ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Εσύ ξέρεις! Πες μου τι γίνεται με την Ελευθεροτυπία!..»


«Εσύ ξέρεις! Πες μου τι γίνεται με την Ελευθεροτυπία!..»
Τον περιπτερά στην Κάτω Κηφισιά ούτε τον ήξερα, ούτε τον είχα ξαναδεί. Απλώς περνώντας με το αυτοκίνητο σταμάτησα για να αγοράσω την «"Ελευθεροτυπία" των απεργών εργαζομένων».
Ισως να του έκανε εντύπωση το μυστήριο και συνομωτικό(;) ύφος που είχα όταν του είπα: «Εχεις Ελευθεροτυπία; Γιατί δεν την βλέπω ανάμεσα στις στίβες με τα κυριακάτικα...».
Δίνοντάς μου τα ρέστα και την εφημερίδα (που βρήκε χωμένη κάπου μέσα), ξαναρώτησε:
« Θα βγαίνει κανονικά από δω και πέρα; Μου έφεραν 10 φύλλα κι αυτό είναι μόλις το δεύτερο που πουλάω. Η Ελευθεροτυπία είναι καλή εφημερίδα, τι συμβαίνει;».
Η απάντηση ήρθε αυθόρμητα:
«Μακάρι να ήξερα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν χωριστεί πλέον σε δύο, τρία ίσως και περισσότερα στρατόπεδα...».

Υ.Γ: Ξεφυλλίζοντας την «Ελευθεροτυπία - Απεργιακή έκδοση των εργαζομένων» διάβασα ότι «στο απεργιακό αυτό φύλλο μετέχει ενθουσιωδώς η πλειονότητα των εργαζομένων» και ότι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν άλλα..

Εγχειρήματα «τύποις απεργιακά» - στην ουσία ευλογημένα από την εργοδοσία

Τι αναφέρουν 12 της Ελευθεροτυπίας οι οποίοι στο μόνο εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν είναι το  «Εργαζόμενοι σε απόγνωση»

Δώδεκα εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας διαχωρίζουν τη θέση τους «από την έκδοση μιας "Ελευθεροτυπίας" υποτίθεται απεργών εργαζομένων, που γίνεται όμως με την πλήρη σύμπνοια, αν όχι υποστήριξη, της εργοδοσίας».
Οι Δημήτρης Αγγελίδης, Παναγιώτης Βωβός, Αρίστος Γιαννόπουλος, Ελένη Γκρούη, Ντίνα Δασκαλοπούλου, Βάσω Κανελλοπούλου, Τίνα Κουλουφάκου, Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, Αφροδίτη Πολίτη, Αυγή Πλατσή, Ελενα Σπανδωνή και Ευαγγελία Φραντζόγλου αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο:
«Δυστυχώς, το φύλλο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δεν μπορεί να είναι το "τρίτο –κατά σειράν- απεργιακό φύλλο" της "Ελευθεροτυπίας", όπως ψευδεπίγραφα αναφέρει το..

Το Sportsfan στα περίπτερα

Mια νέα εκδοτική προσπάθεια βρήκε τελικά το δρόμο προς τα περίπτερα. Αυτή τη φορά πρόκειται για εβδομαδιαίο αθλητικό περιοδικό, με το όνομα Sportsfan, που θα βρίσκεται στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα από αυτό το Σάββατο 16 Ιουνίου και κάθε Σάββατο.
Το Sportsfan, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, φιλοδοξεί να ξεφύγει από τα στενά όρια της επικαιρότητας φιλοξενώντας στις 84 σελίδες του αναλύσεις, συνεντεύξεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλα τα σπορ, διαδεδομένα και μη και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τη δημοσιογραφική ομάδα του Sportsfan αποτελούν οι:  Γιώργος Μανετάκης, Μενέλαος Σεβαστιάδης, Γιάννης Ψαράκης, Ηλίας Ματζαβάς, Πέτρος Περίχαρος, Σταμάτης Γαρρής, Βαγγέλης Αρναούτογλου, Γιάννης Λαμπίρης, Βασίλης Βλαχόπουλος, Νίκος Μποζιονέλος και Θάνος Σαρρής.
Στα θέματα του πρώτου τεύχους του περιοδικού περιλαμβάνονται:..

