ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ασφαλιστικά μέτρα και «εξυγίανση» στην Ελευθεροτυπία
Παιχνίδι με τις αφίσες στο blog του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου για τα ασφαλιστικά μέτρα και το σχέδιο «εξυγίανσης» (τα εισαγωγικά δικά μας) της Χ. Κ. Τεγόπουλος.
Θυμίζουμε ότι στην (επεισοδιακή) συνέλευση τους οι εργαζομένοι στην Ελευθεροτυπία, που παραμένουν απλήρωτοι για δύο και πλέον μήνες, αποφάσισαν να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι σε νέα συνέλευσή τους τη Δευτέρα θα συζητήσουν και το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το κλίμα πάντως στην Ελευθεροτυπία είναι τεταμένο και στην συνέλευση της Τετάρτης δεν έλειψαν οι έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα σε αυτούς που..

Ανακοίνωση εργαζόμενων του «Φίλαθλου» που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας

Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από εργαζόμενους στην εφημερίδα Φίλαθλος, οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.
Οπως αναφέρουν «η ιώβεια, επί 20ετίας, υπομονή στη συνειδητή ασυνέπεια της εργοδοσίας, έχει πλέον εξαντληθεί (...) είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι στο Φίλαθλο ούτε συλλογικές συμβάσεις εργασίας ίσχυσαν ποτέ, ούτε νόμιμα επιδόματα».
Οι εργαζόμενοι στον Φίλαθλο καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία σε συνεργασία με τη διεύθυνση πέτυχε την διάσπαση με αποτέλεσμα – πέραν του ηθικού ζητήματος – να κυκλοφορήσει κανονικά η εφημερίδα με περίπου δέκα εργαζόμενους.
Επίσης εντύπωση προκαλεί και η καταγγελλία κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων για τον οποίο γράφουν χαρακτηριστικά:
«(...) Η επεισοδιακή γενική συνέλευση των εργαζομένων της 21ης Σεπτεμβρίου, στην οποία θέσαμε θέμα απομάκρυνσης του εκπροσώπου Ντίνου Κούλη, ο οποίος δεν συμμετέχει στην επίσχεση και είναι σαφές ότι δρα πλέον εναντίον..

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η Πόπη Τσαπανίδου ανακαλύπτει αξίες…


«Στη ζωή μου έμαθα να διακρίνω το ψεύτικο. Να κοιτώ εκεί που κρύβεται η αυθεντική ομορφιά, η αλήθεια, η ειλικρίνεια. Στις αξίες αυτές στηρίζεται κάθε σχέση μου. Αυτές τις αξίες ανακάλυψα στη Roc, γι αυτό την εμπιστεύομαι για την περιποίησή μου. Αξίες Roc… Τρόπος ζωής για μένα!»
Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις αξίες που ανακάλυψε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου στα καλλυντικά Roc. Φανταζόμαστε ότι σίγουρα θα έχει πολλές αξίες ακόμη να ανακαλύψει (μέσω των καλλυντικών) που θα την «εμπνεύσουν» και θα της «ανοίξουν νέους ορίζοντες»…
Πιστεύουμε ότι η Τσαπανίδου δεν είχε κανέναν λόγο να διαφημίζει καλλυντικά με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε διάφορα περιοδικά και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Και καλή (καλοπληρωμένη) δουλειά λένε ότι έχει και σοβαρή δημοσιογράφος θεωρείται… Σε όσους ρωτούν για ποιό λόγο το έκανε απαντάει η ίδια η τηλεπερσόνα: «Αξίες Roc... Νέος τρόπος ζωής για μένα»...
Κάποιοι λένε ότι μετά τις περικοπές στους μισθούς που έκανε ο Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ, πολλοί τηλεαστέρες χειμάζονται και αναζητούν πρόσθετους πόρους για τα προς το ζειν...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στην Ελευθεροτυπία

