ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Facebook: Στείλτε μας την ταυτότητά σας!

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του Facebook που βλέπουν τα προφίλ τους «μπλοκαρισμένα» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.
Αρχικά, πολλοί ήταν εκείνοι που μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους, ενώ αρκετοί πίστεψαν ακόμη και πως είχαν πέσει θύματα χάκερ.
H αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.
Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους.. χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επίσης, θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.
«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς πολίτες στη σελίδα του Facebook και το οποίο προτρέπει τους χρήστες του να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες.
Πάντως, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πρέπει να «ανεβάσουν» στο Διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως η φωτογραφία ταυτότητας τους.
H εταιρεία τώρα προτρέπει τους χρήστες να καλύπτουν με κάποιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τις πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες, καθώς το  Facebook ζητά «μόνο» το πραγματικό όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής τους.