ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οταν η ΕΣΗΕΑ «γοητεύτηκε» από τον κύριο Πίκουλα

Σε αδιέξοδο οι εργαζομενοι του «Γαύρου»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στην αθλητική εφημερίδα «Γαύρος» και τη στάση της ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με τον εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας Αντώνη Πίκουλα:
«Εδώ και οι δύο μήνες,οι εργαζόμενοι της εφημερίδας "ΓΑΥΡΟΣ" αποφάσισαν να καταφύγουν
στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφημερίδα, ιδιοκτησίας Αντώνη Πίκουλα, και αφορούν τις καθυστερήσεις πληρωμών -που φτάνουν μέχρι και τους 12 μήνες(!), τα ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία κτλ. κτλ.
Δυστυχώς, ενώ η προσπάθεια ξεκίνησε ενθαρρυντικά, κατέληξε στην ίδια πρότερη ή ακόμη χειρότερη κατάσταση. Ο χειρισμός του θέματος δείχνει το λιγότερο ατυχής.
Ιδιωτικές συζητήσεις, χωρίς οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν ποτέ επίσημα για το..

Χρηστικός οδηγός με 37.500 θέσεις εργασίας

Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει έναν πλήρη και χρηστικό οδηγό με τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται αυτό το διάστημα (δήμοι, πανεπιστήμια, υπουργεία, προγράμματα ΟΑΕΔ κ.λπ.). Συνολικά 37.500 θέσεις, με στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αφορούν σε:
-19.460 θέσεις από 5 προγράμματα του ΟΑΕΔ, που τρέχουν ΤΩΡΑ!
- 8.000 θέσεις που ανοίγουν με νέο πρόγραμμα
-  6.000 αδιόριστους του ΑΣΕΠ που προσλαμβάνονται
- 3.900 απολυμένους που επαναπροσλαμβάνονται
- 108 θέσεις σε πανεπιστήμια, δήμους και υπουργεία.
Αυτή την Κυριακή, μαζί με Το ΧΩΝΙ πάρτε και στυλό. Για να κυκλώσετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν ή να σημειώσετε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ώστε να μπείτε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Επίσης στην εφημερίδα Το Χωνί αυτή την Κυριακή και 4σέλιδο αφιέρωμα στην ΕΡΤ:..

Γιανάαακη!..

Aλήθεια τώρα, μπήκαν τόσοι και τόσοι στον κόπο να ξεφυλλίσουν το Paris Match και δεν βρέθηκε ούτε ένας, μα ούτε ένας να δεί την καλύτερη φωτογραφία του αφιερώματος; Ρε μπας και δεν το κοιτάξατε ή μήπως σας θάμπωσε το χταποδάκι;

ΥΓ. Και τώρα βάζω και στοίχημα ότι σε λίγο η μαθητική φωτογραφία..

Πως άλλαξες έτσι, ρε Σταύρο...

Ο αυστηρός Σταύρος Θεοδωράκης

Σε άλλες εποχές ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πήγαινε να μιλήσει με τους καταληψίες στη Νομική για να φτιάξει πλάνα που θα συνόδευαν τον ίδιο σε διάφορες πόζες και μοναχικούς περιπάτους. Σήμερα όμως, σε αυστηρό τόνο ως αρχηγός κόμματος, ζητάει άμεση λύση στην κατάληψη, λόγω παρεμπόδισης των σπουδών των φοιτητών.
Πέρα από το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται μαθήματα ώστε να τα χάσουν οι φοιτητές λόγω κατάληψης, είναι άξιον απορίας το πώς και το γιατί ανέλαβε ο δημοσιογράφος του «περιθωρίου» με την έννοια ότι έδινε -κατά τη γνώμη του- λόγο σε ανθρώπους περιθωριοποιημένους (κρατούμενους, εξαρτημένους κλπ.) σήμερα αποφάσισε να κάνει τον... μπαμπούλα της ορθής φιλελεύθερης πολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός του Ποταμιού έχει διασφαλίσει με αυτή την αυστηρή έκκληση την..

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τι δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κοινή δήλωση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς (644 και 575 αντίστοιχα) κατά  την ψηφοφορία της 11ηςκαι 12ης Μαρτίου 2015 για την εκλογή εκπροσώπων της Ενώσεως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ):

«Αγαπητοί συνάδελφοι
Το αποτέλεσμα των εκλογών για την νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι υπάρχει ισχυρή θέληση των μελών-μετόχων του Ταμείου για την υπεράσπισή του απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης και μετάλλαξής του σε κάτι άλλο που θα περιορίζει τον  αυτοδιοικητικό και ανθρώπινο χαρακτήρα αλληλεγγύης που πρέπει να το χαρακτηρίζει.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους για την υποστήριξή..

ΕΔΟΕΑΠ: πρώτοι σε σταυρούς Χριστοδουλίδου και Αγγελής

ΕΣΗΕΑ: τα αποτελέσματα 
της ψηφοφορίας 
για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 11ηςκαι 12ης Μαρτίου 2015 για την εκλογή εκπροσώπων της Ενώσεως στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ)
ΨΗΦΙΣΑΝ: 2.296                ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2.296  
ΕΓΚΥΡΑ: 2.241       
ΑΚΥΡΑ: 30 / ΛΕΥΚΑ: 25
Έλαβαν:
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
1. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ  644 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2. ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  575 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3. ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 573 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ..

Τζήμερος, ένα από πεποίθηση καρφί

Ο Τζήμερος αποκάλεσε τον Τσίπρα «Χίτλερ» (βλέπε βιντεο). Ως κακός διαφημιστής ξέρει ότι «ντόρος να γίνεται για το όνομα σου και ας είναι αρνητικός». Για τη δημοσιότητα των πέντε λεπτών (που θέλει να την ανανεώνει με καινούργια πεντάλεπτα) δεν διστάζει να παίζει τον ρόλο τού διαρκούς καρφιού προς τους Γερμανούς. Του μόνιμου καρφιού. Είναι ένας ρόλος που τον παίζει κάκιστα από το 2011, όταν έστειλε ανοικτή επιστολή στη Μέρκελ αποκαλώντας την «εξοχοτάτη» και καρφώνοντας τα δυο κόμματα εξουσίας. Τότε χαρακτήριζε το ελληνικό κράτος..

