ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ποιοι θα επαναπροσληφθούν σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

«Οι ανάγκες μεταβίβασης-μετεγκατάστασης δεν επέτρεψαν την έκδοση του Βήματος αυτή την Κυριακή. Στις 20 Αυγούστου θα ειναι και πάλι κοντά σας!»
Aυτό έγραψε στο twitter tο μέχρι τώρα  διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής» Αντώνης Καρακούσης, προαναγγέλοντας την επανέκδοση της εφημερίδας την Κυριακή 20 Αυγούστου.
Λέγεται ότι η πρώτη απόπειρα του «Βήματος» να επανακυκλοφορήσει θα είναι προσεκτική, το φύλλο δεν θα έχει πολλές σελίδες ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ένθετα, για τα οποία η εφημερίδα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό τις τελευταίες δεκαετίες.
Ως γνωστόν ο ΔΟΛ μεταφέρεται εσπευσμένα από τα γραφεία της Μιχαλακοπούλου 80,..

Στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ τώρα, το τζάμπα τελείωσε

Του Σταύρου Καπάκου*

Επειδή υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση, ορισμένες φορές μάλιστα σε «βαθμό κακουργήματος», σε σχέση με την πρόταση που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στην τριμερή για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, αναγκάζομαι να παρέμβω δημόσια, παρότι αυτό δεν είναι φρόνιμο εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στην τριμερή διαπραγμάτευση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση είναι οι εξής:
❶ ΕΝΙΑΙΟΣ-ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΣ ΕΔΟΕΑΠ: Ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ και επικούρηση. Ο ΕΔΟΕΑΠ διευρύνεται με τους..

Η Ελλάδα του χωροφύλακα

Νέα Δημοκρατία Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τον κάβο και να σταθεροποιήσει τη χώρα οικονομικά. Αποπειράται να την ανασυγκροτήσει παραγωγικά και δημοκρατικά, παραμένοντας στην Ε.Ε., όσο κι αν οι θυσίες των λαϊκών τάξεων συνεχίζονται. Οσο κι αν η τοκογλυφική, πρωτοφανής και τιμωρητική επιτήρηση των δανειστών παραμένει ένα νεοφιλελεύθερο πανευρωπαϊκό αντιλαϊκό πείραμα κατασκευής μιας αποικίας χρέους.
Συνεπώς, η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» -που ένωσε, μια εποχή, τις ηττημένες δεξιόστροφες δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν μέσω του «Μένουμε Ευρώπη» να μας ..

Kύριε Παπουτσή, παραιτηθείτε!

Αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα

Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό. Ο ίδιος όμως αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβαση που έχει είναι με..

Ο ΔΟΛ ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του;

Τα «Νέα» δεν κυκλοφόρησαν, το ίδιο και το «Βήμα» την Κυριακή, οι ιστοσελίδες του Συγκροτήματος Λαμπράκη "έπεσαν" και οι εργαζόμενοι - οι οποίοι είχαν στηρίξει επί μήνες την συνέχιση του Συγκροτήματος χωρίς να πληρώνονται - απολύθηκαν.
Από τον νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία για το αν και πόσοι θα επαναπροσληφθούν και με τι είδους συμβάσεις, ούτε αν και πότε οι εφημερίδες και ιστοσελίδες θα επαναλειτουργήσουν. Ή ποια θα είναι η τύχη του Mega, στο οποίο ο Μαρινάκης απέκτησε το 22% των μετοχών, μέσω της εξαγοράς του Συγκροτήματος.
Δεν είναι σαφές γιατί ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει ανοίξει ακόμη ούτε ένα από τα χαρτιά του...

«Ξήλωσε» το δισέλιδο!..

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Χειμώνας του '14, Παρασκευή βράδυ, τα κυριακάτικα σχεδόν κλειστά... Ποτάκι χαλαρά με συναδέλφους στο γνωστό και ιστορικό Galaxy... Λίγοι θαμώνες, η ώρα 9 μ.μ., κουβέντες από την κούραση της εβδομάδας. «Τι παίζεις κυριακάτικο;», κουτσομπολιά από τα media που έχουν πάρει την κάτω βόλτα, σχέδια για καμιά βόλτα το σαββατοκύριακο...
Τη ραστώνη χαλάει ένα τηλέφωνο και περισσότερο η έκφραση συναδέλφου σχεδόν σε πανικό... «Τι, να τους πω τώρα να ξηλώσουν δισέλιδο;» “Ναι” απαντάει ο υπουργός από την άλλη μεριά της γραμμής... “Έχω έτοιμη συνέντευξη, έχει και είδηση, πρέπει να την παίξετε πρωτοσέλιδο”. Οι υπόλοιποι καταλαβαίνουμε..

