ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τη ΝΔΔελτίο τύπου - Ανακοίνωση
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την καταγγελία κατά του ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένη να προβεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε καταγγελία προς τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αφού το Γραφείο Τύπου του κόμματος λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σημερινή Διακαναλική Συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και τέσσερις μέρες μόλις πριν από τις εκλογές, ανακοίνωσε στους φωτορεπόρτερ που θα κάλυπταν τη συνέντευξη, πως θα είχαν στη διάθεσή τους για φωτογράφιση 3 (τρία!) «ολόκληρα»(!) λεπτά, λόγω «περιορισμένου χώρου»!
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, πως τον παραπάνω λόγο τον θεωρούμε παντελώς προσχηματικό με το δεδομένο ότι επανειλημμένα έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα..
της Ένωσής μας (Ε.Φ.Ε.) για τη συμμετοχή της και τη συμβολή της στο σχεδιασμό για την αρτιότερη και χωρίς προβλήματα φωτοδημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων σημαντικών γεγονότων.
Οι Έλληνες Φωτορεπόρτερ είναι Φωτο-Δημοσιογράφοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από οποιοδήποτε Φορέα και Οργανισμό όταν καλούνται σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Τύπο και ο αποκλεισμός τους λειτουργεί σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Θεωρούμε παντελώς αδιανόητο δε το γεγονός, όπως μας είπαν, πως για να μας «εξυπηρετήσουν» θα μας παραδώσουν φωτογραφίες δικής τους επιλογής υποκαθιστώντας πλήρως τον πλουραλισμό στην ενημέρωση!
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο στη Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει πως αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά συνιστούν απροκάλυπτη φίμωση της Φωτο-Ειδησεογραφίας και κατά συνέπεια και της ελευθεροτυπίας και ως εκ τούτου, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών της, θεωρεί ότι είναι πλέον υποχρεωμένη να προβεί στο εξής σε ΕΜΠΑΡΓΚΟ σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και έως ότου οι υπεύθυνοι αποδεχτούν τους Φωτορεπόρτερ ως λειτουργούς του Τύπου.
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
 2. Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά
3. Γραφείο Τύπου ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
4. Γραφεία Τύπου των πολιτικών κομμάτων
5. ΠΟΕΣΥ
6. ΕΣΗΕΑ

Το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.
Ο Πρόεδρος Μάριος Λώλος                      Η Γεν. Γραμματέας Χριστίνα Ζαχοπούλου