ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Στην εφημερίδα Χωνί το Press Freedom Award 2014

Μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία σημείωσε Το ΧΩΝΙ. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, στις 7 Ιουλίου 2013, με τίτλο ««Αθωώνουν εκ των προτέρων τους εαυτούς τους, τους συμβούλους τους και τους φίλους τους» κέρδισε το διεθνές βραβείο Press Freedom Award 2014, που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporter Ohne Grenzen) και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.
Μαζί με Το ΧΩΝΙ, βραβεύεται και ο διεθνής φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, για το ντοκιμαντέρ του, Escape from Greece, που μεταδόθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του αμερικανικού Vice.
Το ρεπορτάζ που κέρδισε τις εντυπώσεις και τελικά την πρώτη θέση, υπογράφει ο Μάνος.. Κακλαμάνος και ήταν πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας, στις 7 Ιουλίου 2013.  
Τότε, Το ΧΩΝΙ παρουσίασε με αναλυτικά στοιχεία και κατά γράμμα (με όλους τους νόμους και όλα..  τα ΦΕΚ) σωρεία νομοθετικών διατάξεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες υπουργοί, σύμβουλοι και «ημέτεροι» εξαιρούνταν από κάθε ευθύνη για πιθανές ζημιές που προκαλούνται στο δημόσιο από τις αποφάσεις τους.
Η τελετή απονομής θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.