Ο πάμπλουτος εκδότης και ο σερβιτόρος - δημοσιογράφος

Τεράστιο το σκάνδαλο των χρεοκοπημένων εκδοτών, που έχουν αφήσει απλήρωτους (άλλοι δεκάδες και άλλοι εκατοντάδες) εργαζόμενους, την ώρα που οι ίδιοι κυκλοφορούν με τα κότερα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου σαν να μην τρέχει τίποτα.
Ένας από αυτούς έκανε «τουρ» στις Κυκλάδες πριν από λίγες μέρες, με κέντρο τη Μύκονο, όπως τα παλιά χλιδάτα χρόνια.
Σε μια από τις εξορμήσεις του έπιασε Μήλο. Έριξε τις βουτιές του στις υπέροχες παραλίες του νησιού και μετά πήγε για φαγητό στον Αδάμαντα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, που άλλοτε φιγουράριζε..

Ζητείται κατανόηση για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία

Ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης ενημερώνει τους «αγαπητούς συνεργάτες» του

Την ώρα που τα πράγματα στον χώρο του Τύπου αγριεύουν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στους εργαζόμενους του ομίλου Δημοκρατικος Τύπος.
Η ανακοίνωση Φιλιππάκη προς τους «αγαπητούς συνεργάτες» αφού αναφέρεται στο εκρηκτικό τοπίο που διαμορφώνεται  στο χώρο του Τύπου, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει την... κατανόηση των εργαζομένων για τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας... «Θα θελαμε την συμπαράστασή σας -με την οποία πάντα περιβάλετε την επιχείρηση- την κατανόηση και την ψυχραιμία σας στην αντιμετωπιση του τεράστιου όγκου..

Φορτηγά αδειάζουν το κτίριο της Μιχαλακοπούλου

Στην φυσική του έδρα (στα παλιά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού) μετακομίζει ο ΔΟΛ

Την ώρα που οι εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου να υπογράψουν τις απολύσεις τους, ξεκινούσε και η μετακόμιση του Οργανισμού με φορτηγά να μεταφέρουν τον εξοπλισμό (έπιπλα, μηχανήματα κλπ) στα γραφεία που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.
Μετά την απαράδεκτη κατάσταση με τους εργαζόμενους να περιμένουν να υπογράψουν την απόλυσή τους, δόθηκε εντολή και η διαδικασία ομαλοποιήθηκε και επιταχύνθηκε...
Τώρα στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να βγουν τα φύλλα των ΝΕΩΝ και του Βήματος το..

Ο ΔΟΛ και οι γαλήνιες θάλασσες του Βαγγέλη Μαρινάκη

Διαμαρτυρίες και... ευχές από ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ

Διαμαρτύρονται η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πρώην (πλέον) εργαζόμενοι του ΔΟΛ περιμένοντας να υπογράψουν την απόλυσή τους.... Οι δύο Ενώσεις περιμένουν τώρα από τη νέα εργοδοσία του ΔΟΛ να αναγνωρίσει έμπρακτα τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων στη διάσωσή του και να εγγυηθεί την κανονικότητα στη λειτουργία των Μέσων τπυ Οργανισμού με κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον...

Iβάν Σαββίδης: έφυγε από το Mega, αγόρασε το Εpsilon

Πούλησε, λένε, το ποσοστό του στην «Τηλέτυπος» στον Δ. Μελισσανίδη

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη πέρασε το κανάλι Epsilon, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του altsantiri.gr της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν οι υπογραφές στα συμβόλαια παραχώρησης των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού από τον Φίλιππο Βρυώνη στον ομογενή επιχειρηματία και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση εξαγοράς.
Ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού από την 1η Ιανουαρίου του 2018, όπως προβλέπει το σχετικό συμβόλαιο. Μέχρι τότε ο τηλεοπτικός σταθμός θα λειτουργεί με τα ..

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα εκδοτών κατά του πρακτορείου «Ευρώπη»

Ασφαλιστικά μέτρα, μηνύσεις και αγωγές για υπεξαίρεση χρημάτων σε βαθμό κακουργήματος ετοιμάζουν οι εκδότες σε βάρος διοικητικών στελεχών του Πρακτορείου «Ευρώπη» και ενδεχομένως εναντίον του Φώτη Μπόμπολα τον οποίον κατηγορούν για ηθική αυτουργία αφού εκείνος λάμβανε ως μεγαλομέτοχος τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας.
Όπως γράφει το capital.gr το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο πρακτορείο διανομής Τύπου, συμφερόντων του ομίλου Πήγασος, τελεί υπό κατάρρευση. Το Πρακτορείο έπεσε σε περιδίνηση ακολουθώντας τα προβλήματα της μητρικής εταιρείας, η οποία -ως γνωστόν- βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η "μαύρη τρύπα" των οικονομικών του πρακτορείου ξεπερνάει τα 18 εκατ. ευρώ..

