ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

H dolce vita ταιριάζει στον Πάγκαλο

Γράφει ο zookeeper

Φαίνεται πως η dolce vita ταιριάζει στον Θόδωρο Πάγκαλο. Δεν εξηγείται αλλιώς η πληθώρα δημοσιευμάτων στον ημερήσιο και τον κυριακάτικο Τύπο που αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις του και την ροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς το καλό φαγητό και την άνετη διαμονή σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων σε Ελλάδα (king George, Imaret) και Βενετία (Danieli Excelsior ή Gabrielli Sandwirth - δεν έχει σημασία).
Ο Θ. Πάγκαλος είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός που γιουχαίστηκε και αποδοκιμάστηκε δεχόμενος γιαούρτια όχι κατά την διάρκεια ομιλίας του σε κάποια πολιτική ή άλλη εκδήλωση αλλά καθ΄οδόν και έξω από ταβέρνα των Καλυβίων. Ταβέρνας γνωστής για τα καλοψημένα παϊδάκια της, τις λεπτοκομμένες χειροποίητες τηγανητές πατάτες και το καυτερό της τζατζίκι.
Ο Πάγκαλος εκτός από τις προτιμήσεις του σε κάθε είδος κρέατος είναι γενικώς gourmet τύπος και του αρέσει να δοκιμάζει όλα τα είδη κουζίνας. Ποιος δεν θυμάται τα δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα) για το «βασιλικό ρεβεγιόν» τότε που παραμονή Πρωτοχρονιάς είχε απολαύσει στο..φηµισµένο εστιατόριο «Tudor Hall» του ξενοδοχείου king George -συνοδεία γαλλικής σαμπάνιας- ποταµίσιες καραβίδες, χαβιάρι και τερίνα φουαγκρά µε κρασί Porto για πρώτο ορεκτικό και κρέµα παρµαντιέ µε ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια, αστακό µε µανιτάρια ζιρόλ και ντοµάτα.
Ο Πάγκαλος τότε τους είχε εκπλήξει όλους καθώς μετά τα παραπάνω είχε συνεχίσει µε καλκάνι µπρεζέ µε ριζότο µιλανέζ και µαύρη τρούφα, για να φτάσει στο κυρίως γεύµα: τουρνεντό από φιλέτο µόσχου Black Angus µε φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια. Οσο για το επιδόρπιο, αυτό περιελάμβανε χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari µε κοµπότ βατόµουρο και διάφανα ζελέ lemongrass, καθώς και βασιλόπιτα.

Αν μη τι άλλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξέρει να τρώει…