ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Αναδρομικές και υπέρογκες εισφορές των δημοσιογράφων προς τον ΟΑΕΕ

Το θέμα των «αιφνίδιων» αναδρομικών εισφορών δημοσιογράφων με παράλληλη απασχόληση στο παρελθόν, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τους 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως διαπιστώνουν «ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι βρίσκονται ενώπιον χρεών, σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκων, αφού εμφανίζονται να οφείλουν αναδρομικά υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ».
Πρόκειται για δημοσιογράφους που άρχισαν να ασκούν το εν λόγω επάγγελμα προ του 1993, μισθωτούς, ενταγμένους στο ΤΣΠΕΑΘ (κατόπιν EΤΑΠ –ΜΜΕ) και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι διατηρούσαν παράλληλα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ώστε να αμείβονται για..
δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες τους. Με την παρέμβαση τους ρωτούν την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με βάση ποιό νόμο καταλογίζονται αναδρομικά οι εισφορές, εάν δικαιούται ο ΟΑΕΕ/πρώην ΤΕΒΕ να εγείρει με τόσο μεγάλη καθυστέρηση αξιώσεις, δοθέντος ότι η καθυστέρηση αυτή έχει στερήσει από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα της επιλογής και έχει διογκώσει σε τρομακτικό βαθμό τα αιτούμενα ποσά.
Ρωτούν επίσης σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο για την άρση των παραπάνω στρεβλώσεων.

- από το fmvoice.gr