ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Aπεργία στο χώρο του βιβλίου



«
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ»


Την ώρα που ο Παπασωτηρίου ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργιο κατάστημα, προχωρά σε μειώσεις μισθών και ωραρίων και σε μονομερή εκ περιτροπής εργασία. Ο Ελευθερουδάκης εγκαινιάζει καινούργιο κατάστημα ίδιας έκτασης με το οκταώροφο της Πανεπιστημίου αλλά με τους μισούς εργαζόμενους – αφού έχει ήδη κάνει 18 απολύσεις από την αρχή του χρόνου! Την ίδια στιγμή αρνείται να εφαρμόσει την κλαδική σύμβαση του βιβλίου. Ποιός σας είπε ότι ο Ελευθερουδάκης πουλάει βιβλία; Προφανώς είναι οπωροπωλείο και δεν το έχουμε καταλάβει… Η λίστα όμως δεν τελειώνει εδώ: Metropolis, Αντ. Σάκκουλας, εκδ. Ίων, Φλωράς, εκδ. Κέρκυρα, Λιβάνης, Σαββάλας προχωρούν σε καθυστερήσεις πληρωμών των μισθών (με αποκορύφωμα το Σάκκουλα που ξεπερνά τους έξι μήνες), απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς.
Μετά τις απολύσεις στον Παπασωτηρίου, στον Ελευθερουδάκη και σε πολλά ακόμα μεγάλα και μικρά μαγαζιά του χώρου, οι εργαζόμενοι καλούν σε απεργία στο χώρο του βιβλίου στις 8 Ιουνίου και συγκέντρωση στις 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος).

-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ!

-ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

- ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

- ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

- ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Χ.ΑΡΜΠΙΛΙΑ

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Απεργιακή Συγκέντρωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, 10.30 π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