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι Νέρωνες του Τύπου

Γιάννης Φιλιππάκης: Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν να ζουν βασιλικά και να αβγατίζουν τις περιουσίες τους 

Mε σκληρή γλώσσα επιτίθεται ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης κατά των Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη κατηγορώντας τους ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς για το αδιέξοδο και την καταστροφή που συντελείται στο χώρο των ΜΜΕ. Ο Γ. Φιλιππάκης αναφερόμενος στο κλείσιμο του πρακτορείου «Ευρώπη» γράφει καταφερόμενος κατά του Φώτη Μπόμπολα: «Τελευταίο επίτευγμα του κ. Μπόμπολα και της ιδιότυπης συμμορίας που έχει γύρω του είναι η κατάρρευση ενός δικτύου διανομής άνω του 50% του Τύπου, οι..

Δουλίτσα να υπάρχει...

All the news that's fit to hide

Με το -προσωρινό- κλείσιμο των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ το δημιουργούμενο νέο τοπίο της ενημέρωσης εκσυγχρονίζεται με κομφόρ, γαλέρας.
Εφημερίδες, κανάλια,, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες θα προσφέρουν την κατασκευασμένη και απόλυτα ελεγχόμενη ενημέρωση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη και των φίλων του.
Θα πεις "πάντα έτσι ήταν". Το κλειδί εδώ είναι η φράση "απόλυτα ελεγχόμενη".
Οποιος θέλει ελευθερία γνώμης και πληροφόρησης, ας πάει στα social media. Και όλο αυτό,..

Ο Θυρωρός του ΔΟΛ

Στην ουρά για την... απόλυση!

Νάτα τα ωραία! Τις απολύσεις μας από τον ΔΟΛ θα παραλαβουμε από το ΘΥΡΩΡΕΙΟ (δείτε ΕΔΩ) σήμερα και αύριο.
Εάν κάποιος συνάδελφος είναι π.χ. άρρωστος, ο Διαχειριστής θα του τη στείλει με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι και θα τη θυροκολήσει - για να το μάθουν και οι γείτονες ότι μας απέλυσαν. Όταν η νομική υπηρεσία πρέπει να εκτελέσει μια απόλυση, χρησιμοποιεί ΚΑΙ αυτόν τον τρόπο. Της διαπόμπευσης. Πρέπει να διασφαλίσει ότι ο παθών έλαβε γνώση του εξωπετάγματός του από μια επιχείρηση, ώστε να μην έχει πλέον καμιά υποχρέωση απέναντί του από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά. Εσείς..

«Δημοσιογράφος»

Εκλεψε τις εντυπώσεις η συμμετοχή της Ολγας Γιάννη, που δηλώθηκε ως «δημοσιογράφος» στο εννεαμελές νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ.
Παρότι πολλοί δημοσιογράφοι παρόντες, επιστρατεύτηκαν οι νέες τεχνολογίες προκειμένου να μάθουμε όλοι, όπως αναγράφεται σε επίσημα βιογραφικά, ότι πρόκειται για παρουσιάστρια «ψυχαγωγικής εκπομπής» και υπεύθυνη εμπορικού τμήματος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αλλά και υποψήφια βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.

Το «Βήμα» του Γιάννη Κουρτάκη

Την περίοδο που ο ΔΟΛ έβγαινε στο σφυρί και περίμενε το νέο του ιδιοκτήτη, στο στρατόπεδο του (όπως αποδείχθηκε) υπερθεματιστή, κατοχύρωναν ονόματα-παραλλαγές του Βήματος. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης έκανε αίτηση κατοχύρωσης υπέρ του των τίτλων «ΤΟ Δημοκρατικό ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ των Συντάκτων» οι οποίοι φυσικά παραπέμπουν ευθέως στο κυριακάτικο φύλλο του ΔΟΛ. Να είναι συνωνυμία και συνεπωνυμία και με ίδια ταχυδρομική διεύθυνση δεν είναι και τόσο, όπως καταλαβαίνετε, πιθανό. Προφανώς έσπευσε ο Γιάννης Κουρτάκης να κατοχυρώσει τους τίτλους για να κάνει αυτός παιχνίδι ό,τι και αν συνέβαινε. Έξυπνο, επιχειρηματικά.
Και οι δύο αιτήσεις λοιπόν έγιναν δεκτές χθες 9 Αυγούστου μία ημέρα -τι σύμπτωση...- πριν

Παράξενος Δεκαπενταύγουστος για τα παιδιά του ΔΟΛ

Το 1981, είδα την Πρώτη Σελίδα. Του Μπίλι Γουάιλντερ με τους απίθανους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου στο ρόλο δικαστικού ρεπόρτερ και διευθυντή μιας εφημερίδας. Ο εκθαμβωτικός Ματάου θέλει να παντρευτεί και να φύγει απο την εξαντλητική δουλειά, αλλά τη μέρα που είναι να εγκαταλείψει την εφημερίδα, σκάει η είδηση απόδρασης θανατοποινίτη μέσα στα δικαστήρια και ο γαμος αναβάλλεται για το κυνήγι της είδησης.
Την επόμενη χρονιά, γνώρισα από κοντά τα ιερά τέρατα της ελληνικής δημοσιογραφίας και σε λίγα χρόνια έγινα κι εγώ δικαστικός ρεπόρτερ. Κανείς θανατοποινίτης δεν απέδρασε ώστε να..

