ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι Λυριτζήδες, ο συνδικαλισμός και οι ενημερωτικές «επαναλήψεις» του ΣΚΑΪ


Την εποχή που ο Βασίλης Λυριτζής ήταν στην ΕΡΤ συμμετείχε πάντα στις απεργίες ενώ δεν παρέλειπε να συμμετέχει και στις πορείες διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ. Με τον καιρό ο Λυριτζής άρχισε να αραιώνει τις εμφανίσεις του και δεν συμμετείχε στις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου. Βέβαια πηγαίνοντας στο Φάληρο, στο κανάλι του Αλαφούζου, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον συνδικαλισμό και παρ ολίγον να ήταν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (αντί του Κανέλλη ο οποίος εξελέγη με κλήρωση καθώς ισοβάθμισε με τον συναγωνιστή και σύντροφό του).
Σήμερα το πρωί ο Λυριτζής (με τον Οικονόμου δεν ασχολούμαστε) εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ όπως ακριβώς και η Πόπη Τσαπανίδου: με μαγνητοσκοπημένη εκπομπή. Μάλιστα όπως και της Πόπης ήταν συρραφή με τα πιο...ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από προηγούμενες εκπομπές. Δείτε τι γράφει σχετικά ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης στο peiratikoreportaz σχετικά με το θέμα:
"Πρωτοτύπησε " και πάλι ο ΣΚΑΪ από το 1ο λεπτό της απεργίας. Όπως ανέφεραν κατά την έναρξη της εκπομπής, οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι "είναι μαγνητοσκοπημένη" και θα προβάλει τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από προηγούμενες εκπομπές, πλασάροντας το θέμα... Πάντως το σήμα Ε(πανάληψη) δεν υπήρχε στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης. Ως είθισται δηλαδή...
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, πάντως, τόνιζε στην ανακοίνωση των οδηγιών για την ΑΠΕΡΓΙΑ, στις 25/5, ότι: Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαΐου 2012 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 29 Μαΐου 2012: Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία είθισται και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή. Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing. Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.
Τι λέτε, συνάδελφοι;