάρχουν στο ρεπορτάζ μου. Επίσης την άλλη φορά που θα έχεις κάποια αντίρρηση, τηλεφώνα σε μένα κατευθείαν. Όχι στον διευθυντή μου…»

Με αυτή την ευθεία βολή η Ντέπυ Γκολεμά απαντά (από τη διαδικτυακή της στήλη στο real.gr) στην Ελλη Στάη η οποία ενοχλήθηκε από «τους συναδέλφους που μουτζουρώνουν τις πολυετείς διαδρομές τους στο ρεπορτάζ γράφοντας ανακρίβειες» για την...

H προανακριτική και οι gentlemen του ΠΑΣΟΚ

Ομόφωνα τα κόμματα που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου αποφάσισαν να καλέσουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Από την επιτροπή έχει αποχωρήσει η ΝΔ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέταξαν επιστολή προς τον πρώην Πρωθυπουργό στην οποία αναφέρουν. "Θα ήταν χρήσιμο να συμβάλεται και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο είμαστε στην διάθεση σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή αυτή".

Με το περιεχόμενο της επιστολής διαφώνησαν ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία κόμματα υποστήριξαν ότι έπρεπε να υπάρξει μια τυπική απλή κλήτευση. Ως πρώην Πρωθυπουργός αξίζει τον...

Περί δαιμονίων...


ΚΟΥΙΖ
Ποια γνωστή δημοσιογράφος, πάλαι ποτέ τηλεπαρουσιάστρια, που εσχάτως τα έβαλε με συναδέλφους της επειδή διασπείρουν καινά δαιμόνια, «κατέβασε» ανάρτησή της από τον διαδικτυακό τόπο τον οποίο διατηρεί, μετά τις διαμαρτυρίες και την έντονη κριτική που δέχτηκε από «γνωστούς και αγνώστους»;

Ποιός φοβάται το Γιάννη Φιλιππάκη;

@ ΠΡΩΗΝ διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ - ακούγεται οτι - θα αναλάβει υψηλή θέση στον ΠΗΓΑΣΟ κατόπιν επιθυμίας του κυρίου Γιώργου (Μπόμπολα).Ο Φώτης πάντως πληροφορούμαστε πως είναι επιφυλακτικός και ως προς το πρόσωπο και ως προς την θέση!

@ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" επαναφέρει άρον-άρον ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" στην έκδοση του Σαββάτου.Λέτε αυτή η κίνηση να συνδέεται με τον πανικό που εχει καταλάβει τους επιτελείς της καλής εφημερίδας λόγω του νέου κεντροδεξιού φύλλου που θα βγάλει το Νοέμβριο ο Γιάννης Φιλιππάκης;

@ ΠΑΝΤΩΣ οι συσκέψεις στο Νέο Ηράκλειο (ακριβώς δίπλα απο το "Ψάριστον") συνεχίζονται και συνήθως έχουν μόνο ένα θέμα. Πως θα αντιμετωπιστεί ο Μουλίνος και η παρέα του! (Μεγάλη πλάκα θα έχει...)

@ Η ΜΑΝΙΑ - λένε όσοι συνομιλούν μαζί της στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – εχει όραμα και είναι πανέτοιμη για μεγάλες εκπλήξεις τις οποίες έχει ήδη στα σκαριά. Περιμένουμε με αγωνία...

@ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ γιατί ο Γιάννης Βλαστάρης (άνεργος εδώ και 11 μήνες) δηλώνει στους φίλους του απογοητευμένος απο την ζωή του; Επειδή έχασε την διεθυντική καρέκλα του ΑΠΕ (απο τον Ηλία Μάτσικα) ή επειδή δεν πρόλαβε να διεκδικήσει τον... θρόνο του VETO;

@ ΣΤΟ VETO ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συνεχίζει να λέει απίθανα πράγματα κάθε φορά που μιλάει στους ταλαιπωρημένους συντάκτες του. Οπως ότι...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ψυχάρης ανταλλάσσει τις απολύσεις με περικοπές...


ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΟΛΤη μείωση των μηνιαίων αποδοχών των εργαζόμενων στο ΔΟΛ κατά 15% πρότεινε ο Σταύρος Ψυχάρης στην Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) με «αντίτιμο» να μην απολύσει το 40% των διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού.
Ο Ψυχάρης είπε ότι δεν «βγαίνει» οικονομικά και ζήτησε να εξεταστεί η πρόταση του περί περικοπής του 13ου και 14ου μισθού των εργαζόμενων προκειμένου να ανασταλούν οι απολύσεις.
Κάποιοι από την ΕΠΗΕΑ αντιπρότειναν την περικοπή των αποδοχών όλων των... golden boys, των αργόμισθων συγγενών και των λοιπών υψηλόμισθων του ΔΟΛ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων της εργοδοσίας και τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πεζοδρόμιο επί της Μιχαλακοπούλου, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές...

Ούτε λέξη σε Βήμα και Νέα για το «Σπίρτο» του Λαζόπουλου!..


«Θα δώσουμε σημασία στην ενίσχυση νέων δημιουργών στο θέατρο. Στο «Σπίρτο» θα έχουν όλοι θέση χωρίς καμία απολύτως διάκριση, εύκολα, γρήγορα, άμεσα και αντικειμενικά. Την κριτική θα την κάνει το κοινό. Εμείς θέλουμε απλώς να το ενημερώσουμε. Και να ξέρουν όλοι οι συντελεστές πως έχουν έναν δικό τους χώρο που μπορούν να προβάλλονται. Αν δουλεύει κάποιος στο θέατρο εδώ έχει θέση. Εχει - δεν έχει ταλέντο».
Αυτά είπε ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζοντας τη διαδικτυακή πολιτιστική πλατφόρμα www.tospirto.net που στην τελική της μορφή θα περιλαμβάνει επτά θεματικά site. Το πρώτο που ήδη ξεκίνησε θα έχει τα πάντα γύρω από το Θέατρο, ενώ θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2011 διαδοχικά, Kινηματογράφος, Mουσική, Xορός, Eικαστικά, Φωτογραφία και Βιβλίο.

Στο πρώτο event του site θα πάρουν μέρος οι «10 πιο ενδιαφέρουσες και γνωστές νέες θεατρικές δυνάμεις – ομάδες» που θα ανεβάσουν ισάριθμες παραστάσεις και είναι όλες τους «παραγγελία» του Λαζόπουλου, που αναλαμβάνει την προώθησή τους. Ελπίζουμε παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα να μην υπάρξουν αποκλεισμοί και διακρίσεις και να ενισχυθούν πράγματι οι νέοι δημιουργοί…

Κάποιοι έγραψαν - υπερβάλλοντας ίσως - ότι το «Σπίρτο» φιλοδοξεί να γίνει μια ομπρέλα πολιτισμού στο Διαδίκτυο. Κάτι δηλαδή σαν το...

Στάη εναντίον Μαρίνας και Ντέπυς για την ΕΡΤ

Ευθείες βολές κατά των τηλεκριτικών κι όλων όσοι ασχολούνται με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ εξαπολύει η Ελλη Στάη μη ανεχόμενη να γράφουν πληροφορίες που - όπως ισχυρίζεται - δεν ισχύουν. Η Στάη με συγκατάβαση οικτίρει (μέσα από το ellispoint) τους «αγαπητούς συναδέλφους» της διότι «μουτζουρώνουν τις πολυετείς διαδρομές τους στο ρεπορτάζ γράφοντας ανακρίβειες» γι αυτήν και τη συνεργασία της με την ΕΡΤ.
Ανάμεσα στα γραφόμενα που φαίνεται πως ενόχλησαν πολύ την Στάη είναι και αυτά της Ντέπυς Γκολεμά (Real) και της Μαρίνας Πετρούτσου (Ελευθεροτυπία).
Η Στάη απευθυνόμενη και στις δύο δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας τα μικρά τους ονόματα βγαίνει παραπονούμενη, τις καλεί για… καφέ και κάνει επίθεση φιλίας επικαλούμενη τις παλιές καλές(;) σχέσεις τους…
Στέλνοντας μηνύματα στην Μαρίνα (Πετρούτσου) και την Ντέπυ (Γκολεμά) γράφει:

