ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή στην Πόπη Τσαπανίδου (περί πραγματικής ταλαιπωρίας)

Αγαπητή Πόπη,
δεν σας γνωρίζω προσωπικά, παρόλα αυτά σας συμπαθώ.
Αυτή η συμπάθεια, άλλωστε, είναι και ο λόγος που σας απευθύνω αυτή την επιστολή.
Για να είμαι πιο ακριβής, είναι ένας από τους λόγους.
Ο κυρίαρχος λόγος ,όμως, είναι για να σας γνωστοποιήσω την άποψή μου για τον εμετό που ξερνάτε καθημερινά στην εκπομπή σας προς τους εργαζομένους, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, όλους αυτούς που διεκδικούν και,εντέλει, προς τον ίδιο το λαό.
Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Όπως είπα και πιο πάνω, μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής. Κι αυτό το λέω γιατί αν, φερ’ειπείν, είχατε τη φάτσα του Παπαδημητρίου ή του Πορτοσάλτε δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ μαζί σας. Εσείς, σε αντίθεση με τους παραπάνω, ερεθίζετε το αισθητήριο της καλαισθησίας μου κάθε φορά που σας παρακολουθώ στον τηλεοπτικό μου δέκτη, και εκλάβετέ το αυτό ως κομπλιμάν.
Η αλήθεια είναι πως και ο ρόλος σας δεν είναι ακριβώς ίδιος με των παραπάνω συναδέλφων σας. Εσείς έχετε μια ενημερωτική εκπομπή, όπου ο καθένας θα ανοίξει την τηλεόρασή του, θα δει ένα όμορφο πρόσωπο να του λέει τα νέα και θα ακούσει και έναν στοιχειώδη..

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το όνομα ποιού δημοσιογράφου δεν θέλει, πλέον, ούτε να ακούσει ο Δ. Κοντομηνάς;


Το όνομα ποιού δημοσιογράφου δεν θέλει, πλέον, ούτε να ακούσει ο Δ. Κοντομηνάς, λέγοντας ότι "οι ιδέες του του κόστισαν μερικά εκατομμύρια"; Δεν παίρνω όρκο αλλά οι φήμες λένε πως η απάντηση βρίσκεται στο Κανάλι 9.
Άλλες φήμες, πάντως, λένε πως ο επιχειρηματίας δημιουργεί ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα της τηλεόρασης, των εφημερίδων, των μπλογκς και ετοιμάζεται να μπει στο πολιτικο παιχνίδι, επαναγοράζοντας ή "νοικιάζοντας" τον Alpha από τους Γερμανούς. Σημαντικό ρόλο στο να πεισθεί να μπει στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό φαίνεται ότι παίζει ο μοναδικός και πραγματικός..πρωταγωνιστής του καναλιού (και επί Γερμανών) Λάκης Λαζόπουλος, στενός φίλος του επιχειρηματία. Ο Λάκης άφησε και σχετικά υπονοούμενα στην πρεμιέρα του "Τσαντιριού"...

-από το
anatropi2020

24ωρη απεργία σε όλον τον Τύπο και τα ΜΜΕ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, όπως και όλα τα λαϊκά στρώματα, αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα λυσσαλέα επίθεση σε βάρος μας από την κυβέρνηση της τρόικας και την εργοδοσία. Μαζί με την κατάργηση κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος επιδιώκουν με την τρομοκρατία τους να φιμώσουν την ενημέρωση των πολιτών. Δίνουν αντιπαροχή την αλήθεια της είδησης σε συμφέροντα και αντιλαϊκές πολιτικές για να επαναφέρουν με τη συνέργεια της κυβέρνησης καθεστώτα δουλείας χωρίς ΣΣΕ, χωρίς αξιοπρεπείς αμοιβές, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Μετατρέπουν και τους εργασιακούς χώρους των ΜΜΕ σε γαλέρες, θέλοντας να χειραγωγήσουν και την ίδια τη λειτουργία της ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας.
Βιώνουμε όλοι μας δραματικές συνθήκες με στρατιές ανέργων, με μαζικές απολύσεις, με υποαπασχόληση – μειώσεις μισθών, με την αναβίωση της δουλοπαροικίας νοικιάζοντας τίτλους και εργαζόμενους, με το..

Ο Γ. Κουρής εξακολουθεί να «γράφει» Ενώσεις και εργαζόμενους...

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ

O Γιώργος Κουρής εξακολουθεί να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο) εργαζόμενους και σωματεία καθώς ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τα διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ γεγονός που τορπιλίζει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις στο συγκρότημα Κουρή.
Ετσι οι τρεις Ενώσεις αποφάσισαν την από κοινού κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τυπογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Επειδή οι Ενώσεις έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας απέναντι στην παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει η εργοδοσία ΚΟΥΡΗ αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους επί χρονικό διάστημα μέχρι και έντεκα μήνες, και..

