ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αργόμισθοι, πολυθεσίτες, δημοσιογράφοι...


Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας οπουδήποτε στο Δημόσιο, κάθε χρόνο συντάσσονται(;) με την ευθύνη όλων των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών, ΔΕΚΟ, Γραμματείας Τύπου, ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΟΤΑ, Βουλής κ.λπ. και συγκεντρώνονται στο υπουργείο Επικρατείας (υπουργείο Τύπου), κατ’ εντολή του Πρ. Διατάγματος 60/1997 «για τη διαφάνεια ως προς την απασχόληση σε υπηρεσίες Τύπου και δημοσίων σχέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα».
Οι κατάλογοι του 2009 περιλαμβάνουν 1.895 δημοσιογράφους και ιδού μερικές περιπτώσεις που υποκρύπτουν αργομισθίες, πολυθεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «ασυμβίβαστες» απασχολήσεις κλπ :

**Ενας εκφωνητής ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού εθνικής εμβέλειας που είναι σε δημοτικό ραδιόφωνο, ήταν επίσης στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στο γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ.

**Μέγας αρθρογράφος, «υπέρμαχος εθνικών θεμάτων» που τον βρίσκουμε και στη Γραμματεία Τύπου και στον 9,84 και στο Κανάλι της Βουλής.

**Ενας διευθυντής... ειδήσεων καναλιού εθνικής εμβέλειας που είναι και στη Γραμματεία Τύπου.

**Μια επικεφαλής Ενημέρωσης Ομίλου ΜΜΕ, που είναι και στον 9,84 και στη Γραμματεία Τύπου.

**Ενας που λέει εθνικοσοσιαλιστικές ειδήσεις σε κανάλι τοπικής εμβέλειας και είναι και στη Γραμματεία Τύπου.

**Πολλοί που εργάζονται σε κάτι φαντάσματα τύπου Agrocert-ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, Κανάλι της Βουλής και τους ξέρουμε από τις καριέρες τους σε ιδιωτικά ΜΜΕ.

**Ορισμένοι που είναι γνωστοί οικονομικοί ρεπόρτερ και τους βλέπουμε σε γραφεία Τύπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οργανισμών, τραπεζών κ.λπ.

**Μια ανταποκρίτρια ΜΜΕ εξωτερικού που είναι και στην ΕΡΤ.

**Μια ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ σε εφημερίδα και μεγάλο κανάλι που ήταν και στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ισως αυτά σας φαίνονται ολίγον κουτσομπολίστικα. Ισως, κυνικά σκεπτόμενοι, να λέτε «μαγκιά τους». Σκεφτείτε μόνο το πώς θα χαρακτηρίζατε την κυβέρνηση μιας άλλης χώρας που θα διόριζε με αδιαφανείς διαδικασίες το 1/5 του συνόλου των δημοσιογράφων στο Δημόσιο, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς παράλληλα εργάζονται στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.



πηγή: iospress.gr