ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΟΛ: Καθοριστική η συνέλευση των εργαζομένων στο πεζοδρόμιο της Μιχαλακοπούλου

Η άρνηση της διεύθυνσης του ΔΟΛ να παραχωρήσει το αμφιθέατρο της Μιχαλακοπούλου για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον Οργανισμό φαίνεται πως θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους διοικούντες. Κι αυτό διότι η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του κτιρίου, επί του πεζοδρομίου της Μιχαλακοπούλου 80 με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του ΔΟΛ και τους Ψυχάρηδες καθώς δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη η πεζοδρομιακή σύναξη 900 και πλέον εργαζομένων σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος λένε κάποιοι για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα των εργαζομένων ενώ ακούστηκε οτι κάλλιστα θα μπορούσαν να παρευρεθούν και κάμερες προκειμένου να καταγράψουν τη συνέλευση και να τη μεταδώσουν σε όλη την Ελλάδα… Πολλοί λένε οτι η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις και το μέλλον του κλάδου της ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ Τάσος Αναστασιάδης σχετικά με την αμφισβήτηση της «νομιμότητας» της εργασιακής... επιτροπής του ΔΟΛ ξεκαθαρίζει: «Η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ αποτελείται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους σε όλο τον οργανισμό (δηλαδή τους εκπροσώπους στην ΕΣΗΕΑ, από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, τους εκπροσώπους στην ΕΠΗΕΑ, τους εκπροσώπους των περιοδικών στην ΕΣΠΗΤ, κλπ.). Καθώς σχηματίζεται από ήδη εκλεγμένους, η ίδια η Επιτροπή δεν εκλέγεται. Καθώς αποτελείται από εκπροσώπους εργαζομένων σε διάφορα σωματεία, η Εργασιακή Επιτροπή δεν διαθέτει ειδικές διαδικασίες σύγκλησης, δομής, κλπ. Στην πραγματικότητα, τα μέλη της είναι όλα υπεύθυνα ως αιρετοί και ακόμα και ατομικά (από αυτή την άποψη ακόμα και η συμμετοχή στην Εργασιακή Επιτροπή δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αποτελεί συναδελφική επιλογή). Τέλος, επίσης σημειώνω ότι η Εργασιακή Επιτροπή δεν πολυαρέσει στην εργοδοσία, γιατί δεν την αφήνει να μας διασπάσει εύκολα!»