ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πως άλλαξες έτσι, ρε Σταύρο...

Ο αυστηρός Σταύρος Θεοδωράκης

Σε άλλες εποχές ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πήγαινε να μιλήσει με τους καταληψίες στη Νομική για να φτιάξει πλάνα που θα συνόδευαν τον ίδιο σε διάφορες πόζες και μοναχικούς περιπάτους. Σήμερα όμως, σε αυστηρό τόνο ως αρχηγός κόμματος, ζητάει άμεση λύση στην κατάληψη, λόγω παρεμπόδισης των σπουδών των φοιτητών.
Πέρα από το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται μαθήματα ώστε να τα χάσουν οι φοιτητές λόγω κατάληψης, είναι άξιον απορίας το πώς και το γιατί ανέλαβε ο δημοσιογράφος του «περιθωρίου» με την έννοια ότι έδινε -κατά τη γνώμη του- λόγο σε ανθρώπους περιθωριοποιημένους (κρατούμενους, εξαρτημένους κλπ.) σήμερα αποφάσισε να κάνει τον... μπαμπούλα της ορθής φιλελεύθερης πολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός του Ποταμιού έχει διασφαλίσει με αυτή την αυστηρή έκκληση την.. απεριόριστη συμπαράσταση των βραδινών και πρωινών δελτίων που παραμένουν διαχρονικά πολέμιοι κάθε παρόμοιας μορφής κινητοποίησης. Το αστείο είναι ότι όταν έγινε και πάλι κατάληψη στη Νομική, λίγο πριν ο Νίκος Ρωμανός κινδυνέψει να χάσει τη μάχη για τη ζωή του ο Σ.Θ., διαμαρτυρόταν για την σκληρή πολιτική της κυβέρνησης που δεν έδινε λύση στην απεργία πείνας δίνοντάς του το δικαίωμα να σπουδάσει με βραχιολάκι, ενώ δεν είχε πει λέξη για την κατάληψη.
Προφανώς δεν γνωρίζει ο Σ. Θεοδωράκης ότι και τώρα υπάρχει σκληρή απεργία πείνας πολλών κρατουμένων με αιτήματα που κινούνται στην πλειοψηφία τους μέσα στα πλαίσια μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ευτυχώς όμως για τους κρατούμενους και για την αίσθηση δικαίου ο αρμόδιος υπουργός ακούει και τους κρατούμενους ακόμα και φορώντας, κατά τον Θεοδωράκη, φουστανέλα!..
 Αντα Ψαρρά (efsyn)