Ψήφισμα Συνέλευσης 21 Σεπτεμβρίου
Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική, που παραμένουν απλήρωτοι για 67η μέρα, επιβεβαίωσε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, την απόφασή της να διεκδικήσει την καταβολή των δεδουλευμένων. Για το λόγο αυτό:
-Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ασφαλιστικων μέτρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση - εντολή. Ταυτόχρονα δίνει εντολή στους νομικούς συμβούλους των συνδικαλιστικών σωματείων, να καταθέσουν άμεσα στο δικαστήριο τις αιτήσεις των συναδέλφων, τις οποίες έχουν παραλάβει.
-Καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία και το διασωματειακό να παραστούν στη νέα συνέλευση των εργαζομένων, που θα γίνει την Δευτέρα και στην οποία θα συζητηθεί πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για..

Νέα κρίση στον ΔΟΛ – Παραιτήθηκε ο ΚαψήςΝέα διοικητική κρίση στον ΔΟΛ. Όπως ήταν (για πολλούς) αναμενόμενο παραιτήθηκε o Παντελής Καψής από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ. Θυμίζουμε ότι πριν από τρεις εβδομάδες ο Στ. Ψυχάρης τον είχε «αναβαθμίσει» αντικαθιστώντας τον στη διεύθυνση του Βήματος με τον Αντώνη Καρακούση. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως γράφει το newpost, ο Π. Καψής θα παραμείνει στον ΔΟΛ ως αρθρογράφος. Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος ο Ψυχάρης.
Πληροφορίες (newpost) που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο Καψής διαφώνησε με τον τρόπο χειρισμού των οικονομικών του συγκροτήματος- οικονομικών που δεν διέρχονται περίοδο παχέων αγελάδων. Η παραίτησή του, καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στον ΔΟΛ και ενδεχομένως..

Επιτέλους!.. Προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ., που είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 25ης και 26ης Μαΐου 2011 ως εξής:
Πρόεδρος: Δημήτρης Τρίμης
Α’ Αντιπρόεδρος: Νανά Νταουντάκη
Β’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ράμμος
Γεν. Γραμματέας: Μαρία Αντωνιάδου
Ταμίας: Γιάννης Αγγέλης
Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη συγκρότησή του, θα συνεδριάσει αύριο στη 1 μ.μ.

Διαβάστε εδώ τι προηγήθηκε της εκλογής προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ

Ασχημα μαντάτα από τον ΕΔΟΕΑΠ

Δεν φτάνει η επίθεση εναντίον των εργαζομένων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης δέχονται και άλλη επίθεση από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που φέρεται να αποφασίζει νέες μειώσεις στις παροχές των μελών – μετόχων της και να ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις για τα αποθεματικά μας χωρίς καν τη συμμετοχή μας…
Σε συνάντηση του ΔΣ με τους συντάκτες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας η πρόεδρος, Ελένη Σπανοπούλου, έθεσε ζήτημα συμμετοχής ή μη του ΕΔΟΕΑΠ στο κούρεμα των ομολόγων, με τη συμμετοχή μας ή όχι στη διαδικασία του roll over, βάσει σχετικής επιστολής Κουτρουμάνη προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
To ΔΣ απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, πετώντας το μπαλάκι… στη γνώμη των παριστάμενων δημοσιογράφων. Ωστόσο, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, εκτιμάται ότι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη αποφασίσει την υπαγωγή μας στις..

H ενημέρωση στα ερτζιανά κερδίζει έδαφος λόγω κρίσης

KΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΣΚΑΪ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ REAL FM

Εδαφος κερδίζει η ενημέρωση στα ερτζιανά, αφού το γενικότερο κλίμα της κρίσης και η έντονη τρέχουσα ειδησεογραφία που αυτό δημιουργεί στην ελληνική αγορά, στρέφει το ενδιαφέρον του κοινού στα θέματα της επικαιρότητας. Την ίδια ώρα το ραδιόφωνο, μετά από αρκετό διάστημα αρνητικών επιδόσεων -όσον αφορά τον τομέα της διαφημιστικής δαπάνης- τον περασμένο μήνα κατάφερε να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 21,45%.
Η αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για ενημέρωση σε όλα τα μέσα, καταγράφεται και στον τομέα του ραδιοφώνου, με ανακατατάξεις ωστόσο στην κατανομή των μεριδίων, πράγμα που σχετίζεται άμεσα με τη θέση που παίρνει το κάθε ραδιοφωνικό μέσο απέναντι στα γεγονότα.
Ο ΣΚΑΪ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος των ερτζιανών της Αττικής με..

