ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ψυχάρης προς Παπανδρέου- Σαμαρά: Κάντε στην άκρη και βάλτε έναν τεχνοκράτη (ποιόν;) να μας σώσει!

Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη σήμερα μετά τις δραματικές εξελίξεις στη σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία και την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο άμεσος κίνδυνος μη καταβολής της 6ης δόσης, που θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών και η λήψη νέων μέτρων καθώς όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα δεν ικανοποιούν την τρόϊκα και τους Ευρωπαίους...
Την ίδια στιγμή ελέγχονται οι φήμες ότι της κυβερνητικής σύσκεψης θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη μετά και την ανοιχτή επιστολή του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ στο σημερινό Βήμα.
Ο Ψυχάρης με το (παραδόξως ισορροπημένo) κείμενό του προτρέπει τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά (που «του έχει φύγει ο πάτος», όπως είπε στη ΔΕΘ) να παραµερίσουν και να αναθέσουν «µε κοινή απόφασή τους την ευθύνη της εκπροσωπήσεως της χώρας σε τεχνοκράτη που ∆ΕΝ πολιτεύεται και ∆ΕΝ θα πολιτευθεί»!..
Ελπίζουμε να μην εννοεί τον εαυτό του, αν και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πρώτα απ' όλα Δημοσιογράφο με Δ κεφαλαίο σαν..κάποιον άλλο όνομα και μη χωριό...

Αναλυτικά το άρθρο του Ψυχάρη στο Βήμα:

«Στην εντατική ή στο νεκροτομείο;»
Ανοιχτή επιστολή προς τους κκ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά

Κύριοι,
τύχη αγαθή ή κακή τη μοίρα, το μέλλον αυτού του τόπου θα κριθεί από τις πράξεις σας- είναι ζήτημα ίσως ημερών!

Προκάτοχοί σας στην εξουσία, άλλοι με αδιαφιλονίκητες και άλλοι με αμφιλεγόμενες ικανότητες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Σημίτης και εν τέλει ο Κώστας Καραμανλής, έβαλαν ένα πετραδάκι στην οικοδόμηση της σημερινής Ελλάδας. Η Ιστορία θα αποτιμήσει εν καιρώ το έργο τους.

Οι προαναφερθέντες πολιτικοί ηγέτες έστω και αν ευθύνονται εν πολλοίς για αποφάσεις και επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή πτώχευση, δεν είχαν την «ευκαιρία» να καταστρέψουν τον Λαό και να διαλύσουν τη χώρα.
Αυτή την «ευκαιρία» την έχετε σήμερα εσείς οι δύο!...

Εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες βιώνουν τον διεθνή διασυρμό και την ουσιαστική πτώχευση της χώρας. Εχουν όμως ακόμη την κρυφή ελπίδα ότι έστω την τελευταία στιγμή ο από μηχανής θεός θα μας σώσει.

Στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία από μηχανής θεός δεν υπάρχει. Υπάρχετε όµως εσείς. Οι δύο αρχηγοί των µεγάλων κοµµάτων, που εδώ και δεκαετίες αλλάζετε κάθε τόσο θέσεις στα κυβερνητικά έδρανα και στις πολυθρόνες της αντιπολίτευσης. Η µονοµαχία σας για την εξουσία ,αν δεχθούµε τις δηµοσκοπήσεις, µοιάζει να συγκινεί, καλώς ή κακώς, όλο και λιγότερους πολίτες. Σε σας τους δύο έπεσε ο κλήρος. Η πατρίς απαιτεί (κατά τη φράση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη) όχι µόνο να αποθάνετε υπέρ αυτής (της πατρίδας) αλλά και να νικήσετε.

Τα πράγµατα είναι απλά. Πρέπει πρώτα να αποφασίσετε και να ενηµερώσετε από κοινού τον ελληνικό Λαό για την έκταση του προβλήµατος και τη ζοφερή προοπτική της χώρας. Εξηγήστε µε απλά λόγια γιατί πρέπει να αποφύγουµε την πτώχευση... Περιγράψτε τι ακριβώς θα συµβεί στη χώρα και πόσο δραµατικά θα αλλάξει προς το πολύ χειρότερον η ζωή των πολιτών όλων. Αποκαλύψτε ότι κινδυνεύει όχι απλώς η έννοµη τάξη αλλά ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός.

Οµολογήστε τις ευθύνες σας για το παρελθόν. Και προτού δώσετε υποσχέσεις για το µέλλον, δώστε δείγµα γραφής. Οφείλετε να πάτε αύριο µαζί, οι δυο σας, στις Βρυξέλλες και από κοινού να δώσετε την τελική µάχη. Και αν χρειάζεται, παραµερίστε και οι δύο και αναθέστε µε κοινή απόφασή σας την ευθύνη της εκπροσωπήσεως της χώρας σε τεχνοκράτη που ∆ΕΝ πολιτεύεται και ∆ΕΝ θα πολιτευθεί.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηµοσιοποιήσει τη διάθεσή του να βοηθήσει σε λύση. Ο κ. Σαµαράς γνωρίζει ότι είναι καλύτερα να έχεις µπροστά σου έναν ασθενή στην Εντατική παρά έναν νεκρό στο Νεκροτοµείο.

Αλλως είναι ζήτηµα τύχης σε ποιου τα χέρια θα σκάσει η χειροβοµβίδα που έχει απασφαλισθεί.

Ενας ιδιότροπος αλλά φιλότιµος Λαός σάς παρατηρεί.