ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη συνέλευση στην Ελευθεροτυπία και πρόταση για κινητοποιήσεις


Νέα συνέλευση των εργαζομένων σε Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και την προσφυγή των εργαζομένων σε ασφαλιστικά μέτρα και στην Επιθεώρηση Εργασίας και να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο (έχουν πάρει έναντι 250 ευρώ).
Την ίδια ώρα η παράταξη Financial Crimes σε σκληρή ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η εργοδοσία στην Ελευθεροτυπία «τσέπωσε» δεκάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που υπάρχει κρίση, αντί να βάλει κάποιο ποσοστό από αυτά τα χρήματα στην εφημερίδα για να συνεχίσει την έκδοσή της, θέλει να φορτωθούν οι εργαζόμενοι όλο το βάρος.
Οι Financial Crimes πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους και..προτείνουν:
1. 24ωρη προειδοποιητική απεργία την επόμενη βδομάδα, εφόσον οι εργαζόμενοι συνεχίσουν να μένουν απλήρωτοι.
2. Μπλόκο στην εκταμίευση από το λογιστήριο ποσών που προορίζονται για αποζημιώσεις και απαίτηση άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων.
3. Αμεση συνεδρίαση του διασωματειακού για απεργία του κλάδου στις 6 Οκτώβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Για την Ελευθεροτυπία, για τις απολύσεις στην ΕΡΤ για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στον ΠΗΓΑΣΟ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Financial Crimes εδώ