Κρίσιμη συνέλευση στην Ελευθεροτυπία και πρόταση για κινητοποιήσεις


Νέα συνέλευση των εργαζομένων σε Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και την προσφυγή των εργαζομένων σε ασφαλιστικά μέτρα και στην Επιθεώρηση Εργασίας και να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο (έχουν πάρει έναντι 250 ευρώ).
Την ίδια ώρα η παράταξη Financial Crimes σε σκληρή ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η εργοδοσία στην Ελευθεροτυπία «τσέπωσε» δεκάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που υπάρχει κρίση, αντί να βάλει κάποιο ποσοστό από αυτά τα χρήματα στην εφημερίδα για να συνεχίσει την έκδοσή της, θέλει να φορτωθούν οι εργαζόμενοι όλο το βάρος.
Οι Financial Crimes πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους και..

Δάχτυλος Τζιμάκου πίσω από το άρθρο του Π. Θ. Αγγελόπουλου;

Τρόμος στην οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και της Γιάννας Αγγελοπούλου ετοιμάζεται λέει (ακόμη και) για αναδιανομή της τεράστιας περιουσίας της οικογένειας. Κι αυτό βάσει των όσων γράφει σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην Athens Voice.
Στο κείμενό του ο Π. Αγγελόπουλος κάνει λόγο για την ανάγκη λαϊκής εξέγερσης(!) και τη «δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων».
Οπως γράφει ο «αγανακτισμένος» Π. Θ. Αγγελόπουλος «βασικοί άξονες (του προγράμματος) πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και..

Ο χομπίστας«Παρακολουθώ τώρα τα δελτία ειδήσεων και λέω τέτοια ώρα αύριο να κατέβω μία βόλτα από το Alter! Έχω μαζέψει πολύ ατμό!».
Αυτό έγραψε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναγγέλοντας με αυτό τον τρόπο την επιστροφή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτοκού σταθμού Alter.
«Το Alter πρέπει να αποδείξει ότι με σέβεται...» έγραφε χαρακτηριστικά στο twitter πριν από 20 ημέρες ο (απλήρωτος επί 8 μήνες) Χατζηνικολάου όταν είχε ερωτηθεί αν θα επιστρέψει στις ειδήσεις.
Προφανώς το Αlter απέδειξε ότι τον σέβεται. Εκτός κι αν έπαθε κι αυτός στερητικό σύνδρομο «έκθεσης στο γυαλί» όπως ο Αυτιάς, ο Χαρδαβέλλας και οι λοιποί τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που κάνουν εκπομπές χωρίς να πληρώνονται(;). Ο Χατζηνικολάου άλλωστε, δεν φαίνεται να..

«Δεν αναζητείται επενδυτής»

Από τον Χρήστο Ράπτη λάβαμε mail με το οποίο μας πληροφορεί ότι οι πληροφορίες για αναζήτηση επενδυτή στο site http://www.iefimerida.gr/ είναι ανακριβείς. Προφανώς το συγκεκριμένο site έχει οικονομική αυτάρκεια για να συνεχίσει αυτόνομα την πορεία του, καθώς και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους (έχει και αρκετές διαφημίσεις) ώστε να μην χρειάζεται την συνδρομή κάποιου επενδυτή. Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην πράγματι αξιόλογη προσπάθεια. Παραθέτουμε..

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Αρνούμαστε να δουλεύουμε αμισθί για τα σπασμένα της "εναλλακτικής" εκδότριας...»