Mαζί Καθημερινή και Θέμα - Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Λιγότερα φύλλα πούλησαν πανελλαδικά οι κυριακάτικες εφημερίδες την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Στο σύνολό τους πούλησαν 5.000 φύλλα λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ που έχασε 4.580 φύλλα. Σημειώνεται πως την ερχόμενη Κυριακή ΤΟ ΒΗΜΑ δεν θα κυκλοφορήσει μετά την ολιγοήμερη αναστολή έκδοσης των εντύπων του ΔΟΛ που πέρασαν και επίσημα στην κατοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αξιοσημείωτο στις κυκλοφορίες της Κυριακής 06/8/2017 είναι ότι «Πρώτο Θέμα» και «Καθημερινή» βρέθηκαν μαζί στην πρώτη θέση καθώς πούλησαν τα ίδια ακριβώς φύλλα..

Οι αλήθειες για τους απλήρωτους στο Real Group

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου που έχουν φεσώσει κανονικά και με το νόμο (;) τους εργαζόμενους. Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, η Τηλέτυπος. Είναι κι άλλοι εκδοτικοί
οργανισμοί που κάποια στιγμή θέλησαν να γίνουν μεγάλοι, αλλά έμειναν στου δρόμου τα μισά. Το συγκρότημα Real του Νίκου Χατζηνικολάου είναι ένα από αυτά. Με ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες που κλείνουν κι ανοίγουν (βλέπε Αγορά, Ειδήσεις), σάιτ.
Εκεί που τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο είναι στις αμοιβές με δελτίο παροχής υπηρεσιών όπου οι καθυστερήσεις ανέρχονται στους 12 μήνες!..

Τέλος και η «Ευρώπη» - Πρόβλημα με τις εισπράξεις

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» . Ολα τα έντυπα (εφημερίδες κλπ) έχουν αποχωρήσει από την «Ευρώπη» του Μπόμπολα με προορισμό το πρακτορείο «Αργος». Τελευταίος ο όμιλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. (εφημερίδες «Δημοκρατία, Espresso, Εστία κλπ) που ανακοίνωσε οτι αναθέτει την διανομή των εντύπων της στο Πρακτορείο Αργος .Πρόσφατα είχαν φύγει από την «Ευρώπη» το Πρώτο Θέμα, οι Αττικές Εκδοσεις, Documento κ.α
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η διαμορφωθείσα κατάσταση για την οποία το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει ο βασικός μέτοχος του πρακτορείου διανομής..

Οι απολυμένοι της 9ης Αυγούστου - Προσεχώς τα τεύχη της «νέας εποχής»

Μαύρο έπεσε από χθες στα σάιτ του ΔΟΛ και το μόνο που βλέπεις όταν το ανοίγεις είναι το σημείωμα για τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Οργανισμού.
Την ιδια ώρα αναστέλλονται όλες οι εκδόσεις της Μιχαλακοπούλου ενώ λίγο πριν τη «νέα εποχή» όλοι οι εργαζόμενοι απολύονται, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ από χθες 9 Aυγούστου άδειασαν τα γραφεία τους, παρέδωσαν τις κάρτες εισόδου καθώς και -όσοι είχαν- τις καρτες πρόσβασης στο υπόγειο πάρκινγκ (α, ρε Ψυχάρη τα μεγαλεία σου)… Τώρα θα περιμένουν να δουν αν το όνομά τους θα βρίσκεται τη «λίστα» αυτών που θα επαναπροσληφθούν - φυσικά με μειωμένους μισθούς και ξεκινώντας από το μηδέν...
Κάποιοι που έφυγαν τις τελευταίες δύσκολες στιγμές από τον ΔΟΛ με προορισμό τα Μέσα του καινούργιου αφεντικού είναι αυτοί που θα βγουν ωφελημένοι καθώς είναι σίγουρο πως θα..

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου της Ενωσης

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημρήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ. με την εκλογή, μετά από μυστική ψηφοφορία, και των υπολοίπων μελών του Προεδρείου της Ενωσης.
Εκλέχθηκαν:..

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ακόμα κι αν φύγεις...