Στον Μεμή το 65% του protagon - Μπαίνουν οι υπογραφές

Στα χέρια του πρώην στελέχους του ΔΟΛ, Χρήστου Μεμή περνάει τελικά το πολυμετοχικό σάιτ protagon, όπως έχουν γράψει εδώ και καιρό οι zoornalistas. Οι συζητήσεις που είχε εδώ και πολύ καιρό ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι άλλοι μέτοχοι, με τον πρώην έμπιστο του Σταύρου Ψυχάρη, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
Σύμφωνα  λοιπόν με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και από τις δύο πλευρές, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, Χρήστος Μεμής, αποκτά το 65% του protagon, γεγονός που του δίνει τον απόλυτο έλεγχο για τη διαχείριση του σάιτ. Μάλιστα, όπως έχουν γράψει οι zoornalistas, ο Μεμής ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το σάιτ οδηγώντας το στη... «μετά Θεοδωράκη εποχή». Ταυτόχρονα ο νέος ιδιοκτήτης του protagon αναζητά και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστούν σταδιακά..

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΝΤ1: ο «μικρός» θα διώξει 200 άτομα μέχρι τον Μαΐο

Ποιοι συζητάνε ήδη με άλλα κανάλια

Βαρύ το κλίμα στον όμιλο του ΑΝΤ1 μετά τις απολύσεις των τελευταίων ημερών. Οι συζητήσεις στα πηγαδάκια της ΕΣΗΕΑ τις τελευταίες δύο ημέρες, με την ευκαιρία των εκλογών για τον ΕΔΟΕΑΠ, έδιναν και έπαιρναν... «Μετά τις δημόσιες σχέσεις ο "μικρός" (σσ εννοούσαν τον υιό Κυριακού) έχει βάλει στο μάτι, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς Σκοπεύει να συρρικνώσει περαιτέρω το ειδησεογραφικό τμήμα  και θα μει΄ωσει τη διάρκεια του δελτίου. Μέχρι τέλη Μαιου ο Θοδωρής Κυριακού θέλει να έχουν φύγει συνολικά περί τα 200 άτομα από τον όμιλο».
Με δεδομένο τον αναβρασμό που επικρατεί στο κανάλι του Αμαρουσίου, κάποια ισχυρά χαρτιά του ενημερωτικού αλλά και ψυχαγωγικού τομέα, επανεξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κανάλι και ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει τις επαφές τους με άλλα κανάλια...
Την ίδια ώρα τα όσα ακούγονταν και γράφονταν για τον Γιάννη Λάτσιο και περί αποχώρησής του..

Αρβανίτης: O Σταύρος έπαιρνε 23.490 € για ωριαία εκπομπή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη...».
Αυτό ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, «το Ποτάμι» και πρώτος απάντησε ο Κώστας Βαξεβάνης (Σταύρο, ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος - δείτε ΕΔΩ) ενώ ακολούθησε ο Κώστας Αρβανίτης. Ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «105,5 Στο Κόκκινο» αφού αναφέρει ότι «την εποχή που ο κ. Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4.226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο» καταλήγει: «Τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά ο κ. Θεοδωράκης πλέει στην θολή μετριότητα του ποταμιού του»...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Κώστα Αρβανίτη:..

H Bild στο άντρο του Γ. Κουρή!

O Koυρής και ο Τσιρογιάννης ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Γι αυτό και ο διευθυντής της Bild, o πολύς Kai Diekmann που βρίσκεται στην Αθήνα επισκέφθηκε πρώτα τον Γιώργο Κουρή και τον Γιώργο Τσιρογιάννη και στην συνέχεια είδε τους υπόλοιπους. Μάλιστα τους έβγαλε και φωτογραφία και τους ανέβασε στο twitter. Oι Γερμανοί έκαναν πρόταση στο Κουρή να αγοράσουν την Κontranews αλλά ο Κεφαλλονίτης αρνήθηκε και τους αντιπρότεινε να αγοράσουν 500 στρέμμματα με περγαμόντα που έχει στην Κεφαλλονιά.
Ο Γιώργος Κουρής υποδέχθηκε τους Γερμανούς δημοσιογράφους στο πανέμορφο σπίτι του στη Πλάκα με θέα την Ακρόπολη.
Μετά την συνάντηση έγραψε:
«Χθες στις 5 το απόγευμα, δεχθήκαμε μια φιλική επίσκεψη. Ήρθε στα γραφεία μας στον Ταύρο, ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος και διευθυντής της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Ευρώπη, της BILD, ο Kai Diekmann, συνοδευόμενος από τον Julian Reichelt, διευθυντή της.. 

Σταύρο, δεν ήσουν ποτέ καλός δημοσιογράφος...

Ο Κ. Βαξεβάνης απαντά στον ιδρυτή του Ποταμιού και «κοντράρεται» για το κόστος των εκπομπών τους στην ΕΡΤ

«Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο "Ποτάμι"  για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο "Κόκκινο", ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ».
Αυτό ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, «το Ποτάμι»  για να απαντήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και για το κόστος της εκπομπής του στην ΕΡΤ αλλά και για το κόστος των εκπομπών του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Βαξεβάνης αναφέρει πως ο αγαπητός Σταύρος, δεν ήταν ποτέ καλός..

Προβληματισμός Ψυχάρη για τις κυκλοφορίες

** Μικρή ήταν τελικά η μείωση του προσωπικού στο Mega κατά το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε το 2014 κατά 13 άτομα, στα 475 από 488 το 2013. Η εταιρεία κατέβαλε, με τη μορφή των επιστροφών στους πελάτες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους στο κανάλι, το ποσόν των 3.721.000 ευρώ το 2014 έναντι 3.441.000 ευρώ το 2013.

** Γκρίνια στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Τα έσοδα από τις πωλήσεις μειώνονται δραματικά, ενώ από τις δύο εφημερίδες απουσιάζει η ύπαρξη μιας σταθερής γραμμής, κυρίως από το «Βήμα», που δεν δίστασε να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την εκλογή του, κάνοντας στροφή. Ο Σταύρος.. 