Επιστολή εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία

Δύο μήνες απλήρωτης εργασίας συμπλήρωσαν οι 870 εργαζόμενοι στις εταιρείες Χ. Κ. Τεγόπουλος και Φωτοεκδοτική, καθώς παραμένουν ανεξόφλητα τα δεδουλευμένα τους από τις 15 Ιουλίου.
Αλλά ας μην είμαστε αγνώμονες. Η εταιρεία μας ελέησε όχι μία αλλά και δεύτερη φορά με θραύσματα του μισθού. Μέσα στον Αύγουστο εξοφλήθηκε το 25% του δεύτερου 15ενθημέρου του Ιουλίου, ποσό που αντιστοιχεί σε 100 ως 200 ευρώ για τους περισσότερους μισθωτούς. Την εβδομάδα που πέρασε, εν όψει των ασφαλιστικών μέτρων που κατατίθενται η Χ.Κ. Τεγόπουλος φέρθηκε δημοκρατικά και γενναιόδωρα, ανεβάζοντας το μποναμά στο ιλιγγιώδες ποσό των 250 ευρώ για όλους.
(...)Οσοι, μέσα και έξω και από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία εξακολουθούμε να θέλουμε να δουλεύουμε, όχι σε φάμπρικα φοβισμένων υπαλλήλων, αλλά στην «εφημερίδα των συντακτών», δεν θα μείνουμε με..

Ναρκωτικά, όπλα, προστασία πίσω από τους συνδέσμους οπαδώνΝαρκωτικά, όπλα, προστασία, σεκιούριτι σε συναυλίες -ό,τι και αν σημαίνει αυτό- κλοπές, εισπράξεις ιδιωτικών οφειλών είναι η γκάμα των δραστηριοτήτων που βρίσκονται πίσω από τους λεγόμενους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών. Μοιάζουν με κέντρα εκπαίδευσης για κανονικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος. Ο θάνατος του Γιάννη Ρουσάκη, 21 ετών, στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη διάρκεια συμπλοκής οπαδών του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα και την ελληνική κοινωνία στη γνωστή κατάσταση «πέφτω απ' τα σύννεφα». Μια πολύπλοκη αλυσίδα βίας που υπό συνθήκες κρίσης πολλαπλασιάζεται.
Αποκαλύψεις που σοκάρουν στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του Κώστα Kυριακόπουλου στην Ελευθεροτυπία (19/11) για τις φυλές των χούλιγκανς και το..

Εισαγγελική παρέμβαση για την Αλουμίνιον

Φαίνεται ως η επιμονή του Σταύρου Ψυχάρη απέδωσε τελικά καρπούς. Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ για την Αλουμίνιον της Ελλάδος η οποία παρουσιάζεται ευνοημένη σε σχέση με άλλους παραγωγούς ενέργειας, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελέα Εφετών. Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Βήμα υπό τον τίτλο "Το colpo grosso με το ρεύμα - Πώς η ΔΕΗ επιτρέπει στην Αλουμίνιον να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από το ρεύμα" και συνεχίστηκαν στον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ και στο Βήμα της 18ης Σεπτεμβρίου.
Στα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι η Αλουμίνιον του ομίλου Μυτιληναίου παράγει ρεύμα με κόστος 60 ευρώ τη μεγαβατώρα, το πουλά στη ΔΕΗ με 87 ευρώ και στη συνέχεια το αγοράζει από τη ΔΕΗ για τις μονάδες με 51 ευρώ. Κατ΄αυτόν τον τρόπο το ετήσιο κέρδος της συναλλαγής ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.
Το ρεπορτάζ έκανε λόγο για «ευκολίες» με τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Χρ. Φώλια, της τέως υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, και του διαδόχου της και..

Βουλγαράκης: «Δεν θα μπορούσα να ήμουν σε ένα κόμμα με αρχηγό που πλήγωσε τη ΝΔ»


Φανερά ενοχλημένος με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τα «καρφιά» κατά παλαιών στελεχών, ο Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ για άλλη μια φορά μέσω του twitter του.
«Λοιπόν, συμφωνώ με το Σαμαρά. Ούτε γω θα μπορούσα να ήμουνα σε ενα κόμμα με αρχηγό κάποιον, που με τη συμπεριφορά του, πλήγωσε τη παράταξη» έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης μετά περίσσιας ειρωνίας προς τον πρόεδρο της ΝΔ θέλοντας να υπενθυμίσει την «αποστασία» του Αντώνη Σαμαρά το 1993 από την παράταξη της ΝΔ.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι χτες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση δημοσιογράφου στη ΔΕΘ σχετικά με..

