ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Καταιγιστικές εξελίξεις στο ΔΟΛ

-Oι διευθυντές των διοικητικών τμημάτων πήραν εντολή να ετοιμάσουν λίστες ανθρώπων προς απόλυση, σε ύψος 50% του προσωπικού

-Επισπεύδεται η νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΟΛ καθώς όπως ενημερώνει ο εργασιακός εκπρόσωπος των εργαζομένων του Βήματος αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον Ψυχάρη που διέψευσε τις ανακοινώσεις της ΕΠΗΕΑ, περί σχεδίων ή προτάσεων για περικοπή μισθών, και μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτή ήταν «πρόταση από κάποιον της ΕΠΗΕΑ», ενώ η διοίκηση δεν έχει τέτοια σχέδια.
Ο Ψυχάρης είπε ότι δεν έχει σκοπό να προβεί σε γενικευμένες απολύσεις δημοσιογράφων, έστω και αν εξετάζει το ενδεχόμενο να προταθούν εξατομικευμένες προτάσεις απομάκρυνσης σε όσους πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση ή σε εκείνους που εόναι «πολυθεσίτες» -αν και δεν διευκρινίστηκε τι είδους «πολυθεσία» εννοεί. Για τους διοικητικούς διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχει πρόθεση να προβεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά θα εξεταστεί μια ορισμένη συρρίκνωση ενώ ειπώθηκε οτι μακροχρόνια, όλοι οι συντάκτες θα πρέπει να ασχοληθούν και με το ιντερνέτ, καθώς σε μερικά χρόνια μπορεί να μην υπάρχει καν εφημερίδα σε χαρτί.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Τάσος Αναστασιάδης , αντίθετα απ όσα ανακοινώθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, μαθεύτηκε επισήμως σε ορισμένα τμήματα (και ανεπισήμως σε άλλα) ότι όλοι οι διευθυντές διοικητικών τμημάτων έλαβαν την εντολή να ετοιμάσουν «ως το Σάββατο» λίστες ανθρώπων προς απόλυση, σε ύψος 50% του προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος επισημαίνει οτι όλα τα στοιχεία αυτά που συνεκτιμούνται από την... εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, μεταφέρθηκαν στα σωματεία και καθιστούν πλέον επιτακτικά αναγκαία την επίσπευση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αποφασίσει το Διασωματειακό, η οποία προτείνεται να διοργανωθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 3.00 μ.μ.