«Ένα τηλεφώνημα σε μένα και θα ξέρετε τι ισχύει και τι όχι . Όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Και ποτέ δεν σας παραπλάνησα. Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι...

ΔΟΛ: Καθοριστική η συνέλευση των εργαζομένων στο πεζοδρόμιο της Μιχαλακοπούλου

Η άρνηση της διεύθυνσης του ΔΟΛ να παραχωρήσει το αμφιθέατρο της Μιχαλακοπούλου για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον Οργανισμό φαίνεται πως θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους διοικούντες. Κι αυτό διότι η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του κτιρίου, επί του πεζοδρομίου της Μιχαλακοπούλου 80 με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του ΔΟΛ και τους Ψυχάρηδες καθώς δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη η πεζοδρομιακή σύναξη 900 και πλέον εργαζομένων σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος λένε κάποιοι για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα των εργαζομένων ενώ ακούστηκε οτι κάλλιστα θα μπορούσαν να παρευρεθούν και κάμερες προκειμένου να καταγράψουν τη συνέλευση και να τη μεταδώσουν σε όλη την Ελλάδα… Πολλοί λένε οτι η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις και το μέλλον του κλάδου της ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ Τάσος Αναστασιάδης σχετικά με την αμφισβήτηση της «νομιμότητας» της εργασιακής...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόκληση στην ΕΡΤ με τη μεικτή παραγωγή Νταούλη και Στάη

Aπό το καθημερινό -πλέον- ηλεκτρονικό Μέχρι Κεραίας της Ντέπυς Γκολεμά:

@ Μεικτή παραγωγή, θα είναι τελικά η εκπομπή της Έλλης Στάη στην ΕΡΤ. Μόνο η γνωστή δημοσιογράφος και ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης που την ανέλαβε θα πληρώνονται ξεχωριστά και εκτός του πλαφόν της ΕΡΤ. Όλοι οι άλλοι θα υπάγονται εντός ΕΡΤ. Πάντως μεικτή παραγωγή για 2 άτομα πρώτη φορά βλέπω… @ Αφού λένε στην ΕΡΤ ότι μέχρι και τις…ειδήσεις είχαν σκεφτεί να κάνουν μεικτή παραγωγή για να πληρώνεται ξεχωριστά η Μαρία Χουκλη. Αλλά αυτά δεν γίνονται….

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο ολκής για το οποίο η νέα διοίκηση, αλλά και ο υπουργος που διατυμπάνιζε τόσο καιρό το κόψιμο των σκανδαλωδών παραγωγών και τη μείωση του κόστους τότε τι είναι;

Να θυμίσουμε ότι για τον Γ. Νταούλη είχε προκληθεί μέγα θέμα πέρσι αφού είχε βρεθεί στις λίστες των υψηλότατα αμειβομένων ειδικών συνεργατών στην ΕΡΤ, ενώ είχε εκδιώξει συνάδελφο του για να πάρει τη θέση της στην πρωϊνή εκπομπή με αποτέλεσμα να φτάσουν στα δικαστήρια.

Όσο για τη μικτή παραγωγή της Έλλης Στάη, είναι πολύ...