Οι «κεραίες» του Μόσιαλου και οι «εκκρεμότητες» του Καλφαγιάννη

Eίναι γνωστό ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΡΤ με τις ευλογίες του Γιώργου Παπανδρέου. Ενα από τα ζητήματα είναι και ορισμένοι εκ των συνδικαλιστών που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής και διατυμπανίζουν ότι «θα φύγει νύχτα ο Μόσιαλος». Οι κεραίες του υπουργού Επικρατείας (τι κεραίες, πληροφοριοδότες δηλαδή) του είπαν τα νέα και αυτός αμέσως ζήτησε από τη διοίκηση τον φάκελο του αρχισυνδικαλιστή Καλφαγιάννη. Είναι γνωστό ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής έχει εκκρεμή ζητήματα στη Δικαιοσύνη για ψευδείς δηλώσεις τις οποίες φέρεται να υπέγραφε προκειμένου να λαμβάνει επίδομα! Καλά πληροφορημένη πηγή μού είπε ότι όχι μόνο ζήτησε τον φάκελο ο κ. Μόσιαλος, αλλά μίλησε και με τον κ. Πεταλωτή και ζήτησε να μάθει γιατί έχει κολλήσει η υπόθεση η οποία βρίσκεται ήδη..

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ανέβασε την τηλεθέαση (στο Extra) o Τράγκας

«ΔΟΥΛΕΥΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ALTER - MOΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 ΕΥΡΩ»

Χωρίς Αναισθητικό ξεκίνησε ο Γιώργος Τράγκας στο κανάλι Εxtra 3 ξεκινώντας τις εκπομπές του με το γνωστό του καταγγελτικό στιλ και τα «γουνάκια» που θα έρθουν για Παπανδρέου, Βενιζελο και λοιπούς. Φαίνεται πως στη νέα τηλεοπτική του στέγη ο Τράγκας βρέθηκε στο στοιχείο του καθώς μπορεί πλέον να τα δίνει όλα χωρίς να έχει τον σοβαρό Χατζηνικολάου να τον επαναφέρει στην τάξη.
Τώρα στο EXTRA 3 έχει τη δική του εκπομπή καθώς και μεγαλύτερη ελευθερία και αυτο το έδειξε και η εμφάνισή του ως σχολιαστή αμέσως μετά στον Γιάννη Παπαγιάννη και στο Αποκαλυπτικό Δελτίο, όπου ανέβασε κάθετα την τηλεθέαση.
Ο Τράγκας εγκατέλειψε το ALTER καθώς ήταν απλήρωτος για έναν ολόκληρο χρόνο. Μάλιστα όταν ζήτησε να πάρει το ένα τρίτο από αυτά που του χρωστάνε (τουλάχιστον 200.000 ευρώ) για να συνεχίσει στο κανάλι, εκπρόσωπος του fund Αργώ δεν του απάντησε ποτέ. Και όπως είπε χαρακτηριστικά σε..

Φτιαγμένος από Αλουμίνιο

Μου τηλεφωνούν από την Ουζουμπούρου ότι επιχείρηση που βρέθηκε να χρωστάει στο τοπικό Δημόσιο κάτι παραπάνω από 25 -μύρια έχει πίσω της μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Και η ιστορία αυτή αφορά τη συμμετοχή της ουζουμπουριανής εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κυνήγι κεφαλών που διοργανώθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα. Λέγεται μάλιστα ότι εκείνη την εποχή, η εκείθεν του Ατλαντικού διασπορά της Ουζουμπούρου είχε αισθανθεί πολύ έντονη τη θωπεία της εν λόγω εταιρείας.

