ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δυναμική απάντηση στην προκλητική στάση Σαραντόπουλου



Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικα εμφανίστηκαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή. Οι οργισμένοι της Φειδίου προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με στόχο να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα της εφημερίδας και την προκλητική στάση του διευθύνοντα συμβούλου Κ. Σαραντόπουλου που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και στην πλήρη απαξίωση του ιστορικού εντύπου που το πρώτο του φύλλο κυκλοφόρησε πριν από 59 χρόνια ακριβώς...
Δημοσιοποίηση του προβλήματος των εργαζομένων της Απογευματινής θα γίνει και μέσω της ίδιας της εφημερίδας. Στο ψήφισμα της συνέλευσης που.... απεστάλη και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:

«Προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κατόπιν της ανακοίνωσης από τον κ. Κώστα Σαραντόπουλο της απόφασης του να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί ελεγχόμενης πτώχευσης, και της δήλωσης του ότι δεν προτίθεται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων των τριών Ενώσεων και των νομικών συμβούλων τους, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαμε τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ, την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε με κάθε δυνατό νόμιμο τρόπο, και πρώτα μέσω της ίδιας της εφημερίδας μας, η οποία την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου κλείνει 59 χρόνια κυκλοφορίας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ
, ότι δεν είναι δυνατόν απέναντι σε αυτή την προκλητική του στάση να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η πλειονότητα των εργαζόμενων εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα άμεσα, δηλαδή να μην αναμένουμε τη δικαστική απόφαση για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συγκεντρώσειες και πορείες διαμαρτυρίας.

ΤΡΙΤΟΝ, οι νομικές ενέργειες πρέπει να συνεχιστούν, σύμφωνα με όσα εισηγούνται οι νομικοί σύμβουλοι της Ενωσης.

Αναμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίαση του της Τρίτης 19 Οκτωβρίου, να λάβει συγκεκριμένες και δραστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, δεν χωρεί πλέον καμία αναβολή μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Και αυτό τη στιγμή που οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας έχουμε αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και σε βάρος των προσωπικών μας συμφερόντων, προκειμένου η ιστορική αυτή εφημερίδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την έκδοση της.»