Πώς σκουριάζει το ατσάλι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.ΙΧ.2010 / Ναυτίλος / Ελευθεροτυπία

Επειδή είμαι αριστερός και θα πεθάνω αριστερός, αρχίζω να μην ανέχομαι μια Αριστερά που αρχίζει να με πεθαίνει...
Οταν γράφει κανείς περί Αριστεράς, αν είναι αριστερός όπως και η αφεντιά μου, γράφει ταυτοχρόνως και υπέρ Αριστεράς - ενίοτε κι αθέλητα, αλλά συνήθως εκούσια. Τουλάχιστον υπέρ της Αριστεράς έτσι όπως ο καθένας εννοεί τη δόκιμη εκδοχή της,
μιας και πλέον, σκόρπιοι έτσι όπως πολλοί φθάσαμε να 'μαστε, ο καθένας μπορεί να διατηρεί την πολυτέλεια του «προσωπικού του κομμουνισμού» - αριστοκρατικό μεν, αλλά καμμιά φορά ψυχοσωτήριο...

Με έναν λόγο, πολλοί αριστεροί τα τελευταία χρόνια διάγουμε εν αναμονή. Για αυτούς ο λόγος σήμερα, για εμάς - οι οργανωμένοι στα κόμματα της Αριστεράς είναι άλλη υπόθεση, μάλλον ανώτερη, οι σύντροφοι αυτοί την αντέχουν ακόμα την καλογερική και μπράβο τους, ότι βαρειά. Τους βγάζω το καπέλο κι επικαλούμαι τη συμπάθειά τους (όπως άλλωστε και τη δική σας, όσοι είσθε αριστεροί κι όσοι δεν είσθε) για όσα θα πω παρακάτω.

Οταν, προ ετών, δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί αριστεροί, άλλοι διστακτικά κι άλλοι με ενθουσιασμό, έσπευσαν σε...

Ο Γ. Κογιάννης νέος διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ


O Γιώργος Κογιάννης είναι ο νέος διευθυντής ειδήσεων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Βασίλη Μπίτση, ανατέθηκαν στον δημοσιογράφο Γιώργο Κογιάννη, τα καθήκοντα του Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ.
Ο κ. Κογιάννης σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα, εργάστηκε ως συντάκτης του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων και διευθυντής σύνταξης. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Τα ΝΕΑ, Πρώτη και 24 ώρες, στoν Flash και την Ελληνική Ραδιοφωνία, στο New Channel και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στην...

Θέμα 98.9: Επίσημα το διαζύγιο – «Σύντομα στον αέρα από άλλη συχνότητα»

Και επίσημα το διαζύγιο της ομάδας του Πρώτου Θέματος με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά σχετικά με τη συνεργασία τους στα ερτζιανά. Εκτός από το διαζύγιο επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες για επαφές των επικεφαλής της εφημερίδας του Αμαρουσίου με διάφορους επιχειρηματίες του χώρου, εφοπλιστές κ.α. για την εξεύρεση νέας ραδιοφωνικής στέγης. Στις σελίδες των media της εφημερίδας και υπό τον τίτλο «Το Θέμα στον αέρα σύντομα από άλλη συχνότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Σε συναινετικό διαζύγιο οδηγήθηκαν οι δύο πλευρές που συνιστούσαν το ραδιόφωνο του Θέμα 98,9 ύστερα από την κοινή διαπίστωση της διαφορετικής αντίληψης τόσο στον προσανατολισμό όσο και στο πρόγραμμα του σταθμού. Η φιλόδοξη ραδιοφωνική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στα ερτζιανά από την ομάδα του «ΘΕΜΑτος» και του Alpha Radio ολοκλήρωσε ειρηνικά την πτήση της έχοντας στο ενεργητικό της μόνο θετικές αναμνήσεις. Ενα κοινό όραμα των εργαζομένων του «ΘΕΜΑτος» και των ανθρώπων του Alpha Radio που κατάφεραν σε έναν χρόνο να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά των ερτζιανών και να αφήσουν το στίγμα τους στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Σύντομα πάντως το...