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νίκος Αλέπης: Δεν πρόκειται να εργαστώ άλλο τζάμπα για τα συμφέροντα της Χ Κ Τεγόπουλος

Τι αναφέρει σε επιστολή του για την έκδοση του απεργιακού φύλλου με τον τίτλο Ελευθεροτυπία

O εργαζόμενος της Ελευθεροτυπίας Νίκος Αλέπης με επιστολή του προς τον εκπρόσωπο των συντακτών της εφημερίδας Πάνο Σώκο γνωστοποιεί ότι δεν προτίθεται να μετέχει στην έκδοση ή να στηρίξει φύλλο που θα φέρει τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» ή παρεμφερή, αν η «Χ.Κ. Τεγόπουλος» δεν προχωρήσει πρώτα στην εξόφληση των οφειλών προς το πρόσωπο του. «Δεν πρόκειται να συναινέσω σε ένα ''έγκλημα'' εις βάρος της οικογένειας μου και των οικογενειών εκατοντάδων ακόμη εργαζομένων και να εργαστώ τζάμπα για τα συμφέροντα της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Πέντε μήνες ήταν αρκετοί» λέει χαρακτηριστικά ο Ν. Αλέπης που επισημαίνει: «Παρά τις καλές προθέσεις της πλειονότητας των συναδέλφων μας, το φύλλο που ετοιμάζεται θα είναι κατ’ επίφαση απεργιακό και επί της ουσίας θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. (...) Δεν μπορώ παρά να ψάχνω το λάκκο στη φάβα, όταν διαβάζω ότι διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας αυτές τις μέρες έχουν πλέον καθημερινή παρουσία στα γραφεία της Μίνωος, όχι όμως και..

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Απεργιακό φύλλο με την άδεια της Μάνιας και το όνομα «Ελευθεροτυπία»

Πριν λίγες ημέρες αναρωτιόμασταν τι φύλλο θα βγάλουν αυτό το Σάββατο (παραμονές εκλογών) οι εργαζόμενοι της Μίνωος.
Την απάντηση δίνει ο νομικός εκπρόσωπος της Χ. Κ. Τεγόπουλος, ο οποίος κατά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι η εργοδοσία επιτρέπει την έκδοση απεργιακού φύλλου με το όνομα «Ελευθεροτυπία» και μάλιστα δίνει το Α.Φ.Μ της εταιρείας για την έκδοση του φύλλου. Ο εκπρόσωπος της Μάνιας Τεγοπούλου δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Α. Ρουπακιώτη για το αν και πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και παρέπεμψε στο εγγύς μέλλον αναφέροντας ότι μπορεί να εξοφληθεί ένας μισθός. Κατά την τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) γνωστοποιήθηκε ότι η Χ Κ Τεγόπουλος θα καταθέσει και πάλι αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα…
Σχετικά με το ποια Ελευθεροτυπία θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 16 Ιουνίου, διαφωτιστική ήταν και η επιστολή του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη που..

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ποιός έκανε τον Βενιζέλο να χαμογελάσει;To τελευταίο διάστημα όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα στον  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχουν να λένε για το δύσθυμο του χαρακτήρα του και για το γεγονός ότι έχει χάσει παντελώς το κέφι του. «Εχει όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Εχει χάσει το χιούμορ του κι ούτε να χαμογελάσει πλέον δεν μπορεί...» λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει από παλιά…
Βέβαια κάποιοι που είδαν την συνέντευξή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΤΗΕΜΑ ΤV έχουν αντίθετη άποψη. «Εμείς είδαμε έναν άνθρωπο να χαμογελά πλατιά και μάλιστα να προσπαθεί να συγκρατήσει τα γέλια του» λένε χαρακτηριστικά. Φαίνεται πως ο μόνος που μπορεί να φτιάξει το κέφι του Βενιζέλου και να τον κάνει να..

Οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τη ΝΔΔελτίο τύπου - Ανακοίνωση
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την καταγγελία κατά του ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένη να προβεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε καταγγελία προς τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αφού το Γραφείο Τύπου του κόμματος λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σημερινή Διακαναλική Συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και τέσσερις μέρες μόλις πριν από τις εκλογές, ανακοίνωσε στους φωτορεπόρτερ που θα κάλυπταν τη συνέντευξη, πως θα είχαν στη διάθεσή τους για φωτογράφιση 3 (τρία!) «ολόκληρα»(!) λεπτά, λόγω «περιορισμένου χώρου»!
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, πως τον παραπάνω λόγο τον θεωρούμε παντελώς προσχηματικό με το δεδομένο ότι επανειλημμένα έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα..

