ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Ελευθεροτυπία»: απολύσεις και αποφάσεις στα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας»

Tην εργοδοσία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» καταγγέλλει και πάλι η ΕΣΗΕΑ για την επιβολή  lockout στην εφημερίδα και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr, που αγγίζει τα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας».
O νεόκοπος εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος με μια απαράδεκτη και εκφοβιστική ενέργεια απέλυσε σήμερα - μέσω εξωδίκου- τον διευθυντή της εφημερίδας Βαγγέλη Δεληπέτρο (φωτογραφία) και την προϊσταμένη του τμήματος σελιδοποίησης Δήμητρας Μποδιώτη. Οι δύο απολύσεις αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στο «κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ με τα έργα και τις ημέρες του νεόκοπου εκδότη κυρίου Χαρίλαου Οικονομόπουλου».
Μετά τις απολύσεις η συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τον ιστότοπο enet.gr σε ψήφισμά τους αναφέρουν:
- Οι απολύσεις των συναδέλφων μας είναι μέρος της προσπάθειας του εκδότη Χαρ. Οικονόμουλου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όλων των -επί εννέα μηνών απλήρωτων- εργαζομένων και δεν γίνονται αποδεκτές. Γι' αυτό ζητούμε την άμεση ανάκλησή τους και τονίζουμε ότι αντιστοίχως θα πράξουμε στο ενδεχόμενο να σημειωθούν και άλλες απολύσεις.
- Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και τον ιστότοπό της (enet.gr) εκφράζουν την αμέριστη και ολόθερμη συμπαράσταση στον διευθυντή της εφημερίδας και την υπεύθυνη της φωτοσύνθεσης. Και οι δύο συνέβαλαν τα μέγιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να φτάνει καθημερινά η εφημερίδα στους αναγνώστες της.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:..
Το λοκ άουτ και οι απολύσεις στην «Ελευθεροτυπία» δεν θα περάσουν
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», η οποία εμμένει στην πρωτοφανή απόφασή της περί επιβολής lockout στην εφημερίδα και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr, που αγγίζει τα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας».
Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των απλήρωτων συναδέλφων μας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επανεκκίνηση της εφημερίδας. Οι σημερινές απολύσεις (μεταξύ αυτών και του διευθυντή της εφημερίδας) δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη επεισόδιο στο κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ με τα έργα και τις ημέρες του νεόκοπου εκδότη κυρίου Χαρίλαου Οικονομόπουλου».