ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ - Ο Μπόμπολας μερίμνησε και έφερε γιατρό

Μετά τις απολύσεις των δημοσιογράφων Ηλία Μαρούτση και Παναγιώτη Οικονόμου την περασμένη εβδομάδα από το ΕΘΝΟΣ, χθες το μεσημέρι μία ακόμη δημοσιογράφος ειδοποιήθηκε ότι απολύεται (παρά τις δεσμεύσεις του Διευθυντή της εφημερίδας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση δημοσιογράφου - δεν θα σταματήσουμε να το υπενθυμίζουμε).

Πρόκειται για την Ευαγγελία Παπαγρηγοράκη, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και εργαζόμενη στο Έθνος εδώ και 23 χρόνια ως καλλιτεχνικός συντάκτης και από το 2007 στο ένθετο ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ, το οποίο εκδίδεται με το ΕΘΝΟΣ της Τετάρτης. Παρά τις πιέσεις από το τμήμα προσωπικού, που επιτακτικά της ζητούσε να αποδεχτεί την απόλυση, αρνήθηκε να υπογράψει αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για το Σωματείο της να πιέσει για ανάκληση της απόλυσης.

Πάντως στον ΠΗΓΑΣΟ διαθέτουν χιούμορ αφού την ίδια μέρα κοινοποιήθηκε το…

Οταν οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης διασύρονται...

«ΚΛΕΙΣΤΕ ΠΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΣ»Εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας* βλέπει ο Κ. Σαραντόπουλος και τρελαίνεται βρίζοντας τα... καλόπαιδα που τον διασύρουν μπροστά στο ίδιο του το «μαγαζί. Μόνο όμως έτσι μπορούν να καταλάβουν και να «πονέσουν» λίγο οι εργοδότες του είδους του. Βλέπετε γι αυτόν είναι και θέμα πρεστίζ...
Oι εργαζόμενοι της εφημερίδας Απογευματινή που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, κατασκήνωσαν στη Φειδίου και ενημερώνουν τους περαστικούς για την κατάσταση που βιώνουν απλήρωτοι εδώ και μήνες αλλά και για την απόφασή τους να κρατήσουν ανοιχτή την ιστορική εφημερίδα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης, οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν επί μήνες δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους, βρίσκουν νομικό παραθυράκι με τη προσφυγή στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, στην προσπάθεια ακύρωσης της διαδικασίας απαίτησης των εργαζομένων για την καταβολή (δεδουλευμένων , υπερωριακής απασχόλησης, Κυριακών , αποζημιώσεων κλπ.).Παράταση που δόθηκε από το δικαστήριο με την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το χρόνο κατά τον οποίο η εταιρεία θα υπαχθεί στο Άρθρο 99 δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων, αλλά ούτε και να...

Στη Βουλή οι δραματικές εξελίξεις στην Απογευματινή

Τόσους πολιτικούς - ανάμεσά τους και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος - φιλοξένησε η χειμαζόμενη ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ για τα 58 χρόνια από την έκδοσή της και μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα. Ο Λαφαζάνης διαπιστώνει λοιπόν και ερωτά την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υπουργό Πολιτισμού:

«Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι 130 εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στους οποίους για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοσία δεν καταβάλλει δεδουλευμένα. Την περασμένη Δευτέρα ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στην εκπρόσωπο των εργαζομένων ότι η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία εκτιμώντας ότι «η κίνηση αυτή της εργοδοσίας είναι φανερό ότι αποσκοπεί στην απαλλαγή της από τις οφειλές που έχει και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ενημέρωση και στους εργαζόμενους, τους οποίους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο είδος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας».

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ θέτει γενικότερο θέμα για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του ΤΥΠΟΥ και των ΜΜΕ, καταγγέλλοντας ότι προωθείται η κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι εάν ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και παρακρατεί τα χρήματα από τους εργαζόμενους, τότε οι τελευταίοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι από ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί:

Ποια μέτρα θα λάβουν για τη στήριξη των εργαζομένων, για να μην βάλει «λουκέτο» η εφημερίδα και να συνεχίσει την κυκλοφορία της υπηρετώντας, από τη δική της σκοπιά την ενημέρωση, όπως το έκανε 58 χρόνια τώρα;

Ο εκδότης κλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών;

Έχει γίνει έλεγχος στην επιχείρηση
από ορκωτούς ελεγκτές και ποιο ήταν το...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μετοχές μοιράζει τώρα ο Σαραντόπουλος!

# Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Απογευματινής εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΜΜΕ του Μπόμπολα και συγκεκριμένα στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος Κυριακής Ιωάννα Ηλιάδη, Ημερησία Γιώργος Παυλόπουλος, Goal News Σωτήρης Τριανταφύλλου και στον Σέντρα FM Νίκος Ζαμπάρας.

# Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της Φειδίου εκμεταλλευόμενοι και την 48ωρη απεργία (Πέμπτη - Παρασκευή) προετοιμάζουν τις περαιτέρω ενέργειές τους. Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Απογευματινής Κ. Ι. Σαραντόπουλος έδινε εντολή να μην κυκλοφορήσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας. Ταυτόχρονα και μέσω της διευθύντριας Γιώτας Αντωνοπούλου ανακοίνωνε οτι θα μοιράσει τις (υποθηκευμένες) μετοχές του στο προσωπικό! Και βέβαια έγινε το έλα να δεις...

# Η πληροφορία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αξία». Σύμφωνα μ' αυτή ο πρώην διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης, είναι ένα από τα πρόσωπα που σκέφτεται η Ντόρα Μπακογιάννη για την...

Δεξίωση για τον «ανεπιθύμητο» Ράσμουνσεν στη Λέσχη Αξιωματικών!

ΓΙΑΤΙ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Tην Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) στη Ρηγίλλης θα ανοίξει η κυβέρνηση Παπανδρέου για να δεξιωθεί τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν που φθάνει σήμερα στην Αθήνα. Το άνοιγμα της ΛΑΕΔ είναι κάτι που δεν συνηθίζεται και μάλιστα για ξένο αξιωματούχο, ενώ ασυνήθιστο είναι και το ότι στην εκδήλωση (εκτός από τον Δρούτσα και Βενιζέλο) θα παραστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ο Ράσμουσεν μετά το πέρας της δεξίωσης και των υποχρεώσεών του θα δώσει συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής. Όπως ακούγεται ο γγ του ΝΑΤΟ επέλεξε(!) την εφημερίδα του Σταύρου Ψυχάρη ανάμεσα σε σε πολλές άλλες από μία λίστα που του παρουσίασαν οι σύμβουλοί του. Τώρα με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους επέλεξε το Βήμα μόνο ο ίδιος το γνωρίζει… Την ίδια ώρα η...

Το τέλος(;) των εφημερίδων...
«Ποτέ δεν ήθελα να δουλέψω σε εφημερίδα. ‘’Καλύτερα να σφουγγαρίζω σκάλες’’, δήλωνα στο σπίτι-και το εννοούσα. Η εφημερίδα ήταν κακιά. Έπαιρνε το μπαμπά το πρωί, όταν είχα φύγει για το σχολείο, και δεν τον έστελνε σπίτι, παρά μόνο αφού είχα κοιμηθεί. Το ίδιο ‘’απών’’ και ο άλλος μπαμπάς,(αυτός που δεν ζει) και ο αδελφός του και ο άλλος του αδελφός. Ολημερίς κι ολονυχτίς στο δρόμο, στα γήπεδα, στη Βουλή, στα γραφεία, στην τσίτα, κυνηγώντας με την ψυχή στο στόμα, κάποια παράξενη ‘’ύλη’’ που έπρεπε να ‘’κλείσει’’….»

Συγκινητική η Ρίκα Βαγιάννη στο εξαιρετικό άρθρο της στο protagon.gr με τον προβοκατόρικο (υπό την καλή έννοια) τίτλο «Το τέλος της Απογευματινής: κάτι τρέχει στα γύφτικα».
Η Βαγιάννη, μέσα από την προσωπική της εμπειρία, αναφέρεται στη μετάλλαξή της από φαντεζί δημοσιογράφου των ιλουστρασιόν λάιφστάϊλ και της ραδιοτηλεόρασης σε «φαν» της εφημερίδας.
Γράφει για τις εφημερίδες που αργοπεθαίνουν και περιγράφει με τον....

