ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οταν οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης διασύρονται...

«ΚΛΕΙΣΤΕ ΠΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΣ»



Εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας* βλέπει ο Κ. Σαραντόπουλος και τρελαίνεται βρίζοντας τα... καλόπαιδα που τον διασύρουν μπροστά στο ίδιο του το «μαγαζί. Μόνο όμως έτσι μπορούν να καταλάβουν και να «πονέσουν» λίγο οι εργοδότες του είδους του. Βλέπετε γι αυτόν είναι και θέμα πρεστίζ...
Oι εργαζόμενοι της εφημερίδας Απογευματινή που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, κατασκήνωσαν στη Φειδίου και ενημερώνουν τους περαστικούς για την κατάσταση που βιώνουν απλήρωτοι εδώ και μήνες αλλά και για την απόφασή τους να κρατήσουν ανοιχτή την ιστορική εφημερίδα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης, οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν επί μήνες δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους, βρίσκουν νομικό παραθυράκι με τη προσφυγή στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, στην προσπάθεια ακύρωσης της διαδικασίας απαίτησης των εργαζομένων για την καταβολή (δεδουλευμένων , υπερωριακής απασχόλησης, Κυριακών , αποζημιώσεων κλπ.).Παράταση που δόθηκε από το δικαστήριο με την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το χρόνο κατά τον οποίο η εταιρεία θα υπαχθεί στο Άρθρο 99 δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων, αλλά ούτε και να... στραφεί κάποιος ατομικά κατά της Εταιρείας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα του Κλάδου, ενωμένο μπορεί να σταματήσει και να κλείσει τη πόρτα διαφυγής στους κάθε λογής «Σαραντόπουλους» που με την «άδεια του νόμου» επιχειρούν να δραπετεύσουν νύχτα, έχοντας κεφαλαιοποιήσει ενδεχομένως σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, την υπεραξία από την αισχρή εκμετάλλευση των εργαζομένων αδιαφορώντας στυγνά και κυνικά για την επιβίωσή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους/σες από όλα τα ΜΜΕ, να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.


Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης αποστέλλει η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, αντιπροσωπεία της οποίας θα ενισχύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

*H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ maxomenidimosiografia