ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για την Αλουμίνιον

Φαίνεται ως η επιμονή του Σταύρου Ψυχάρη απέδωσε τελικά καρπούς. Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ για την Αλουμίνιον της Ελλάδος η οποία παρουσιάζεται ευνοημένη σε σχέση με άλλους παραγωγούς ενέργειας, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελέα Εφετών. Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Βήμα υπό τον τίτλο "Το colpo grosso με το ρεύμα - Πώς η ΔΕΗ επιτρέπει στην Αλουμίνιον να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από το ρεύμα" και συνεχίστηκαν στον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ και στο Βήμα της 18ης Σεπτεμβρίου.
Στα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι η Αλουμίνιον του ομίλου Μυτιληναίου παράγει ρεύμα με κόστος 60 ευρώ τη μεγαβατώρα, το πουλά στη ΔΕΗ με 87 ευρώ και στη συνέχεια το αγοράζει από τη ΔΕΗ για τις μονάδες με 51 ευρώ. Κατ΄αυτόν τον τρόπο το ετήσιο κέρδος της συναλλαγής ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.
Το ρεπορτάζ έκανε λόγο για «ευκολίες» με τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Χρ. Φώλια, της τέως υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, και του διαδόχου της και..νυν υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου φέρεται με τις υπουργικές υπογραφές, να πέτυχε τριπλή και τετραπλή επιδότηση για την επένδυσή της, αφαιρώντας πόρους και δυνατότητες από άλλους μικρότερους παραγωγούς.