«Η παραίτηση Καμπύλη θέτει εν αμφιβόλω τη σημαντική προσπάθεια που ο ίδιος έχει εμπνεύσει...»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9,84

Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 13 Οκτωβρίου 2011 (παρουσία και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί στα δημόσια ΜΜΕ:
- Εκφράζουμε την αγωνία μας για την αναίρεση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την οποία συνεπάγεται το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων.
- Στηρίζουμε την ενιαία συνδικαλιστική μας έκφραση, που τη θεωρούμε ως το τελευταίο μας καταφύγιο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Σημειώνουμε ωστόσο την ανάγκη αποτελεσματικότερου συντονισμού και..

«Δεν καλύπτουμε δημοσιογραφικά καμία πολιτική δραστηριότητα»

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ κόντρα στο πολυνομοσχέδιο του οποίου ζητούν την απόσυρση, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι είναι κρατικοί υπάλληλοι. Στο ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης αναφέρουν ότι η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε:
-Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ξεκινώντας από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.
-Δεν καλύπτουμε δημοσιογραφικά καμία πολιτική δραστηριότητα.
-Ζητάμε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να κάνει το ίδιο και να μην δώσει με μορφή Pool, εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια.
-Συγκέντρωση αύριο στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με όλους τους εργαζομένους στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
-Απεργούμε, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου μαζί με όλους τους εργαζομένους του Τύπου και..

Ο Χρ. Ράπτης και οι επαφές του με μεγιστάνες των media ανά τον κόσμο

Λάβαμε επιστολή από τον Χρήστο Ράπτη με την οποία απαντάει σε διαδικτυακό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συναντήθηκε με το αφεντικό του Πήγασου Φώτη Μπόμπολα. Ο Χρήστος Ράπτης από την πλευρά του δημοσιοποιεί τα επιχειρηματικά του σχέδια καθώς και την ατζέντα των επαφών του με βαρώνους και μεγιστάνες των MME ανά τον κόσμο. Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:
«Αγαπητοί zoornalistas!
Επειδή αισθάνομαι πιο φιλόξενο τον ιστότοπο σας, σπεύδω να σας δημοσιοποιήσω την ατζέντα των συναντήσεων μου ώστε να μην ταλαιπωρώ και τον δαιμόνιο ρεπόρτερ συγκεκριμένου blog που δημοσίευσε αποκλειστικά την πρώτη, από ένα κύκλο συναντήσεων και επαφών που έχω προγραμματίσει με εκδότες, εντός και εκτός Ελλάδος. Την Παρασκευή μεταβαίνω στην Αυστραλία για να συναντηθώ με τον Ρούπερτ Μέρντοχ. Επιστρέφοντας απο τους αντίποδες, θα διανυκτερεύσω στην Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τον..

Καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας τώρα και μέσω facebook ή twitter

Παρουσία στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook και twitter αποκτάει από σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στις διευθύνσεις www.facebook.com/pages/Σώμα-Επιθεώρησης-Εργασίας-ΣΕΠΕ και http://twitter.com/#!/Labour_Inspect οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΕΠΕ όπως επίσης και για κάθε νέο το οποίο αφορά στη λειτουργία του.
Όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Χάλαρης, η προσπάθεια αυτή θα φέρει πιο κοντά το ΣΕΠΕ «στους πολίτες και πιο συγκεκριμένα στους νέους εργαζόμενους, που ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτήν ειδικά την δύσκολη περίοδο οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και γενικότερα για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας.»

Αρμοδιότητες;


Τι αρμοδιότητες είχε ο πρώην πρέσβης των Η.Π.Α. Daniel Speckhard ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της Proton Bank;

Μ.Τ. / Ελευθεροτυπία

Απεργίες και δημοτικά τσιφλίκιαΙδού και μια άλλη πληροφορία στο διαδίκτυο για την 48ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ και τον Τάκη Καμπύλη του Αθήνα 9,84:
Ο διευθυντής Καμπύλης δεν εκβιάζει με... παραίτηση αλλά απειλεί τους εργαζόμενους πως αν απεργήσουν θα κλείσει(!) τον ραδιοσταθμό πιέζοντας να γίνει συνέλευση που να καταδικάζει τις απεργίες της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ... Διαβάστε την ανάρτηση των financialcrimes:

Ψαλίδι στην εκπομπή του ΕΚΑ στον 984
Εκτός του νέου προγράμματος του «Αθήνα 984», βρέθηκε η εβδομαδιαία εκπομπή (από το 2007) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας. Γεια σου Καμίνη Δημαρχάρα! Και πολλά συγχαρητήρια στον διευθυντή του σταθμού τον κ. Τ. Καμπύλη που εκτός απο την εκπόνηση του προγράμματος έχει αναλάβει και χρέη "αρχιτραμπούκου" απειλώντας εργαζόμενους ότι..

