ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Φύγε Τάκη! Μόνο τότε θα καταλάβουν τι έχασαν...»

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΙΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ είχε παρενέργειες και σε επίπεδο διοίκησης και διευθυντικών στελεχών. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο ο διευθυντής του Αθήνα 9,84 Τάκης Καμπύλης εκβιάζει λέει τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν απειλώντας τους ότι θα παραιτηθεί!..
Ειναι δυνατόν όμως να εκβιάζει κάποιος λέγοντας «μην απεργείτε γιατί θα παραιτηθώ»; Είναι δυνατόν μόνο στην περίπτωση που αυτός που το λέει έχει άριστες σχέσεις με το προσωπικό και οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να τον χάσουν από διευθυντή... Τότε μπορεί να πιάσει ο «εκβιασμός» και σε αυτή την περίπτωση μπράβο στον Τάκη Καμπύλη που όλοι οι εργαζόμενοι στον 9,84 τον αγαπάνε και δεν θέλουν να τον χάσουν! Μάλιστα λέγεται πως κάποιος στον 9,84 είπε: «Φύγε Τάκη! Μόνο τότε θα καταλάβουν οι αχάριστοι τι έχασαν...»
Στα σοβαρά τώρα. Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από..τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα επισημαίνοντας:
Με το πολυνομοσχέδιο των Βενιζέλου, Ρέππα, Κουτρουμάνη και Μόσιαλου, που προωθείται για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ. Επίσης επιχειρείται, περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα προωθείται η υπεροχή των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι των κλαδικών.
Ειδικά για τους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας τις εκ των πραγμάτων ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της εργασίας τους, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους, γεγονός που οδηγεί στη πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλες τις Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκάδων ετών, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και την υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

ζητώντας:
-Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο
-Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και
-Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.