Μην δαγκώνετε τον Βαρουφάκη

Δεν τον γουστάρουν, ρε παιδί μου, τον Βαρουφάκη οι ομόλογοί του στο Eurogroup. Δεν είναι μόνο η χολή των δηλώσεων, είναι και ο τόνος της φωνής, οι συσπάσεις των παριών, οι κινήσεις των χεριών. Σαν τη μύγα μες στο γάλα είναι ο Γιάνης, ένας παθιασμένος κοσμοπολίτης επιστήμονας, με φωτεινό χαμόγελο και ανθρώπινα ρούχα, ριγμένος σε μια γκρίζα σύναξη σκυθρωπών και κακόγνωμων τύπων, που ντύνονται σαν πεθαμενατζήδες, σκέφτονται σαν πεθαμενατζήδες, φέρονται σαν πεθαμενατζήδες. Αυτοί είναι οι μη πολιτικοί λόγοι για τους οποίους οι γιουρογκρούπηδες δεν γουστάρουν τον Βαρουφάκη. Ο πολιτικός λόγος της δυσαρέσκειάς τους είναι ότι δεν τον έχουν στο χέρι, δεν τον..

Στα δελτία των 8 ακούγονται απίστευτα πράγματα!..

Aπό το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έστειλε (κι αυτός) μήνυμα στο  Βερολίνο και κυρίως στα ελληνικά ΜΜΕ  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα κανάλια στα δελτία των 8  ακούγονται "απίστευτα πράγματα" σαν να είναι μεταφρασμένα από άλλη γλώσσα»...
«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί προκλητικές συμπεριφορές», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε:
«Ας το ακούσουν αυτό όλοι και μέσα στην αίθουσα και εκτός, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, αντί της αναγκαίας επίδειξης αλληλεγγύης, αυτογνωσίας για ένα άκρως αποτυχημένο απολογισμό, στις πολιτικές που ασκήθηκαν, με τη συμπαιγνία κυβερνήσεων της.. 

ΕΡΤ: κατάργηση προνομίων και περικοπή της σπατάλης

Σειρά μέτρων για την «αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την επανασύσταση της ΕΡΤ, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων ετών.
Mεταξύ άλλων, προβλέπεται κατάργηση προνομίων, προκηρύξεις διαγωνισμών για ανάθεση έργου και κοινωνικός έλεγχος της ΕΡΤ.
Τα μέτρα σκιαγραφούνται ως εξής:
1. Κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών. Ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του παρελθόντος.
2. Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου μετά από δημοσίευση προκήρυξης και εφαρμογή των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
3. Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού που θα..

O οχετός της συκοφαντίας και του ψεύδους στην υπηρεσία των «ανώνυμων» συνεργατών

ή
Πως η Σπανοπούλου περιμένοντας την κλήτευση του εισαγγελέα βαφτίζει τον εαυτό της  εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ
Από τους υποψηφίους για τον ΕΔΟΑΕΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννη Αγγέλη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι καταγγελία:
«Συνάδελφοι χθες βράδυ και ενώ είχε λήξει η πρώτη ημέρα εκλογών για την νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένας νέος οχετός συκοφαντιών και ασύστολου ψεύδους από την Ελένη Σπανοπούλου, ενάντια σε δύο μέλη του ΔΣ, την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη.
Αυτή την φορά ο άνθρωπος που ζήλεψε το «κούρεμα» της ΤτΕ στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και φρόντισε να το επαναλάβει μόλις 24 ώρες αργότερα με ζημία πολλών εκ. ευρώ, επιλέγει με μία..

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επιτέλους, θα δω κι έναν αγώνα της Τσέλσι!..

Χιλιάδες υπογραφές για την επιστροφή του Κλάρκσον στο Top Gear

Παγκόσμιο θέμα συζήτησης έχει γίνει η απομάκρυνση του αντισυμβατικού παρουσιαστή της δημοφιλέστατης εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον.
O παρουσιαστής, η αμοιβή του οποίου αγγίζει ετησίως τα 1,8 εκατομύρια ευρώ, τέθηκε από το BBC σε «διαθεσιμότητα» επειδή λένε ότι γρονθοκόπησε έναν παραγωγό του βρετανικού καναλιού.
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα κείμενο που διακινείται διαδικτυακά, με το οποίο ζητάνε την επαναφορά του διάσημου παρουσιαστή στο πόστο του.
Ο ίδιος ο Κλάρκσον, πάντως, δεν έδειξε να ασχολείται και πολύ με το επεισόδιο και φανερά ευδιάθετος, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στις κάμερες λέγοντας ότι πηγαίνει στο...

«Όλοι μαζί ενωμένοι να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχετικά με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

"Συνάδελφοι, προσοχή!
«Λαγούς με πετραχήλια» τάζουν πολλοί από τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά η δραματική κατάσταση δεν αλλάζει με λόγια, ούτε με προκαταβολές της εργοδοτικής εισφοράς μας, του αγγελιοσήμου.
Να βάλουμε τέλος στη μιζέρια και τη διχόνοια. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.
Οφείλουμε να αναζητήσουμε νέα πρόσωπα, που έχουν αποδείξει τον σεβασμό τους στον συνταξιούχο, στον άρρωστο, στον συνάδελφο. Και νέες ιδέες.
Όσοι ονειρεύονται περικοπές σε περίθαλψη, συντάξεις και εφάπαξ ή επαγγελματικό ταμείο, ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν μακριά από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Όσοι ζητιανεύουν προκαταβολές απ’ όσα ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΗΘΙΚΑ δεν μας δίνει το.. 

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής και Δημοτικής Ραδιοφωνίας

Aνακοίνωση της ΕΤΕΡ:

 Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας έχει νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. κατατεθειμένη στο υπουργείο Εργασίας με Πράξη Κατάθεσης του Υπουργείου Εργασίας 2/10-3-2015.
Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση όλων των οργάνων της Ενώσεώς μας προκειμένου να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις μας.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως ο ρόλος της Πολιτείας είναι να παρέχει στον ΟΜΕΔ τη δυνατότητα να εξασφαλίζει ένα πραγματικό πεδίο ελεύθερων διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.
Ευχόμαστε σύντομα να αποτελέσουν θλιβερό παρελθόν τα προϊόντα των «στοχευμένων»..

