ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συγκυρίες...

Η  επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει την Τρίτη συμφωνία συνεργασίας με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δεν σχολιάστηκε ευμενώς καθώς αν μη τι άλλο δεν ευνοείται από την συγκυρία.  Η συμφωνία συνεργασίας ήρθε σε μια χρονική περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχονται επικρίσεις από παντού ότι παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου και θέλουν να ποδηγετήσουν την ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό έλεγχο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν), μετά από απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης να διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα. Αυτό έγινε λίγες ημέρες μετά τη δικαστική..
εποπτεία που επέβαλαν οι τουρκικές αρχές και στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, άλλοτε στενό σύμμαχο του προέδρου Ερντογάν που έχει γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα πολέμιός του.
Ο κρατικός έλεγχος που επιβλήθηκε στη Zaman προκάλεσε διεθνή συναγερμό και κατακραυγή για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και το θέμα συζητήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Άγκυρα, που συγκλήθηκε για τη μεταναστευτική κρίση.

YΓ: Αντιγράφουμε σχόλιο της Βασιλικής Σιούτη από το fb:
Σε μια χώρα που κλείνει εφημερίδες και φυλακίζει δημοσιογράφους, ο Τσίπρας κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα και βοηθά τον Νταβούτογλου να μοιράζει τριαντάφυλλα και να κάνει επικοινωνιακό σόου.