ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τους χάλασε το μονοπώλιο-πάρτι η ΕΡΤ

Eίχαν, φαίνεται, στήσει, πάρτι ιδιωτικά κανάλια που διεκδικούν τους αγώνες του Champions League και η ΕΡΤ τούς το χάλασε... Λες και η κρατική τηλεόραση είναι για να κάνει πλάτες στους ιδιώτες «νταβατζήδες» και να αρπάζουν τα «φιλέτα» που φέρνουν τηλεθέαση... Μονοπώλιο δηλαδή. Ό,τι οι ίδιοι κατηγορούν.
Η ΕΡΤ, προσφέροντας μάλιστα μικρότερη τιμή κατά 12,5 εκατ. ευρώ από αυτήν που είχε δώσει για την τριετία 2009 - 2012, τους πήρε την μπουκιά, προσφέροντας δωρεάν στους έλληνες φιλάθλους τη μετάδοση των αγώνων του Champions League, που εξασφαλίζουν τηλεθέαση και πολλά έσοδα. Και τώρα κλαίνε... Μάλιστα μέχρι και κόμματα βάλανε τα... κλάματα. Που θα έπρεπε να εξηγήσουν τι θέλουν τη δημόσια τηλεόραση, κολαούζο των ιδιωτικών καναλιών, που στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους προσφέρουν σκουπίδια;
Η Εισαγγελία Αθηνών θα κρίνει αν υπάρχει παράνομη πράξη στην πρόταση που κατέθεσε η ΕΡΤ στην TEAM, την εταιρεία που εκπροσωπεί την UEFA, για την εξασφάλιση των αγώνων της Τετάρτης του Champions League για την τριετία 2012-15. Την..προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ύστερα από τα δημοσιεύματα εφημερίδων και την ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το ύψος της σύμβασης θα κυμανθεί γύρω στα 28 εκατ. ευρώ για την τριετία 2012-2015, δηλαδή 9,3 εκατ. ευρώ ανά έτος. Η προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η ΕΡΤ με την TEAM για την περίοδο 2009-12 (αυτή, δηλαδή, που «τρέχει» σήμερα) ήταν ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 13,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Η κριτική που δέχεται η ΕΡΤ είναι πως το ποσόν αυτό είναι υπερβολικά υψηλό για τα δεδομένα της κατάστασης της χώρας.
Η ΕΡΤ απαντά πως κανείς δεν γνωρίζει τις προσφορές των άλλων σταθμών πέρα από εκείνους που τις συνέταξαν και τις κατέθεσαν, αφού στην πραγματικότητα είναι «κλειστές» (τις ξέρει μόνο η TEAM). Επίσης, δηλώνει πως την απόφαση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και τη χαμηλότερη προσφορά σε σχέση με την περίοδο 2009-12 την έλαβε ομόφωνα το ΔΣ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο η ΕΡΤ προσέφερε τους αγώνες σε Υψηλή Ευκρίνεια, αποζημιώνοντας τους θεατές, κάτι που δεν έκανε, για παράδειγμα το Mega, που έχει αγώνες του Champions League. Στην Ευρώπη πάντως οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις έχουν τους αγώνες του Champions League, συνεπώς το ζητούμενο είναι το κόστος για την απόκτησή τους ως αποτέλεσμα σειράς παραγόντων, οικονομικών και πολιτικών.

-πηγή: Το Παρόν