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Απεργιακή ΕπιτροπήΟτι θα βλέπαμε δίπλα-δίπλα το όνομα του Δημήτρη Τρίμη με αυτό της Μαρίας Αντωνιάδου σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που θα καλεί σε οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης, ούτε μπορούσαμε να το φανταστούμε.
Και δικαίως κάποιος μπορεί τώρα να αναφωνήσει:
«Μαρία γερά με τσαμπουκά και μακριά απ΄τον Ψυχάρη και τ΄άλλα τα πουρά!»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς
τους Εκπροσώπους των Δημοσιογράφων
στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητή/έ Συνάδελφε,
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη..

«Φύγε Τάκη! Μόνο τότε θα καταλάβουν τι έχασαν...»

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΙΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ είχε παρενέργειες και σε επίπεδο διοίκησης και διευθυντικών στελεχών. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο ο διευθυντής του Αθήνα 9,84 Τάκης Καμπύλης εκβιάζει λέει τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν απειλώντας τους ότι θα παραιτηθεί!..
Ειναι δυνατόν όμως να εκβιάζει κάποιος λέγοντας «μην απεργείτε γιατί θα παραιτηθώ»; Είναι δυνατόν μόνο στην περίπτωση που αυτός που το λέει έχει άριστες σχέσεις με το προσωπικό και οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να τον χάσουν από διευθυντή... Τότε μπορεί να πιάσει ο «εκβιασμός» και σε αυτή την περίπτωση μπράβο στον Τάκη Καμπύλη που όλοι οι εργαζόμενοι στον 9,84 τον αγαπάνε και δεν θέλουν να τον χάσουν! Μάλιστα λέγεται πως κάποιος στον 9,84 είπε: «Φύγε Τάκη! Μόνο τότε θα καταλάβουν οι αχάριστοι τι έχασαν...»
Στα σοβαρά τώρα. Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από..

Απολύσεις στο ΚΕΡΔΟΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Kλίμα πανικού και ανασφάλειας επικρατεί στην εφημερίδα
ΚΕΡΔΟΣ μετά τις απολύσεις, την καταστρατήγηση των όρων των ΣΣΕ και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Στις απολύσεις στο ΚΕΡΔΟΣ ήρθαν να προστεθούν και αυτές της Μαρίνας Μπρούσκου και του Πάνου Γερμανού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α καταγέλλει την αντεργατική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ και κηρύσσει προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί, από τις 8.00 έως τις 12.00 το βράδυ της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου 2011.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και ζητεί από την εργοδοσία να καταβληθούν τα οφειλόμενα και να επαναπροσληφθούν αμέσως ολοι όσοι απολύθηκαν.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αναστέλλεται όλο το πρόγραμμα του Kontra με εξαίρεση το δελτίο του Κουίκ

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-από το fimotro
Αναστέλλεται από σήμερα όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra με εξαίρεση το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Τέρενς Κουίκ. Όλες οι άλλες εκπομπές τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο δεν θα εκπέμπουν μέχρι να επανακαθορισθεί το πλαίσιο και οι ώρες των νέων εκπομπών που θα αρχίσουν από την 1η Νοεμβρίου. Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Βασίλη Ταλαμάγκα και του διευθυντή ειδήσεων Τέρενς Κουίκ ο σταθμός από την ίδια ημερομηνία 1η Νοεμβρίου θα λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και χορηγούς. Όπως μάθαμε πριν από λίγο, από το νέο μήνα, θα ξεκινήσει καθημερινή εκπομπή Δευτέρα - Παρασκευή στις 11 το βράδυ ο..

Οι Real περικοπές ξεκίνησαν από το Cash...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ

Mετά τις περικοπές στη Real Νews και έπειτα από το γεύμα γενεθλίων του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Cash», ήρθε κούρεμα μισθών κατά 10% και στον ραδιοσταθμό. Ο διευθυντής του Real FM, Χρ. Μπάρλας έθεσε τους εργαζόμενους προ του γνωστού (πλέον) διλήμματος: μείωση μισθών ή απολύσεις… Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που ο σταθμός πάει καλά και ανεβαίνει συνεχώς σε ακροαματικότητα.
Κατά τα άλλα στο «Cash» στο Κεφαλάρι το περασμένο Σάββατο, όπου γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Χατζηνικολάου, επικρατούσε μια χαλαρή ατμόσφαιρα ενώ η τουρτίτσα με το κεράκι συγκίνησε τον εορτάζοντα. Οσο για το λογαριασμό, ίσα-ίσα έφτασε..