H πατσαβούρα Bild...

...και τα φαιδρά ξεσπάσματα φαιδρών ανθρώπων

 Κάτω η Χούντα του Τσίπρα

«Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».
Διαβάζεις αυτά τα εμετικά στην "Bild", στην πατσαβούρα που κατά τον Σόιμπλε παραμένει μια σοβαρή εφημερίδα, τα διαβάζεις, δυστυχώς, και σε ελληνικά ΜΜΕ και μάλιστα με σχεδόν παρόμοιες διατυπώσεις.
Ώρες- ώρες το πράγμα ξεφεύγει εντελώς. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε πριν από μερικές.. 

Τελειώνει η βελγική μπύρα σύντροφοι

Το γύρο του ελληνόφωνου διαδικτύου κάνει ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, στο οποίο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης προειδοποιεί για ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες αλλά και αυξήσεις σε τιμές τροφίμων καυσίμων και φαρμάκων.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία του κειμένου – επειδή όμως ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες αξίζει να δούμε πως παρουσιάζεται ένα ρεπορτάζ σε μια μεγάλη μνημονιακή εφημερίδα, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων στην Ελλάδα.
Καταρχήν, στόχος του κειμένου, όπως αναφέρεται άλλωστε από την πρώτη παράγραφο, είναι να συνδεθούν οι ελλείψεις με την προσφυγή στις κάλπες και την αλλαγή της κυβέρνησης. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι ο στραγγαλισμός της αγοράς από τα μέτρα λιτότητας αλλά… η δημοκρατία.
Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο παρουσιάζει προϊόντα πρώτης ανάγκης και ταμπέλες που γράφουν “Ελαιόλαδα – Σπορέλαιο” και “Ζυμαρικά”. Όπως διαβάζουμε όμως στο κείμενο οι ελλείψεις στον κλάδο των τροφίμων αφορούν..

Προς κατάσχεση το κτήριο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Κλιμακώνεται η ένταση με τη Γερμανία μετά την ευθεία προειδοποιητική βολή που εκτόξευσε η κυβέρνηση κατά την συζήτηση στην Βουλή του θέματος των αποζημιώσεων από τις ναζιστικές θηριωδίες των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων την περίοδο 1941-1944.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι προτίθεται να υπογράψει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με αυτό τον τρόπο να ανάψει το «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας.
Πρόσθεσε ωστόσο πως η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από «την πολυπλοκότητα της υπόθεσης» αλλά και από ζητήματα ευρύτερων «εθνικών διαστάσεων».
Πάντως, εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει επιθετικά τότε δεν αποκλείεται να..

Σάλος από τις κρυφές κάμερες στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ

Αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός δύο συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας 20.
Οι μικροκάμερες τοποθετήθηκαν στον χώρο του κυλικείου της Ένωσης χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Νόμο διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που προβλέπουν την ανάρτηση πινακίδας με σαφή προειδοποίηση πως ο χώρος βιντεοσκοπείται.
Τις συσκευές εντόπισε ο πρώην αστυνομικός συντάκτης και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης που ενημέρωσε αμέσως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, εξηγώντας ότι πρόκειται για κάμερες εικόνας και ήχου.
Κλήθηκε η αστυνομία άνδρες της οποίας βεβαίωσαν την ύπαρξη των δύο συσκευών.
Ερωτηθείσα για την παρουσία των καμερών η εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το..

«Τενεκές ξεγάνωτος ο Σταύρος Θεοδωράκης»!..

Πως τον αποκάλεσε (πολλές φορές) ο Λάκης Λαζόπουλος

Ούτε αυτήν την φορά δεν τον ξέχασε. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη, ότι λέει σαχλαμάρες, είπε για τον Σταύρο Θεοδωράκη και...πάνω στην φωτογραφία του έπαιζε σε μαύρο φόντο η λέξη διαπλοκή. Ο Θεοδωράκης θα κληθεί να παίξει, τον ρόλο για τον οποίο επελέγη από την διαπλοκή, είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον ιδρυτή του Ποταμιού και τον χαρακτήρισε «τενεκέ ξεγάνωτο». Και το είπε πολλές φορές,.. 

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όλοι στην κάλπη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου

Συνάδελφοι, Τετάρτη και Πέμπτη 11 και 12 Μαρτίου, αποφασίζουμε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγοντας τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Πρώτο και βασικό μέλημα όλων των συναδέλφων, εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων και εν επισχέσει  πρέπει να είναι η συμμετοχή στην απόφαση αυτή.
Κανένας δεν πρέπει να μείνει μακριά από την κάλπη που θα αποφασίσει για την τύχη του Ταμείου.
Όλοι πρέπει να κατέβουμε και να ψηφίσουμε Τετάρτη και Πέμπτη,11 και 12 Μαρτίου.
Η συμμετοχή και η επιλογή δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα, που έχει κατακτηθεί με αγώνες..

Πόση υποκρισία ν' αντέξει αυτή η χώρα;

Έρευνες για το πραγματικά άσχημο γκράφιτι στο ΕΜΠ μαζί με σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και ΜΜΕ για τη βεβήλωση του μνημείου κυριάρχησαν στις ειδήσεις.
Ανάμεσα στις φωνές και τις αντιδράσεις οι ψύχραιμοι αναζήτησαν τις αιτίες: έλλειψη παιδείας, έλλειψη συνείδησης της αξίας του πολιτισμού και των μνημείων, πλημμελής φύλαξη κ.λπ.
Ως εδώ όλα καλά και σε μεγάλο βαθμό σωστά.
Θα έπειθαν τους πάντες, αν την ίδια στιγμή ολόκληροι αρχαιολογικοί χώροι, νεότερα μνημεία και ιστορικά κτίρια δεν θυσιάζονταν συνεχώς και κατά δεκάδες μπροστά στις εργολαβικές και οικιστικές ορέξεις, ακόμα και του Δημοσίου, χωρίς να χυθεί ούτε ένα «δάκρυ» αγανάκτησης..

