ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σάλος από τις κρυφές κάμερες στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ

Αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός δύο συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας 20.
Οι μικροκάμερες τοποθετήθηκαν στον χώρο του κυλικείου της Ένωσης χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Νόμο διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που προβλέπουν την ανάρτηση πινακίδας με σαφή προειδοποίηση πως ο χώρος βιντεοσκοπείται.
Τις συσκευές εντόπισε ο πρώην αστυνομικός συντάκτης και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης που ενημέρωσε αμέσως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, εξηγώντας ότι πρόκειται για κάμερες εικόνας και ήχου.
Κλήθηκε η αστυνομία άνδρες της οποίας βεβαίωσαν την ύπαρξη των δύο συσκευών.
Ερωτηθείσα για την παρουσία των καμερών η εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το..
κυλικείο απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν η εταιρεία που τις εγκατέστησε χωρίς όμως ούτε να ενημερώσει τους υπευθύνους της ένωσης ούτε και να τοποθετήσει μια πινακίδα που να ενημερώνει για την λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών συσκευών.
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ζήτησε από τη νομική υπηρεσία να διερευνηθούν οι δυνατότητες καταγγελίας της σύμβασης και κάθε δυνατότητα της ΕΣΗΕΑ να κινηθεί αστικά και ποινικά εναντίον της εταιρίας που ενοικιάζει το καφέ το οποίο στεγάζεται εντός του κτιρίου της Ένωσης.