Όροι αυτοκίνησης

-γράφει ο Κώστας Καββαθάς

Όσοι σκέπτονται, «ψάχνονται» και προβληματίζονται με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα που ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα γνωρίζουν ότι η σχέση του μέσου Έλληνα με την τεχνολογία είναι, επιεικώς, προβληματική. Χιλιάδες τα παραδείγματα αλλά, από το πιο χαρακτηριστικά συναντώνται στο χώρο του επιβατικού ή «γιωταχί» και του επαγγελματικού (φορτηγό, κλούβα, νταλίκα κλπ).
Η ιστορία μας αρχίζει στη δεκαετία του ’60 που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα επιβατικά. Τα οποία δεν έχουν τροχούς αλλά «ρόδες», ελαστικά αλλά, λάστιχα που «βυζαίνουν» το δρόμο, δεν έχουν αλεξήνεμα αλλά, «μπαρμπριζ», δεν έχουν ανάρτηση αλλά «σουσπανσιόν» η οποία «ρουφάει τον δρόμο». Ακόμα τα «γιωταχί» δεν διακρίνονταν για την αισθητική ή την αεροδυναμική τους σχεδίαση αλλά, για τον γεγονός ότι ήταν «βάτραχοι», «σκαθάρια», «λιμουζίνες», «κούρσες», και «πολυθρόνες». Τα αυτοκίνητα ήταν καλά αν «έπλεαν» σαν βάρκες και όταν ζύγιζαν πάνω από δύο τόνους αφού έτσι, «κολλούσαν» στο δρόμο σε αντίθεση με τα ελαφρά και που ήταν «τσιγκοπάφυλες» με τα όποια, όταν..

ΠΗΓΑΣΟΣ Κύριοι διευθυντές απολογηθείτε!..

-ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
- ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πογκρόμ απολύσεων στον όμιλο «Πήγασος», με τελευταία θύματα 3 εργαζόμενους στην εφημερίδα Ημερησία.
Η επίθεση κατά των εργαζομένων ακολουθεί τις εκβιαστικές πρακτικές για την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων, ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση ή όχι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με οργή το νέο κύμα απολύσεων και καλεί τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον όμιλο να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας.
Καλεί δε την ΕΣΗΕΑ να εγκαλέσει τα..

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ατομικές συμβάσεις και 70 απολύσεις απλήρωτων εργαζομένων!

Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η ανηθικότητα των κάθε είδους αφεντικών (δεν περιμένουμε και κάτι το διαφορετικό από δαύτους) στη σημερινή εποχή της κρίσης που τα ίδια δημιούργησαν και στην περίπτωση του συγκροτήματος της Μακεδονίας εκδηλώνεται στην πιό χυδαία μορφή της.
Αφού ιδιοκτησία και εκδότρια έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια τους εργαζόμενους, με την καθυστερημένη καταβολή των μισθών τους, τις περικοπές μισθών που επέβαλε με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας για 100 μέρες (ελέω κατοχικής κυβέρνησης και τροϊκανών πολιτικών), τη συνεχή κινδυνολογία και τρομοκράτηση των εργαζομένων και έχοντάς τους τώρα 3 μήνες απλήρωτους (γι αυτό και από προχθές κάνουν επίσχεση εργασίας), ήρθαν διά στόματος της εκδότριας Βίκυς Σουλοπούλου να μας πούν ότι θα μας δώσουν έναν μισθό μαζί με… 70 απολύσεις.
Σε συνέχεια όλων προηγούμενων ενημερωτικών σημειωμάτων μας, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των τριών συνδικαλιστικών μας ενώσεων με την εκδότρια των εφημερίδων. Εμβρόντητοι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί μας άκουσαν την Σουλοπούλου να τους λέει ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επιβίωσης των εφημερίδων, εφαρμόζοντας από αύριο Τετάρτη πρόγραμμα μείωσης μισθολογικού κόστους! Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται:..

Μετά τα γενέθλια (παρέα με τον Κωστόπουλο) ήρθαν οι περικοπές στην Real News

Καλώς τον κι ας άργησε! Αμέσως μετά τον εορτασμό των γενεθλίων του σε στενό φιλικό κύκλο στο Cash στο Κεφαλάρι, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανακοίνωσε μειώσεις μισθών κατά 10% στην εφημερίδα Real News. Πολλοί θεωρούσαν τον Χατζηνικολάου ως τον τελευταίο των εκδοτών που αντιστεκόταν στις σειρήνες του μνημονίου. Οπως είχε πεί όμως κάποιος συνεργάτης του «χαζός είναι ο κ. Νίκος, όταν όλοι οι άλλοι περικόπτουν και απολύουν, να μην κάνει κι αυτός τα ίδια;»...
Ο Χατζηνικολάου εμφανώς σφιγμένος, όπως μας πληροφορεί το newpost, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της εφημερίδας, τους ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα μόνο στα χαρτιά καθώς «έσκασαν» στα χέρια του επιταγές από διαφημιστικές εταιρείες που έκλεισαν. Ταυτοχρόνως δεσμεύθηκε ότι εάν και όταν τα οικονομικά της εφημερίδας βελτιωθούν, οι μισθοί θα επανέλθουν στα παλιά (καλά) επίπεδα.

Υ.Γ. Ελέγχονται οι φήμες που θέλουν τον Χατζηνικολάου να προχώρησε στην περικοπή των μισθών μετά και από..