Ανησυχητικές πληροφορίες για τον ΕΔΟΕΑΠ


Περιμένουμε με αγωνία την ενημέρωση από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τα αποθεματικά του ταμείου, τις εισφορές και τα χρέη των αφεντικών. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι άκρως ανησυχητικές. Μάθαμε ότι έγινε συνάντηση στην Αθήνα της Σπανοπούλου με τους προέδρους των Ενώσεων. Ειπώθηκαν πολλά και τέθηκαν ερωτήματα αλλά άκρη δεν βγήκε και τα μαντάτα είναι σκοτεινά και μαύρα. Γιατί όμως δεν βγαίνουν τώρα στον αέρα; Μήπως γιατί αν σκάσει και η φούσκα του ΕΔΟΕΑΠ, κάποιοι μνημονιακοί πολιτικοί, αυτοί που κούρεψαν μέχρι φαλάκρας, τα αποθεματικά δεκαετιών, αλλά και τα συνδικαλιστικά εξαπτέρυγα τους, σε προεκλογικό χρόνο θα πρέπει δημοσίως να απολογούνται;
Επειδή δεν έχουμε όλα τα “χαρτιά“ στα χέρια μας και ενδεχομένως μπορεί να γίνει λανθασμένη προσέγγιση των γεγονότων και των δεδομένων, κρίνουμε ότι αυτοί που έχουν την άμεση ευθύνη, πρέπει να εκπληρώσουν, άμεσα μάλιστα και πριν από την Κυριακή των εκλογών, το καθήκον τους, δηλαδή να..

Τρόμος από τη δραχμή της Χούκλη


Πολλοί τρομοκρατήθηκαν βλέποντας το διαφημιστικό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, το οποίο προαναγγέλει  την εκπομπή της Mαρίας Χούκλη η οποία θα μας πληροφορήσει για όλα αυτά που θα πάθουμε αν βγούμε από το ευρώ κι επιστρέψουμε στη δραχμή. Τρομοκρατήθηκαν ακούγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις διαφορών «ειδικών» και «εμπειρογνωμόνων» που παραπέμπουν σε σκηνικό από την ταινία Mad Max, με εικόνες από βενζινάδικα που δεν έχουν καύσιμα και φαρμακεία που δεν έχουν φάρμακα κι άλλες τέτοιες νοσηρές καταστάσεις...
Αραγε ποιοί είναι οι εγκέφαλοι που το σκέφτηκαν; Ποιοί διάλεξαν τη μουσική που παραπέμπει σε σκηνές της Αποκάλυψης; Ούτε η τρόικα και η Μέρκελ να είχαν εμπνευστεί το διαφημιστικό του τρόμου... Απλώς απαράδεκτο κύριοι του ΑΝΤ1!
Y.Γ: Αν είναι έτσι το διαφημιστικό καταλαβαίνετε πως..

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δομικές αλλαγές στο σάιτ του Χρήστου Ράπτη


Μετά από δεκατέσσερις μήνες λειτουργίας το σάιτ iefimerida.gr του Χρήστου Ράπτη προχώρησε σε αναδιάταξη της δομής του προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό και φιλικό προς τους αναγνώστες, αλλά και πιο μοντέρνο αισθητικά.
Στους δεκατέσσερις αυτούς μήνες το iefimerida.gr, όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο Χρ. Ράπτης, «κέρδισε την εμπιστοσύνη των χρηστών του Διαδικτύου με την αντικειμενική ενημέρωση, την ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της επικαιρότητας και τον πλουραλισμό στην θεματολογία του».
Ένα χρόνο και δύο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το iefimerida.gr -που θεωρείται ως ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα sites του ελληνικού διαδικτύου- αγγίζει τις 2.000.000 επισκέψεις τον μήνα, με 1.200.000 μοναδικούς επισκέπτες και πάνω από 8.000.000 pages views.
Ο ιδρυτής του σάιτ στο σημείωμά του προβάλει το..

Εκτός ΕΣΗΕΑ η Εύα Αντωνοπούλου της Oral B και του Head & Shoulders

Τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό με διαγραφή εξι μηνών από τα μητρώα της Ενωσης Συντακτών

Για έξι μήνες διεγράφη η τηλεπαρουσιάστρια Εύα Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Εναντίον της Αντωνοπούλου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, επειδή η συγκεκριμένη συμμετείχε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις της οδοντόβουρτσας «Oral B», καθώς και του σαμπουάν «Head & Shoulders». Η συμμετοχή της αυτή είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει: «Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».
Απολογούμενη ενώπιον του Π.Π. Συμβουλίου, η Εύα Αντωνοπούλου, είχε υποστηρίξει ότι τότε που δέχτηκε την πρόταση για το διαφημιστικό δεν ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και είχε και οικονομικές δυσκολίες. H Αντωνοπούλου στην απολογία της είπε..

Πολλά τα προβλήματα στην «αυτοκρατορία Κυριακίδη»Με το σταγονόμετρο εξακολουθούν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Espresso

Τεράστιο πλέον γίνεται το πρόβλημα με τη μισθοδοσία στον όμιλο του Πέτρου Κυριακίδη. Όπως πληροφορούμαστε οι πληρωμές στην εφημερίδα Espresso εξακολουθούν να γίνονται με το σταγονόμετρο. Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιοπορισμού, ενώ κάποιοι δεν έχουν ούτε τα ναύλα για να προσέλθουν στα γραφεία τους. Λιγότερα τα προβλήματα με την μισθοδοσία στον Flash αν και ο ραδιοσταθμό είναι πλέον σκιά του παλιού του εαυτού
Στην Espresso ο διευθυντής Μιχάλης Τιγκίρης εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και πρόβλημα συνεννόησης με την εργοδοσία καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του να συναντήσει τα αφεντικά του μαγαζιού για να τους εκθέσει την κατάσταση, εκείνα αρνούνταν να τον δεχθούν.  Τελικά του έκαναν την χάρη και συναντήθηκαν μαζί του χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. Είναι γνωστό βέβαια, εδώ κι αρκετό καιρό, ότι η διεύθυνση της Espresso αντιμετωπίζεται απαξιωτικά από την εργοδοσία που έχει αφήσει για μετά τις εκλογές τις όποιες αλλαγές στην κορυφή της εφημερίδας.
Την ίδια ώρα στον 4ο όροφο διαγκωνίζονται διάφοροι μνηστήρες για..

Κυκλοφορεί η νέα εφημερίδα του Σπύρου Τρίψα

Αύριο στα περίπτερα το ημερήσιο φύλλο με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά οι πληροφορίες που είχαν οι zoornalistas αποδείχτηκαν (για άλλη μια φορά) σωστές. Η εφημερίδα που ετοίμασε μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο Σπύρος Τρίψας θα κυκλοφορήσει πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ετσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ημερήσια εφημερίδα με το όνομα «Ελλάδα» θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη στα περίπτερα -σύμφωνα και με το σάιτ newpost.
Ο επικεφαλής του εκδοτικού εγχειρήματος Σπύρος Τρίψας, πρώην διευθυντής στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, όπως ακούγεται, «υπερέβαλε εαυτόν» και ετοίμασε ένα «έντιμο φύλλο» κεντροδεξιάς απόχρωσης.
Η συντακτική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν έμπειροι δημοσιογράφοι, πλαισιώνεται από..

Στη φυλακή ο Κώστας Γιαννίκος


Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί ο Κώστας Γιαννίκος που προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για το αδίκημα της μη καταβολής Φ.Π.Α., ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά το πέρας της απολογίας του ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο Κ. Γιαννίκος προσήλθε το πρωί στον ανακριτή καθώς η Οικονομική Αστυνομία τον καταζητούσε έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εις βάρος του από τη Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε στη μη καταβολή Φ.Π.Α., από μέρους του ALTER, πριν γίνει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Θυμίζουμε ότι ο Κ. Γιαννίκος είχε συλληφθεί ξανά (φωτογραφία) τον περασμένο Νοέμβριο για..

Τέλος η επιχειρησιακή στον Alpha με προειδοποίηση από τον Λαυρέντη για τη βιωσιμότητα του σταθμού

«Iδιαίτερα χαρούμενος» για την άφιξη του Μανώλη Λέκκα (αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου) δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Λαυρέντης Αλβέρτης. Και είναι χαρούμενος λέει διότι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον σταθμό και πιστεύει πως ο Λέκκας θα συμβάλει σημαντικά στη λύση των προβλημάτων με τη στρατηγική σκέψη, την εκτενή εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει...
Την ίδια ώρα ο Αλβέρτης με επιστολή του προς τους εργαζόμενους απέσυρε την πρόταση για επιχειρησιακή σύμβαση στο σταθμό, καθώς οι εργαζόμενοι την απέρριψαν γιατί προφανώς «δεν έγιναν πιστευτές ή αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία οι καλές προθέσεις» της εργοδοσίας. Ο Αλβέρτης στην επιστολή του κάνει σαφές και προειδοποιεί τους εργαζόμενους πως..

