ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ


 

Δημοσιεύουμε την επιστολή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ με την οποία ζήτησε από την εφορευτική επιτροπή να τεθούν σε ψηφοφορία οι δύο προτάσεις ψηφισμάτων συναδέλφων, οι οποίες κατατέθηκαν εγγράφως με τις υπογραφές των εισηγητών, κατά τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ (22/5/2012)


Αθήνα, 1η Ιουνίου 2012
Προς
Την Εφορευτική Επιτροπή
Της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το Καταστατικό, στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατά τη συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22ας Μαΐου 2012 κατατέθηκαν δύο γραπτά κείμενα προτάσεων-ψηφισμάτων από συναδέλφους, που τα υπέγραφαν, για να τεθούν σε ψηφοφορία. Ως Πρόεδρος της Γ.Σ  ήμουν υποχρεωμένος να τα παραλάβω και να τα θέσω στην κρίση του σώματος.
Παρ’ όλ’ αυτά κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης Μαΐου 2012 έθεσα..

Η αποψίλωση του MEGAτης Δήμητρας Σωτηριάδου

Το αν προτίμησαν την απόλυση, για να μη χάσουν αργότερα με τα
μνημονιακά μέτρα, την αποζημίωση, οι δημοσιογράφοι του “Μέγκα”, όπως λέει ο τελευταίος Δ/ντής των εννέα χρόνων, μένει να ρωτηθεί ένας – ένας. Βέβαια όλοι  είχαν  δεχτεί την κατάργηση  της συλλογικής σύμβασης από το
Σεπτέμβρη (πριν από 8 μήνες), όταν είπαν ΝΑΙ στην πρώτη παράνομη και
αντισυνταγματική ιδιωτική σύμβαση.
Σήμερα όμως κατά τη μεγάλη αποψίλωση του Μέγκα, απολύθηκαν και άτομα που για πρώτη φορά κλήθηκαν να υπογράψουν μείωση μισθού. Προς τιμή τους, γιατί δεν είναι όλα οικονομικά, υπάρχουν και ιδεολογικά
θέματα, υπάρχει ακόμα αξιοπρέπεια, αντικειμενικότητα, κατάθεση όλων των απόψεων, υπηρεσία της κοινής γνώμης. Tελικά ζει και αναπνέει ακόμα η δημοσιογραφία.
Οφείλω να μιλήσω για δύο αξιόλογους δημοσιογράφους. Χαμηλόμισθους για την υπηρεσία που προσέφεραν στο Μέγκα επί χρόνια: Δημήτρης Παπαντωνίου στο ιατρικό ρεπορτάζ και Μαίρη Ορφανίδη στο Ελεύθερο ρεπορτάζ -αλλά για το Μέγκα παντός καιρού, και δικαστικό, και εκπαιδευτικό επιπλέον.
Και οι δύο, πέρυσι στις 9 Φεβρουαρίου, όταν η διεύθυνση ειδήσεων συγκέντρωνε με τον τρόπο της τις υπογραφές όλων των δημοσιογράφων για να..

Φίλε –λέμε τώρα- Δημήτρη Μητρόπουλε, εσείς εκεί, στο Λαμπρακιστάν ζορίζεστε…


Ο Πέτρος Τατσόπουλος απαντά στον Αγιογράφο των ΝΕΩΝ

Συνεχίζεται αδυσώπητος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με άξονα δημοσιεύματα ΜΜΕ και δημόσιες τοποθετήσεις προσωπικοτήτων της πολιτικής μας ζωής.
Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ο αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Δημήτρης Μητρόπουλος, και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ο αρθρογράφος επιτέθηκε από την προσωπική του στήλη στον συγγραφέα, παρομοιάζοντάς τον με τον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η Λάμψη», σχολιάζοντας τις δημόσιες-τηλεοπτικές του εμφανίσεις, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «…Αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ να φλερτάρει με την εξουσία και τον Πέτρο να ακκίζεται με την πολιτική, αναρωτιέται κανείς τι χρειάζονται οι trash εμφανίσεις στο γυαλί…».
Η απάντηση ήρθε μέσω Facebook από τον συγγραφέα, ο οποίος ανάρτησε το ακόλουθο σχόλιο: «Φίλε -λέμε, τώρα- Δημήτρη Μητρόπουλε. Ευχαριστώ για τα λίγα καλά και τα πολλά άσχημα λόγια σου για μένα στο σημερινό οπισθόφυλλο των "Νέων". Επίτρεψέ μου 4 σύντομες..

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Δημοκρατία» για Στάη: Η κομψευόμενη νεανίζουσα τηλεπαρουσιάστρια εκπροσωπεί το θλιβερό χθες»


Με σκληρή γλώσσα απάντησε η εφημερίδα «δημοκρατία» στην δημοσιογράφο Ελλη Στάη χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό της όπως «κομψευόμενη νεανίζουσα τηλεπαρουσιάστρια που εκπροσωπεί το θλιβερό χθες» και «η... παιδούλα της ΝΕΤ με τα ακριβά αξεσουάρ». «Ευτυχώς δεν μοιάζουμε στην Ελλη Στάη!» αναφέρεται στην απάντηση της εφημερίδας που συνεχίζει δηκτικά: «Ούτε την έχουμε συναντήσει ποτέ (πώς θα... γινόταν άλλωστε;) σε κάποιο γυμναστήριο των βορείων προαστίων, σε κάποια θαλαμηγό εφοπλιστή στ' ανοιχτά της Υδρας, σε κάποιον προθάλαμο διάσημου πλαστικού χειρουργού (που ανασυγκροτεί με το νυστέρι του γκρεμισμένες προσωπικότητες), σε κάποιο ατελιέ του Κολωνακίου!»...
Αιτία ήταν ένα σχόλιο της Στάη στον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ σχετικά με το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» ότι ο Λαλιώτης είναι πίσω από τον Τσίπρα. Ο καλεσμένος Τατσόπουλος σχολιάζοντας το δημοσίευμα προχώρησε στην απαξιωτική..

Λουκέτο έβαλε ο Φιλιππόπουλος στο περιοδικό Τ3


Δυσοίωνο το μέλλον για τον τομέα Τεχνολογικών Εκδόσεων 

Λουκέτο έβαλε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος στο περιοδικό τεχνολογίας Τ3 που εκδιδόταν στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2005 από τις Αττικές εκδόσεις (τομέας Τεχνολογικών Εκδόσεων) και ήταν γνωστό για την παρουσίαση όλων των gadgets ανά τον κόσμο.
Ο εκδότης ανακοίνωσε ο ίδιος την Τετάρτη το απόγευμα στους εργαζόμενους ότι κλείνει το περιοδικό επικαλούμενος οικονομική στενότητα, πτώση της κυκλοφορίας και έλλειψη διαφήμισης
Ο Φιλιππόπουλος προτίθεται προς το παρόν να κρατήσει τον τίτλο (είναι αγγλικός) και να τον ενεργοποιήσει «αν και όταν τα πράγματα φτιάξουν».
Δυσοίωνο είναι το μέλλον για τον τομέα Τεχνολογικών Εκδόσεων καθώς όπως όλα δείχνουν και τα άλλα..

Στην Ελευθεροτυπία εφηύραν τώρα νέο εχθρό

Ακρως διαφωτιστική είναι η επιστολή της δημοσιογράφου  Αντας Ψαρρά για τα τεκταινόμενα στην Ελευθεροτυπία και σε σχέση με τη χθεσινή επεισοδιακή γενική συνέλευση των εργαζόμενων της ΧΚ Τεγόπουλος.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ψαρρά πολλοί εργαζόμενοι που δεν υπερψήφιζαν κατά κανόνα τις απεργίες, δεν στήριξαν τα πετυχημένα απεργιακά φύλλα και δεν έκαναν τίποτε άλλα από να βρίζουν τους υπόλοιπους στις προσωπικές τους σελίδες, τώρα εφηύραν και τον νέο εχθρό!
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Αντας Ψαρρά που..

Προστριβές «επιγόνων» και «κληρονόμων» στην Ελευθεροτυπία

Τι αναφέρει το ψήφισμα των εργαζόμενων στην Χ. Κ Τεγόπουλος για το «εγχείρημα» έκδοσης νέας εφημερίδας από μερίδα συντακτών της «Ε» και της «ΚΕ»

«(...) Οι τίτλοι τέλους για την Ελευθεροτυπία δεν έχουν πέσει ακόμα και όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις των συνελεύσεων μας σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις μας, επιθυμία μας είναι να βρεθεί τρόπος για να καταστεί ξανά βιώσιμη η επιχείρηση.
Η ιστορία της Ελευθεροτυπίας ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που πέρασαν απ' αυτήν στα 37 χρόνια της ιστορίας της και πρωτίστως στα εκατομμύρια των αναγνωστών της που μας τιμούν απ' το υστέρημά τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως το νέο "εγχείρημα" γεννιέται, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, πάνω..

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος βρισκόταν (πάντα) στη «σωστή» πλευρά του ποταμού…

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος απαντάει στον συνάδελφό του Γιώργο Παπαχρήστο, για τα δύο συνεχή άρθρα του στα ΝΕΑ και με αφορμή την σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΔΟΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαράθεση που έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ΤΑ ΝΕΑ διαχειρίστηκαν τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορούμενων στη δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης
Χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης άσκησε σκληρή κριτική στα «ΝΕΑ» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν». Για το παραπλήσιο άρθρο του Γ. Παπαχρήστου με τον τίτλο «Έχει σχέση η Siemens με τη 17Ν;», ο Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η εφημερίδα και ο αρθογράφος επιχειρούν να στοιχίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και υπογράμμισε ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι ειλημμένη απόφαση. «ΤΑ ΝΕΑ» απάντησαν σήμερα Τετάρτη με..

Απολύσεις στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής»


Νέες καταγγελίες για απολύσεις στον Ομιλο των Αλαφούζων που έγιναν στα «μουλωχτά».
 Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας απολύθηκαν απροειδοποίητα δύο εργαζόμενοι που απασχολούνταν στο Ιντερνετ της Καθημερινής.
Πρόκειται για τον Αριστείδη Αποστόλου, αρχισυντάκτη βάρδιας (εργαζόμενος για περισσότερα από 10 χρόνια στον όμιλο Αλαφούζου) και για το Νίκο Κλόκα, ο οποίος εργαζόταν περίπου 6 χρόνια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι απολύσεις ανακοινώθηκαν στους δύο εργαζόμενους εντελώς ξαφνικά μκαι μάλιστα με ένα τηλεφώνημα από τους υπέυθυνους του λογιστηρίου. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι..

Το λάθος του Λαλιώτη…


Η απάντησή του στον διευθυντή της εφημερίδας «Δημοκρατία» για δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!»

Μπορεί να μην τον συμπαθούμε αλλά, αν μη τι άλλο ο Κώστας Λαλιώτης είναι και έξυπνος και ευγενής. Κι αυτό φαίνεται μέσα από την απάντηση που έστειλε στον διευθυντή της «Δημοκρατίας», Χρίστο (κι όχι Χρήστο) Μουλίνο, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο είναι πίσω από τον Τσίπρα.
Ο Λαλιώτης στην απάντησή του δεν παραλείπει να πλέξει το εγκώμιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται ‘’Συμβουλάτορες’’ και ‘’Καθοδηγητές’’ στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο..

Τρόμος στα περίπτερα


 Xάος, τρόμος, εφιάλτης...
Πανομοιότυπα τα πρωτοσέλιδα των μνημονιακών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν σήμερα 30 Μάη.
Μάλλον στα ΜΜΕ των μνημονίων, της τρόικας και των κομμάτων-υπηρετών μνημονιακών πολιτικών έχει λείψει πια η φαντασία. Επιστρατεύουν 2-3 λέξεις μόνο για να παρουσιάσουν το τρομοκρατικό τους σενάριο.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!

Ηταν ο Ακης πάντα μόνος;

Ένα αφήγημα για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Επειδή τελευταία φίλοι μου ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται σαν μια μοναχική παρουσία μέσα στο ΠΑΣΟΚ χωρίς συνεργάτες και φίλους, και οδηγείται(;) μόνος στην πυρά, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω μια ιστορία με πολλά πρόσωπα. Έτσι για να φρεσκάρω τη μνήμη όλων μας.
Δίπλα στον Άκη λοιπόν, το Μεγάλο Αφεντικό, διέπρεψαν κατά καιρούς οι:
 - Ο οικονόμος Φώτιος, εκ Φωκίδος ορμώμενος κατασκευαστής.
- Ο Γιώργος ο τεχνικάριος. Ο μόνος που αξιοποίησε τις γνώσεις του και για άλλο αφεντικό καθότι έγινε ιππότης της Βασούλας. Τη βόλεψε καλά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
- Ο Γιάννης ο ορεινός. Κόπηκε από τα ψηφοδέλτια προφανώς για λόγους αισθητικής. Δεν άκουσα καμία άλλη εξήγηση. Τώρα αποκαλύπτεται ότι «έριξε» και τον Άκη στη μοιρασιά.
- Ο Χάρης. Με «Θεία Χάρη» εξ επαγγέλματος. Με τη χάρη της εξοχικής γειτνίασης με το μεγάλο..

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Ελευθεροτυπία των πολλών «συνιστωσών»

Η εφημερίδα των συντακτών, το μαγαζί των δημοσιογράφων «σφάζεται» στο χρονολόγιο του Facebook, γίνεται κομμάτια με ποσταρίσματα που μιλούν για «κρέμασμα», «άδειασμα» και «unfair» κινήσεις συναδέλφων σε συναδέλφους.
Και το ρεπορτάζ «γεμίζει» με πληροφορίες σε blogs και εναπομείνασες στήλες media για τις «συνιστώσες» της (παλιάς) «Ελευθεροτυπίας» που η καθεμιά φαίνεται να τραβάει δική της πορεία και δεν αρκεί μία γενική συνέλευση (έστω και η αυριανή στη 1 το μεσημέρι) για να γεφυρωθεί το χάος που χωρίζει τις ομάδες πλέον των δημοσιογράφων που βρίσκονται η μια απέναντι απ’ την άλλη.
Ποια θα είναι τελικά η επόμενη μέρα μιας εφημερίδας με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις; Ηλεκτρονική; Χάρτινη; Εβδομαδιαία; Με βοήθεια από το ΕΣΠΑ και χρηματοδότη; Με αυτοδιαχείριση και οικονομική συμμετοχή των συντακτών; Με τους δημοσιογράφους να μπαίνουν στη διαδικασία να ξανασκεφτούν το θέμα της επίσχεσης βλέποντας συναδέλφους τους να «αυτονομούνται» και να πληρώνουν ακόμη κι απ’ την τσέπη τους, πιστεύοντας ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό;
Θα έχει ενδιαφέρον η αυριανή συνέλευση. Αν δώσουν όλοι το παρόν κι αν δεν χαθεί η ουσία μέσα στην αντιπαράθεση που μέρες τώρα «φουσκώνει» μέσα από το «Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει» του Facebook.
Εκείνο που σίγουρα χάθηκε είναι η υπομονή και η ενότητα. Τη θέση τους πήραν το..

Νέα διοίκηση στον ΠΣΑΤ - Πρόεδρος ο Σωτήρης Τριανταφύλλου

O Σωτήρης Τριανταφύλλου
Νέα Διοίκηση, Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και Εξελεγκτική Επιτροπή απέκτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) για τα επόμενα 3 χρόνια, μετά τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν χθές. Σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ψήφισαν 580 μέλη, που είχαν δικαίωμα ψήφου. Στα 580 ψηφοδέλτια για το Δ.Σ. υπήρξαν 578 έγκυρα και 2 άκυρα. Οι υποψήφιοι έλαβαν:

Για το Δ.Σ.
Πρόεδρος: Τριανταφύλλου Σωτήρης 348 (εκλέγεται), Δάρας Ιω. 195, Πασαλίδης Αλκιβιάδης 29.
Α΄Αντιπρόεδρος: Αντωνόπουλος Αντώνης 319 (εκλέγεται), Μαμουζέλος Ιωάννης 171.
Β΄Αντιπρόεδρος: Καραλής Ιωάννης 308 (εκλέγεται), Γκομώλης Νικόλαος 168.
Γενικός Γραμματέας: Νταβέλος Θεόδωρος 289 (εκλέγεται), Χήτας Ξενοφών 212.
Ταμίας: Βύζικα Αγγελική 264 (εκλέγεται), Γιαννόπουλος Νικόλαος 198.
Μέλη:..

Καλλιεργητής βιολογικής ντομάτας στην Κωπαΐδα ο Φώτης Μπόμπολας!


Στις δύσκολες μέρες που διάγουμε, είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν την επιστροφή στο χωριό, όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε πλέον την αναγκαστική ενασχόληση με τις γεωργικές καλλιέργειες.
Εκτός όμως αυτών οι οποίοι επιστρέφουν στις ρίζες για λόγους βιοπορισμού, είναι αρκετοί και οι επιχειρηματίες οι οποίοι ανοίγουν τους ορίζοντές τους, επενδύοντας στη γεωργία.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες είναι ο εκδότης- καναλάρχης Φώτης Μπόμπολας!
Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες πηγές, ο ισχυρός άνδρας του «Έθνους» πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και εκτός από εκδότης, έγινε και…ντοματοπαραγωγός! Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως είναι αν καλλιεργεί με την υδροπονική μέθοδο ή θα..

Μη δίνετε «βήμα» στη συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ. «Καταθέτω ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής», είπε στην τοποθέτησή του ο Νάσος Μπράτσος από τους Financial Crimes.
«Οσοι θεωρούν ότι πρέπει να τους βγάζουμε στα Μέσα για να ξεσκεπάζονται, κάνουν λάθος» επεσήμανε ο Μπράτσος και ξεκαθάρισε:
«Οταν τα ΜΜΕ δίνουν βήμα στους νεοναζί, το μόνο που γίνεται είναι να ισχυροποιούν τον σκληρό πυρήνα τους, γι' αυτό μετά αυξάνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις, οι επιθέσεις σε απεργούς και σε άλλα κομμάτια του κινήματος. Χρειάζεται να αποφασίσει η συνέλευση: καμιά κάλυψη από τα ΜΜΕ για τη νεοναζιστική δολοφονική συμμορία. Αντίθετα κάλυψη από την Ενωση σε όποιον συνάδελφο αρνηθεί να τους δώσει βήμα και δεχτεί εργοδοτική επίθεση».
Από την πλευρά του ο Μωυσής Λίτσης συμπλήρωσε: «Επιτρέψτε μου να πω..

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΤΑ ΝΕΑ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο

Eπίθεση εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και προσωπικά κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν» και το άρθρο του δημοσιογράφου με τον τίτλο «Έχει σχέση η Siemens με τη 17Ν;».
Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η εφημερίδα και ο αρθογράφος επιχειρούν να στοιχίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και υπογράμμισε ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι ειλημμένη απόφαση.
Είπε επίσης ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θόδωρο Πάγκαλο, με ισχυρισμούς επικίνδυνους και έξω από τα όρια του νομικού πολιτισμού, καθώς..

Νευρικότητα και αμηχανία στον «Ιανό» μετά τις αποκαλύψεις στο ημερολόγιο του Ακη

Ο Τσοχατζόπουλος είχε αγοράσει -μέσω off shore- και τα βιβλιοπωλεία του Ν. Καρατζά

Πολλούς ξάφνιασε η είδηση ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Οπως προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του προφυλακισμένου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.
Στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.
Παράλληλα, βέβαια, στο αρχείο του Τσοχατζόπουλου βρέθηκε και χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς: «Ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε»
Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε..

Με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας ο Γ. Κανελλάκης - Επιστρέφει ο Τόγιας στη Βοιωτία


Κατατέθηκαν χθες το βράδυ τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στον Αρειο Πάγο ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι αλλαγές είναι περιορισμένες και όσοι τα νέα πρόσωπα τοποθετούνται σε μη εκλόγιμες θέσεις. Η αλλαγή που εντυπωσίασε είναι αυτή του τέως προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, που αποχωρησε παραχωρώντας τη θέση του στον Θωμά Αναστασίου, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά. Εκπληξη, όχι για όλους, αποτέλεσε η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιάννη Κανελλάκη που θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας. Ανάμεσα στις νέες υποψηφιότητες και τα πρόσωπα που συζητήθηκαν ήταν: στον Πειραιά ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, ο βιοτέχνης Σπύρος Αλεξόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρεσβάνης, στη Θεσπρωτία ο γραμματέας της Νεολαίας Κώστας Πανταζής, στη Βοιωτία ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τόγιας και στη Θεσσαλονίκη ο εκδότης..

