ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα τρικ των Αλαφούζων και τα κροκοδείλια δάκρυα της Πόπης Τσαπανίδου

Τι έγινε με την εκπομπή της σήμερα, ημέρα απεργίας, στον ΣΚΑΪ; Την εκθέτουν ή εκτίθεται;

Μήπως κάποιοι υπονομεύουν και προβοκάρουν την Πόπη Τσαπανίδου στο Φάληρο; Η μήπως μας εμπαίζουν όλοι μαζί - εργοδότες και δημοσιογράφοι;
Πολλοί ήταν αυτοί (και από την ΕΣΗΕΑ) που θύμωσαν όταν  άνοιξαν την τηλεόρασή τους στη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και έπεσαν πάνω στην εκπομπή «ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ» όπου η Τσαπανίδου συζητούσε με υποψηφίους κομμάτων, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ. «Νάτοι πάλι οι απεργοσπάστες. Ποιοι άλλοι θα ήταν; Ο ΣΚΑΙ και η Τσαπανίδου!..» αναφώνησε κάποιος στα γραφεία της Ακαδημίας 20, την ώρα που η συγκέντρωση των απεργών ήταν σε εξέλιξη.
Αν κάποιος βέβαια έβλεπε όλη την εκπομπή, θα παρατηρούσε ότι ήταν μια επανάληψη με μοντάζ από παλαιότερες εκπομπές. Βέβαια το χαρακτηριστικό σήμα [Ε] δεν υπήρχε και εμφανίστηκε πάνω δεξιά στην οθόνη  μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα σε διάστημα δυο ωρών! (Αλλο ένα τρικ των Αλαφούζων για να..
νομίσει κάποιος ότι η εκπομπή ήταν ζωντανή).
Το γεγονός όμως ότι το σημερινό «Σκάι τώρα» ήταν συρραφή περιπλέκει τα πράγματα. Εγινε δηλαδή ολόκληρη δουλειά για να βγεί ένα πρόγραμμα που θα σπάσει την απεργία με την άδεια της Τσαπανίδου και τη συμμετοχή της στο μοντάρισμα της εκπομπής. Κι αυτό προκύπτει αβίαστα από το γεγονός ότι η δημοσιογράφος έκλεισε την εκπομπή της λέγοντας «Σας ευχαριστώ που μας παρακολουθήσατε. Η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη λόγω απεργίας. Ραντεβού, ζωντανά, αύριο»!..
Το σίγουρο είναι ότι η δημοσιογράφος μπορεί να βρει δικαιολογία στο ότι η εκπομπή δεν ήταν ζωντανή... Εξίσου σίγουρο όμως ειναι ότι η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ψάξει το θέμα περισσότερο, διότι και η μετάδοση μη ζωντανών ενημερωτικών εκπομπών σπάει τις απεργίες. Οπως κάλλιστα σπάνε τις απεργίες οι «σελίδες - ψυγεία» στις εφημερίδες... Kαι μάλιστα όταν στις οδηγίες της ΕΣΗΕΑ για την απεργία  αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά: «κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία είθισται και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό(...) Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή»

Υ.Γ: Μήπως τελικά τα δάκρυα της Τσαπανίδου, στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για την διαφήμιση της Roc, ήταν κροκοδείλια;