Επί τη ευκαιρία, μιας και γράφω για την Ουζουμπούρου και τα σπορ της, μου είπανε ότι όλη την περασμένη εβδομάδα τοπικός φύλαρχος ζήταγε στο πιάτο το κεφάλι γνωστού επιχειρηματία. Δεν τα κατάφερε ωστόσο παρά την φιλότιμη προσπάθεια, καθ' ότι ο σβέρκος του υποψήφιου θύματος ήταν φτιαγμένος από... αλουμίνιο.

Εντός διαδικτυακού συναγωνισμού

Επιτελικό ρόλο στην ιστοσελίδα Χρήστου Ράπτη ανέλαβε ο Παντελής Ζαγοριανίτης μετά τις εκδοτικές περιπέτειες στην Κρήτη . O Ζαγοριανίτης μαζί με τον Σωτήρη Ξενάκη έχουν αναλάβει να «τρέχουν» την iefimerida (που σίγουρα επιδέχεται βελτιώσεων) και να συνδράμουν τον Χρ. Ράπτη στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες στο διαδίκτυο. Και οι τρεις έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και θεωρείται ότι έχουν καλή χημεία μεταξύ τους. Στόχος του Χρ. Ράπτη είναι η ιστοσελίδα με τη σχολιαστική ειδησεογραφία, τα πρωτότυπα ρεπορτάζ και τα ειδικά θέματα για την νεολαία, να ανέβει στις πρώτες θέσεις του διαδικτύου απέναντι σε sites που τα διαχειρίζονται επιχειρηματικοί κολοσσοί. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Το μόνο πρόβλημα (ως συνήθως) είναι το ρευστό γιατί ως γνωστόν -και σύμφωνα με τους Αμερικανούς- no money, no honey.
Προς αυτή βέβαια την κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες για..

Λειτουργεί (όπως πάντα) το διαίρει και βασίλευε στον ΔΟΛΣτον ΔΟΛ ασκούνται στο αγαπημένο άθλημα του διαίρει και βασίλευε. Στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου επικρατεί ένα ανεπανάληπτο μαλλιοκούβαρο, με τους εφημεριδάδες να απαιτούν περικοπές απ' το ραδιόφωνο και τα περιοδικά, τους περιοδικατζήδες να ζητούν περικοπές από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο και τους ραδιοφωνατζήδες να προτείνουν περικοπές στα περιοδικά και στις εφημερίδες.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο μέτωπο των προσφορών, όπου επικρατούν αντίρροπες τάσεις. Από τη μία εκείνη που υποστηρίζει ότι πρέπει να στηριχθεί η ψυχαγωγία και από την άλλη η έτερη που τάσσεται υπέρ της μόρφωσης. Και πάει λέγοντας...
Επί τη ευκαιρία, χαμός Κυρίου έγινε στη..

Στα βράχια της Λαυρεωτικής...Συνέβη χθες το μεσημέρι στα βράχια της Λαυρεωτικής λίγο προτού αρχίσει η πολυαναμενόμενη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.
Ο παλαίμαχος (πλέον) της πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης εθεάθη να κάνει την δική του προετοιμασία. Με την αγωνία στο κατακόρυφο για το αν η χώρα θα πάει σε χρεοκοπία ή όχι και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ετοιμάζεται για εκλογές, ο George V προέβη στις ακόλουθες σημαδιακές κινήσεις: φόρεσε μια απο τις πολύχρωμες βερμούδες του (της Villebrequin Saint Tropez), έβαλε τη μάσκα του, βούτηξε στη θάλασσα (κάτω από το εξοχικό του στην Πουνταζέζα) και επιδόθηκε στην αγαπημένη του ασχολία: το σνόρκελινγκ (ελληνιστί παρατήρηση του βυθού).
Την ίδια ώρα ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, σε ερώτηση του Φώτη Σιούμπουρα για το αν πρόκειται να επιστρέψουν στη ΝΔ τα γνωστά «βαρίδια», απαντούσε βαριεστημένα ότι «οι συμπεριφορές Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης»… Λίγη ώρα αργότερα ο Βουλγαράκης θα έσπευδε να βγεί από τη..

