ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ψυχάρης ανταλλάσσει τις απολύσεις με περικοπές...


ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΟΛ



Τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών των εργαζόμενων στο ΔΟΛ κατά 15% πρότεινε ο Σταύρος Ψυχάρης στην Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) με «αντίτιμο» να μην απολύσει το 40% των διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού.
Ο Ψυχάρης είπε ότι δεν «βγαίνει» οικονομικά και ζήτησε να εξεταστεί η πρόταση του περί περικοπής του 13ου και 14ου μισθού των εργαζόμενων προκειμένου να ανασταλούν οι απολύσεις.
Κάποιοι από την ΕΠΗΕΑ αντιπρότειναν την περικοπή των αποδοχών όλων των... golden boys, των αργόμισθων συγγενών και των λοιπών υψηλόμισθων του ΔΟΛ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων της εργοδοσίας και τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πεζοδρόμιο επί της Μιχαλακοπούλου, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές...κινητοποιήσεις.

Tο ψήφισμα των εργαζομένων στο ΔΟΛ έχει ως εξής:

«Στη Γενική μας Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21/9/2010, παρουσία των σωματείων μας ή εκπροσώπων τους (ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΠΗΤ), καθώς και των ομοσπονδιών μας, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΕΣΥ, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της διοίκησης του ομίλου για γενικευμένες μειώσεις μισθών στους εργαζομένους, της τάξης των 2 μισθών ετησίως.

1. Η Γενική Συνέλευση τοποθετείται κατά κάθε λογικής μείωσης μισθών, απολύσεων, κλπ., για να μεταφέρει πρόσθετα βάρη στους εργαζόμενους συνολικά ή και σε τμήματά τους.

2. Επίσης δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέχρι να εγκαταλείψει η εργοδοσία, η δική μας αλλά και γενικότερα, κάθε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση και ζητάμε από τα σωματεία μας και το διασωματειακό του τύπου να οργανώσουν αυτό τον αγώνα.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ»