ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Εσύ ξέρεις! Πες μου τι γίνεται με την Ελευθεροτυπία!..»


«Εσύ ξέρεις! Πες μου τι γίνεται με την Ελευθεροτυπία!..»
Τον περιπτερά στην Κάτω Κηφισιά ούτε τον ήξερα, ούτε τον είχα ξαναδεί. Απλώς περνώντας με το αυτοκίνητο σταμάτησα για να αγοράσω την «"Ελευθεροτυπία" των απεργών εργαζομένων».
Ισως να του έκανε εντύπωση το μυστήριο και συνομωτικό(;) ύφος που είχα όταν του είπα: «Εχεις Ελευθεροτυπία; Γιατί δεν την βλέπω ανάμεσα στις στίβες με τα κυριακάτικα...».
Δίνοντάς μου τα ρέστα και την εφημερίδα (που βρήκε χωμένη κάπου μέσα), ξαναρώτησε:
« Θα βγαίνει κανονικά από δω και πέρα; Μου έφεραν 10 φύλλα κι αυτό είναι μόλις το δεύτερο που πουλάω. Η Ελευθεροτυπία είναι καλή εφημερίδα, τι συμβαίνει;».
Η απάντηση ήρθε αυθόρμητα:
«Μακάρι να ήξερα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν χωριστεί πλέον σε δύο, τρία ίσως και περισσότερα στρατόπεδα...».

Υ.Γ: Ξεφυλλίζοντας την «Ελευθεροτυπία - Απεργιακή έκδοση των εργαζομένων» διάβασα ότι «στο απεργιακό αυτό φύλλο μετέχει ενθουσιωδώς η πλειονότητα των εργαζομένων» και ότι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν άλλα..
δύο («απεργιακά») φύλλα στις 23 και 30 Ιουνίου.

Υ.Γ1: Το σκίτσο του Στάθη (της Real news) στην πρώτη σελίδα και το άρθρο του Γιάννη Τριάντη (του Επενδυτή) σηματοδοτούν τα γραφόμενα περί κοινής προσπάθειας εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος που είτε βρίσκονται ακόμη στη Μίνωος είτε έχουν αποχωρήσει αναζητώντας αλλού στέγη και επαγγελματικό προσανατολισμό...

Y.Γ2: «Δυστυχώς αυτό το φύλλο που κυκλοφορεί ως "Ελευθεροτυπία" δεν είναι ούτε "απεργιακό" ούτε εκπροσωπεί τη συνέχεια της εφημερίδας. Είναι ένα "υβρίδιο", αποτέλεσμα ευθείας συναλλαγής της ιδιοκτησίας της επιχείρησης, μερίδας διευθυντικών στελεχών και κάποιων εργαζομένων.» Ετσι καταλήγει άρθρο της Αντας Ψαρρά στο διαδίκτυο. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της Ψαρρά και εδώ την απάντηση των Σωτήρη Στογιάννη και Γεωργίας Μυλωνάκη, μελών της εργασιακής επιτροπής.