ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ολο το παρασκήνιο για τη σύλληψη του Γιάννη Παπαγιάννη

Κώστας Βαξεβάνης: Θα του κάνω και αγωγή. Ο Παπαγιάννης σκόπιμα δημοσίευσε το πλαστό έγγραφο με την απόδειξη πληρωμής της ΕΥΠ. Οι προβληματισμοί για τη γνησιότητά του ήταν πρόφαση. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες

Μ. Δημητρακόπουλος: Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και της διαδικτυακής ενημέρωσης

Ελεύθερος αφέθηκε με εισαγγελική εντολή, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία «της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης». Ο Παπαγιάννης είχε συλληφθεί μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για ανάρτηση στο blog Fimotro όπου δημοσιοποιήθηκε έγγραφο (απόδειξη πληρωμής) που εμφάνιζε τον Βαξεβάνη να εισπράττει από την ΕΥΠ 50.000 ευρώ. Η ΕΥΠ με ανακοίνωσή της είχε απαντήσει στο Fimotro ότι «πρόκειται για πλαστό έγγραφο/απόδειξη με καθ΄ολοκληρία και απολύτως ψευδές περιεχόμενο» και ότι το θέμα «παραπέμπεται άμεσα στις εισαγγελικές αρχές».
Χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Παπαγιάννης προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση. Ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμέσως μετά την...
απελευθέρωση του πελάτη του, δήλωσε: «Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και της διαδικτυακής ενημέρωσης».
Από την πλευρά του ο Κ. Βαξεβάνης, αφού αναφέρει ότι εναντίον του Γ. Παπαγιάννη πρόκειται να καταθέσει και αγωγή, γράφει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του σάιτ:
«Ο Παπαγιάννης δημοσίευσε εις γνώσιν του πλαστό έγγραφο (που μπορεί να πλαστογράφησε ο ίδιος) που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ. Ο Γ. Παπαγιάννης όχι μόνο δεν τήρησε βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας προκειμένου να διασταυρώσει τη γνησιότητα της πληροφορίας αλλά σκόπιμα δημοσίευσε το εν λόγω πλαστό έγγραφο με πρόφαση τους προβληματισμούς για τη γνησιότητα του. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες. Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro που δημοσίευσε το εν λόγω έγγραφο.
Η ταυτοποίηση του είχε προκύψει μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος για εκβιασμό.»
Επίσης ο Βαξεβάνης αναφέρει ότι «η εισαγγελία με επίσημο αίτημα ζήτησε νέα ταυτοποίηση από την Google, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Γιάννης Παπαγιάννης παραμένει διαχειριστής του blog fimotro που ανήρτησε τα πλαστά συκοφαντικά έγγραφα. Η απάντηση θα δοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες ημέρες οπότε και αναμένεται να ασκηθούν διώξεις». Για το τελευταίο υπάρχει ανάρτηση (εδώ) στο fimotro που αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στην Google.

Υ.Γ: Αναζητήσαμε την επίμαχη ανάρτηση (με το πλαστό έγγραφο) στο μπλογκ fimotro και δεν την βρήκαμε. Προφανώς οι διαχειριστές την «κατέβασαν».

Διαβάστε σχετικά: -«Ο καθείς και τα όπλα του» -Δικαιοσύνη με επιπεφυκίτιδα - Τι είπε στο Kontra ο Παπαγιάννης - Το ρεπορτάζ του Kontra για την απόφαση του εισαγγελέα - Που κρίθηκε δικονομικά η υπόθεση Παπαγιάννη -