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Λουφαδόροι και φυγόπονοι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ...Ξέφραγο αμπέλι πρέπει να είναι ΔΟΛ ενώ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι λουφαδόροι, φυγόπονοι, κοπανατζήδες κλπ. Κι αυτό διότι δεν εξηγείται αλλιώς το απαράδεκτο κείμενο που κυκλοφόρησε η «Διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού» της επιχείρησης, για να το αποσύρει διόμισι ωρες αργότερα καλώντας τους εργαζόμενους να μην το λάβουν υπόψιν τους διότι εστάλη εκ παραδρομής!..
Βέβαια τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα στον ΔΟΛ καθώς πριν από λίγα χρόνια η διοίκηση είχε θεωρήσει απαραίτητο(!) για λόγους ασφαλείας - όπως είχε ισχυριστεί - να τοποθετήσει κάμερες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Μιχαλακοπούλου. Τότε οι κάμερες είχαν αφαιρεθεί μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους εργαζόμενους.

Παραθέτουμε το κείμενο - ανακοίνωση της διοίκησης του ΔΟΛ όπως εστάλη με....

Στα βήματα του Πέτρου Κωστόπουλου

Στα βήματα του πρωτοπόρου Πέτρου Κωστόπουλου και ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ ανοίγεται στα περιοδικά life style και στις θεματικές εκδόσεις κοινωνικής κριτικής όπως ακριβώς και ο εκ Βόλου ορμώμενος συνάδελφός του. Γι΄αυτό το λόγο - όπως μας πληροφορεί και το enimerosi24 - η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, πρώην διευθύντρια του «Down Town», αποχώρησε από την ΙΜΑΚΟ πρόκειται να αναλάβει τα νέα κουτσομπολίστικα περιοδικά που θα βγάλει το συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.
Πολλοί είπαν πως ο κόσμος έχει κουραστεί από έντυπα τέτοιου είδους αλλά στο ΔΟΛ ισχυρίζονται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα ίδια σχέδια για περιοδικά και ένθετα με «κοινωνικό» περιεχόμενο υπάρχουν και στο....

Εκατομμύρια Γάλλων ξανά στους δρόμους


ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ...

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Γάλλοι εξέφρασαν για έβδομη φορά με απεργίες και δυναμικές διαδηλώσεις την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό. Εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν για τα δικαιώματά τους ενώ δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια, οι συγκρούσεις με την αστυνομία και οι συλλήψεις σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας. Εξ αιτίας των απεργιών ακινητοποιημένα παρέμειναν τα μέσα μεταφοράς, ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις ενώ σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές έξω από πρατήρια βενζίνης.
H NET στα δελτία ειδήσεων αφού «έθαψε» τις πορείες και τις διαδηλώσεις προέταξε τις...

Μπουτάρης: Να ανασταλεί η απαγόρευση του καπνίσματος

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει την πρόταση για αναστολή εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να συνδυαστεί η προστασία της δημόσιας υγείας με την στήριξη των χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, που καταγράφουν μειώσεις στους τζίρους τους ,της τάξης του 30%- 50%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να δούμε τις επιπτώσεις και το πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκε η απαγόρευση», τόνισε ο Μπουτάρης.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καταλυτική η παρέμβαση Ψυχάρη


Ακλόνητος (μέχρι σήμερα) στην «ταυτότητα» του Βήματος ο αρχισυντάκτης (πολιτικού) Βασίλης Χιώτης παρά τα όσα γράφονται για ρήξη των σχέσεών του με τον διευθυντή της εφημερίδας Παντελή Καψή. Φαίνεται πως η παρέμβαση Ψυχάρη ήταν καταλυτική… Ο δημοσιογράφος γράφει και υπογράφει τα ρεπορτάζ που του αναλογούν και συνεχίζει την αρθρογραφία του στην 6η σελίδα του Βήματος.
Βέβαια ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα για το ποιος θα έχει την ευθύνη του πολιτικού ρεπορτάζ στο Βήμα και όλοι αναμένουν εξελίξεις...

Δείγμα του ανδρός η ελεγχόμενη πτώχευση στην Απογευματινή

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωράει η ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα Απογευματινή μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και την ανακοίνωση του Κ. Ι. Σαραντόπουλου περί υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς «ελεγχόμενης πτώχευσης».
Η απεργία γίνεται περισσότερο για την τιμή των όπλων και κυρίως για να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα των εργαζομένων (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) που για τέταρτο μήνα παραμένουν ανεξόφλητοι, αφού η εφημερίδα εξακολουθεί να χρωστά τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες μήπως φιλοτιμηθεί ο πάλαι ποτέ ισχυρός ΚΙΣ και βρει κάποια λύση στο αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε την εφημερίδα με τις κακές και ατυχείς επιλογές του.
Η ΕΣΗΕΑ αναφερόμενη στην προσφυγή Σαραντόπουλου στο...