«Ακόμα κι αν φύγεις για τον γύρο του κόσμου, θα 'σαι πάντα δικός μου, θα 'μαστε πάντα μαζί...», μας τραγουδούσες μεταξύ άλλων που τόνιζαν τη συναισθηματική συγκρότησή μας...
«Ακόμα κι αν έφυγες, χθες, για το... τέλος του κόσμου, θα 'σαι πάντα δικιά μας, θα είσαι πάντα στις καρδιές και στα χείλη μας...», σου απαντάμε πλέον Αρλέτα.
Αξιωθήκαμε να σε τραγουδήσουμε και να σε γνωρίσουμε, παράσημο για μας... Αντίο!.

Τα «ματζούνια» και το ψεύτικο προφίλ της Τσαπανίδου

Το όνομα της Πόπης Τσαπανίδου χρησιμοποίησαν κάποιοι επιτήδειοι και δημιούργησαν μια σελίδα στο facebook μέσω της οποίας ανεβαίνουν sponsored posts διαφημιστικά για πωλήσεις serum και διαφόρων άλλων "ματζουνιών"...
Μέσα σε λίγες ημέρες μάλιστα κατάφερε να κάνει το κάθε post περισσότερα από 260 χιλιάδες views.
Η δημοσιογράφος απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε μήνυση με τη βοήθεια της δικηγόρου της. Η Τσαπανίδου έκανε γνωστό το γεγονός μέσω του fb αναφέροντας συγκεκριμένα:..

Στάη και Χούκλη θέλει ο Σαββίδης στο Eψιλον!..

Φαίνεται ότι οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε το τελευταίο διάστημα να ακολουθήσει ο Ιβάν Σαββίδης φέρνουν… ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τον ομογενή επιχειρηματία και την επιδίωξή του να πατήσει δυναμικά πόδι στον χώρο των ΜΜΕ.
Στο θέμα του Πήγασου κινήθηκε μεθοδικά και σιωπηλά στο παρασκήνιο, αποκτώντας τις εφημερίδες του Ομίλου Μπόμπολα… χωρίς αντίπαλο, και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει εκδοτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο ΔΟΛ υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ήδη εμφανές ότι απομακρύνεται από τους ιστορικούς δεσμούς του με το συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό, και επιχειρεί να εδραιωθεί στον χώρο της Κεντροδεξιάς..

Παπαδόπουλος στην Καθημερινή, Μαντέλας στον ΔΟΛ...

Mαντέλας, Παπαδόπουλος, Ταγματάρχης
...και Ταγματάρχης στο «Εψιλον» και τα Μέσα του Σαββίδη!

ΕΝ ΜΕΣΩ κρίσιμων εξελίξεων στον ΔΟΛ, έγινε γνωστό ότι επιτελικό ρόλο στον οργανισμό (κατά πάσα πιθανότητα στο ΒΗΜΑ), αναλαμβάνει ο γνωστός οικονομικός συντάκτης Γιώργος Μαντέλας που ασκεί καθήκοντα διευθυντή σύνταξης στην κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής.
Την αντίθετη διαδρομή θα κάνει ο Νότης Παπαδόπουλος που εγκαταλείπει μετά από αρκετά χρόνια τον ΔΟΛ για να αναλάβει χρέη αρθρογράφου στην Καθημερινή.
***
ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ που επιβεβαιώθηκε η είδηση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού «Εψιλον» από τον Ιβάν Σαββίδη, αμέσως στην «πιάτσα» διέρρευσε η πληροφορία ότι ο μάνατζερ που θα..

ΔΟΛ: τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν ούτε για έναντι...

Η εξώδικη απάντηση των διαχειριστών στο εξώδικο των 67 εργαζόμενων στα ΝΕΑ

Με εξώδικο οι διαχειριστές του ΔΟΛ (Grant Thornton και δικηγορική εταιρεία) απάντησαν στην εξώδικη διαμαρτυρία (δείτε ΕΔΩ) των 67 εργαζομένων στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Στην εξώδικη απάντηση προς τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Κώστα Ντελέζο, οι διαχειριστές σχετικά με το αίτημα  για άμεση καταβολή των οφειλόμενων μισθών αναφέρουν: Κατανοούμε ότι παύετε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας κατ’ άρθρον 73§2 Ν 4307/2014 δηλαδή με την εξασφάλιση υπερπρονομίων για την καταβολή τους. Αδυνατούμε όμως να σας καταβάλουμε έστω και έναντι των δεδουλευμένων αφού τα ταμειακά μας διαθέσιμα δεν επαρκούν.
Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της εξώδικης απάντησης των διαχειριστών:..

Ώρα ευθύνης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ήρθε η ώρα των διαχειριστών και της πλειοδότριας εταιρείας «ALTER EGO» του Βαγγέλη Μαρινάκη, να πράξουν όλα τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του ΔΟΛ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.
Από τους ειδικούς διαχειριστές ζητείται, το συντομότερο δυνατόν, η καταβολή των δεδουλευμένων. Να μην αγνοηθούν, αλλά να πληρωθούν, όλοι οι εργαζόμενοι που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων που  άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας τους.
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας..