Δεκάδες καταγγελίες κατά του διευθυντή του σάιτ Newsbomb

Απολύσεις και εργασιακός μεσαίωνας

-από το enimerosi24
Tην ώρα που ο κλάδος των ΜΜΕ βρίσκεται σε αναβρασμό, πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για απολύσεις και αποχωρήσεις δημοσιογράφων από το ενημερωτικό σάιτ, Newsbomb. Λέγεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί περισσότεροι από 10 δημοσιογράφοι, μετά από απαίτηση του διευθυντή του σάιτ σε μια απόπειρα επίδειξης δύναμης!
Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των απολύσεων είναι η παράλογη συμπεριφορά του διευθυντή του σάιτ, για τον οποίο – μαθαίνουμε, ότι έχουν συσσωρευτεί καταγγελίες εις βάρος του στην Ένωση Συντακτών με το αιτιολογικό της «προσβλητικής συμπεριφοράς»!
Προφανώς είναι ώρα η ΕΣΗΕΑ να εξετάσει τις καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου διευθυντή και..

Η επόμενη μέρα στα media εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες τους

Η περίπτωση ΔΟΛ και Ψυχάρη _ Ο ρόλος κι η στάση των Κοπελούζου και Ρέστη _ Τι γίνεται με  Τηλέτυπο, Αλαφούζο, Μπόμπολα
της Ματίνας Παπαχριστούδη 

Η δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του ΔΟΛ που κατέθεσε ο Σταύρος Ψυχάρης μπορεί να αιφνιδίασε τους παροικούντες την αυλή της εκδοτικής αγοράς, αποτυπώνει ωστόσο ανάγλυφα το τέλος μιας ολόκληρης περιόδου για το σύνολο των media. Με δεδομένο ότι στο τέλος της διαδικασίας που ανήγγειλε ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 59,78% του ΔΟΛ, είναι η έξοδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών, μπαίνει η σφραγίδα στην επιστροφή των ΜΜΕ στα χέρια των ιδιοκτητών τους. Η επόμενη φάση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους εξαρτάται αποκλειστικά από το στόχο τους να παραμείνουν στην αγορά των media, στόχος που, όπως είναι φανερό, θα καθορίσει την τακτική και τις συμμαχίες τους στο πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, μετά την εξαγορά του ποσοστού του Ιδρύματος Λαμπράκη, κατέστη ο πλειοψηφών μέτοχος του ΔΟΛ. Η δύναμη αυτή, ωστόσο, εν μέσω του ρευστού πολιτικού τοπίου και κυρίως στη δίνη των οικονομικών εξελίξεων, δείχνει να είναι χωρίς αντίκρισμα, εξαιτίας..

Νέα ιστολόγια

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

-Εδώ και ένα μήνα είμαστε στον "αέρα" με το isportime.blogspot.com.
Οι πρώην εργαζόμενοι του Sportime βρισκόμαστε ξανά κοντά στους φανατικούς αναγνώστες μας που κάποιοι απατεώνες τους στέρησαν την καθημερινή τους συνήθεια. Οι ίδιοι που στέρησαν τη δουλειά μας και ένα κόσμημα (έτσι πιστεύουμε) του αθλητικού -και όχι μόνο- Τύπου στην Ελλάδα...
--------------
-Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε λειτουργία το ιστολόγιo της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοσιογράφοι ΣυμμετΕχουν»,  ( dimosiografoisimmetexoun.blogspot.com ) που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης και η οποία λαμβάνει μέρος στις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΜ-Θ στις 30 Μαΐου .Με θέσεις, προτάσεις, ιδέες και παρεμβάσεις συμμετέχουμε και..