Εκτακτη έκδοση και νέα κυκλοφοριακή άνοδος για το «Θέμα»Κυκλοφοριακή άνοδο σημείωσε κι αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» που πούλησε περισσότερα από 165.000 φύλλα πανελλαδικά σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία των πρακτορείων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Βήμα» που το αγόρασαν περισσότεροι από 130.000 αναγνώστες. Η «Καθημερινή» πούλησε 124.000 φύλλα και βρέθηκε πολύ κάτω από τα 142.000 της προηγούμενης Κυριακής (Γαστρονόμος γαρ). Ακολουθούν το «Έθνος» με 88.000 φύλλα (δεν τραβάει ο Σαββόπουλος), η «Real News» και η «Ελευθεροτυπία» που πούλησαν γύρω στα 80.000 φύλλα και ο «Ελεύθερος Τύπος» με 30.000 φύλλα.
Η πρωτιά και η νέα κυκλοφοριακή άνοδος του «Πρώτου Θέματος» δεν οφείλεται μόνο στην (αξιόλογη) προσφορά των 4 μουσικών cd αλλά και στο γεγονός ότι ήταν η μόνη εφημερίδα που σήμανε συναγερμό και τόλμησε, κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό της, να βγάλει έκτακτη έκδοση το Σάββατο το βράδυ. Η έκτακτη έκδοση (τιμή στα περίπτερα 1 ευρώ) είχε αποκαλυπτικό και «φρέσκο» ρεπορτάζ για τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, την..

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται η «δημοκρατία» της Κυριακής

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να βγει στα περίπτερα το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «δημοκρατία». Ο Γιάννης Φιλιππάκης και ο Χρίστος Μουλίνος ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν ένα μεγάλο κομμάτι αναγνωστών από τη «λαϊκή δεξιά» που δεν καλύπτει ο κυριακάτικος τύπος της κεντροδεξιάς (Καθημερινή, Ελ. Τύπος, Real News, Βραδυνή). Το νέο φύλλο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα έχει μεγάλο σχήμα (όπως αυτό της Καθημερινής) ενώ θα δώσει έμφαση στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ - η εντολή είναι «μην αφήσετε κανένα σε χλωρό κλαρί, τα γράφουμε όλα για όλους». Στη «δημοκρατία» της Κυριακής λόγω του χαμηλού μπάτζετ θα αξιοποιηθούν περισσότερο στελέχη που δουλεύουν για το καθημερινό της εφημερίδας αν και..

Προβληματισμός στον «Κόσμο του Επενδυτή» - Tηλεοπτική στέγη ψάχνει ο Μπουσμπουρέλης


Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο εβδομαδιαίο οικονομικό φύλλο «Κόσμος του Επενδυτή» που η τύχη του συνδέεται και με τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το Alter. Οι χαμηλές κυκλοφορίες και η αδυναμία πληρωμής των μισθών στην ώρα τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το επιτελείο της εφημερίδας και λέγεται ότι ο Ν. Φελέκης σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα έχουν πέσει σε κατάθλιψη καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πληρώνονται, όπως λένε, όποτε το θυμηθεί ο Γιαννίκος…
Την ίδια ώρα προς αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης βρίσκεται η «ισχυρή ομάδα» του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας τους με τον Δ. Κοντομηνά και το Channel Nine που ξεκίνησε πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Ακούγεται πως..