Μάστορες στη στρεψοδικία

Διαβάζεις την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις.
Να γελάσεις μέχρι δακρύων με το διεστραμμένο χιούμορ των συντακτών; Να σφυρίξεις αδιάφορα για την κατάντια ενός κόμματος που αντί να ασχολείται με το μείζον θέμα της ιδεολογικής, πολιτικής και εκλογικής συντριβής του, το παίζει τιμητής; Να αρχίσεις να βρίζεις επειδή οι άνθρωποι είναι μάστορες στη στρεψοδικία;
Τι υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ; Ότι η ΕΡΤ μετατρέπεται σε ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.
Εδώ θα μπορούσε κάποιος να ξεμπερδέψει με το κόμμα που βυθίζεται καθημερινώς στην ανυποληψία, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την περίφημη φράση του δικού του ανθρώπου, του Μένιου Κουτσόγιωργα: «κύριοι δεν δικαιούστε να ομιλείτε». Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή «αντί να θωρακίσει την ανεξαρτησία (σ.σ. προσέξτε το απύθμενο θράσος) που τραυμάτισε η απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ, τον Ιούνιο του 2013, την οποία (σ.σ το καλαμπούρι συνεχίζεται) ως ΠΑΣΟΚ είχαμε έντονα καταδικάσει...».
Μας λένε ότι είχαν διαφωνήσει ριζικά με την επιλογή της Ν.Δ., αλλά δεν μας λένε τι έκαναν για.. 

Στις 20 Απριλίου ανοίγει η ΕΡΤ

Κατατέθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ, προβλέποντας και την επαναφορά των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «οδικός χάρτης» για τη λειτουργία της ΕΡΤ προβλέπει ότι στις 20 Απριλίου -και μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και της ψήφισης του σχεδίου νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής- θα ανοίξει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε πλήρη ανάπτυξη όλων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, με μουσικά σύνολα, διαδικτυακούς ιστότοπους και οπτικοακουστικό αρχείο, ενώ στον ενιαίο φορέα «δύνανται να ενταχθούν το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (εθνικών και περιφερειακών) που λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3)».
Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι αποκαθίσταται η αδικία που απροκάλυπτα συντελέσθηκε, ενώ γίνεται λόγος για την αναβίωση των εργασιακών συμβάσεων αορίστου χρόνου των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 αλλά και τη διατήρηση των εργασιακών.. 

Ενας πλάτανος γκρέμισε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Ενας πλάτανος που είχε αναπτυχθεί δίπλα στο ένα βάθρο του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάρρευσή του, την 1η Φεβρουαρίου, μετά από τις δυνατές βροχές.
Οπως προκύπτει από την πρόδρομη έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το δέντρο είχε αναπτύξει τις ρίζες του κάτω από έναν ογκόλιθο, στον οποίο είχε εδραστεί το ανατολικό βάθρο της γέφυρας, και όταν κατέρρευσε υπό την ισχυρή πίεση του νερού του Αράχθου λειτούργησε ως μοχλός, πολλαπλασιάζοντας την υδατική δύναμη που ασκούνταν στο βάθρο του μνημείου.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των επιστημόνων, οι κλυδωνισμοί που προκλήθηκαν από την ωστική δράση του ποταμού επί του ανατολικού βάθρου, το οποίο είχε επί χρόνια υποσκαφεί στο θεμέλιό του, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει αρχικά το μεσαίο τμήμα του μεγάλου τόξου (βάρους.. 

Eλ. Τύπος: εργοδοσίας θράσος απροσμέτρητον...

Με περίσσιο θράσος η εργοδοσία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, μέσω mail, προτείνει στους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, να προβούν σε εθελούσια “αυτοχειρία”. Τους προτείνει να απεμπολήσουν όσα απέμειναν- απο την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και την αδράνεια των πλειοψηφιών στις Ενώσεις -δικαιώματα τους, να περάσουν στην κατηγορία του χωρίς οικονομική και ιατροφαρμακευτική στήριξη ανέργου.
Ο χοντροκομμένος αυτός εργοδοτικός εκβιασμός, πατάει και σε κινήσεις “καλής θέλησης” των εργαζόμενων για να μην κλείσει το “μαγαζί”. Ομως δεν πάει άλλο!
Οι εργαζόμενοι του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ και μνήμη και πείρα και κρίση διαθέτουν. Γνωρίζουν ότι τα “μαγαζιά” ανοίγουν ή κλείνουν απο τους ίδιους τους εργοδότες, ανάλογα με τα δικά τους..

Μιμή Τουφεξή για ΕΔΟΕΑΠ: Κι όμως μπορούμε

Από την υποψήφια για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, Μιμή Τουφεξή, λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι
Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν συρρικνώνεται ,δεν πτωχεύει, δεν κλείνει όπως επιχειρούν να μας πείσουν μερικοί για να μας επιβάλουν μάνατζερ και να αναθέσουν τη ζωή μας σε ασφαλιστικές εταιρίες που μετρούν και υπολογίζουν μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους
Ακόμα και τώρα ,αυτή την ύστατη και κρίσιμη στιγμή ,μπορούμε να τον σώσουμε να τον στήσουμε ξανά στα πόδια του επαναφέροντας το ανθρώπινο πρόσωπο με βάση το οποίο θεμελιώθηκε , στο νέο ΔΣ , στις σχέσεις μεταξύ μας με τους γιατρούς μας και όλους τους εργαζόμενους του.
Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι είναι ο μόνος δημοσιογραφικός οργανισμός που μας ενώνει αφού συνδέεται άμεσα με τη υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας..
Απευθύνομαι πρώτα στους άνεργους συναδέλφους και τους καλώ να πιστέψουν στην μελλοντική.. 