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιάννης Χάρης, ο Χρήστος Μεμής και η ιστορία μιας άφαντης σελίδας στα «Νέα»

Διαβάστε μια ιστορία που δείχνει πως λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης, οι διευθυντές τους και πως αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στο χώρο των media:

(...) Το Σάββατο που κυκλοφορεί η εφημερίδα (Τα Νέα) η σελίδα μου δεν υπάρχει. Τηλεφώνημα στον αρχισυντάκτη, δεν έχει ιδέα. Τηλεφώνημα στη Μικέλα Χαρτουλάρη, υπεύθυνη του Βιβλιοδρομίου, δεν έχει ιδέα, μένει μάλιστα κατάπληκτη αφού την είχε δει τη σελίδα κανονικά στη θέση της.
Τρεις μέρες μετά, Τρίτη , ειδοποιούμαι από τη Μικέλα Χαρτουλάρη πως η συγκεκριμένη σελίδα που για άρρητους πάντοτε λόγους κόπηκε, θα πληρωθεί, αλλά η σελίδα εν γένει σταματά. Με εντολή του κ. Χρίστου Μεμή, του διευθυντή της εφημερίδας, παύω να γράφω –μέχρι νεωτέρας. Η απόφαση έχει, λέει, σχέση με τις περικοπές, που ξεκινούν από τους εξωτερικούς συνεργάτες, όπως η αφεντιά μου.
(...) Με τον κ. Χρίστο Μεμή, που διαδέχτηκε τον Παντελή Καψή στη διεύθυνση, δεν φάνηκε αρχικά να υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα, από εκτίμηση προφανώς, μου ζητήθηκε να γράψω διάφορα εκτάκτως, που δεχόμουν κάθε φορά να τα γράψω, για να..

Ψυχάρης: Θα απολυθούν οι μισοί από τους διοικητικούς στον ΔΟΛ

-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

- ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Στον ΔΟΛ για άλλη μία φορά βιώνουμε με κυνικό τρόπο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας, η οποία μονομερώς υλοποιείται (την ίδια στιγμή που τα golden boys αυξάνονται – βλέπε νέα πρόσληψη Εμπορικού Διευθυντή) και όπως εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής στο επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί –αν τους αφήσουμε- η τελική εκκαθάριση (δημοσιογράφων, διοικητικού προσωπικού, τεχνικών κ.λ.π). Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΛ στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑΤΟΣ τουλάχιστον από το διοικητικό προσωπικό θα υπάρξει μείωση της τάξης του 50%.
Επίσης εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει στον ΔΟΛ στοχευμένη και μεθοδευμένη επίθεση σ’όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους (εκπροσώπους εργαζομένων, μελών Δ.Σ κ.λ.π) που εκδηλώνεται με..

Συλλήψεις για την αφίσα με το «Καταζητούνται»...Τα όρια ανοχής του κατοχικού συστήματος στην κριτική δεν μπορούν παρά να είναι πολύ στενά. Η ΕΛ.ΑΣ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως «απαγορεύεται πας γογγυσμός και αυθάδης λόγος», συλλαμβάνοντας δύο μέλη της Κίνησης Πολιτών ΑΡΔΗΝ, που κολλούσαν στη Θεσσαλονίκη την αφίσα «Καταζητούνται», επικαιροποιημένη σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και με τον συναυτουργό του Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο.
Μια κυβέρνηση απονομιμοποιημένη από τον λαό, έναν λαό που δεν χάνει ευκαιρία να τον κατασυκοφαντήσει εντός και εκτός Ελλάδας, εδώ και καιρό έχει δείξει ότι δεν διαθέτει λόγο, άρα της απομένει η ράβδος. Έτσι, τα ΜΑΤ γίνονται τακτικοί θαμώνες των πλατειών και πρωταγωνιστές στις εκδηλώσεις λαϊκής διαμαρτυρίας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον με τα χημικά τους. Έτσι, η δημόσια κριτική γίνεται πεδίο αστυνομικών διώξεων. Είναι η ίδια σιγή που προσπάθησαν να επιβάλουν με την επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας. Η μόνη εικόνα που επιτρέπεται να κυκλοφορεί είναι αυτή που αναπαράγουν τα δελτία των οκτώ, μιας κατευθυνόμενης και..