Ο Γιάννης Χάρης για τη διακοπή της συνεργασίας του με Τα Νέα

του Γιάννη Η. Χάρη
Δώδεκα χρόνια επιφυλλίδες στα «Νέα», ο 13ος θέλησε να σταθεί στο ύψος του και να επαληθεύσει τις προλήψεις που τον αφορούν: η συνεργασία μου με την εφημερίδα σταμάτησε.
Η σελίδα, δεκαπενθήμερη επί 12 χρόνια, «Μικρά γλωσσικά» πρώτα, «Τα αδέσποτα» έπειτα, εβδομαδιαία με το έμπα ακριβώς του 13ου και με την ονομασία «Στην αγορά», αποχωρεί –την αποχωρούν, για την ακρίβεια. Περικοπές, υποτίθεται, ή όντως (καθώς το «Βιβλιοδρόμιο», όπου στεγαζόταν η στήλη, από τις 16 σελίδες έφτασε τις 6), δεν έχει ίσως τόσο σημασία.
Σημασία έχει πως η σελίδα φεύγει χορτάτη, α ναι, και με το παραπάνω.
Αν τώρα αυτή η «αποστρατεία» σταθεί αφορμή να επαναδραστηριοποιηθεί το μπλογκ, παναπεί κυρίως να ξεκουνηθώ να γράφω όσα μου μαζεύονται σε..

Ψυχάρης προς Παπανδρέου- Σαμαρά: Κάντε στην άκρη και βάλτε έναν τεχνοκράτη (ποιόν;) να μας σώσει!

Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη σήμερα μετά τις δραματικές εξελίξεις στη σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία και την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο άμεσος κίνδυνος μη καταβολής της 6ης δόσης, που θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών και η λήψη νέων μέτρων καθώς όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα δεν ικανοποιούν την τρόϊκα και τους Ευρωπαίους...
Την ίδια στιγμή ελέγχονται οι φήμες ότι της κυβερνητικής σύσκεψης θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη μετά και την ανοιχτή επιστολή του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ στο σημερινό Βήμα.
Ο Ψυχάρης με το (παραδόξως ισορροπημένo) κείμενό του προτρέπει τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά (που «του έχει φύγει ο πάτος», όπως είπε στη ΔΕΘ) να παραµερίσουν και να αναθέσουν «µε κοινή απόφασή τους την ευθύνη της εκπροσωπήσεως της χώρας σε τεχνοκράτη που ∆ΕΝ πολιτεύεται και ∆ΕΝ θα πολιτευθεί»!..
Ελπίζουμε να μην εννοεί τον εαυτό του, αν και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πρώτα απ' όλα Δημοσιογράφο με Δ κεφαλαίο σαν..

«Με διαφάνεια και αξιοκρατία» σε εφεδρεία εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ


Περίπου 650 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα βρεθούν, άμεσα χωρίς δουλειά. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο στην ΕΡΤ των 3.700 εργαζομένων(3000 μόνιμοι+700 συμβασιούχοι) θα βρεθούν εκτός ραδιομεγάρου το 10% του προσωπικού (300 υπάλληλοι) και το 50% των συμβασιούχων (350). Όλα αυτά, όπως γράφει το media-industry, χωρίς να είναι γνωστό με ποιες διαδικασίες θα κοπούν οι εργαζόμενοι, ενώ σημειώνεται πως δεν προκύπτει δημοσιονομικό όφελος. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ , ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ , αλλά και της ΠΟΕΣΥ, ενώ εναντίον του κλεισίματος των λειτουργιών τάχθηκε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με το θέμα της εφαρμογής της εγκυκλίου για την εργασιακή εφεδρεία σε ΕΡΤ και ΑΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος έστειλε διευκρινιστικές επιστολές προς..

Kαι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ελευθεροτυπία


Προς υπογραφή το δάνειο στην Ελευθεροτυπία”. Σύμφωνα με πληροφορίες ως την επόμενη Τρίτη θα έχει ανακοινωθεί η νέα δανειοδότηση της εφημερίδας από την Alpha Bank, ενώ είναι πολύ πιθανό να λάβει και δεύτερο δάνειο από άλλη τράπεζα. Το σκέλος της χρηματοδότησης θα ολοκληρωθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο μείωσης του προσωπικού.
Αντιθέτως στο ΔΟΛ, δείχνει να καθυστερεί η αύξηση του ποσοστού του Βίκτωρα Ρέστη, ενώ ο οργανισμός προετοιμάζεται για απολύσεις και μείωση των ωρών εργασίας.