Πρώτα συγχωνεύσεις και μετά δάνεια στους εκδότες


Πρώτα συγχωνεύσεις Τραπεζών και μετά δάνεια στους εκδότες. Κάπως έτσι λέει την πάτησε και ο Κ. Σαραντόπουλος της Απογευματινής που περίμενε να εγκριθεί το δάνειο που είχε ζητήσει από την Εθνική Τράπεζα. Εκτός κι αν δεν έφθασε η υποθήκη της έπαυλης και του κτήματος στο Πόρτο Χέλι...
Σχετικά με τα δάνεια στους εκδότες μπορεί, όπως γράφει το enimerosi24, οι επαφές και τα ραντεβού των μιντιαρχών με τους τραπεζίτες να είναι αλλεπάλληλα – το τελευταίο ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν το αφεντικό της Πειραιώς επισκέφθηκε στην Μιχαλακοπούλου τον Σταύρο Ψυχάρη (σχετική αναφορά υπό τύπου κουίζ έγινε και από Το Παρόν), η κυβέρνηση όμως έχει άλλα χρονοδιαγράμματα για το πότε θα δώσει το «πράσινο φως» για τον δανεισμό των επιχειρήσεων Τύπου.
Μπορεί φαινομενικά η κυβέρνηση Παπανδρέου να κρατά αποστάσεις, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει, αλλά και διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι «ζεστό» χρήμα θα πέσει αφού...

Τεγοπούλου προς Καστανίδη

Επιστροφή και πάλι στην Ελευθεροτυπία και αυτή τη φορά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου που άφησε τον Χρυσοχοϊδη για να ασχοληθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
Αυτή τη φορά το σημείωμα της Τεγοπούλου στα Πολιτικά Παρασκήνια της «Ε» δεν αφήνει περιθώρια για ερμηνείες, παρερμηνείες και παρανοήσεις:

«Προς Καστανίδη
Η ελληνική Δικαιοσύνη και δη τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα προστάτευαν έναν κατηγορούμενο από κρυφές ή φανερές κάμερες.
Εχουν όμως βρει τρόπο να μην εκδικαστεί ποτέ μια υπόθεση.
Μ.Τ.»


Παραθέτουμε ένα σχόλιο που είχε δημοσιευτεί πριν από λίγες ημέρες στην ίδια στήλη της «Ε»:....

Και πολιτικοί(!) ανάμεσα στους κλέφτες ειδήσεων που καταγγέλλει η Ελευθεροτυπία
Τους κλέφτες ειδήσεων αποφάσισε να καταγγείλει ο διευθυντής έκδοσης της Ελευθεροτυπίας αναφερόμενος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας, αλλά και εφημερίδες, κανάλια, blogs και πολιτικούς (!) που αναπαράγουν πρωτογενή ρεπορτάζ της «Ε», χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους. Ο Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά του στα Πολιτικά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας:
«Επειδή ο κόπος των δημοσιογράφων είναι ιερός, όπως και η αμοιβή για τη δουλειά τους, καλό είναι να μην υποκλέπτονται ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Το γράφω γιατί καθημερινά ραδιοφωνικοί σταθμοί, και...

Τρώγοντας με τους βαρώνους...
Ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη του parapolitika.gr. για το δείπνο που παρέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στους μεγαλομετόχους του Mega Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργο Μπόμπολα και το deal που έκανε μαζί τους.
Οπως γράφει το parapolitika η αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και η δημοσιοποίηση του δείπνου έχει προκαλέσει πανικό στην Ρηγίλλης καθώς έτσι βγαίνει προς τα έξω ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., όχι μόνο δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τους βαρόνους, αλλά απεναντίας, τους τραπεζώνει και μάλιστα στο σπίτι του. Βέβαια δεν ανακάλυψαν δα και την Αμερική καθώς ο Σαμαράς έχει δει σχεδόν όλους τους μιντιάρχες είτε κατ ίδίαν είτε επισκεπτόμενος μέρα μεσημέρι τα στρατηγεία τους. Χωρίς να το κρύβει... Θυμίζουμε τις επισκέψεις στα γραφεία του Βηματος και τις επαφές του με τον Ψυχάρη, τον...