Στην Κολοκοτρώνη τα γραφεία της νέας εφημερίδας συντακτών της Ελευθεροτυπίας

Θα είναι ημερήσιο φύλλο και θα το χρηματοδοτήσουν αρχικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι- Παραιτήθηκε ο Μ. Λίτσης από τη συντακτική επιτροπή

To κενό που άφησε η Ελευθεροτυπία θα προσπαθήσουν να καλύψουν κάποιοι από τους συντάκτες της εφημερίδας, τη στιγμή μάλιστα που απορρίφθηκε  η αίτηση της Χ.Κ.Τεγόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.
Ηδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια και αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για απεργιακό φύλλο, αλλά για την έκδοση μιας ημερήσιας εφημερίδας από εργαζόμενους της παλιάς Ελευθεροτυπίας, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής έχουν τεθεί μερικοί από τους πιο παλιούς συντάκτες της εφημερίδας που στοχεύουν στην καθημερινή έκδοση ενός μαχητικού φύλλου που θα προσελκύσει τους παραδοσιακούς αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας κερδίζοντας όμως και καινούργιους που δεν θέλουν πλέον να ενημερώνονται από συστημικά- μνημονιακά Μέσα όπως πχ τα έντυπα του ΔΟΛ και του Πήγασου.
Το θέμα είναι που θα βρεθούν τα λεφτά για να χρηματοδοτηθεί αυτή η εκδοτική προσπάθεια. Ακούστηκε ότι περίπου 80 με 100 συντάκτες θα βάλουν ένα σεβαστό ποσό από το υστέρημά τους ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια. Κι από εκεί και πέρα θα στηριχθούν στα έσοδα από τις πωλήσεις και την όποια διαφήμιση έλθει στο φύλλο. Μάλιστα τα..

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Διαδήλωσαν» και οι τραμπούκοι του Μιχαλολιάκου


***
Κάποιοι τρόμαξαν… Κάποιοι άλλοι αγρίεψαν και προσπάθησαν να αντιδράσουν..
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής πάνω στα δίκυκλα ήταν προκλητικοί. Με βρισιές κι άσεμνες χειρονομίες προκαλούσαν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που διαδήλωναν ειρηνικά μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.
Πιο πίσω εποχούμενοι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «συνόδευαν» τους αγριεμένους νεοναζί…
«Αν δεν είχαμε εκλογές τώρα κοντά είναι σίγουρο ότι οι χρυσαυγίτες θα μας την είχαν πέσει και θα είχαμε άσχημα ξεμπερδέματα» είπε κάποιος από τους συμμετέχοντες στη πορεία.
Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές, αφού παρέδωσαν το ψήφισμά τους στο υπουργείο Εργασίας, πορεύτηκαν προς τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και διαλύθηκαν. Και ως δια μαγείας οι περίπου 60 «μαύροι» τραμπούκοι εξαφανίστηκαν.
Τα «λεβεντόπαιδα» του Μιχαλολιάκου επέστρεψαν και πάλι στις τρύπες τους…

UPD Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με τους προκλητικούς νεοναζί:

Ο προθυμογράφος του ΔΟΛ και η (κατά Ψυχάρη) ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας


Φαίνεται πως τον Ψυχάρη τον πονάνε πολύ οι απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς δεν θα μπορεί να κάνει τα παιχνίδια του – τα δικά του και των μνημονιακών συμμάχων του. Ετσι εκτός από τα τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ (Σύρριζα στον γκρεμό), στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας η διεύθυνση έχει αφιερώσει μια όλόκληρη σελίδα εστιασμένη στην κριτική των κινητοποιήσεων.
ΤΑ ΝΕΑ διαπιστώνουν αυθαίρετα ότι «η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για απεργία και κυρίως η πιθανότητα κλιμάκωσης έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής». Και εντελώς υποκριτικά συνεχίζουν: «Όχι διότι αμφισβητείται το δικαίωμα του συνδικαλισμού στη διεκδίκηση, αλλά κυρίως επειδή επελέγη γι αυτό η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα με την κριτική αυτή (του Ψυχάρη δηλαδή και των συν αυτώ), «είναι αδιανόητο στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, στις εκλογές, η ελευθερία διατύπωσης και ανταλλαγής απόψεων να τελεί υπό περιορισμό».
Το προλογικό σημείωμα έρχεται να «ενισχύσει» και η ΓΝΩΜΗ του προθυμογράφου του ΔΟΛ Μιχάλη Τσιντσίνη ο οποίος αποφαίνεται:..