Ουρές στα βενζινάδικα - Ερχεται και η απεργία των τελωνειακών


Στα πρατήρια που προμηθεύονται καύσιμα από τα ΕΛ.ΠΕ. (απεργούν οι εργαζόμενοι) υπάρχει ανεφοδιασμού καυσίμων.
Αδικαιολόγητο χαρακτηρίζουν οι αρμόδιοι τον πανικό και τις ουρές αυτοκινήτων που σχηματίζονται από χθες το βράδυ στα βενζινάδικα. Οπως λένε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πρατηρίων, πραγματικό πρόβλημα στον ανεφοδιασμό καυσίμων θα υπάρξει από τις 19 Οκτωβρίου που έχουν εξαγγείλει απεργία οι τελωνειακοί.
Θυμίζουμε ότι από αυτό το Σάββατο αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 - 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

Τρίμηνο αγωνίας στον Alpha

Αγωνία στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για την επόμενη ημέρα. Το κλίμα και σε αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό δεν είναι καλό, αφού όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί μετά το τέλος των 3μήνων συμβάσεων το Δεκέμβριο του 2011. Υπάρχει ο φόβος πως το RTL θα αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά και η εκτίμηση πως το χρονικό όριο που τέθηκε είναι για να συνηγορήσουν οι εργαζόμενοι σε ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς. ‘Ηδη υπάρχει το παράδειγμα της Plus Productions, εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών του ομίλου, από την οποία απομακρύνθηκαν από το Καλοκαίρι, 50 εργαζομενοι. Στον Alpha έχει κάνει επίσης αίσθηση το γεγονός πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστοφερ Μάινους απουσιάζει τις τελευταίες 15 μέρες.

1,1 δισ. θα κοστίσει η κρατικοποίηση της τράπεζας του Λαυρεντιάδη...


Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, προχώρησε στην κρατικοποίηση της Proton Bank. Η περίοδος Λαυρεντιάδη προκάλεσε στην τράπεζα ζημιά η οποία υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά το κόστος για τη σωτηρία των καταθετών θα φτάσει τα 1,1 δισ. ευρώ.
Από αυτά, τα περίπου 850 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων, ενώ η νέα «μεταβατική» ή «καλή» τράπεζα που δημιουργήθηκε θα προικοδοτηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (δημιούργημα του Μνημονίου) με 250 εκατ. ευρώ.
Οι εξελίξεις γύρω από την Proton αποτελούν απότοκο του επιχειρηματικού φαινομένου Λαυρεντιάδη στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Κατά «διαβολική σύμπτωση», ο..

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι 3 μήνες

Μετά το τριήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) στο συγκρότημα της Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης-Σπορ του Βορρά, που κήρυξαν οι τρεις ενώσεις στον χώρο του Τύπου (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΠΗΕΘ), οι 190 εργαζόμενοι (συντάκτες, τεχνικοί, διοικητικοί) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες και οργισμένοι για τη στάση και τη συμπεριφορά της “εκδότριας” Β. Σουλοπούλου και του ιδιοκτήτη Γ. Ρήγα. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας αθέτησε όλες τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει στη διάρκεια του καλοκαιριού και αφορούσαν την καταβολή των μισθών – υποσχέσεις, που έκαναν τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών μας ενώσεων να αποδεχθούν την..

Νέος υπερδιευθυντής στον Πήγασο η Ειρήνη Μανουσάκη - σύζυγος Φώτη...


Οι αθλητικοί συντάκτες του Έθνους του Goal και του Sentra, όταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας άκουσαν ότι καλούνται να παραβρεθούν σε σύσκεψη στο γραφείο του Θανάση Τσεκούρα, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο, όταν προσήλθαν για τη σύσκεψη, τα έχασαν...
Της σύσκεψης δεν προΐστατο ο (διευθυντής του Έθνους) Θ. Τσεκούρας αλλά η (σύζυγος του Φώτη Μπόμπολα) Ειρήνη Μανουσάκη(!) η οποία τυπικά ασχολείται με θέματα μάρκετινγκ.
Η σιδηρά κυρία του Ομίλου, αφού τους μίλησε για την αναγκαιότητα να γίνουν οικονομίες, τους ενημέρωσε και ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν και 7 απολύσεις!
Εικάζω ότι με τον τρόπο αυτό, η κα Μανουσάκη θα μπορεί να αγοράζει μια... Louis Vuitton (ή Prada)το μήνα- χωρίς να αγχώνεται ο Φώτης Μπόμπολας...

Λύθηκαν τα προβλήματα στο Βήμα - Ο Καρακούσης παρήγγειλε ποιοτική έρευνα!..

Ποιοτική έρευνα ζήτησε να διενεργηθεί για λογαριασμό του Βήματος ο νέος διευθυντής της εφημερίδας, Αντώνης Καρακούσης. Μαθαίνουμε ότι θέλει να μελετήσει εις βάθος τη γνώμη του αναγνωστικού κοινού για τις αδυναμίες, αλλά και τα προτερήματα της εφημερίδας που μόλις ανέλαβε, προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις. Αυτά γράφει το enimerosi24 και έτσι θα είναι. Μόνο που ο Καρακούσης, όπως είπε κάποιος παλιός, πρέπει να έχει μείνει στο 1800. Τότε που πολλοί (ανεπαρκείς) διευθυντές εφημερίδων δεν έκαναν τίποτε άλλο από το παραγγέλνουν ''ποιοτικές έρευνες'' για να δείξουν στους εκδότες ότι ήταν πολύ προχωρημένοι και πάσχιζαν παντοιοτρόπως να αυξήσουν τις κυκλοφορίες.
Ο παλιός το ξεκαθάρισε: «Εχω δει δεκάδες ''ποιοτικές'' έρευνες να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων χωρίς καν να τις έχουν ξεφυλίσσει οι αρμόδιοι, ενώ κάποιοι τις ανακάλυπταν μετά από χρόνια στα συρτάρια τους όταν ήταν να..