Δυναμική απάντηση στην προκλητική στάση ΣαραντόπουλουΑποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικα εμφανίστηκαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή. Οι οργισμένοι της Φειδίου προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με στόχο να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα της εφημερίδας και την προκλητική στάση του διευθύνοντα συμβούλου Κ. Σαραντόπουλου που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και στην πλήρη απαξίωση του ιστορικού εντύπου που το πρώτο του φύλλο κυκλοφόρησε πριν από 59 χρόνια ακριβώς...
Δημοσιοποίηση του προβλήματος των εργαζομένων της Απογευματινής θα γίνει και μέσω της ίδιας της εφημερίδας. Στο ψήφισμα της συνέλευσης που....

Πληθυντικός ευγενείας που σπάει κόκκαλα!

«Απαντήστε, ειδάλλως ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ από την εκπομπή μου. ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ναι ή όχι; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κύριε Μίχα γιατί θα σας ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ από το πάνελ».

Ο πληθυντικός ευγενείας έσπαγε κόκκαλα!

Τρόμαξα, δεν ήξερα πώς να αλλάξω κανάλι. Δεν έβρισκα και το τηλεκοντρόλ.

Ενας έξαλλος Νίκος Χατζηνικολάου με το γνωστό του ύφος εξευτέλιζε τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ντράπηκα για λογαριασμό τους - και του τηλεπαρουσιαστή που απαξίωνε με αυτό τον τρόπο τον νομάρχη και του νομάρχη που ανεχόταν να διαπομπεύεται έτσι από τον δημοσιογράφο…

Ανάγωγος, εμπαθής, είρωνας - με μιά λέξη απαράδεκτος - ο κατ΄ ευφημισμόν οικοδεσπότης στη....

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Βουλγαράκης: Το ΠαΣοΚ διέπραξε τεράστια πολιτική αθλιότητα

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Στην Ολομέλεια της Βουλής και στο Δικαστικό Συμβούλιο οδηγούνται (για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο) και οι πέντε υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, που εγκαλούνται για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, παραπέμπεται για ηθική αυτουργία, ως εμπνευστής της όλης υπόθεσης και ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, για παράβαση καθήκοντος.
Ο Βουλγαράκης αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής έκανε λόγο για παράνομη και ανήθικη παραπομπή καταγγέλοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διέπραξε τεράστια πολιτική αθλιότητα εις βάρος του.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας κατηγορείται για ηθική αυτουργία, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός για απιστία και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος για παράβαση καθήκοντος.

Στο κατηγορητήριο πιθανόν να υπάρξει και ο...

Από εκδότες και εργολάβοι τώρα και εφοπλιστές
Mετά τους Αλαφούζους πλώρη για την απόκτηση καραβιών βάζουν ο όμιλος Μπόμπολα και ο ΔΟΛ.
Ο μεν εργολάβος Γιώργος Mπόμπολας μετά την στασιμότητα που παρατηρείται στα δημόσια έργα αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και σαν εφοπλιστής και προσανατολίζεται στη δημιουργίουστην μικρού στόλου…
Το μοντέλο της Καθημερινής προτίθεται να ακολουθήσει και ο Σταύρος Ψυχάρης καθώς ο συνεταίρος του Βίκτωρας Ρέστης εμφανίζεται – παράλληλα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου - να «δωρίζει» δύο πλοία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Και όλα αυτά βέβαια με...

Σε νέες περιπέτειες οι εργαζόμενοι της Απογευματινής μετά την «ελεγχόμενη πτώχευση»

