ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο γονδολιέρης Πάγκαλος τα έβαλε (και) με την «δημοκρατία»

Tην έντονη αντίδραση Πάγκαλου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» που είχε τίτλο «Χλιδή στη Βενετία. Ο Πάγκαλος σε... γόνδολα» όπου ανέφερε: «Με ένα χλιδάτο και πανάκριβο τριήμερο στην πόλη των δόγηδων, στη Βενετία, έκανε τη δική του "απόδραση" από την καταθλιπτική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει για τη χώρα μας η κυβέρνηση της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος».
Στην πολύ σκληρή απάντησή του ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι «η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα» ενώ θεωρεί ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται η ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ' όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα».
Ο Πάγκαλος επιτίθεται και στη «δημοκρατία» κάνοντας λόγο για «εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν» ενώ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της» και θέτει το.. ερώτημα «ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά».
Η «δημοκρατία» βέβαια, παρά τα λεγόμενα του Πάγκαλου, δεν έχει χαμηλή κυκλοφορία και χάρη στον… γέροντα Παίσιο βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Η εφημερίδα από την πλευρά της απάντησε στον αντιπρόεδρο μέσα από το dimokratianews.gr:
«Το παραλήρημα ενός σεσημασμένου υβριστή
Για μια επιπλέον φορά, ο Τύπος βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Μνημονίου, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αντέξει ούτε την αλήθεια ούτε την κριτική των πεπραγμένων της. Την απειλητική σύσταση-ντιρεκτίβα της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ που τολμούν να γράφουν και να μεταδίδουν ειδήσεις για την Κατοχή της χώρας από τις «δάνειες δυνάμεις» ακολούθησε το παραλήρημα ενός σεσημασμένου υβριστή εναντίον της «δημοκρατίας». Ήταν η σειρά της εφημερίδας μας να δεχτεί τον οχετό λάσπης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συναυτουργό των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν Θ. Πάγκαλο, που ενοχλήθηκε από το ακριβές ρεπορτάζ -στο οποίο εμμένουμε- για το πολυτελές τριήμερό του στη Βενετία. Η αμηχανία του αυτοανακηρυχθέντα «Περικλή» για την αποκάλυψη των εξόδων στα οποία υπέβαλε τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εκδηλώθηκε με έναν γραπτό λίβελο, ο οποίος θα λάβει την απάντησή του όπως του πρέπει: εντύπως (στο αυριανό φύλλο της “δημοκρατίας”)!»
Υ.Γ.: Θυμίζουμε ότι παρόμοια αντίδραση είχε ο Πάγκαλος μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το ρεβεγιόν της χλιδής σε υπερπολυτελή σουίτα του πανάκριβου ξενοδοχείου King George της Μαρί Δασκαλαντωνάκη, συζύγου του υφυπουργού Ν. Σηφουνάκη.