Εξώδικη διαμαρτυρία εργαζομένων στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έστειλαν εξώδικο στην «GRANT THORTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και στην δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», διότι -παρά την απόφαση του Δικαστηρίου να παραμείνει ο ΔΟΛ ανοιχτός και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τους τελευταίους δυο μήνες δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους.
Mε το εξώδικο οι εργαζόμενοι ζητάνε από την GRANT THORTON και την δικηγορική εταιρεία:
 "Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών όπως παραδώσετε σε μας αντίγραφο της σύμβασης με την οποία προβήκατε σε εκχώρηση στις πιστώτριες της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία..

Δεν είναι ότι ανέβηκε ο ΣΚΑΪ, βασικά έπεσε ο Real FM

Ήταν αρχές του 2012 που ο ΣΚΑΪ 100.3 έχανε την πρωτιά από τον Real FM, Μάρτιος συγκεκριμένα, όταν ο  Real 97,8 πήρε 13,5% και ο ΣΚΑΪ 100.3 μόλις 12,1%. Τον Απρίλιο η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο, 14,8% και 10,7% αντίστοιχα.
Αντιθέτως το Φεβρουάριο του 2012 ο ΣΚΑΪ 100.3 με 11,5% ήταν πρώτος και ο Real 97,8 με 11% δεύτερος. Μετά από 5,5 χρόνια λοιπόν ο ΣΚΑΪ 100.3 ξαναγυρίζει στην κορυφή, καλοκαίρι του 2017.
Γενικώς τα καλοκαίρια ο Real FM παρουσιάζει πτώση βέβαια, μια και τα μεγάλα του ονόματα παίρνουν άδεια και ο σταθμός υποχωρεί στις ακροαματικότητες. Αλλά τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει πτώση ούτως ή άλλως,..

Όταν οι δημοσιογράφοι σκότωναν μύγες

Λένε πως τον Αύγουστο είναι παχιές οι μύγες αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα παραδοσιακό... fake news

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Όταν μπήκα στο γραφείο, δύο συνάδελφοι σκότωναν μύγες. Κρατούσαν στα χέρια τους από μια εφημερίδα ο καθένας και σκότωναν μύγες! Το θέαμα ήταν εξωπραγματικό. Σουρεαλιστικό. Σπάνιο
Οι μύγες είναι πια σπάνιο είδος στην Αθήνα. Πιο σπάνιο είναι να δεις ανθρώπους να τις σκοτώνουν. Κι όταν οι άνθρωποι που τις σκοτώνουν είναι δυό δημοσιογράφοι σε ένα γραφείο εφημερίδας, το θέαμα είναι εξωπραγματικό, σουρεαλιστικό, σπάνιο…

Eχει λεφτά ο Μαρινάκης...

Υπομονή συνέστησαν στους εργαζόμενους της Μιχαλακοπούλου οι Καρακούσης και Λάμψιας  - Προς ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας του ΔΟΛ

Για πρώτη φορά μετά από τη δημοπρασία που έγινε στα τέλη Μαΐου, εμφανίστηκαν επίσημα σε συνέλευση εργαζομένων -και όχι μέσω προσωπικών συζητήσεων ή διαρροών- οι δύο διευθυντές των εφημερίδων του ΔΟΛ οι οποίοι συνομιλούν με τη νέα ιδιοκτησία. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν περίπου δύο μήνες συνομιλιών με τη νέα ιδιοκτησία και παρά το ότι απομένουν ελάχιστες ώρες πριν υπάρξει το τέλος του ΔΟΛ, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι Αντώνης Καρακούσης και Παναγιώτης Λάμψιας έκαναν..

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Tα 10+1 πρόσωπα του φιλελέ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, το ξέρετε το βαθύ αίσθημά μου για τους φιλελέδες. Οχι τους φιλελεύθερους, προς Θεού, μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Οι φιλελεύθεροι είναι άξιοι θαυμασμού σε αρκετές περιπτώσεις. Και άξιοι εμπιστοσύνης επίσης. Οι φιλελέδες, από την άλλη, δεν είναι να τους εμπιστέυεσαι ούτε την πιπίλα του μωρού. Τόσο άθλιοι και τόσο τριτοκλασάτοι..
Και επειδή ειναι καλοκαιράκι, ήρθε η ώρα να σπάσουμε και λίγο πλάκα με την πάρτη τους. Απολαύστε υπεύθυνα..