Οι Σκαναβήδες απειλούν με λουκέτο και ζητούν 20 απολύσεις!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ιδιοκτησίας του “Ελεύθερου Τύπου” για την αποπληρωμή των χρωστούμενων -με την οποία σταμάτησε και η απεργία των εργαζομένων- και οι εκδότες της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος απαιτούν μείωση αποδοχών κατά 40% και απολύσεις 20 ατόμων!
Ο Δ. Μπενέκος που επανήλθε στην ιδιοκτησία του Ε.Τ και συμμετείχε ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το ξεκαθάρισε κυνικά. Δεν έχω πρόβλημα να κλείσω την εφημερίδα, το έκανα και στο παρελθόν κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω, είπε στα μέλη του ΔΣ αφήνοντάς τα άφωνα.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες και οι δυο εκδότες απαιτούν εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 20 εργαζομένων, μείωση αποδοχών κατά 40%(!), συμπτύξεις τμημάτων, μειώσεις ονομαστικών μισθών για να πληρώνονται μειωμένες εισφορές στα ταμεία! Δηλαδή με απλά λόγια οι..

Με αναμμένα αλάρμ στην Ασκληπιού...

Η Άννα Καραμανλή και η ψήφος της στις εκλογές των Αθλητικών Συντακτών 

Ο κλάδος της αθλητικής δημοσιογραφίας μπορεί να είναι υπερήφανος για πολλούς λόγους, αλλά από χθες και για έναν επιπλέον. Η βουλευτής κυρία Άννα Καραμανλή δεν ξεχνά την ταπεινή επαγγελματική καταγωγή της και έσπευσε νωρίς το πρωί να ψηφίσει στις εκλογές του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν είναι λίγο μία μητέρα του έθνους να αφήνει το βουλευτικό της έργο, το χρέος προς την πατρίδα, και να κλέβει χρόνο για να τιμήσει τη Δημοσιογραφία η οποία την έχασε στη σκληρή διεκδίκηση με την Πολιτική.
(Άσχετο αν όλοι οι άλλοι που πήγαμε – όσοι τέλος πάντως πήγαμε – να ψηφίσουμε, δεν μας..

Ψυχάρης: Κάντε ό,τι νομίζετε με τον Πρετεντέρη!..

Ποιοι του ζήτησαν να κόψει την εκπομπή του τηλεπαρουσιαστή στο Μega

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι διαρροές που θέλουν τον Γιάννη Πρετεντέρη να βρίσκεται υπό την δυσμένεια μετόχων της εταιρείας Τηλέτυπος και κάποιοι από αυτούς να ζητούν μέχρι και την απομάκρυνσή του. Ως αιτιολογία στο αίτημά τους προβάλουν τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η δευτεριάτικη εκπομπή του Πρετεντέρη.
Ενδεικτικό των προθέσεων κάποιων μετόχων είναι κι ο διάλογος που αποκαλύπτει το enimerosi24,  και φέρεται να έγινε ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο του MEGA Σταύρο Ψυχάρη, με υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού, που σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι, είτε ο διευθυντής προγράμματος Λοΐζος Ξενόπουλος είτε ένας από τους δύο μάνατζερ της εταιρίας, Ηλίας Τσίγκας ή Θανάσης Ανδρεούλης.
Το στέλεχος μετέφερε στον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ τον προβληματισμό της διοίκησης, σχετικά με την κακή πορεία της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη επισημαίνοντάς του ότι.. 

Αλλάζει χέρια το Mega

Φουντώνει το ενδιαφέρον γύρω από το Mega, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Πήγασο. Πληροφορίες αναφέρουν πως τον τελευταίο μήνα έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απόκτηση του ποσοστού του ΔΟΛ που ανέρχεται στο 20%. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει η πλειοψηφία του 50+1% που προκύπτει από τη συμμαχία ΔΟΛ – Πήγασου και ο έλεγχος του ζημιογόνου τηλεοπτικού σταθμού θα περάσει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.
Με μια νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν οι δύο άλλοι κύριοι μέτοχοι, ίσως ανοίξει ο δρόμος για τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου. Στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης επικρατεί έντονος προβληματισμός, διότι το σχέδιο της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί με άλλους όρους, μετά..

Θα τους αφήσουμε;

Η παγίδα των «επαγγελματικών ταμείων» και οι σειρήνες της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ
   
 Από τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, Γιάννη Αγγέλη και την Πόπη Χριστοδουλίδου, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Τελευταία έχουν επανεμφανισθεί οι «σειρήνες» της μεταμόρφωσης του ΕΔΟΕΑΠ σε κάτι από… «Επαγγελματικό Ταμείο». Είναι οι ίδιες σειρήνες που εδώ και καιρό ευαγγελίζονται την κατάργηση του πραγματικά αυτοδιαχειριστικού χαρακτήρα του Ταμείου μας και την ανάθεση της διοίκησής του σε «επαγγελματίες» οικονομικούς διευθυντές. Όπως αυτούς, για παράδειγμα, που έχουν μετατρέψει τα τελευταία χρόνια τους περισσότερους ομίλους ΜΜΕ, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους, σε μηχανές παραγωγής ανέργων και ζημιών που τροφοδοτούν τα εμβάσματα στις τράπεζες της Ελβετίας.
Γιατί όμως τέτοια βιασύνη; Τι πραγματικά είναι τα περιβόητα «επαγγελματικά ταμεία»;
Η αλήθεια καταγράφεται:
· στην «Λευκή Βίβλο» της Ε.Ε. για το ασφαλιστικό,
· στις προβλέψεις της περιβόητης Solvency II που αφορά στις ασφαλιστικές Εταιρείες και..

Για το ανθρώπινο πρόσωπο του ΕΔΟΕΑΠ

Από τη δημοσιογράφο Σόνια Χαϊμαντά -μέλος της ΕΣΗΕΑ και υποψήφια για το  Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ λάβαμε και δημοσιεύουμε:«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ανακτήσει το ανθρώπινό του πρόσωπο. Η κρίση, οικονομική, ανθρωπιστική και αξιακή,  κατάφερε  καίριο πλήγμα στη δημοσιογραφική κοινότητα, άφησε στο περιθώριο εκατοντάδες ικανούς δημοσιογράφους οδηγώντας τους στην ανεργία, ενώ χαλάρωσε σε μεγάλο βαθμό τον συνεκτικό ιστό αλλά και τις αντιστάσεις για τη διεκδίκηση και κατάκτηση ενός δημοσιογραφικού περιεχομένου, απαλλαγμένου από τη σφραγίδα της «γραμμής» των μνημονίων και στενών συμφερόντων των ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Συνέπεια όλων των παραπάνω αλλά και των ληστρικών κουρεμάτων των αποθεματικών μας, ήταν ο ΕΔΟΕΑΠ, ο Ασφαλιστικός Οργανισμός που αποτελεί πυλώνα του Κλάδου των ΜΜΕ και στήριγμα.. 