«Χρωστάω σε όλους, δεν έχω λεφτά να τους εξοφλήσω, δεν μου ενέκριναν το δάνειο και έχω και τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζόμενων»!.. Με αυτό το απλό σκεπτικό ο αποτυχημένος εργολάβος και αποτυχημένος εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος προχώρησε σε «ελεγχόμενη πτώχευση» της Απογευματινής, ζητώντας από το Πρωτοδικείο να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99.
Σύμφωνα με τη διαδικασία ειδικός μεσολαβητής που ορίζεται από το δικαστήριο ελέγχει όλα τα χρέη και αναλαμβάνει την «συνδιαλλαγή» με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του χρέους ή ρύθμισης καταβολής τους προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει (και αυτό συμβαίνει συνήθως καθώς είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές) τότε ο μόνος δρόμος είναι η πτώχευση.
Στην Απογευματινή επικρατεί αναβρασμός μετά και την προκλητική απάντηση του Σαραντόπουλου που δήλωσε στην εκπρόσωπο των συντακτών στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Βίκυ Σαμαρά: «Δεν πρόκειται να πληρώσω τα δεδουλευµένα στους εργαζόµενους. Oταν µπει διαχειριστής ή όταν βρεθεί αγοραστής, τότε να σας δώσουν αυτοί τα λεφτά σας»!..
Οι εργαζόµενοι στη Φειδίου, που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες, πραγματοποίησαν συνέλευση στις....

Η Χριστίνα Ψυχάρη διευθύντρια στα «περιοδικά περιπτέρου» του ΔΟΛ
A
λλαγές είχαμε στη Μιχαλακοπούλου την περασμένη εβδομάδα. Μετά από διεργασίες που διήρκεσαν ημέρες επί ημερών και τέντωσαν πολλών τα νεύρα, αποχώρησε από τη διεύθυνση των μηνιαίων περιοδικών «περιπτέρου» (βλέπε μεταξύ άλλων «Marie Claire», «Cosmopolitan» και «Mommy») η Μόλλυ Ανδριανού και ανέλαβε στη θέση της η Χριστίνα Ψυχάρη. Επί τη ευκαιρία να σημειώσω ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς η υπόθεση newsroom και εντός των προσεχών εβδομάδων θα δούμε την πρώτη, πιλοτική, εφαρμογή της. Μπήκε επίσης το νερό στ' αυλάκι για εβδομαδιαίο περιοδικό κοινωνικής κριτικής (βλέπε κουτσομπολίστικο), μια ιδέα που αρέσει πολύ στο περιβάλλον του μεγαλομέτοχου Βίκτωρα Ρέστη.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος εκδότης εφημερίδας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του φύλλου ότι δεν θα πληρωθούν, με τον εξής παλικαρίσιο τρόπο: «Οποιος αντέχει ας συνεχίσει. Οποιος δεν αντέχει ας πάει στο σπίτι του».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς διαπλέκονται οι εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης σκουπιδιών με τα...

«Οχι άλλο Δρούτσα!..»


Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπερπροβολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από την κρατική τηλεόραση. Πολλοί είναι οι υπουργοί που διαμαρτύρονται - και πολλές φορές έντονα - σχετικά με το γεγονός οτι για ψύλλου πήδημα η ΕΡΤ τρέχει πίσω από τον ΥΠΕΞ για την κάλυψη των όποιων δραστηριοτήτων του. Πρόσφατο παράδειγμα το ταξίδι στο Αμμάν όπου οι επαφές του Δ. Δρούτσα ήταν καθαρά κοινωνικού περιεχομένου - τουλάχιστον έτσι όπως μεταδόθηκαν από τη ΝΕΤ που είχε βέβαια και απεσταλμένο στην Ιορδανία. Ως αιτιολογία για την υπερπροβολή Δρούτσα κάποιοι αντιτείνουν οτι ο ΥΠΕΞ δεν μπορεί να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα όπως πράττουν οι άλλοι υπουργοί κι οτι κάπως πρέπει να προβάλεται το έργο του...
Οπως γράφει στην Κυριακάτικη κι ο Ξανθάκης, στην Αγία Παρασκευή δεν ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν ή να γελάσουν από τις συνεχείς οχλήσεις και τα τηλεφωνήματα που δέχονται από το ΥΠΕΞ για άμεση κάλυψη και του παραμικρού βηξίματος του Δρούτσα...

Σχετικά με τις οχλήσεις στην ΕΡΤ και στο ίδιο κλίμα ο Ξανθάκης παραθέτει και την...

Eξωγήινοι, τζιμάνια και trash στα μίντια

© Και αυτή την Κυριακή, όπως εδώ και 5-6 χρόνια, ΤΟ ΠΑΡΟΝ κλείνει το καθημερινό ΒΗΜΑ. Είναι τέτοια η εμμονή της εφημερίδας που πλέον πολλοί πιστεύουν ότι αν υπάρξει Κυριακή που δεν το γράψει η εφημερίδα του Μάκη Κουρή, τότε θα κλείσει ΤΟ ΒΗΜΑ.

© Δεν πρόλαβε να βγει καλά καλά το Newsbomb του Κώστα Χαρδαβέλλα και του την έπεσαν χάκερς με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά. Λέτε να ήταν εξωγήινες δυνάμεις;

© Πρέπει να τη διοικούν μεγάλα τζιμάνια την ΕΡΤ. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι έβγαλε το νέο της σκηνικό κυριακάτικα… Όλοι οι άλλοι φυσικά θα το έβγαζαν Δευτέρα.

© Και με αυτή την πινελιά, πήγε οριστικά στο βρόντο το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν δώσει στη RED BEE, καθώς σήματα, σκηνικά, φάσες, γραφικά ακυρώθηκαν με άνωθεν εντολές και το μόνο που έχει μείνει πια είναι τα αδιάφορα λογότυπα των τριών καναλιών…

© Στο trash πάντως φαίνεται να έχει ποντάρει φέτος το Mega. Στις 9 του μακαρίτη κυρ Χρήστου, Σκορδά, Μπεκατώρου, ΛΕ-ΠΑδες και λοιπές δυνάμεις εισέβαλλαν στο άλλοτε Μεγάλο Κανάλι…

Ο φύλαρχος, ο ανταγωνιστής και οι κυνηγοί κεφαλών του διαδικτύου

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ διάλογος μεταξύ κανιβάλων, στη λαϊκή δημοκρατία της Ουζουμπούρου:

«- Ασε μπλέξαμε χθες.

- Πώς μπλέξατε δηλαδή;

- Ηθελα να ανεβάσω στο δίκτυο μια είδηση που τσουρούφλιζε έναν ανταγωνιστή του φύλαρχού μου.

- Σιγά το πρόβλημα.

- Δεν κατάλαβες! Την έστειλα την είδηση στον κυνηγό κεφαλών που συνεργάζομαι τακτικά, να τη βάλει πρώτη μούρη στο μπλογκ του.

- Και λοιπόν;

- Ε, πήγε μεσημέρι, πήγε απόγευμα, κι ακόμη δεν την είχε ανεβάσει.

- Γιατί;

- Γιατί πήγε και την...

Αργόμισθοι, πολυθεσίτες, δημοσιογράφοι...


Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας οπουδήποτε στο Δημόσιο, κάθε χρόνο συντάσσονται(;) με την ευθύνη όλων των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών, ΔΕΚΟ, Γραμματείας Τύπου, ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΟΤΑ, Βουλής κ.λπ. και συγκεντρώνονται στο υπουργείο Επικρατείας (υπουργείο Τύπου), κατ’ εντολή του Πρ. Διατάγματος 60/1997 «για τη διαφάνεια ως προς την απασχόληση σε υπηρεσίες Τύπου και δημοσίων σχέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα».
Οι κατάλογοι του 2009 περιλαμβάνουν 1.895 δημοσιογράφους και ιδού μερικές περιπτώσεις που υποκρύπτουν αργομισθίες, πολυθεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «ασυμβίβαστες» απασχολήσεις κλπ :

**Ενας εκφωνητής ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού εθνικής εμβέλειας που είναι σε δημοτικό ραδιόφωνο, ήταν επίσης στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στο γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ.

**Μέγας αρθρογράφος, «υπέρμαχος εθνικών θεμάτων» που τον βρίσκουμε και στη Γραμματεία Τύπου και στον 9,84 και στο Κανάλι της Βουλής.

**Ενας διευθυντής...

Δεν έκλαψα με «Το νησί»