Παπαδάκης ή Μαχαίρας στον «Πήγασο» του Σαββίδη;

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την επόμενη ημέρα του Πήγασου μετά την εξαγορά του από τον Ιβάν Σαββίδη, πέρα από το γεγονός ότι ο Φώτης Μπόμπολας, οδήγησε στην καταστροφή τους 450 εργαζόμενους που χρηματοδοτούσαν τη λειτουργία των εφημερίδων του επί μήνες, με απλήρωτους τους δεδουλευμένους μισθούς τους 7 μηνών και στερώντας τους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται μετά από πολλά χρόνια δουλειάς...
Σχετικά με το ποιος θα αναλάβει να «τρέξει» τα Μέσα της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου οι πληροφορίες διίστανται και είναι εντελώς διαφορετικές:
Η εφημερίδα Παραπολιτικά αναφέρει ότι ο μέχρι τώρα διευθυντής του «Εθνους»..

Σε πανικό οι εκπομπάρχες του «Έψιλον»

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» από τον Ιβάν Σαββίδη:
Πρώτον, οι συζητήσεις με την πλευρά του ομογενούς επιχειρηματία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Δεύτερον, η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακομη.
Τρίτον, η πλευρά του ιδιοκτήτη Φίλιππου Βρυώνη έχει κάποιες αξιώσεις που είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση.
Τέταρτον, για το τίμημα επικρατεί απόλυτη σιωπή.
Πέμπτον, σε πανικό βρίσκονται τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα του καναλιού που έχουν..

Ολυμπιακός και UNICEF ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Ο Ολυμπιακός, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής των προγραμμάτων της UNICEF για τον
εμβολιασμό των παιδιών, και η UNICEF, ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους για ένα
ακόμα έτος, για να βοηθήσουν στην πρόληψη της παιδικής θνησιμότητας από ασθένειες που
μπορούν να προληφθούν.
Σε αυτή τη νέα φάση της συνεργασίας, ο Ολυμπιακός θα στηρίξει μια νέα πολυετή εκστρατεία της
UNICEF για τον τερματισμό των θανάτων νεογέννητων που μπορούν να προληφθούν, και την..

Θα δουλεύουμε κάθε Κυριακή; Ούτε που να το σκέφτεστε...

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Η διεύθυνση της εταιρείας Public αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νέος νόμος για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές όλο το χρόνο, αποφάσισε να ανοίξει 6 υποκαταστήματα όλες τις Κυριακές, αρχής γενομένης από τις 23/7. Λόγω των αντιδράσεων και της μηδαμινής ανταπόκρισης, για το μήνα Αύγουστο δεν θα υλοποιηθεί. Ωστόσο είναι ολοφάνερο, ότι το Σεπτέμβριο με τη νέα σχολική χρονιά, η εργοδοσία θα προσπαθήσει να το επαναφέρει. Οι συνάδελφοι στα υποκαταστήματα Συντάγματος, Κολωνακίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Καλλιθέας..

Ετοίμασαν το τέλος του ΕΔΟΕΑΠ

Από την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Η περιβόητη πρόταση Καπάκου δηλαδή το σχέδιο Κυριακόπουλου/Γκανά (και οι δύο «στελέχη» της ΕΠΗΕΑ) είδε επιτέλους είδε το φως της δημοσιότητας με την υπογραφή της προέδρου της ΕΣΗΕΑ (Μ. Αντωνιάδου) και του Γεν Γραμματέα (Στ. Καπάκου), υπό την θορυβώδη υποστήριξη του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ (Ν. Καρούτζου).
Είναι το σχέδιο απόφασης που καλούνται να υπογράψουν οι Ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών προκειμένου με αυτό στα χέρια ο υπουργός Αν. Πετρόπουλος να καλέσει την τριμερή και να..

Ψάχνουν τον Σαββίδη για τους απλήρωτους του Πήγασου

Η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της «DIMERA»

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ, με τις Τράπεζες που προχώρησαν ανάλγητα στην εκποίηση των ενεχύρων που τους είχε παραχωρήσει ο Φώτης Μπόμπολας και την αμέσως επόμενη μέρα, με την κατάθεση αίτησης για την κήρυξη πτώχευσης των εταιρειών «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.» και της “PMP A.E.” oι οποίες απασχολούν 453 εργαζόμενους στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «SENTRAGOAL» αλλά και τα έντυπα «HOMMΕ» και τις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «womenonly.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr» προκαλούν αγανάκτηση στους απλήρωτους εργαζόμενους.
     Ο Φώτης Μπόμπολας, ιδιοκτήτης των εταιρειών, χωρίς κανένα ενδοιασμό, οδήγησε..

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Αναδρομικές και υπέρογκες εισφορές των δημοσιογράφων προς τον ΟΑΕΕ

Το θέμα των «αιφνίδιων» αναδρομικών εισφορών δημοσιογράφων με παράλληλη απασχόληση στο παρελθόν, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τους 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως διαπιστώνουν «ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι βρίσκονται ενώπιον χρεών, σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκων, αφού εμφανίζονται να οφείλουν αναδρομικά υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ».
Πρόκειται για δημοσιογράφους που άρχισαν να ασκούν το εν λόγω επάγγελμα προ του 1993, μισθωτούς, ενταγμένους στο ΤΣΠΕΑΘ (κατόπιν EΤΑΠ –ΜΜΕ) και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι διατηρούσαν παράλληλα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ώστε να αμείβονται για..