Τους χάλασε το μονοπώλιο-πάρτι η ΕΡΤ

Eίχαν, φαίνεται, στήσει, πάρτι ιδιωτικά κανάλια που διεκδικούν τους αγώνες του Champions League και η ΕΡΤ τούς το χάλασε... Λες και η κρατική τηλεόραση είναι για να κάνει πλάτες στους ιδιώτες «νταβατζήδες» και να αρπάζουν τα «φιλέτα» που φέρνουν τηλεθέαση... Μονοπώλιο δηλαδή. Ό,τι οι ίδιοι κατηγορούν.
Η ΕΡΤ, προσφέροντας μάλιστα μικρότερη τιμή κατά 12,5 εκατ. ευρώ από αυτήν που είχε δώσει για την τριετία 2009 - 2012, τους πήρε την μπουκιά, προσφέροντας δωρεάν στους έλληνες φιλάθλους τη μετάδοση των αγώνων του Champions League, που εξασφαλίζουν τηλεθέαση και πολλά έσοδα. Και τώρα κλαίνε... Μάλιστα μέχρι και κόμματα βάλανε τα... κλάματα. Που θα έπρεπε να εξηγήσουν τι θέλουν τη δημόσια τηλεόραση, κολαούζο των ιδιωτικών καναλιών, που στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους προσφέρουν σκουπίδια;
Η Εισαγγελία Αθηνών θα κρίνει αν υπάρχει παράνομη πράξη στην πρόταση που κατέθεσε η ΕΡΤ στην TEAM, την εταιρεία που εκπροσωπεί την UEFA, για την εξασφάλιση των αγώνων της Τετάρτης του Champions League για την τριετία 2012-15. Την..

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Καρακούσης: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις - Σχέδιο για VimaNea.gr

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε απέναντι στους εργαζόμενους του «Βήματος» ο διευθυντής του φύλλου Αντώνης Καρακούσης. «Δεν θα γίνουν άλλες απομακρύνσεις στην εφημερίδα», υπογράμμισε, με το βάρος του ψαλιδίσματος να πέφτει κυρίως στα δώρα και σε οικονομίες κλίμακος. Παράλληλα αναμένεται να κληθούν αρκετοί συντάκτες για να επαναδιαπραγματευθούν την αμοιβή τους και να τη φέρουν πιο κοντά στην (ο Θεός να την έχει καλά!) συλλογική σύμβαση.
Υπάρχει πάντως περιθώριο περικοπών και στο κυβερνοδιάστημα του ΔΟΛ. Εδώ και πολλούς μήνες δρομολογείται το σχέδιο για σύμπτυξη των ιστοσελίδων του «Βήματος» και των «Νέων», σε ένα ενιαίο πακέτο του τύπου VimaNea.gr Η υποδομή υπάρχει, το lay out είναι έτοιμο, το ανθρώπινο δυναμικό είναι αρκετό για να καλύψει κάθε ανάγκη. Οπότε; Οπότε πρέπει πρώτα να πεισθούν όλοι ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ανατρέψει τις εσωτερικές ισορροπίες της Μιχαλακοπούλου.

Πρόβλημα με το πάνελ της Ελένης Μενεγάκη


Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική χρονιά για την Ελένη Μενεγάκη και τα πρώτα προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Και αυτό γιατί το «Ελένη» βγήκε κακήν - κακώς στον αέρα (μιλάμε για μια εκπομπή που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ...) οπότε όπως καταλαβαίνετε και οι εκκρεμότητες είναι πολλές, όπως επίσης και τα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν στην πορεία είναι πολλά.
Ποιός είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Ελένης; Το πάνελ της φυσικά.
Το καινούργιο πάνελ που έστησαν οι συνεργάτες της ξανθιάς παρουσιάστριας μπορεί αρχικά να ήταν πολλά υποσχόμενο, όμως με το που βγήκε στον αέρα όλοι διαπίστωσαν πως δεν έχει και την καλύτερη τηλεοπτική εικόνα.
Ετσι τώρα προσπαθούν εκεί στον Alpha να δουν τι μπορούν να διορθώσουν και πώς, για να μην «χαντακωθεί» η εκπομπή και η Ελένη. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να δέσουν μεταξύ τους, αν και δεν αρκεί μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι η...

