ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εντείνεται η ανησυχία για τη σύρραξη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Mε αφορμή την τραγική απώλεια της Λιβανέζας δημοσιογράφου Σερένας Σχιμ
Η τραγική απώλεια της δημοσιογράφου Σερένας Σχιμ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενημερώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για την ένοπλη σύρραξη που εξελίσσεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Aυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που συνεχίζει: Η Σερένα Σχιμ, Λιβανέζα στην καταγωγή και μητέρα δύο παιδιών, έμπειρη πολεμική ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού “PRESS TV”, σκοτώθηκε στις 19 Οκτωβρίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ επέστρεφε από αποστολή στην επαρχία της Τουρκίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού “PRESS TV”, η Σερένα Σχιμ είχε ενημερώσει το σταθμό φοβούμενη ότι επίκειται η σύλληψή της, καθώς η τουρκική υπηρεσία ασφάλειας την θεωρούσε ύποπτη κατασκοπίας λόγω των ρεπορτάζ της για τη στάση που τηρεί η Τουρκία σε σχέση με τους τρομοκράτες της οργάνωσης ISIL, οι οποίοι επιχειρούσαν για την κατάληψη της περιοχής Κομπάνι. Λίγες μέρες πριν το μοιραίο ατύχημα, που..
 στοίχισε τη ζωή της δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από κοινού με την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας, ζητούσαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να απελευθερώσουν τους 20 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ που είχαν συλλάβει, όταν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή Κομπάνι.