Σε ποιον πουλήθηκε το Epsilon

Epsilon και Φουρθιώτης τέλος!
Οι πληροφορίες είναι έγκυρες και αποκλειστικές και λένε ότι το κανάλι Epsilon πουλήθηκε.
Επίσης, αναφέρουν ότι αγοραστής είναι ένας εκ των διαγωνιζομένων για τις τηλεοπτικές άδειες.
Έτσι, το απίστευτα μεγάλο κοινό του Φουρθιώτη, το 0,004%, έχει βάψει… μαύρα πανιά.
UPD Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon..

Με ποιον σταθμό έκλεισε ο Βασίλης Λυριτζής


Ο Βασίλης Λυριτζής που αποχώρησε πρόσφατα από τον ΣΚΑΪ, σπάζοντας μετά από πολλά χρόνια το δίδυμο με τον Δημήτρη Οικονόμου, έκλεισε την επόμενη συνεργασία του για τον χειμώνα και έφυγε για διακοπές. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έδωσε τα χέρια με τον Νίκο Χατζηνικολάου και θα παρουσιάζει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Real fm από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Το πιθανότερο είναι ότι θα παρουσιάζει το πρωινό δίωρο 8 με 10, ώστε να δίνει πάσα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου -αν και δεν αποκλείεται να γίνει επανασχεδιασμός του προγράμματος..

Ο Κοντομηνάς θα πληρώσει 17 εκατ. ευρώ στον Τσοτσορό

Νομική δικαίωση -και με γενναία αποζημίωση- ήρθε μετά από 15 χρόνια για τον νυν πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Στάθη Τσοτσορό στη δικαστική αντιδικία του με τον Δημήτρη Κοντιομηνά για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Το Εφετείο Αθηνών (με την απόφαση αρ. 3025/20-6-2017) δικαίωσε τον κ. Τσοτσορό και επιδίκασε σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά και της εταιρείας Mantelord Ltd το συνολικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ (9 εκατ. ευρώ, πλέον νομίμων τόκων από 24/8/2007 7,5 εκατ. ευρώ συν δικαστικά έξοδα 450.000 ευρώ).
Επιπλέον, απήγγειλε προσωπική κράτηση δώδεκα μηνών σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της καταψηφιστικής διάταξης της απόφασης..

Εκπρόσωπος του Μαρινάκη στον ΔΟΛ

Συνέλευση εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ – Τι ζητάνε με εξώδικό τους από τον διαχειριστή
 
Μετά τις φημολογίες των τελευταίων ημερών και τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προς τον ΔΟΛ… λέγεται ότι σήμερα Δευτέρα θα εμφανιστεί εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη στη Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα κατάσταση. Το πιθανότερο σενάριο είναι να εμφανιστεί ο Γιώργος Δήμας που έχει αναλάβει για λογαριασμό του επιχειρηματία να «τρέξει» το project.
Προς το παρόν όμως δεν είναι βέβαιο αν θα έχει κάποια επαφή με τους εργαζόμενους και αν θα μιλήσει μαζί τους. Σίγουρα είναι πολλές οι εκκρεμότητες εν όψει της 9ης Αυγούστου και θα..

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ο Σαββίδης σκέφτεται να εμπιστευτεί Έθνος και Mega (;) στον Λάμπη Ταγματάρχη

Στον σχεδιασμό μιας ουσιαστικά καινούριας εφημερίδας, που θα κινηθεί στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ακολουθώντας το μοντέλο της “Ελευθεροτυπίας” επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου, έχει επιδοθεί ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την εξαγορά του “Εθνους”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής επιχειρηματίας επιθυμεί να έχει το καινούριο “Έθνος” στα περίπτερα το φθινόπωρο, και δεν βιάζεται, αλλά προτιμά να κάνει μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις.
Ο Ιβάν Σαββίδης κατανοεί ότι, μετά την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και την παγίωση της στροφής του “Βήματος” και των..

Βαγγέλης Μαρινάκης: το όπλο του Μητσοτάκη...

...ή μήπως το αντίστροφο;

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γράφει στην ΕφΣυν για τα 9 σημεία των καιρών στα media

Καινούργια κατάσταση διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, με νέους και παλιούς παίκτες να παλεύουν να εδραιωθούν στον χώρο.
Ο Σεπτέμβριος θα μας βρει με ένα αρκούντως διαφορετικό σκηνικό, αλλά και ο Αύγουστος θα είναι, παραδόξως, γεμάτος με ειδήσεις περί τα δημοσιογραφικά.
Εννέα βασικά σημεία που βοηθούν να οριοθετήσουμε λίγο ένα ζήτημα, το οποίο το λες και... πρόβλημα..