ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Έπιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη με την γίδα στην πλάτη

Ιδού ο (τέως) υπουργός μας! Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες μετά το δημοσίευμα της Real News, που αποκαλύπτει πως ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός και πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο Χαρδούβελης το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν..  υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).
Ο Χαρδούβελης έσπευσε να απαντήσει στο δημοσίευμα ισχυριζόμενος πως τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν σε έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία τόσο του ίδιου, όσο και της συζύγου του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα (συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα), δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό.
«Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος του;» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει:
«Το μείζον ζήτημα δεν είναι ότι έβγαλε απλώς χρήματα στο εξωτερικό, αλλά ότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και των ποσών που δήλωσε στην εφορία το 2011. Στο διάστημα 5 Μαΐου 2012 και 14 Ιουνίου 2012 πραγματοποίησε 56 μεταφορές κεφαλαίων, ποσών κάτω των 10.000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος». Αυτά τα έπραξε ο άνθρωπος την ίδια στιγμή που καλούσε μαζί με τον Σαμαρά τον ελληνικό λαό σε περαιτέρω θυσίες.
«Μάλλον έχουν πολλά να μάθουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.