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

«Η Ουγκάντα δεν είναι Ελλάδα»...

Σύμφωνα με την «El Mundo», ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι -λίγο πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση του Eurogroup- έστειλε στον Ισπανό υπουργό Οικονομικών ένα SMS, όπου έγραφε: «Αντισταθείτε, είμαστε η τέταρτη δύναμη της ευρωζώνης. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα».
Δεν χρειαζόταν να πει ο Ισπανός πρωθυπουργός πως η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Θα μπορούσε να πει πως η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα.
Αν η χώρα μας συνεχίσει να πορεύεται στη διεθνή πολιτική σκηνή έχοντας προσκυνημένους και ξεπουλημένους ηγέτες, δεν θα αργήσει η ημέρα που ο πρόεδρος της Ουγκάντα θα πει «η Ουγκάντα δεν είναι Ελλάδα»...

Ποιά Ελευθεροτυπία θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο;

 Tελικά ποιά Ελευθεροτυπία θα κυκλοφορήσει και θα κρεμαστεί στα περίπτερα το Σάββατο παραμονή των εκλογών της 17ης Ιουνίου;
Θα κυκλοφορήσει φύλλο με το όνομα και τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας που ωστόσο θα είναι ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ή «η επιστροφή της Ελευθεροτυπίας» θα γίνει με έκδοση που θα έχει άλλο παραπλήσιο όνομα; Θα υπογράφονται τα κείμενα από τους συντάκτες; Τα νομικά κωλύμματα που υπήρχαν στα προηγούμενα απεργιακά φύλλα δεν ισχύουν για την έκδοση του Σαββάτου της 16ης Ιουνίου; Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου έχει δώσει την... «άδεια» της για τη χρησιμοποίηση του τίτλου της Ελευθεροτυπίας για το απεργιακό φύλλο;
 Οπως μας πληροφορούν εργαζόμενοι της Μίνωος το φύλλο που θα κυκλοφορήσει θα είναι ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ χωρίς όμως να διευκρινίζουν αν θα κυκλοφορήσει με το όνομα «Ελευθεροτυπία». Οπως λένε το φύλλο θα είναι απεργιακό γιατί..

Στα περίπτερα ξανά η Ελευθεροτυπία, το Σάββατο 16 Ιουνίου


Την επανακυκλοφορία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» προαναγγέλλει ο δημοσιογράφος της Δημήτρης Κανελλόπουλος. Μάλιστα όπως αναφέρει, στο e-tetradio.gr, η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, που θα κυκλοφορήσει μια μέρα πριν από τις εκλογές, θα περιλαμβάνει μια πλήρη ανταπόκρισή του από τη συναυλία του Bruce Springsteen στη Φλωρεντία.
Μάλιστα ο Κανελλόπουλος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «στο φύλλο της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας που θα κυκλοφορήσει κανονικά το Σάββατο 16 Ιουνίου θα υπάρχει, μετά από πολλούς μήνες και..

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΤΗΠΤΑ - μια Συνέλευση, ως μη γενόμενη...


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 
Μια συνέλευση που ουσιαστικά - για όποιον σέβεται τον εαυτό του - οφείλει να αναφέρεται ως μη γενόμενη...
Γύρω στους εβδομήντα συνταξιούχους και περίπου πενήντα εργαζόμενοι, είναι η "συγκομιδή" της διοίκησης που ηγείται το δίδυμο Θεοχάρη - Μυλωνά...
Τα διαδικαστικά - απολογίες οικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων - έστειλαν αρκετούς στα σπίτια τους πριν τη λήξη της συνέλευσης (με δεδομένες και ομολογημένες τις "ασάφειες" και "παραλείψεις" κυρίως στον οικονομικό απολογισμό - ελλείμματα παρελθούσης χρήσεως στο ταμείο της οργάνωσης που δεν αναφέρθηκαν, ευθύνες ποικίλες στον υπόλογο ταμία κ.λπ.)...
Ανεργία, υποαπασχόληση, απλήρωτοι, ατομικές συμβάσεις, επαπειλούμενες "ενώσεις προσώπων", ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πέρασαν ελαφριά και εν πολλοίς αθόρυβα...
Η πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης της ΕΤΗΠΤΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να..