ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Ελευθεροτυπία των πολλών «συνιστωσών»

Η εφημερίδα των συντακτών, το μαγαζί των δημοσιογράφων «σφάζεται» στο χρονολόγιο του Facebook, γίνεται κομμάτια με ποσταρίσματα που μιλούν για «κρέμασμα», «άδειασμα» και «unfair» κινήσεις συναδέλφων σε συναδέλφους.
Και το ρεπορτάζ «γεμίζει» με πληροφορίες σε blogs και εναπομείνασες στήλες media για τις «συνιστώσες» της (παλιάς) «Ελευθεροτυπίας» που η καθεμιά φαίνεται να τραβάει δική της πορεία και δεν αρκεί μία γενική συνέλευση (έστω και η αυριανή στη 1 το μεσημέρι) για να γεφυρωθεί το χάος που χωρίζει τις ομάδες πλέον των δημοσιογράφων που βρίσκονται η μια απέναντι απ’ την άλλη.
Ποια θα είναι τελικά η επόμενη μέρα μιας εφημερίδας με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις; Ηλεκτρονική; Χάρτινη; Εβδομαδιαία; Με βοήθεια από το ΕΣΠΑ και χρηματοδότη; Με αυτοδιαχείριση και οικονομική συμμετοχή των συντακτών; Με τους δημοσιογράφους να μπαίνουν στη διαδικασία να ξανασκεφτούν το θέμα της επίσχεσης βλέποντας συναδέλφους τους να «αυτονομούνται» και να πληρώνουν ακόμη κι απ’ την τσέπη τους, πιστεύοντας ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό;
Θα έχει ενδιαφέρον η αυριανή συνέλευση. Αν δώσουν όλοι το παρόν κι αν δεν χαθεί η ουσία μέσα στην αντιπαράθεση που μέρες τώρα «φουσκώνει» μέσα από το «Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει» του Facebook.
Εκείνο που σίγουρα χάθηκε είναι η υπομονή και η ενότητα. Τη θέση τους πήραν το..έλλειμμα εμπιστοσύνης και η απελπισία, με τις μέρες να περνούν στην ανασφάλεια, τα επιδόματα επίσχεσης να περιμένουν υπογραφές και τους ανθρώπους που κάποτε δούλευαν με κοινούς στόχους να «ακροβολίζονται» σε νέα αμφίβολα εγχειρήματα, όχι πάντα ξεκάθαρων προθέσεων.
-από το mediablog

-διαβάστε επίσης: «Εμφύλιος» στην Ελευθεροτυπία