«Το δίκιο το έχουν οι απολυμένοι και όχι οι γκλαμουράτοι και οι ψωνισμένοι»

Ανταπόκριση των απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis (του Ανδρέα Κουρή) για τη διαδήλωση έξω από το νυχτερινό μαγαζί ΕΝΑΣΤΡΟΝ κατά τη διάρκεια της 3ης διοργάνωσης του ελληνικού Τελικού της Eurovision από το MAD (του Ανδρέα Κουρή):
"«Κουρή αν δεν μας δώσεις αυτά που μας χρωστάς,μπροστά σου θα μας βρίσκεις όπου και να πας»
Κορυφώνοντας τον αγώνα μας και πολλαπλασιάζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας προχωρήσαμε την περασμένη Τετάρτη (4/3) στην πραγματοποίηση μιας μαχητικής διαδήλωσης έξω από το νυχτερινό μαγαζί ΕΝΑΣΤΡΟΝ κατά τη διάρκεια της 3ης διοργάνωσης του ελληνικού Τελικού της Eurovision από το MAD του Ανδρέα Κουρή με τη δυναμική συμμετοχή αλληλέγγυων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και μελών ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων και την συγκινητική και τιμητική για εμάς παρουσία των απεργών της Coca Cola 3E που κατέβηκαν με δικό τους πανό, δίπλα στα πανό της διαδήλωσης.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαδηλώσαμε δυναμικά μαζί  με τους αλληλέγγυους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία του Ανδρέα Κουρή που, μέσω του MAD, ανέλαβε τη διοργάνωση. Αλλά,.. 

Με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος:

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος στις επικείμενες εκλογές για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ στηρίζει τους Γιώργο Μέρμηγκα, Κώστα Παπαδή, Μιμή Τουφεξή και Σόνια Χαϊμαντά, έχοντας στόχο την πραγματική παρέμβαση και αλλαγή των συσχετισμών σε μια κρίσιμη περίοδο για το Ταμείο μας.
Η Συσπείρωση και οι υποψήφιοί της δεν έχουν ανάγκη τη στήριξη από πρόσωπα του παλαιού συστήματος που έχουν ευθύνη για την σημερινή πορεία του Ταμείου μας, πολλώ δε μάλλον που τα.. 

ΕΔΟΕΑΠ: πριβέ κλαμπ για λίγους και «εκλεκτούς»;

Eκλογικός «μονόδρομος» στον ΕΔΟΕΑΠ η υπερψήφιση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη

Όταν παλεύεις 21 μήνες ενάντια στο «μαύρο» όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στην Παιδεία, την Υγεία και όπου αλλού είναι ανοιχτά μέτωπα, τότε ΔΕΝ μπορείς στον ΕΔΟΕΑΠ να ψηφίσεις τους απολογητές του και τους πολιτικούς φίλους της μέχρι πρότινος συγκυβερνητικής παρέας που αποδοκιμάστηκε κεντρικά πολιτικά, έχοντας βυθίσει μια χώρα στην καταστροφή.
Μην κοιτάς που το παίζουν «πρόσωπα» και «ακομμάτιστοι», ντρέπονται να πουν ότι ήταν παρεούλα με τη συγκυβέρνηση των συσσιτίων και των χημικών και παραμένουν αμετανόητοι μνημονιακοί χασάπηδες των περικοπών σε βάρος του κόσμου της δουλειάς.
Όταν η ασφάλιση και η περίθαλψη πρέπει να έχουν στόχο την προστασία του κόσμου της δουλειάς, κυρίως όσων δοκιμάζονται από τις επιθέσεις, τότε ΔΕΝ μπορείς στον ΕΔΟΕΑΠ να ψηφίσεις όσους θέλουν να τον μετατρέψουν σε πριβέ κλαμπ για λίγους και «εκλεκτούς».
Όταν θέλεις να αντιμετωπίσεις τη φτώχεια, πρέπει να τα βάλλεις με τον πλούτο, τότε ΔΕΝ μπορείς.. 

Ο εφοπλιστής που αγοράζει κανάλια...

...και ο ρόλος του Γιάννη Παπουτσάνη

Το 2011 άρχισαν οι φήμες πως ο εφοπλιστής κάνει μεγάλο comeback στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας. Λιγότερο από δύο χρόνια έτρεχε στα δημοσιογραφικά «ρουλεμάν» η είδηση ότι μπαίνει στον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά. Μάλιστα, ακούστηκε ότι ο τελευταίος τού ετοίμαζε και γραφείο δίπλα από το δικό του, πληροφορία που, όπως αποδείχθηκε, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
Πριν από μία δεκαετία το όνομά του ενεπλάκη στα διοικητικά της ΑΕΚ και εσχάτως εμπλέκεται στην εξαγορά μιας σειράς τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας.
Ως εκπρόσωπος του συγκεκριμένου εφοπλιστή-επιχειρηματία εμφανίζεται ο άνθρωπος που οδήγησε σε εκδοτικό «ναυάγιο» τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπουτσάνης. Η παρουσία του τελευταίου έχει αρχίσει να προκαλεί και ψιθύρους που φτάνουν μέχρι και στην εμπλοκή του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ανεξάρτητα από τα όσα ακούγονται στην πιάτσα, έχει αξία.. 

