ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ποιοι θα επαναπροσληφθούν σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

«Οι ανάγκες μεταβίβασης-μετεγκατάστασης δεν επέτρεψαν την έκδοση του Βήματος αυτή την Κυριακή. Στις 20 Αυγούστου θα ειναι και πάλι κοντά σας!»
Aυτό έγραψε στο twitter tο μέχρι τώρα  διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής» Αντώνης Καρακούσης, προαναγγέλοντας την επανέκδοση της εφημερίδας την Κυριακή 20 Αυγούστου.
Λέγεται ότι η πρώτη απόπειρα του «Βήματος» να επανακυκλοφορήσει θα είναι προσεκτική, το φύλλο δεν θα έχει πολλές σελίδες ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ένθετα, για τα οποία η εφημερίδα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό τις τελευταίες δεκαετίες.
Ως γνωστόν ο ΔΟΛ μεταφέρεται εσπευσμένα από τα γραφεία της Μιχαλακοπούλου 80,..
στο κτίριο που στέγαζε μέχρι πριν από έναν χρόνο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Από εκεί θα ξεκινήσει μια μέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο η επιχείρηση επαναλειτουργίας των μέσων ενημέρωσης του ΔΟΛ. Θα κληθούν κάποιοι να επαναπροσληφθούν
Σύμφωνα με το protagon.gr, όπως διεμήνυσαν το Σάββατο στελέχη που θα βρίσκονται στο επόμενο σχήμα, «οι δύο εφημερίδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις θα επανδρωθούν κατά πρώτο λόγο από τον κύκλο των απολυθέντων συναδέλφων και εκτιμάται ότι τα δυο τρίτα των τεχνικών και δημοσιογράφων θα έχουν ευκαιρία απασχόλησης στη νέα εκδοτική εταιρεία του κ. Μαρινάκη». Αυτό σε άλλη μετάφραση σημαίνει ότι το 33% των δημοσιογράφων και των τεχνικών θα μείνει άνεργο. Οπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΔΟΛ για τους οποίους δεν γίνεται καμία μνεία.
Οσο για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα… αναφέρεται χαρακτηριστικά -σύμφωνα με το protagon.gr- ότι «οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και θα αποζημιωθούν κατ’ αναλογία με τις απαιτήσεις τους από το 25% του τιμήματος πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία». O Β. Μαρινάκης είχε δώσει περί τα 22 εκατ. ευρώ για τον ΔΟΛ κατά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου.
Ως προς τις αιτίες της άμεσης μετακόμισης κύκλοι της εταιρείας τις απέδωσαν στις πιέσεις της ιδιοκτήτριας του κτιρίου Εθνικής Τράπεζας και όχι στα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη να μεταφέρει το απόκτημά του πιο κοντά στη φυσική του έδρα που είναι ο Πειραιάς.
«Η νέα ιδιοκτησία αναγκάστηκε σε ταχεία μετεγκατάσταση από την οδό Μιχαλακοπούλου στη λεωφόρο Συγγρου επειδή η Διοίκηση της Εθνικής υπήρξε άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις για το ενοίκιο και επειδή η θυγατρική της επι των ακινήτων απαίτησε με εξώδικο από την ειδική διαχείριση την άμεση παράδοση του κτιρίου», εξήγησαν.