Στιβ Μακ Γκάρετ και Δέσποινα Καμπούρη στο Φάληρο


Μετά τη «Χαβάη 5 -0» (αυτή με τον Στιβ Μακ Γκάρετ και τον Ντάνο) στο Φάληρο ενσκήπτει και η Δέσποινα Καμπούρη!.. Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, που πρόσφατα έγινε μητέρα, αρνείται πεισματικά να αφήσει το γυαλί καθώς πιστεύει πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Ετσι συμφώνησε με τον ΣΚΑΙ να παρουσιάζει μια εκπομπή με θέματα υγείας και εναλλακτικών τρόπων που μας χαρίζουν ευεξία «για να είμαστε πάντα σε φόρμα». Γενικά η Καμπούρη θα μας παρουσιάζει ό,τι πιο φρέσκο από επιστημονικής -κι όχι μόνο- πλευράς «για μια καλύτερη ζωή».

Αλαβάνος: Πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος

Καταιγιστικός ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «Αιχμηρά Αντικείμενα» του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο 9.
«Πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος... Οι Έλληνες είναι πειραματόζωα σαν τα ποντίκια από το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Στάινμπεκ. Τα ποντίκια ναρκώνονται, πονάνε, δεν γνωρίζουνε ότι είναι καταδικασμένα πειραματόζωα. Οι άνθρωποι δυστυχώς το κατανούν. Μια επίγνωση χρήσιμη για τον πειραματιστή. Η αντίδραση με φθόνο ανάμεσα στον άνεργο, το «μπλοκάκι», τον δημόσιο ευνοεί το πείραμα. Η συλλογική δράση το ακυρώνει.
Ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε τον Παπουτσή «συνταγματάρχη της Τρόικας»

-από το kourdistoportocali.com

Γιάννης Τερπίτσας, όπως Παντελής Καψής. ΄Η μήπως όχι;


Η μπίλια έκατσε στον Γιάννη Τερπίτσα! Για τον νέο διευθυντή μάρκετινγκ και εμπορικού του ΔΟΛ ο λόγος, που έρχεται (μετά το πρόσφατο ανακάτεμα της τράπουλας) να αντικαταστήσει τον Παντελή Καψή στο συγκεκριμένο πόστο. Στη Μιχαλακοπούλου θεωρούν ότι έπιασαν το τζακ ποτ, καθώς το καινούριο στέλεχος θεωρείται πολύ έμπειρο και ικανό. Μιλάνε λοιπόν για καλή ζαριά, καθώς το βιογραφικό του περιλαμβάνει στάσεις στην Coca Cola, στον ΟΤΕ, αλλά και... στο Regency Casino!
Εν τω μεταξύ, μόνο στην ακριβή έκδοση του «Κυριακάτικου Βήματος» από σήμερα το BHMAgazino, για λόγους περικοπών. Υπολογίζεται ότι από την κίνηση αυτή θα εξοικονομηθεί ένα ποσό γύρω στα 750.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Εκείνο που δεν έχει φυσικά υπολογισθεί είναι τι ακριβώς θα πουν οι διαφημιζόμενοι όταν δουν τις καταχωρίσεις τους να μπαίνουν σε λιγότερα σπίτια. Θα επιδείξουν καλή θέληση ή θα βρουν ευκαιρία να..

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Απλήρωτοι 250 υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας


Απλήρωτοι παραμένουν οι περίπου 250 υπαλλήλοι τους οποίους απασχολεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το συνολικό χρέος του κόμματος φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων "έρχεται" από το παρελθόν από την περίοδο ουσιαστικά των εκλογών του 1993.
Από το περασμένο Πάσχα υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις του οικονομικού αδιέξοδου στη ΝΔ. Οι πληρωμές των υπαλλήλων άρχισαν να καθυστερούν και το καλοκαίρι, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες. Στα τέλη Αυγούστου, υπήρξε μια "ανάσα", καθώς καταβλήθηκαν τα περισσότερα από τα δεδουλευμένα. Δυστυχώς όμως, αυτό ήταν απλώς μια παρένθεση, καθώς τώρα δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα από 180.000 φύλλα πούλησε το Πρώτο Θέμα


Πενία τέχνας και... δωροεπιταγάς κατεργάζεται. Στην εποχή της αναίσχυντης αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων και τις «εργασιακές συμβάσεις-κωλόχαρτα της μιας ημέρας» η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με μια δωροεπιταγή αξίας 5€, για δωρεάν αγορές σε όλα τα καταστήματα του Carrefour Μαρινόπουλος, εκτόξευσε την κυκλοφορία της. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ξεπούλησε καθώς την αγόρασαν περισσότεροι απο 180.000 αναγνώστες σε όλη την Ελλάδα.
Αύξηση στην κυκλοφορία της σημείωσε και «Καθημερινή» που βρέθηκε στη δεύτερη θέση πουλώντας (με Κόκκινα Φανάρια και Γαστρονόμο) περισσότερα από 150.000 φύλλα.
Υψηλές κυκλοφορίες και για..