ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πατρίκειοι και πληβείοι της δεοντολογίας


Από τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο λάβαμε επιστολή με την οποία απαντά σε ανάρτηση του μπλογκ anergoidimosiografoi υπό τον τίτλο «Πατρίκειοι και πληβείοι της δημοσιογραφίας» και που αφορά το πρόσωπό του. Οπως αναφέρει ο Πολλάτος, παρ΄ ότι έστειλε ενυπόγραφη απάντηση στο συγκεκριμένο blog από την Παρασκευή αυτή δεν έχει ακόμη αναρτηθεί.
Διαβάζοντας τα γραφόμενα στο μπλογκ αλλά και τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, θεωρούμε πως η απάντηση του έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πάραυτα. Δημοσιοποιούμε την απάντηση του Πολλάτου και το κάνουμε πρώτον διότι πιστεύουμε πως βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους αλλά κυρίως γιατί έτσι ορίζει η δεοντολογία (και βέβαια δεν εννοούμε τη δημοσιογραφική δεοντολογία...). Διότι πέρα από την ουσία της υπόθεσης το γεγονός της μη δημοσίευσης μιας απάντησης αποτελεί από μόνο του μεγάλο φάουλ... Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Πολλάτου που περιλαμβάνει το post του μπλογκ anergoidimosiografoi καθώς και την απάντηση του:..

«Αγαπητοί zoornalistas
σας στέλνω δημοσίευση του μπλογκ anergoidimosiografoi για το πρόσωπό μου. Παρ' ότι τους έστειλα ενυπόγραφη απάντηση από την Παρασκευή δεν την δημοσίευσαν. Σας αποστέλλω το αρχικό κείμενο http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
και την απάντησή μου την οποία, προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα επιθυμούσα να δημοσιοποιήσετε:

Καλοί μου συνάδελφοι, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας να με στοχοποιήσετε. Για όποια σημασία έχει, δεδομένου ότι έχετε ήδη προσαρμόσει την πραγματικότητα στις εμπάθειές σας, ενημερώνω ότι από τις 29 Ιουνίου 2011 έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από το γραφείο τύπου της περιφέρειας Αττικής στο οποίο προσελήφθην στις 21 Ιουνίου 2011. Εργάστηκα για οκτώ μέρες και δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή. Δεν είχα βέβαια την απαίτηση να επιχειρήσετε να διασταυρώσετε την "είδησή" σας προτού τη δημοσιεύσετε. Χωρίς την παραμικρή απολογητική διάθεση να ξέρετε ότι έχω μόνο μία δουλειά. Ελπίζω ο ανθρωποφάγος οδοστρωτήρας που συνέταξε την «είδηση» να μην θεωρεί ότι είμαι υπεύθυνος για τις απολύσεις δημοσιογράφων. Ευχαριστώ για τη δημοσίευση της απάντησης και σας επιστρέφω αυτούσιο το τσιτάτο του νεοφιλελεύθερου Major οι πολιτικές του οποίου οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς στην ανεργία.
Καλή φώτιση,
Μάκης Πολλάτος»