ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι απειλούν τις ζωές των K. Βαξεβάνη και M. Νοδάρου

Απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή -σε συνομιλίες με συνεργάτες τους- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από τα ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC .
Μέσα από το ογκώδες υλικό της ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων του συστήματος νόμιμων επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αλλά και την ανάλυση στοιχείων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου εργολάβου, προκύπτουν σοβαρότατα στοιχεία που στοιχειοθετούν άμεση απειλή κατά της ζωής των δύο δημοσιογράφων.
Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι οι δύο δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί ήδη επιθέσεις, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεώρησε αναγκαίο να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των υποκλοπών και τις νέες απειλές. Ακόμη και την απειλή κατά της ζωής τους την έμαθαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, διαβάζοντας μια.. δικογραφία. Σοβαρές είναι οι ευθύνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες φρουρούν εκατοντάδες δημοσιογράφους, ακόμη και σκανδαλοθηρικών εντύπων, αλλά δεν θεώρησαν αναγκαίο ούτε να προστατεύσουν ούτε καν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.
Από την ανάλυση των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο koutipandoras