Ομολογώ ότι στα διαφημιστικά διαλείμματα έσπευδα στον Εκτορα Μποτρίνι. Είχε μπλέξει βλέπετε με έναν μάγειρα βαρύ και ασήκωτο, εκατό τόνους μαγκιά, σε ένα εστιατόριο στην Αταλάντη και πέρναγε τα μαρτύρια του Ιώβ. Πιο πολλά μοιάζανε σε αυτόν τον εφιάλτη της κουζίνας κι από όσα υπόσχεται ότι θα τραβήξει η Κατερίνα Λέχου στο «Νησί».
Μόνο που ο Μποτρίνι τα αντιμετώπιζε με χιούμορ και τόλμη, ενώ η πρωταγωνίστρια της πολύκροτης σειράς του Mega αρκείτο στην αφαίρεση του μέικαπ και στην πρόσθεση του μελαγχολικού ύφους.
Πράγμα το οποίον διόλου με έπεισε. Κι επειδή δεν με έπεισε πρέπει να προχωρήσω στη δεύτερη κατά σειράν ομολογία της ημέρας: το είδα το «Νησί» και δεν έκλαψα! Ούτε καν στενοχώρια με έπιασε, ούτε μαυρίλα, ούτε διάθεση να πάρω αγκαλιά τον γάτο και να τον κοιτάξω στα μάτια με νόημα.

Αναισθησία

Αναλγησία μήπως; Αίμα ψυχρό και θερμοκρασία σαύρας; Πείτε το όπως θέλετε, αλλά για να μου προκαλέσει έντονα συναισθήματα μια τηλεοπτική σειρά πρέπει να υπερβαίνει κάποια όρια και να καταργεί κάποιες συμβάσεις. Και το «Νησί» δεν μπήκε διόλου στον κόπο...
«Ναι, μόνο που δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι πρόκειται για μια....

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η Ντόρα κάνει κόμμα την ώρα που ούτε τον αδερφό της μπορεί να πείσει!..


«Αυτή δεν μπορεί να πείσει ούτε τον αδερφό της, θέλει να κάνει και κόμμα;..»
Πολλοί είναι εκείνοι που θέτουν τέτοιου είδους προβληματισμούς σαν τον παραπάνω αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη δεν φαίνεται να πτοείται και δηλώνει έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου.
Η κόρη του Κώστα Μητσοτάκη σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής υπογραμμίζει ότι το κόμμα της θα είμαι μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας». Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την «αποστασία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διαφοροποίησή του από τη γραμμή της οικογένειας, προτάσσει το επιχείρημα ότι στην περίπτωση που την ακολουθούσε ευθύς εξ' αρχής ο αδελφός της πολλοί «θα έλεγαν ότι το Μητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα". Ετσι αφήνει σαφέστατα να...

Αλέκα: Τα φέσια έφεραν απολύσεις στην «Τυποεκδοτική»


Αφορμή για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Αλέκας Παπαρήγα, μέσα σε σχετικώς ήρεμο κλίμα, σ' ό,τι αφορά την «Τυποεκδοτική», έδωσε η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Ο υπουργός Οικονομικών, επιχειρώντας να εξηγήσει ότι αποτελούσε μονόδρομο η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού και λήψης μέτρων, έφερε ως παράδειγμα τη σοσιαλιστική Κούβα, η οποία προσφάτως «προχώρησε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων». Και θέτοντας το ερώτημα αν είναι ανθρώπινο αυτό, καταλόγισε στο ΚΚΕ ότι ακολουθεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά», διότι «ήσασταν οι πρώτοι που προχωρήσατε σε απολύσεις»....
Η τοποθέτησή του δεν έμεινε ασχολίαστη από τη γεν. γραμματέα του ΚΚΕ που δικαιολόγησε τις απολύσεις επειδή.....

Πως οι Παμπούκης και Δρούτσας εξέθεσαν τον Γιώργο στην ΕΕ


Τις μεθοδεύσεις του (πρώην) ισχυρού άνδρα του Μαξίμου Χάρη Παμπούκη και της παρέας του (Γλυκερία Σιούτη κλπ) αποκαλύπτει ο Δαράτος στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, σχετικά με τον διορισμό έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Στην υπόθεση όπου οι εξουσιομανείς (στενοί) συνεργάτες του πρωθυπουργού τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα στην Ευρώπη εμπλέκεται και ο υπουργός Εξωτερικών που προφανώς εκτελούσε εντολές. Ο Δημήτρης Δρούτσας μαζί με τον Παμπούκη αναγκάστηκαν να αποσύρουν τον εκλεκτό τους – κατόπιν αρνητικής γνωμοδότησης της επιτροπής αξιολόγησης της ΕΕ. Ο εκλεκτός τους ήταν ο «νεαρός δικηγόρος» Χ. Βασιλόπουλος που συνεργαζόταν με το δικηγορικό γραφείο του Σπ. Φλογαΐτη, που ήταν συνέταιρος με τη...