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Με ποιους βγάζει εφημερίδα ο Γιώργος Τράγκας

Τι κρύβουν οι συχνές συναντήσεις του «ανοιχτοχέρη» εκδότη με τον Σαμαρά

Με τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά  προχωρά ο «ανοιχτοχέρης» και «καλοπληρωτής» εκδότης του «Crash», Γιώργος Τράγκας.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, όπως γράφει το Secret των Παραπολιτικών, έχουν πυκνώσει οι επαφές των δύο ανδρών, με τον Σαμαρά να ποντάρει στον Τράγκα, αναγνωρίζοντας τη στροφή που έχει κάνει υπέρ της Ν.Δ. ο παραγωγός του Real FΜ.
Οι προετοιμασίες για την έκδοση της εφημερίδας βρίσκονται στην τελική ευθεία και όπως έχει ξαναγραφεί, ο τίτλος του νέου εντύπου θα είναι «Ελεύθερος Σκοπευτής», όπως ονομάζεται και η τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα.
Σχετικά με τους συντελεστές του νέου φύλλου, για τη θέση του διευθυντή προορίζεται ο..

Γκίκα, καλύτερα να μη μιλάς...

Από που πάνε για τη νήσο Jersey;

Τι θέλει και εκτίθεται με νέες τηλεοπτικές δηλώσεις ο Γκίκας Χαρδούβελης;
Εντάξει τα έβγαλες έξω τα λεφτά σου γιατί φοβήθηκες μην τα... χάσεις, όπως «εξομολογήθηκες» στην Τσαπανίδου, αλλά μην συνεχίζεις... Διότι αφενός προκαλείς τους πολίτες που φτωχοποίησε η πολιτική σου και αφετέρου δημιουργείς νέα ερωτήματα που σε εκθέτουν περαιτέρω.
 Τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη στο Star το πρωί της δευτέρας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, «αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα». Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Γ.  Σακελλαρίδης:
1) Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν..

Ο Βαρουφάκης και η πτώση του Έθνους...

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Μπορεί και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης να είναι δημοφιλής και συμπαθής στο «πόπολο» και οι πωλήσεις των βιβλίων του διεθνώς να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να βοήθησε και τις πωλήσεις του κυριακάτικου ΕΘΝΟΥΣ να ανέβουν.
Μάλιστα η εφημερίδα του Μπόμπολα που προσέφερε ένα ακόμη βιβλίο του οικονομολόγου Βαρουφάκη, Γκαλμπρέιθ κλπ («Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ»), σημείωσε και πτώση στις κυκλοφορίες αυτής της Κυριακής!
Πρώτο στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων, πανελλαδικά, παραμενει σταθερά το..

To θύμα, o Xαρδούβελης!..

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ. Και επειδή είχα μπροστά μου πληρωμές, έβγαλα έξω κάποια χρήματα.». Αυτό υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, στο Star.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως έπεσε... θύμα(!), καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο!
 Μα είναι δυνατόν ένας υπουργός Οικονομικών να βρίσκει τέτοιες δικαιολογίες; Στο κάτω κάτω αν φοβάσαι και βγάζεις τα χρήματά σου έξω και μάλιστα σε δόσεις, τότε αρνείσαι να γίνεις υπουργός και κάθεσαι στα αυγά σου και στα... λεφτά σου.
Κι όπως λέει κι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης  Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη..

ΑΠΕ: ο Σκυλλάκος φεύγει, ο Ψύλος έρχεται

Απομακρύνεται από τη θέση του γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορειου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος, που αποτέλεσε επιλογή του Γιώργου Μουρούτη.
Μάλιστα, όπως γράφει το Secret (Παραπολιτικά), ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν θέλει ουτε να ακούει το όνομα «Σκυλλάκος».
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν εσχάτως για αντικαταστάτες του Σκυλλάκου στο ΑΠΕ ήταν και αυτο του συγγραφέα και δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλου και μάλλον προκρίνεται για την θεση του γενικού διευθυντή στο Πρακτορειο. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος.. 

- Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; - Ρώτα τον εισαγγελέα

Δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σέρνονται στα δικαστήρια επειδή γράφουν με τρόπο που δεν αρέσει. Αυτή τη φορά όμως το Κουρδιστό Πορτοκάλι βρίσκεται αντιμέτωπο με δίωξη γιατί αμφισβήτησε τις περιβόητες ανακαλύψεις της κυρίας Περιστέρη και Μενδώνη.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα kourdistoportokali η κυρία Μενδώνη έστειλε εισαγγελική παραγγελία στην κυρία Γκοτζαμάνη στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014 γράφοντας: «Σας αποστέλλω εκτυπώσεις δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, σχετιζόμενα με την εν εξελίξει ανασκαφή στην Αμφίπολη και τα οποία καταφανώς προσβάλλουν το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Πολιτισμού. Σας παρακαλώ για τα καθ’ υμάς».
Τα δημοσιεύματα αφορούσαν τη φιέστα που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά προεκλογικά να προσπαθεί να εμψυχώσει τα εθνικά συναισθήματα των Ελλήνων. Το..

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Άλλα αντ’ άλλων…

 Ποιος είχε την ευθύνη του δελτίου ειδήσεων, απόψε (Kυριακή 8/3) στο MEGA;
Ό,τι ήθελαν έλεγαν...
Ακούστηκε, ότι η κυβέρνηση θα «συγκαλέσει δημοψήφισμα» (συγκαλείται το δημοψήφισμα;), ενώ για την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από αντεξουσιαστές, είπαν, ότι γίνεται με αίτημα «την απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού» (καμία σχέση)!..

Κ. Ντελέζος: Ν΄ απομονώσουμε τους συνοδοιπόρους Εκείνης..

 ...που υιοθέτησαν και επιδιώκουν να συνεχίσουν το έργο της στον ΕΔΟΕΑΠ

«Να κόψουμε το δρόμο στους εφιάλτες και να κλείσουμε τους διαδρόμους που οδηγούν σε ασφαλιστικές εταιρίες. Οφείλουμε να απομονώσουμε τώρα και τους συνοδοιπόρους Εκείνης που υιοθέτησαν και επιδιώκουν να συνεχίσουν το έργο της. Φαινόμενα σήψης, αλαζονείας και «προσωπικών επιλογών», δεν έχουν θέση στην ζωή μας». Αυτά καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Κώστας Ντελέζος που είναι υποψήφιος για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και καλεί στη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου σωτηρίας για να κρατηθεί όρθιος ο Οργανισμός.
Τώρα ποιά είναι Εκείνη; Ας το μαντέψει ο καθένας.
 Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Κ. Ντελέζου:..