Kι ο Κοτρώτσος στο διαδίκτυο / Σχέδια για beast FM από Κοπελούζο

Συνωστισμός στο Διαδίκτυο για τα ειδησεογραφικά portals και site.καθώς ως φαίνεται όλοι οι εκδότες εφημερίδων άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι το μέλλον (και της ενημέρωσης) είναι στο Ιντερνετ. Ετσι μετά το real.gr του Νίκου Χατζηνικολάου και «η ομάδα του Σεραφείμ Κοτρώτσου» είναι έτοιμη για το διαδίκτυο. Όπως προαναγγέλλει μέσα από την εφημερίδα του «από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου η ομάδα των Αποκαλύψεων θα είναι καθημερινά μαζί σας στο www.apokalypseis.gr - την ιστοσελίδα που τολμά να γράφει τα πράγματα με το όνομά της».
Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεκάδες επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι (Eυαγγελάτος, Στάη κλπ) επενδύουν στο Ιντερνετ. Από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες το newsbeast.gr του Κοπελούζου που τυγχάνει τεράστιας διαφημιστικής προβολής και το...

ΕΡΤ: Ραγκουσικοί εναντίον γερουλανικών και στη μέση οι σκλάβοι


Ο,τι και να πει κανείς για την ΕΡΤ και τα καϊνάρια της, οφείλει να αναγνωρίσει ότι δεν πάσχουν στον τομέα των αντανακλαστικών. Δεν πρόλαβε διόλου να στεγνώσει το μελάνι του ανασχηματισμού και αμέσως στο Ραδιομέγαρο άρχισαν οι αψιμαχίες των ραγκουσικών με τους γερουλανικούς. Οι πρώτοι ως «καινούρια κατάσταση» διαθέτουν τον ζήλο και την ορμή του νεοφώτιστου, οι δεύτεροι που έχουν προλάβει να ανοίξουν ορύγματα αμύνονται σθεναρά και δεν κάνουν πίσω. Μέσα σε όλα αυτά, προκύπτουν και τα ναζάκια των τηλεοπτικών προσωπικοτήτων (των σημερινών τηλεοπτικών προσωπικοτήτων, οι της προηγούμενης κυβέρνησης κάνουν την πάπια...), που απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση για τα ρεπορτάζ τους, τις εμφανίσεις τους, το προφίλ τους. Και η δουλειά βγαίνει από κάθε είδους σκλάβους, που αναρωτιούνται πότε και πώς θα αφήσει το...

Δραστικές περικοπές στα «κυριακάτικα» του Εθνους και των Νέων


Τέλος τα «κυριακάτικα» για τους πολιτιστικούς συντάκτες του Εθνους... Όπως εξήγησε η διεύθυνση της εφημερίδας το πολιτιστικό μπορεί να δίνει τα θέματά του από την προηγούμενη Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή για να δημοσιεύονται στο φύλλο της Δευτέρας. Και όπως είπαν χαρακτηριστικά «αν τυχόν προκύψει κάτι το Σαββατοκύριακο τότε θα δούμε τι θα κάνουμε». Τους συντάκτες του πολιτιστικού με την περικοπή των κυριακάτικων - και σύμφωνα με τις Αποκαλύψεις - θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι από το οικονομικό, το ελεύθερο, τα υπουργεία, το αστυνομικό κλπ. Ετσι τις Κυριακές στη Μεταμόρφωση, εκτός από τους τεχνικούς, το πολιτικό και τους αθλητικούς, θα βρίσκονται μόνο τέσσερις - πέντε συντάκτες…
Μάλλον οι υπεύθυνοι του Εθνους πιστεύουν πως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και...