Οι Λυριτζήδες, ο συνδικαλισμός και οι ενημερωτικές «επαναλήψεις» του ΣΚΑΪ


Την εποχή που ο Βασίλης Λυριτζής ήταν στην ΕΡΤ συμμετείχε πάντα στις απεργίες ενώ δεν παρέλειπε να συμμετέχει και στις πορείες διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ. Με τον καιρό ο Λυριτζής άρχισε να αραιώνει τις εμφανίσεις του και δεν συμμετείχε στις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου. Βέβαια πηγαίνοντας στο Φάληρο, στο κανάλι του Αλαφούζου, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον συνδικαλισμό και παρ ολίγον να ήταν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (αντί του Κανέλλη ο οποίος εξελέγη με κλήρωση καθώς ισοβάθμισε με τον συναγωνιστή και σύντροφό του).
Σήμερα το πρωί ο Λυριτζής (με τον Οικονόμου δεν ασχολούμαστε) εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ όπως ακριβώς και η Πόπη Τσαπανίδου: με μαγνητοσκοπημένη εκπομπή. Μάλιστα όπως και της Πόπης ήταν συρραφή με τα πιο...

Τα τρικ των Αλαφούζων και τα κροκοδείλια δάκρυα της Πόπης Τσαπανίδου

Τι έγινε με την εκπομπή της σήμερα, ημέρα απεργίας, στον ΣΚΑΪ; Την εκθέτουν ή εκτίθεται;

Μήπως κάποιοι υπονομεύουν και προβοκάρουν την Πόπη Τσαπανίδου στο Φάληρο; Η μήπως μας εμπαίζουν όλοι μαζί - εργοδότες και δημοσιογράφοι;
Πολλοί ήταν αυτοί (και από την ΕΣΗΕΑ) που θύμωσαν όταν  άνοιξαν την τηλεόρασή τους στη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και έπεσαν πάνω στην εκπομπή «ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ» όπου η Τσαπανίδου συζητούσε με υποψηφίους κομμάτων, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ. «Νάτοι πάλι οι απεργοσπάστες. Ποιοι άλλοι θα ήταν; Ο ΣΚΑΙ και η Τσαπανίδου!..» αναφώνησε κάποιος στα γραφεία της Ακαδημίας 20, την ώρα που η συγκέντρωση των απεργών ήταν σε εξέλιξη.
Αν κάποιος βέβαια έβλεπε όλη την εκπομπή, θα παρατηρούσε ότι ήταν μια επανάληψη με μοντάζ από παλαιότερες εκπομπές. Βέβαια το χαρακτηριστικό σήμα [Ε] δεν υπήρχε και εμφανίστηκε πάνω δεξιά στην οθόνη  μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα σε διάστημα δυο ωρών! (Αλλο ένα τρικ των Αλαφούζων για να..

Οδηγίες για τη σημερινή απεργία στα ΜΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, σήμερα Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαΐου 2012 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 29 Μαΐου 2012:
  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για..

Ολο το παρασκήνιο για τη σύλληψη του Γιάννη Παπαγιάννη

Κώστας Βαξεβάνης: Θα του κάνω και αγωγή. Ο Παπαγιάννης σκόπιμα δημοσίευσε το πλαστό έγγραφο με την απόδειξη πληρωμής της ΕΥΠ. Οι προβληματισμοί για τη γνησιότητά του ήταν πρόφαση. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες

Μ. Δημητρακόπουλος: Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και της διαδικτυακής ενημέρωσης

Ελεύθερος αφέθηκε με εισαγγελική εντολή, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία «της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης». Ο Παπαγιάννης είχε συλληφθεί μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για ανάρτηση στο blog Fimotro όπου δημοσιοποιήθηκε έγγραφο (απόδειξη πληρωμής) που εμφάνιζε τον Βαξεβάνη να εισπράττει από την ΕΥΠ 50.000 ευρώ. Η ΕΥΠ με ανακοίνωσή της είχε απαντήσει στο Fimotro ότι «πρόκειται για πλαστό έγγραφο/απόδειξη με καθ΄ολοκληρία και απολύτως ψευδές περιεχόμενο» και ότι το θέμα «παραπέμπεται άμεσα στις εισαγγελικές αρχές».
Χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Παπαγιάννης προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση. Ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμέσως μετά την...