ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ατομικές συμβάσεις και 70 απολύσεις απλήρωτων εργαζομένων!

Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η ανηθικότητα των κάθε είδους αφεντικών (δεν περιμένουμε και κάτι το διαφορετικό από δαύτους) στη σημερινή εποχή της κρίσης που τα ίδια δημιούργησαν και στην περίπτωση του συγκροτήματος της Μακεδονίας εκδηλώνεται στην πιό χυδαία μορφή της.
Αφού ιδιοκτησία και εκδότρια έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια τους εργαζόμενους, με την καθυστερημένη καταβολή των μισθών τους, τις περικοπές μισθών που επέβαλε με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας για 100 μέρες (ελέω κατοχικής κυβέρνησης και τροϊκανών πολιτικών), τη συνεχή κινδυνολογία και τρομοκράτηση των εργαζομένων και έχοντάς τους τώρα 3 μήνες απλήρωτους (γι αυτό και από προχθές κάνουν επίσχεση εργασίας), ήρθαν διά στόματος της εκδότριας Βίκυς Σουλοπούλου να μας πούν ότι θα μας δώσουν έναν μισθό μαζί με… 70 απολύσεις.
Σε συνέχεια όλων προηγούμενων ενημερωτικών σημειωμάτων μας, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των τριών συνδικαλιστικών μας ενώσεων με την εκδότρια των εφημερίδων. Εμβρόντητοι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί μας άκουσαν την Σουλοπούλου να τους λέει ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επιβίωσης των εφημερίδων, εφαρμόζοντας από αύριο Τετάρτη πρόγραμμα μείωσης μισθολογικού κόστους! Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται:..προτάσεις προς όποιους κρίνει η διοίκηση για εθελουσία έξοδο, στη συνέχεια προσκλήσεις προς άλλους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων ισχύος τριών χρόνων με μειωμένους μισθούς σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και τέλος απολύσεις περίπου 60-70 εργαζομένων (δηλ. από 190 θα μείνουν 120). Το… καλύτερο ήρθε στο τέλος, όταν είπε πως αν στο τέλος της τριετίας υπάρχει κερδοφορία, τότε το 40% αυτής θα πάει στους εργαζόμενους (20% στους μισθούς και 20% σε μπόνους).
Η ίδια είπε ότι ο ιδιοκτήτης Γ. Ρήγας δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνει επενδυτικά στις εφημερίδες και αυτό το σχέδιό της αποτελεί δική της προσπάθεια να πείσει τον μεγαλομέτοχο να μπεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης στο οποίο έχει ενταχθεί η επιχείρηση. Η Σουλοπούλου είπε ότι την Πέμπτη-Παρασκευή θα καταβληθεί ένας μισθός, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξέρει τι θα γίνει με τα υπόλοιπα δεδουλευμένα. Η όλη δε διαδικασία διαβουλεύσεων-σφαγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, οπότε το όλο σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στον ιδιοκτήτη, για να αποφασίσει τελικά… αν θα μείνει στις εφημερίδες!

Όπως ήταν φυσικό, στις τάξεις των εργαζομένων σήμανε συναγερμός και πραγματοποιήθηκε κοινή εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στις εφημερίδες. Εκτός δύο διευθυντικών στελεχών, κανένας άλλος εκ των παρευρισκομένων στην αίθουσα συνελεύσεων του τρίτου ορόφου της ΕΣΗΕΜΘ δεν τοποθετήθηκε υπέρ του να δεχθούν οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις οτιδήποτε προς συζήτηση σχετικά με το σχέδιο σφαγής της εκδότριας. Απαράδεκτο, πρόστυχο, αντεργατικό, αντιανθρώπινο και άλλα τέτοια ακούστηκαν στην κατάμεστο αμφιθέατρο, όπου το τελικό ομόθυμο ΌΧΙ ήρθε ως φυσική κατάληξη των όσων ελέχθησαν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να δεχθούν όρους και διαδικασίες σφαγής τους σε δόσεις. Και δεν είναι τυχαίο αυτό που υποστηρίχθηκε από όσους μίλησαν: Να μην δεχθούμε να διαπραγματευτούμε με τέτοιους εκβιασμούς, να μην υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών, να μην δεχθούμε τις απολύσεις αυτών που έχουν κάνει τόσα χρόνια υπομονή με την αναλγησία της εκδότριας.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΈΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ.


-αναδημοσίευση από το asyntaxtostypos