Ο Βάρος της Veto και η Δημοκρατία του ΜουλίνουΕντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αυτή την Κυριακή. Ο Χρίστος Μουλίνος έφυγε και ο Δημήτρης Βάρος ανέλαβε τη διεύθυνση της Veto παρά το ότι πολλοί μέσα στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς θα επιθυμούσαν μια λύση εκ των έσω. Όπως γράφει και η Παρασκευή+13 η κατεύθυνση που έδωσε ο νέος συν-διευθυντής είναι ότι το φύλλο πρέπει να επανασχεδιαστεί υιοθετώντας πιο μοντέρνα γραμμή και πιο επιθετικά(;) θέματα.
Από την πλευρά του ο Τριανταφυλλόπουλος, κατά την παρουσίαση του Βάρου, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας: « Εγώ είμαι τρελός. Δεν με νοιάζει που έχασα 6-7 εκατομμύρια»!.. Από τους συντάκτες ζητήθηκε να μην είναι «τουρίστες και χαλαροί» ενώ τέθηκε και θέμα ωραρίου με καθορισμένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης…
Σχετικά με τον Μουλίνο, όπως μας πληροφορεί πάλι η εφημερίδα του Αιμίλιου Λιάτσου, ο δημοσιογράφος άμα τη αποχωρήσει του από τη Veto ξεκίνησε τα δοκιμαστικά γα το νέο ημερήσιο φύλλο του Γιάννη Φιλιππάκη. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε για την εφημερίδα της Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι...

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ραδιο-φονικές ιστορίες

Του Χρήστου Ξανθάκη / Μέσα & media / Κ.Ε.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ
είναι το ραδιοφωνικό διαζύγιο ανάμεσα στην ομάδα του «Πρώτου Θέματος» και στον Δημήτρη Κοντομηνά.
Λίαν συντόμως μάλιστα αναμένεται να επικυρωθεί με την αλλαγή ονόματος του σταθμού, που θα βαφτιστεί Radio 9. Οι δύο πλευρές χώρισαν μάλλον ομαλά και πικρίες δεν υπάρχουν, παρότι κάποια στιγμή παρ' ολίγον να δημιουργηθούν εντάσεις. Φταίγανε οι κακές οι γλώσσες και τα πουλέν εκείνα που νοσταλγούσαν τους πενταψήφιους μισθούς άλλων εποχών. Οχι ότι τώρα δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το πορτοφόλι του ο επιχειρηματίας (παρεμπιπτόντως, η αναζωπύρωση της υπόθεσης Βατοπεδίου τού έχει φτιάξει το κέφι!), αναρωτιέται όμως πού ακριβώς πρέπει να επενδύσει και πού να μην ασχοληθεί καθόλου. Ως τότε, η κατάσταση τόσο στο ραδιόφωνό του όσο και στο Channel 9 θα παραμένει ολίγον μετέωρη με μικρές πρωτοβουλίες (βλέπε Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης και οικονομική ειδησεογραφία) για να μην πάει χαμένη η αρχή της σεζόν.

ΚΑΘΟΜΑΙ εγώ τώρα και διαβάζω στο περιοδικό «ad business» τις εξής ενδιαφέρουσες απορίες: «Υπάρχει περίπτωση να υπαχθεί εν ενεργεία (και πανελλαδικής εμβέλειας) τηλεοπτικός σταθμός στο άρθρο 99 και να προχωρήσει σε "στάση πληρωμών"; Κι αν δεν υπάρχει (καθώς υπάρχει ακόμη ισχυρή τραπεζική στήριξη), γιατί διαρρέεται "εντέχνως" και με ποιο στόχο;» Για να συμβάλλω λοιπόν στον δημόσιο διάλογο, θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ μια ερώτηση: Γιατί κάποια όχι και τόσο δευτεροκλασάτα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού που παλαιότερα τοποθετούνταν κατηγορηματικά στο ζήτημα «παύση εργασιών» με τη φράση «επ' ουδενί λόγο», έρχονται τώρα να το συζητήσουν το θέμα, λέγοντας «σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο...».

ΑΛΛΑ ΑΣ
ξαλεγράρουμε λίγο. Κόβοντας βόλτες στο «Facebook» ανακαλύπτει κανείς ειδήσεις για τα media! Βλέπε για παράδειγμα την...